• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Kaş ve saç uzatma kalınlaştırma:) ???

canım bu hap vitamin hapı,genelde cilt doktorları bunu tavsiye ediyor,tırnak ve saçlar için.bi saç telini kalınlaştırıyor ve besliyor, her bir saç teli kalınlaştımı zaten tüm saçın fark edicek boyutta gürleşiyor. ben kullanıyorum fakat her eczanede yok. onun yerine solgarın biotini öneriyorlar ama sakın kullanma çünkü hiç bi etkisi olmadı ben 6 medobiotin 6 ayda solgarın biotinini kullandım (bulamamıştım mecbur almak zorunda kaldım) solgarın hiç bir faydası olmadı ayrıca içind eaz vardı sürekli almak zorund akaldım erken bitiyordu . benim saçlarımı herkes konuşur platin sarısıdır ve ne bi dökülme nede bi yıpranma var.

canım senin bu anlattığını ben daha önce duydum ama kullanana rastlamamıştım :)
ciddi ciddi ettki ediyormuş sanırım ama ben bulamadım :s

canım senin bu anlattığını ben daha önce duydum ama kullanana rastlamamıştım :)
ciddi ciddi ettki ediyormuş sanırım ama ben bulamadım :s

evet hayatım çok etki ediyor ama her eczanede bulunmuyor malesef. çoğu eczacıda hap mevcut değilse direk aynıdır deyip başka biotin haplarına yönlendiriyor ama asla tavsiye etmem. medobiotinin yerini hiç bir şey tutmuyor.ben denedim gördüm.

Ben böyle ot,yağ gibi bakım kürlerine inanmıyorum .zamanında ben de çok kullandım .Ne duysam ne bulsam sürerdim kafama .5 ay 1 yıl gibi düzenli yaptığım kürler olmıuştur .sonuç mu ? hiç bir işe yaramıyor .aksine bilinçsizce kulaktan duymayla yapılan kürler zarar bile veriyor . Aslında olaya mantıken baktıgımızda bu tür yaglar ,otlar ölü olan saç telimize yumuşaklıktan ,nemden başka hiçbir şey sağlamıyor .çünkü bizim saç telimiz zaten ölüdür,dışarıdan uygulan kürler en fazla nem ve yumuşaklık sağlar . Nem takviyesi için de haftada bir kere ılık zeytinyağı maskesi yeterlidir .

saçı uzatmak ve gürleştirmek ancak içeriden yani yediğimiz gıdaların takviyesiyle olur .
Hergün haşlanmış yumurta tüketiminin saçın uzamasında ciddi yararları vardır .bunun yanında peynir ,yoğurt ,süt gibi besinler de saçın uzamasında büyük katkı sağlar .saçımızın beslenmesi,yediğimiz içtiğimizle alakalı bir durumdur .sigara içen bir bayan saçına istediği kadar nem takviyesinde bulunacak ürünler kullansa bile o saç kırılmaya, kurumaya ve koparak dökülmeye malesef ki mahkumdur .

ben ve yakın çevrem de zamanında bu kulaktan duyma otları ve yağları kullandık .Ama inanın zarardan başka hiç bir yararını göremedım/göremedik .Kullandığım/kullandığımız bir kaç kür ;

1:Çamterebentin yağı ; saçı gürleştirme ve uzatmasıyla meşhurdur .bende kı etkisi : nem dengesi bozulmuş ,mat ve kuru saç telleri.

2:Sarımsak : şampuana katıldığında saçı gürleştirdiği uzattığı söylenilir .bir yararını da zararını da göremedim ,tabi o buram buram sarımsak kokusu dışında ..

3:Badem yağı : saçı beslediği saç çıkarttığı söyleniliyor .ben de dökülme yaptı .

4: Turp suyu : saçı uzattığı söyleniliyor .Faydasını da zararını da görmedim, tabi o leş kokusunu saymassak...

5:Sinemaki+bemiks+sarımsak üçlemesi : bir ara forumda bayag fenomendi .Ben ve kuzenim de o furyaya katıldık tabi :) hızlı bir şekilde saç uzattığı söyleniliyor .ilk 2-3 kullanımda saç dökülmesini normal bir durum olduğunu ,karışımın ölü saçları döktüğü söyleniliyor . 1 yıl kullandım her kullanmamda saçımı döktü .neyse ki zaten saçlarım gür olduğundan ciddi bir kayıp yaşamadım .Ama kuzenım ciddi anlamda zararını gördü :( bu küre kuzenımle birlikte başlamıştık .kuzenimin saçları çok güzeldir herkes çok beğenirdi ve saçları zaten hızlı uzardı.taki bu küre kadar ... kuzenimin saçları bu kürden sonra mahvoldu .yoğun dökülme ve seyreklik oldu .kız hala toparlayamadı saçlarını:( işin kötüsü saçının uzamasıda durdu ,hep aynı boyda kaldı kızın saçı :(

Ben bu otlarla yağlarla uğraşmayı bıraktığımda, saçlarım resmen canlandı ve sağlıklı uzadılar .Nem takviyesi için haftada bir kere ılık zeytinyağından ve kerastase'nin ürünlerinden faydalanıyorum .bir de şöyle bir durum var ; saçın uzaması gürlüğü biraz genetiktir .Bir çok arkadas bu otları yağları kullanarak saçlarının uzadığını ya da gürleştiğini düşünebilirler ,ama o saç ayda 1-2 cm zaten uzuyor .ama yağları kullandığında psikolojik olarak yağların etki yaptığı düşünülüyor :) lafın özü bilinçsizce kullanmayalım böyle kürleri .saç derimize hatta cildimize bile zarar verebiliriz .

