Karşıma biri çıkacağını düşünmüyorum artık evde kaldığımı düşünmeye başladım...

canım haklısın madem engelleme gibi bir durumun yok hoşuna gitmeyen yorumlara hiç cvp yazma..

evet yazmıyorum ben de cevap...

Durumuna üzüldüm ben. Hiç dalga geçilecek birşey değil. Ben de 23 yaşındayım ve evlilik fikri gittikçe hoşuma gidiyor. İnsan yanında bir sevdicek istiyor ki siz de şuan bu yoğun duygular içindesiniz belliki. "Aman oku işte ne kocası " kafalarını boşver inşallah en yakın zamanda aşık olursun hayırlısıyla.

sağol beni anladığın için. gercekten de dediğin gibi insan belli bir yaştan sonra sevgiyi tatmak istiyor.. yani böyle bekle bekle sıkılıyor insan. Sen de istiyorsun birini sevmeyi, bir şeyleri paylaşmayı ve bazı doğrularım var ve aileme saygım var. Ailemi çiğneyemem ki. Beni onlar büyüttü bana onlar emek verdi. Hem ben uzun zamandır bekliyorum birinin karşıma çıkmasını. Arkadaşlarım sevgilileri ile birlikte yılbaşı kutlarken ben evdeydim annem üzülme bir gün senin de olur demişti ve üstünden 8 sene geçti hala yok. Tabiki de içimde bir özlem var, bunları tatmak istiyorum. Ama illaki evlenmeden her şeyi yaşamak mı zorundayım? Evlenmekten neden bu kadar korkmalıyım ki? 6 yıl sevgili gibi yaşayacağıma evli gibi yaşarım. Herkes bir gün ölecek, neyi o kadar garantiye bindirmeye çalışıyoruz..

farkındayım seni alıntıladığının. Ama Bence sen üstüne gitme dediğin için desteklediğini sandı. :) sana cevap vermeye tenezzül etti bize değil. :)

canımmmm amannn tek derdi insanın koca olsun illaki bulunur boşuna gerginlik en son edilecek dert :KK9: :KK9:

Son düzenleme:
bide evlilik çocuk oyuncağı değil hanımefendi hem okurum hem evlenirim ha hemde ortada doğru düzgün aşk olmadan :KK14: 33 yaşında evlendim kocam yemek yapmasam yemek neden yapmadın temizlik yapmasam neden yapmadın demez ama gel gelelim bana bile bu kadar rahatken bazen zor geliyor :KK14: ananın evinde gibi olmuyor bu işler :KK34:

Pembe poklu şımarık Bibi seni:KK19: :KK9:
Konu sahibi arkadaşım 24 genç bir yaş ümidinizi kaybetmeyin.:KK34: Bu arada merak ettim
1)Kaç yıldır Finlandiyadasınız?
2)Tıbba kaç yaşında başladınız, 30umdan sonra bitecek demişsiniz de?
3)Etrafınızda hiç Türk yok mu?
4)Bugüne kadar hiç sevgiliniz oldu mu? Aileniz sevgiliye izin vermiyor mu? Gizli gizli flört etseniz olmaz mı?:KK1:

Pekala üyeleri engelleme şansı var. Beğenmiyorsa ya kiblesin ya engellesin. İşine gelmiyorsa azıcık dürüst olsun, işime gelmedi desin. acı gerçeklerle yüzleşmek koydu desin. :)

belki bir şekilde yol göstermeye çalışıyorsunuz ama bunu dalga geçmeden de yapabilirsiniz.Hani yorumlar olumsuz da olabilir ama ciddiye alınması gerekmez mi?Dert etmiş kendine ki buraya konu açmış.Yanlış anlamayın niyetim tartışmak değil.

Pembe poklu şımarık Bibi seni:KK19: :KK9:
Konu sahibi arkadaşım 24 genç bir yaş ümidinizi kaybetmeyin.:KK34: Bu arada merak ettim
1)Kaç yıldır Finlandiyadasınız?
2)Tıbba kaç yaşında başladınız, 30umdan sonra bitecek demişsiniz de?
3)Etrafınızda hiç Türk yok mu?
4)Bugüne kadar hiç sevgiliniz oldu mu? Aileniz sevgiliye izin vermiyor mu? Gizli gizli flört etseniz olmaz mı?:KK1:

hepsi kocişimin yüzünden napim öyle alıştırdı :KK53::KK53:

ne soru sormuşsun yahu okurken yoruldum :KK53:

sağol beni anladığın için. gercekten de dediğin gibi insan belli bir yaştan sonra sevgiyi tatmak istiyor.. yani böyle bekle bekle sıkılıyor insan. Sen de istiyorsun birini sevmeyi, bir şeyleri paylaşmayı ve bazı doğrularım var ve aileme saygım var. Ailemi çiğneyemem ki. Beni onlar büyüttü bana onlar emek verdi. Hem ben uzun zamandır bekliyorum birinin karşıma çıkmasını. Arkadaşlarım sevgilileri ile birlikte yılbaşı kutlarken ben evdeydim annem üzülme bir gün senin de olur demişti ve üstünden 8 sene geçti hala yok. Tabiki de içimde bir özlem var, bunları tatmak istiyorum. Ama illaki evlenmeden her şeyi yaşamak mı zorundayım? Evlenmekten neden bu kadar korkmalıyım ki? 6 yıl sevgili gibi yaşayacağıma evli gibi yaşarım. Herkes bir gün ölecek, neyi o kadar garantiye bindirmeye çalışıyoruz..

