- Konu Sahibi Plebisit82
Yeni üye oldum ve 5 aydır sürekli takip etmeme rağmen anlamsız bir şekilde sadece izlemekle kalmıştım.ve şimdi bende hamileyim...ve herkes hayırlısıyla bebeğini kucağına alır inşallah :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım benim de geç döllenme.Mesela şu an 10+1 olması lazım ama 9+1.(İlk önce 10 gün fark vardı şimdi 7 güne düşmüş).Çünkü ben geç adet görüyorum.5 gün sonra olurum mesela her ay.Çoğunun öyle değildir.Onunla ilgili olabilir senin de.Geç döllenmiş olabilir.Bulantı durumu da kızlar bilir.Ben de çok muzdariptim.5+0 da başladı.8+4 te bitti.Şu an çok şükür gayet iyiyim.İnşallah hepinizinki de 1-2 haftaya kalmaz durur.
Gelelim yeme-içme meselesine.Ben de sadece okuduklarımı paylaşıyorum.Tabi ki uzmanı değilim konunun.Ama şu anda bebeğin midesi bile yok.Kordon bağından,plasenta aracılıyla bebişler besleniyor.Peki nasıl besleniyor.Tamamen kan akışı ile besleniyor.Kordon bağından bebişlerimize oksijen,vitaminler,kalsiyumlar,folik asitler,minerallr,proteinler vs. yani bebeğin ihtiyaç duyduğu herşey gidiyor.Biz yemek yemezsek nasıl gider diyebilirsin.Ama hepimizin zaten deposunda bunlar mevcut.Hatta hepinizden kan alıp buna bakmıştır doktorlar kan durumlarınıza.O yüzden burada çok önemli olan şey,kan akışınızın iyi olması.Kanın akışkanlığını da en iyi su sağlıyor.Önceliğiniz her zaman bol su içmek olmalı.Sonra zaten bulantılar azaldığında diğer herşeye özen gösterirsin.Ama hep kanlı canlı olmak lazım.Mesela ben artık bol bol pekmez,kara üzüm gibi kan yapıcı şeyler tüketiyorum.Her yerde çiğ şeyler yemeyin diyorlar.Salam,çiğ köfte falan gibi.İyi yıkanmamış meyve,sebze yememek lazım.Pişirme koşullarını bilmediğiniz yerleden yememek lazım.Bunlar önemli.Süt de kalsiyum için çok önemli.Normal süt bulantı yapıyorsa kakaolu,meyveli sütlerden içebilirsin.Yani bulantılarına çok takılma.İnan bana o kadar zararlı olsaydı Allah böyle bir düzen yaratmazdı ve bulantı çekenlerin çocuklarında Allah muhafaza sıkıntı olurdu.En önemlisi aslında stresten uzak durmaya çalışmak.Sakin bir gebelik geçirmek.
aslıcım senin son adet tarihin ne benim ki 8 ekim
hesaplayıcılara göre 9+1 çıkıyor senin doğum yapma tarihin benimkinden 2 gün sonra görünüyor neye göre 10+1 çıkıyor
aslıcım senin son adet tarihin ne benim ki 8 ekim
hesaplayıcılara göre 9+1 çıkıyor senin doğum yapma tarihin benimkinden 2 gün sonra görünüyor neye göre 10+1 çıkıyor
canlar mide bulantım 7+1 de başlamış bulunmakta sabah 2 kere çıkardım ne kötü bi hismiş neyse bebebğim ii olsun da inş.
aynı sorun bende de var sat 17 ekim yani 8 haftalık olması gerekirken doktorum 5 haftalıksın dedi ben pko'luyum ondan
birde şunu sormak istiyorum bilen arkadaşlara 3 haftalıkken fark ettim hamile olduğumu 2 arayla yapılan hcg lerim 96-240-916 çıktı doktorum bana artışların yüksek olduğunu ikiz olabileceğini söyledi ama tek kese görüldü.daha sonra belli olur dedi sizce ikiz olabilir mi. doğal yolla hamile kaldım benim ailemde yok ama eşimin ailesinde ikizz var
Selam arkadaslar önceliklen Rabbim en kisa zamanda evlat isteyenlere hayirli evlatlar nasip eder insallah hamile olan arkadaslarimizada sag salim bebeklerini kucaklarina almayi nasip eder insallah.
simdi gelelim bana ben 3tüp bebek denemesindede 3negatifi alan biriyim,Rabbim kismet ederse yeni yilda 4.tüp bebege baslayacagim inanin cok zor bir durum.
sizden ricam Allah rizasi icin bana 1 Yasin Suresi okuya bilirmisiniz?
Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin simdiden okumak isteyenlerden Allah razi olsun.
Alan arkadaslarimiz cevap yazarlarsa sevinirim.
Bu arada senin sat 8 ekimse bdt de 15.07.2013 çıkar canım.
Allah kolaylık versin cnm şimdi benim de sat a göre 7+1 ama ultrasonda görünmedi gittiğimizde haftaya pazartesi çağırdı tekrar bakalım inşallah görünür o zaman bulantımda yok yoksa tahlilim yanlış mı çıktı
anladım canım ben tarihi yanlış yazmışım düzelttim tekrar hesaplattırdım 15.07 çıktı bakalım. benimde ultrasonda öyle zaten 8+4 de ultrasonda 7+5 yazıyordu ama doğum tarihi yazmıyordu
ya kızlar bu altta yazan hamilelik şeyini yapamadım ben nasıl yaptınız
ben daha gitmedim bebeği ve kalp atışlarını duymayadoktor erkenden gelmenin gereği yok dedi böyle görünmediğinde gereksiz stres olursunuz dedi inş. görebiliriz 8 +1 de gittiğimze
sende acele etme canım inş. bi daha ki gittiğinde görürsün hem bulantı herkeste olacak diye bi şey yok
tez zamanda bebişlerinizin kalp atışlarını duyun inşallah kızlar..
benim mide bulantıları fena işe de gidiyorum aranızda çalışan var mı? bulantılarla nasıl baş ediyorsunuz??