Gebeliğe Hazırlık Kasım Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
kizlarrr bende gebelik planlıyorum vajinismus hastasıydım yeneli 1 ay oldu son 5 defadır filanda korunmasız birliktelik oldu tabi vajinismusu yeni yendiğim için gerilememek adına doktor tavsiyesiyle her gün birliktelik oldu bu ay şimdi herhangibir belirti yok bende bi an önce doktora gidip folik asit başlaman ve kan değerlerini düzene sokman gerekli dediler salı günü özel hastanede doktor randevum var ama çok korkuyorummm muayene nasıl olacak vajinaya bisey yerlestirip bakiyolarmis diye duydum vajinismus geçmişim var yeni yendim desem ustten ultrasonla bakarlarmiki

Olmuyor çevremde herkes ilk çocuk ilk denemede falan olmuş 2.cocuk olmuyor

Durduk yere vajinana bakmaz ki arkadaşım doktor ancak gebelik uzun süre olmazsa bakar.Senden istenecek rutin muayne simdilik

Spekulum yerleştiriliyor ama derin nefes alır kasmazsan hiç acı felan olmuyor ki canım. Zaten bi kaç snlik bakılıyor. bugün gebelik düşündüğüm için kontrole gittim bende alttan bakılıyor.

Olmuyor çevremde herkes ilk çocuk ilk denemede falan olmuş 2.cocuk olmuyor
Öyle düşünüp o enerjiyi çağırma bence. Hormonlar, adet düzenleri.. yani zaman herşeyi değiştirebiliyor değiştirmeyedebiliyor Sen güzel düşün. Reglin düzenli mi ? Kontrole git için rahat etsin

evet regl düzenli benim kan değerlerim düşüktü ilaç kullanıyordum ama vajinismus tedavisine başlayınca ağır bi psikolojiye girdigim için ilaçları içmedim demir eksikliği ve d vitamini eksikliği vardı yarıda bıraktım tedaviyi bağışıklığım düşük çıkmıştı son kan testimde şimdi hamile kalırsam belki bebek tutunamaz kan değerlerim düşük olduğu için o yüzden bi ön muayene olmak istiyorum vajinismus geçmişim olduğu için kasılmadan durabilmek benim için çok zor eşimle birlikteliktede kasılıyorum zamanla geçecek kasılmalar dedi doktor ama ne zaman bilmem o yüzden endişeliyim muayeneden ama mecbur gideceğim Allahtan doğumum sezeryan olacak yoksa hiç bebek düşünmezdim heralde

ekledim canım sende hoşgeldin yumurtlama takibi yapıyor musun ne kadardır istiyorsunuz?
Ya aslında hikayem biraz uzun. 4 yıllık evliyiz. Birinci yıl normal yolla gebelik oldu ama 2 aylık kalbi durdu kürtaj oldum. Sonra 2.yıl bazı takviye ilaçlar ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldım ama dış gebelikmiş sol tüpümün alınmasıyla sonuçlandı. Sonra 3. Yıl tüp bebek yaptık olmadı eşim varikosel ameliyatı oldu sonra kendiliğinden yine hamile kaldım ama 7. Ay da preaklempsi ve hellp sendromundan dolayı bebeği kaybettik. Şimdi tam bir yıl geçti. Allah izin verirse acılarımızı unutup yeni umutlarla tekrar bebek istiyoruz Evet kendim takip yapıyorum bu ay sağdan yumurtlama olduğu için şansım var o yüzden bakalım hayırlısıyla hepimiz yavrularımızı kucağımıza alalım

Bana şu anda bir iğne bir ilaç 3 gün kullanıcan 4. Gün kontrol bakalım hayırlısı

Ben de senin gibi yeni yendim. Eylülde anestezili rahim filmi çektirdim. Geçen ayda aşılama yaptırdım. Nasıl yapılacak diye korktum açıkcası. Tüm cesaretimi topladım. Bir de uyuşturucu krem kullandım. O da bana cesaret verdi. Alet biraz açıtıyor. Oda kendini sıkarsan. Derin derin nefes alıp verdim. Bir şekilde yapıldı. Korkma yapabilirsin.

04.11.2020 bat tarihim eklermisin benide:)

Merhaba kizlar bir sorum olacakti belki aranizda tecrubeliler vardir ben iki ay once tedaviye basladim once klomen ve catlatma ignesi gecen ayda sadece klomen bu ay normalde sperm testi ve rahim filmi cekilecekti ama islerimizden dolayi gidemedik ve tedavisiz deneyelim bu ayi dedik yalniz tedavi sureclerde adetin 14.gunleri piki goruyodum ama bu ay goremedim ama biz yinede uc gune bi degerlendirip bir saat kalkmiyorum hatta gecen ay dort saat kalkmadigimda oluyordu her defasinda. Sanirim ilacsiz yumurtam buyumuyor bu rahim filmi etki edermi yoksa rahim filmi cekilse bile yumurtan ilacsiz buyumezmi dersiniz

inşallah yaparım acaba anestezik sprey sıksam gitmeden önce işe yararmiki ilk eşli denemede sakinleştirici içmiştim rahatlatmıştı ondan içeyim diyorum ama bilemedim ki kan tahlili filan yaparlar belki

Sevgili BATDAŞLARIM @brcnyldz13 Hepgulenyuz sizin nasıl gidiyor. Yumurtlama dönemini geçtiniz mi?
Uygulama ile takip ediyorum 19 de ekim yumurta çatlayacağını gösteriyordu. 21 ekimde doktora kontrolde gittim her şey yolunda mı diye. Bir sıkıntı yok dedi. Muayene masasından kalktığımda yumurtam çatlamış mı diye sordum. Evet çatlamış dedi. Sanki ona bakmamıştı ve geçiştirir gibi dedi ama pek emin olamadım son 10 gün kaldı işte beklemedeyiz

Ben ovu takıbını ovulasyon testıyle yapmıyorum telfon uygulaması ıle takıp edyrm 15 haftalık gebelıgımı sonladırmak zorundaydım 4 ay gectı ekım ayından itibaren tekar gebe kalmk istıyorum ınsallah bu ay kosmet olur

Gerçekten de bu doktorların umursamazlığı böyle geçiştirmeleri beni deli ediyor. Artık nefret ettim doktora gitmekten. Benim de 19 ekim de yumurtlamam oldu ovu testi buldum evde geçen aylardan kalmış onu 21 ekim de bi yapayım dedim böyle çok koyu çıkmadı tam çatlıyormuş o günü de değerlendirdim. İnşallah güzel haberler alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…