Askli bocekli cevap yazmadik diye mi karsilik vermedin bize doktor hanim.
Bi kere sunu anlamani isterim, sevgili olan herkes ayni evde yasamiyor. Flort doneminde birbirini tanirsin, olursa devam edersin olmazsa ayrilirsin. Bu demek degildir ki senin namusun kirlendi. Hic tanimadigin biriyle evlenecek kadar gozu karartmissin sen. İnsan kirk yillik kocasini taniyamiyor yeri geldiginde.
Bu soylediklerimi de yanlis anlayacaksin biliyorum.
Hayat goruslerimiz farkli ama kimsenin de kriterler koyarak hayatini baski altinda gecirmesini istemem sahsen.

Cevap vermedigin her uyeye aile terbiyesi almamis diyerek kendi terbiyeni ortaya koydun tebrikler. Nazik nazik cevap yaziyordum da yok yani. Cok kasma bence. Bu agresiflikle sevgili bulsan bile uzun sure tahammul edemez sana. 24 yasinda koca aramaktansa etrafindakilere saygili olmayi ogren.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben cevap vermeyen her uyuye demedim. Ben gayet saygılı davranıyorum. İstersen nasıl dalga geçtiklerini bir oku. Ben sana bişey demedim hemen bana hakaret etmen de tuhaf doğrusu. Herkese cevap vermeye nasıl yetişeyim? benim lafımın kime oldugu gayet belli. orda gülüp dalga geçtiler. ayrıca senin de sevgilin varmış. bana koca aramaktansa derken kendin de bırak o zaman öyle işleri. evlenmesen de bir sevgilin var. ne farkı var?

belki bir şekilde yol göstermeye çalışıyorsunuz ama bunu dalga geçmeden de yapabilirsiniz.Hani yorumlar olumsuz da olabilir ama ciddiye alınması gerekmez mi?Dert etmiş kendine ki buraya konu açmış.Yanlış anlamayın niyetim tartışmak değil.
Ben hiç dalga geçmedim mesela. Ciddi ciddi cevap yazdım. Ama kendisi genelleme yaparak hakaret etti. Sinirimi bozdu günahıma girdi. Hakkımı helal etmiyorum. :KK70: ben ona yanlış ve aceleci seçimler yapmasın diye yol gösterdim. :KK19: Çok kalbimi kırdı. :KK5: Bayram günü olacak şey mi. :KK5:

Ben hiç dalga geçmedim mesela. Ciddi ciddi cevap yazdım. Ama kendisi genelleme yaparak hakaret etti. Sinirimi bozdu günahıma girdi. Hakkımı helal etmiyorum. :KK70: ben ona yanlış ve aceleci seçimler yapmasın diye yol gösterdim. :KK19: Çok kalbimi kırdı. :KK5: Bayram günü olacak şey mi. :KK5:

küsler bayramda barışır arkadaş joookeri küstürdü :KK19::KK19::KK19:

Yetistirilis tarzin evlenmeyi bir nevi kurtulus olarak gormeni saglasada 24 yas evliligi dusunmen icin cok kucuk be ablacim. Once okulunu bitir elin ekmek tutsun , sonra uygun biriyle evlenirsin. Kismet bu isler zaten 10 kisi birden cikmaz karsina ama bir gun oyle biri cikar ki iyiki beklemisim dersin. :KK34:

Peki evliyken tıp okumak zor olmayacak mı? Evi nasıl geçindireceksiniz mezun olana kadar? Ha çalışan koca bulurum diyorsanız, bu adam bütün gün çalışıp eve gelip temizlik mi yapacak, bulaşık mı yıkayacak, yemek mi yapacak, çamaşır mı yıkayacak, ütü mü yapacak? Bu işleri kim yapacak? Malum sen kitaplara gömülüsün ki derslerin daha da artacaktır ileride.. Eve yardımcı almaya kalksanız tüm bu işler için, parasını nasıl karşılayacaksınız? O zaman eşinizin baya zengin olması lazım..
Şimdi Finlandiyada hem Türk, hem "kültürünü" bilen, hem sevebileceğiniz, hem sizi seven, hem ailenizin onay vereceği, hem onun ailesinin onay vereceği, hem de zengin bir adam bulmak zorundasınız, üstelik bunu ders çalışmaktan hiçbir sosyal aktiviteye fırsat bulamazken yapmak zorundasınız.. Valla işiniz zor..

