Benim saçlarımda kızıl boya vardı ama son yıllarda saç derimde kaşıntılar ve sivilceler olmaya başladı. Bir anda boyayı bırakıp kınaya karar verdim. Geçtiğimiz günlerde kına yaktım. Tabi önce internetten araştırma yaptım. Kına renginin etkili ve koyu olmasını istiyordum çünkü dipler sürekli beyaz çıkıyor bende. Kınanın asitli bir sıvıyla daha iyi etkileşime geçtiğini okudum internette daha çok limon suyu ya da sirke denilmiş. Hatta bazı yabancı sitelerde hiç su denilmemiş sadece limon suyu denilmiş. Ben bir şişeye yakın ekledim tabi demli çay suyu da ekledim saçlarım yıpranmasın diye. Kına boyanın üstüne tuttu ancak dipler daha açık oldu, şimdi tekrar kına uygulayacağım. Ayda bir iki defa uygulamayı düşünüyorum. Dipler çabuk uzuyor çünkü. Kınalı saçım kuruyken normal yumuşaklıkta ama yıkarken inanılmaz derecede sert ve dolaşık oluyor. Yıkarken neredeyse yarım şişe yumuşatıcı döküyorum yine de yumuşamıyor parmaklarım saçlarıma girmiyor ve tarayamıyorum. Kına yapmadan önce böyle değildi hatta yumuşatıcı bile kullanmıyordum, rahatça tarayarak yıkayabiliyordum. Limon suyu yüzünden böyle olmuş olabilir. Bir daha limon kullanmayacağım.