:1::1: ellerine sağlık:) bilgiler için teeşekkür ederim aslında haklısın saç için zaten pek bişe yapmayı düşünmüyorum bitkisel özlü şampuanlara devam ederim :)
ama kaş için yapmam gerekiyor:)))))

selam,

saçlarım o kadar yavaş uzardı ki senelerdir bir türlü şekil verememiştim sürekli boyayıp rengini açtırıp sonra mecburen kesiyordum, herşeyi denedim bu saydığın herşeyi ve fazlasını..en son uzaması için bir vitamin almaya başladım solgarın formula snh sini..bunu kesinlkle denemelisin Allah razı olsun solgardan diyorum başka da bir şey demiyorum.

teşekkür ederim ama ilaç taraftarı değilim:) sırf buyüzden hap yutamam:)

Bende kuzenimin yengesinin düğününde bir kuaföre gitmiştim orda saçımı yaptırırken ince olduğundan yakınıyordum kadın bence saçın iyi ama sen yinede kalın olmasını istiyorsan bir kız vardı o anlattı dedi şimdi patates biber kızartıyoruz ya onun yağlarını ayırıp soğuyunca pamuk yardımıyla sürüp yıkıyormuş kızartılan şeyin vitamini mi ne geçiyormuş yağa bilmiyorum ki ne kadar etki eder denemedim ve ilk defa duydum.

Bende kuzenimin yengesinin düğününde bir kuaföre gitmiştim orda saçımı yaptırırken ince olduğundan yakınıyordum kadın bence saçın iyi ama sen yinede kalın olmasını istiyorsan bir kız vardı o anlattı dedi şimdi patates biber kızartıyoruz ya onun yağlarını ayırıp soğuyunca pamuk yardımıyla sürüp yıkıyormuş kızartılan şeyin vitamini mi ne geçiyormuş yağa bilmiyorum ki ne kadar etki eder denemedim ve ilk defa duydum.

ay saçıma yağı bikez sürdüm arındıranada kadar öldüm:) bide kızartma yağğı çok ağır olur hiç denemem valla:)
ama saol yinede:) belki deneyenler olur:)

evet hayatım çok etki ediyor ama her eczanede bulunmuyor malesef. çoğu eczacıda hap mevcut değilse direk aynıdır deyip başka biotin haplarına yönlendiriyor ama asla tavsiye etmem. medobiotinin yerini hiç bir şey tutmuyor.ben denedim gördüm.

bulsam kullanmak istiyorum yaa
hiç bi yan etkisii görmedin dimi canım sen

duydum ama bu sadece saç için dimi:) benm önceliliğim kaşlarım:)
birde bu sinemakiye cesaret edemedim açıkcası saçı dökülen çok olmuş buyüzden

Aynı kürü kaşlarıma'da sürüyorum oldukça memnunum :)
İlk başta dökülme oluyor ama bende korkulacak kadar olmadı açıkcası
Birde ölü saçı döküyor diye duymuştum

bulsam kullanmak istiyorum yaa
hiç bi yan etkisii görmedin dimi canım sen

görmedim canım ben uzun vadede kullandım. ama her bünye aynı değil tabi. bu da bi vitamin sonuçta. bitkisel yada doğal diye vücut tepki göstermiycek diye bir şey yok. eğer özel bir rahatsızlığın varsa doktora danış

Son düzenleme:
Ben böyle ot,yağ gibi bakım kürlerine inanmıyorum .zamanında ben de çok kullandım .Ne duysam ne bulsam sürerdim kafama .5 ay 1 yıl gibi düzenli yaptığım kürler olmıuştur .sonuç mu ? hiç bir işe yaramıyor .aksine bilinçsizce kulaktan duymayla yapılan kürler zarar bile veriyor . Aslında olaya mantıken baktıgımızda bu tür yaglar ,otlar ölü olan saç telimize yumuşaklıktan ,nemden başka hiçbir şey sağlamıyor .çünkü bizim saç telimiz zaten ölüdür,dışarıdan uygulanan kürler en fazla nem ve yumuşaklık sağlar .Onun dışında uzama,gürleştirme gibi bir durum olmaz . Nem takviyesi için de haftada bir kere ılık zeytinyağı maskesi yeterlidir .

saçı uzatmak ve gürleştirmek ancak içeriden yani yediğimiz gıdaların takviyesiyle olur .
Hergün haşlanmış yumurta tüketiminin saçın uzamasında ciddi yararları vardır .bunun yanında peynir ,yoğurt ,süt gibi besinler de saçın uzamasında büyük katkı sağlar .saçımızın beslenmesi,yediğimiz içtiğimizle alakalı bir durumdur .sigara içen bir bayan saçına istediği kadar nem takviyesinde bulunacak ürünler kullansa bile o saç kırılmaya, kurumaya ve koparak dökülmeye malesef ki mahkumdur .

ben ve yakın çevrem de zamanında bu kulaktan duyma otları ve yağları kullandık .Ama inanın zarardan başka hiç bir yararını göremedım/göremedik .Kullandığım/kullandığımız bir kaç kür ;

1:Çamterebentin yağı ; saçı gürleştirme ve uzatmasıyla meşhurdur .bende kı etkisi : nem dengesi bozulmuş ,mat ve kuru saç telleri.