Askli bocekli cevap yazmadik diye mi karsilik vermedin bize doktor hanim.
Bi kere sunu anlamani isterim, sevgili olan herkes ayni evde yasamiyor. Flort doneminde birbirini tanirsin, olursa devam edersin olmazsa ayrilirsin. Bu demek degildir ki senin namusun kirlendi. Hic tanimadigin biriyle evlenecek kadar gozu karartmissin sen. İnsan kirk yillik kocasini taniyamiyor yeri geldiginde.
Bu soylediklerimi de yanlis anlayacaksin biliyorum.
Hayat goruslerimiz farkli ama kimsenin de kriterler koyarak hayatini baski altinda gecirmesini istemem sahsen.

kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmiyor. isteyen iliskiye girsin istemyen girmesin. namusum kirlenecek diye bir endisem de yok. öyle bir düşünce yapısında değilim. hic tanımadıgım biri ile evlenecem dedm mi ben? nerde yazıyor??

Kendi aileni överken başkasının ailesine laf edemezsin, aileden terbiye almamış diyemezsin. Madem sana verilen cevaplar hoşuna gitmedi o halde aynı şekilde cevap atarsın ya da hiç atmazsın olur biter ama kimsenin ailesine laf atma lüksünü kimse sana vermez.

Canım illa her şeyi yaşaman gerekmez ki flört ederken :KK34: Karşı karşıya oturur, konuşursun. Bir de Türk olması şart mı? Mesela İskandinavya'da hatrı sayılır bir Müslüman bir nüfus var diye biliyorum. Onlardan biriyle tanışan, hem ailen de razı gelir; hem de flört dönemini dine uygun bir biçimde yaşama şansı bulursun Müslüman bir erkekle.:))

Yetistirilis tarzin evlenmeyi bir nevi kurtulus olarak gormeni saglasada 24 yas evliligi dusunmen icin cok kucuk be ablacim. Once okulunu bitir elin ekmek tutsun , sonra uygun biriyle evlenirsin. Kismet bu isler zaten 10 kisi birden cikmaz karsina ama bir gun oyle biri cikar ki iyiki beklemisim dersin. :KK34:

yok ya kurtulus olarak görmuyorum ama öyle flört ile ugrasmak istemiyorum. hem flört için bile kimse yok. ben istemiyorum hristiyan ne var bunda? bu benim tercihim. okulumu bitirmeme cok var ve benim gelirim var zaten. ama dedigin gibi cıkar belki öyle biri bir gun

birkaç yorum dikkatimi çekti sadece yazanların nicklerine bakmadım bile,senin yorumların nasıl başlamış dikkat etmedim :) neyse umarım hakkında hayırlısı olur onun da bizlerin de :)

Ben cevap vermeyen her uyuye demedim. Ben gayet saygılı davranıyorum. İstersen nasıl dalga geçtiklerini bir oku. Ben sana bişey demedim hemen bana hakaret etmen de tuhaf doğrusu. Herkese cevap vermeye nasıl yetişeyim? benim lafımın kime oldugu gayet belli. orda gülüp dalga geçtiler. ayrıca senin de sevgilin varmış. bana koca aramaktansa derken kendin de bırak o zaman öyle işleri. evlenmesen de bir sevgilin var. ne farkı var?

Vah ki ne vah... Canim ben koca aramiyorum, sevgilim var cunku seviyorum ve seviliyorum. Birbirimizle mutluyuz, evlenelim diye yakasina yapismadim cocugun. Sana hemen evlenmekle kafayi bozma, flort et ailenin de bilmesi gerekmez seni cok bunaltiyorlarsa dedim. Birini tanimadan flort etmeden ne evliligi ya mantikli mi bu ? Hakaret eden de sensin, hakaret ettiklerin de sana mantikli aciklamalar sunuyorlar. Farkindaysan senin haricinde hemen hemen herkes ayni dusuncede. Bilemiyorum ama benim etrafimda ben dahil herkes cok iyi yerlerde egitim aliyor ve hicbirinin senin gibi bir üslubu yok. Tip egitimi aliyor olan genc bir kadina gore biraz tuhaf dertler bunlar. Hayir derdini yazdin biz de sevmek, sevilmek, dokunmak, hissetmek sevgiyi guzeldir diyoruz, flort et yasa bunlar normal diyoruz. Yok efendim evlenince yapicam sorumluluga da gerek yok diyip duruyorsun. E iyi madem evlen, neyi soruyorsun, ne gibi bir yorum bekliyorsun ? Buradan sana finlandiyadaki turk, musluman, egitimli ve "evlenilecek kisi" olarak ailene layik erkekleri listeleyemeyecegimize gore? Bence üslubunu gözden gecir, hatta daha da oncesinde dusunce tarzini gecir. Ilk flort ettigin erkekle de evlenebilirsin, onuncuyla da, veya hicbiriyle de. Omrun boyunca sevilmek nasil bi his bilmemekten iyidir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

X