2:Sarımsak : şampuana katıldığında saçı gürleştirdiği uzattığı söylenilir .bir yararını da zararını da göremedim ,tabi o buram buram sarımsak kokusu dışında ..

3:Badem yağı : saçı beslediği saç çıkarttığı söyleniliyor .ben de dökülme yaptı .

4: Turp suyu : saçı uzattığı söyleniliyor .Faydasını da zararını da görmedim, tabi o leş kokusunu saymassak...

5:Sinemaki+bemiks+sarımsak üçlemesi : bir ara forumda bayag fenomendi .Ben ve kuzenim de o furyaya katıldık tabi :) hızlı bir şekilde saç uzattığı söyleniliyor .ilk 2-3 kullanımda saç dökülmesini normal bir durum olduğunu ,karışımın ölü saçları döktüğü söyleniliyor . 1 yıl kullandım her kullanmamda saçımı döktü .neyse ki zaten saçlarım gür olduğundan ciddi bir kayıp yaşamadım .Ama kuzenım ciddi anlamda zararını gördü :( bu küre kuzenımle birlikte başlamıştık .kuzenimin saçları çok güzeldir herkes çok beğenirdi ve saçları zaten hızlı uzardı.taki bu küre kadar ... kuzenimin saçları bu kürden sonra mahvoldu .yoğun dökülme ve seyreklik oldu .kız hala toparlayamadı saçlarını:( işin kötüsü saçının uzamasıda durdu ,hep aynı boyda kaldı kızın saçı :(

Ben bu otlarla yağlarla uğraşmayı bıraktığımda, saçlarım resmen canlandı ve sağlıklı uzadılar .Nem takviyesi için haftada bir kere ılık zeytinyağından ve kerastase'nin ürünlerinden faydalanıyorum .bir de şöyle bir durum var ; saçın uzaması gürlüğü biraz genetiktir .Bir çok arkadas bu otları yağları kullanarak saçlarının uzadığını ya da gürleştiğini düşünebilirler ,ama o saç ayda 1-2 cm zaten uzuyor .ama yağları kullandığında psikolojik olarak yağların etki yaptığı düşünülüyor :) lafın özü bilinçsizce kullanmayalım böyle kürleri .saç derimize hatta cildimize bile zarar verebiliriz .

Çok güzel yazmışsın canım katılıyorum sana.Dışardan sürdüğümüz şeyler en fazla saçı yumuşatıyor saç ölü olduğu için büyümesine ve güçlenmesine yardımcı olmuyorlar.Saç dökülmesini durdurabilecek tek şey düzenli beslenme ve stressiz bir yaşam.Ben de zamanında çok uğraştım bu yağlarla falan ama hepsi saçlarımın çok fazla dökülmesine sebep oldu .Hep söylenen şuydu ilk birkaç uygulamada saç dökülmesi normaldir,zaten ölü saçlar dökülüyor falan...Artık hiçbirine inanmıyorum.Neyse ki durumu erken farkedip yağ sürme macerama son verdim.Bu arada kuzenine üzüldüm bişeylerden fayda umarak sürüp sonradan daha kötü olması can sıkıcı bir durum .

Şu anda saçlarım için yağtığım şeyler iyi beslenmek,sülfatsız,silikonsuz bir şampuan kullanmak ve tabiki her duyduğumu saçımama sürmemek :1: . En önemlisi bu çünkü sürekli bişeyler sürerek saçı yoruyoruz ve nihayetinde saç dökülmesi yaşanıyor.Ayrıca aktardan aldığım yağların malesef hiçbir etkisini göremedim gerçek olduğuna inanmıyorum zaten.Saç bakımı olarak da haftada bir sadece uçlara ılık zeytinyağı sürüp bekletiyorum yumuşacık yapıyor saçımı.Her banyo sırasında da sadece uçlara saç kremi olarak watsons ballı maskeyi sürüp 5 dk bekletiyorum.Başka birşey sürmüyorum saçıma sadece bu bakımı yapıyorum kırık falan da oluşmuyor.En son 7 ay önce kırığını aldırmıştım...Saçlarımda boyalı bu arada :1:

tatlı badem yağını ve hint yağını aldım:) kaş ve kirpiklerime bugün başlıcam bakalım sonuçları yazarım:))) saç için daha kaarar veremedim onun içinde böle yağlar felan değilde bi maske araştırıcam artık:)==

Back