Karşıma biri çıkacağını düşünmüyorum artık evde kaldığımı düşünmeye başladım...

Bir tıp fakültesi öğrencisi için yersiz buldum düşüncelerini. Sanırım sen annenlerin etkisi altında kalıyorsun, onlar sana alttan alttan mesaj veriyorlar sen de böyle düşünüyorsun. İlla sevgilin olmak zorunda ve bu sevgililik evşilikle sonuçlanmak zorunda değil yaşın 24. Bence finlandiyalılarla da arkadaş olabilirsin belki karşına anlaşabileceğin biri çıkar belli mi olur...

Neden yakıştıramadın? Bir kadının bir erkek istemesinden doğal daha ne var? İsteyemez mi? Bir erkek istiyorsa, bir kadın da isteyebilir. İlla gidip sevgili gibi yaşamak mı gerek? benim aileme göre uygun değil öyle bir yaşantı.. yargılamaya hakkın yok

öyle de böyle de ömür bir şekilde geçiyor. ya yarın ölürsem? kim bilebilir ki? hem boşana da bilir insanlar. O kadar kötü bişey değil

Ya yarın ölürsem mantığıyla evlenilir mi yahu? Neden okuyorsun o zaman? Ya yarın ölürsen?
Evet boşanabilir insanlar çok normal, hayatın ne getireceğini bilemezsin elbette.. Ama böyle körlemesine yaşanmaz ki

Valla canım bizim ülkede malum kız mesleği eline alınca kız seçer evleneceği erkeği, hatta utanmasa kv adayları kızınız oğlumuza bakabilecekmi diyecek seviyede Bence bu kadar meraklı ve istekli gibi davranma, bu davranışının enerjisi inan sende yansır, o yüzden oluruna bırak, emin ol kendinle aynı seviyede birini ancak kendin bulursun.. Akışına bırak.. 35 yaştan sonra evlilik ile ilgili bişey olmazsa kork Malum biolojik saat konusu

Ailenin istediklerini yapmak seni aklı başında mı yapıyor sence? Sen başka bir hayat yaşamak istiyorsun ama ailen müsaade etmediği için istediklerini evlenerek yapmak istiyorsun. Yani kendini ateşe atıyorsun. Insanların belki 5 tane belki 10 tane sevgilisi oluyor da doğru kişiyi bulamayabiliyorlAr. Senin evleneceğim diye seçtiğin insan doğru kişi mi olacak, 15 yaşında kız çocuğu gibi bir erkekle flört etmenin sevgiliyle nasıl iletişim kurulacağından ten uyumundan bi haber... Ulaşmak istediğin şey mantık evliliği. Ama senin istediğin şeyler mantık evliliğinde olmaz canım. Aşık olursun seversin güvenirsin özlersin kavga edersin dokunursun. Her şeyi yaşarsın ve bu kişiyle mutlu olursun. Bir kişiyi seçerek mutluluğa erişemezsin. Önce mutlu olman gerek birini seçebilmen için. Ama sen tersten gidiyorsun.

O yüzden sana aklı basında değil diyenlere atar yapmaman gerek.

Belki kismetin yabanci biridir, neden israrla Turk olsun diyor ki ailen.
Madem bir Turkle evlenmeni istiyorlardi o zaman hic gitmiceklerdi finlandiyalara.
Yabanci birine asik olma olasiligin daha yuksek bu durumda.
Aska kriter koyulmaz, ailen de sen de yanlis dusunuyorsun.
Umarim ailen baski yapmaktan vazgecer, seni de hur iradenle basbasa birakirlar.

Her cümleye benim ailem diye başlıyorsun. Biraz kendin ol. Yarın bir erkekle dört duvar arasında kalınca veya yatağa girince yanında annen baban olmayacak. Sen olacaksın, senin karakterin beklentilerin umutların. Annenin babanın değil.

Bence konu sahibinin birine aşık olma ihtimalı yok. :) önce doğru kişiyi seçecek. Evlenecek ve aşık olmaya çalışacak.

musluman olduktan sonra ulkenin cok da onemi yok. ben yabanci muslumanla evliyim. hani cok mutlu oldugumdan degil. burda konularda bakiyorum da turklerle evli olanlarla ayni sorunlari yasiyoruz biz de. bi fark yok yani

33 yaşında evlendim 24 yaşında evde kaldığınımı düşünüyorsun kokmuşum ben desene

Bence en ideal zamanlarda evlenmişsiniz.. Bir kadın 30una kadar ancak tanıyabiliyor, anlayabiliyor kendini, hayattan beklentilerini, isteklerini ancak öğreniyor.. Birey olamadan evlenip "biz" olmaya çalışan insanların evliliklerindeki sorunları her gün okuyoruz burada..

derin dondurucuda saklamak lazım

Evde kalmak vb etiketler bence çok yanlış devir çok farklı artık elbette evlenmek yuva kurmak güzel ancak çalışanlar var kariyerine odaklı olanlar var henüz evlilik için hazır hissetmeyenler ve evlilerin içten içe ne kadar mutsuz oduğunu gözlemleyenler var,sözüm meclisten dışarı ama maalesef yüzde doksanı içten içe çökmüş durumda..bu yüzden hayırlısını dileyip bu tarz modası geçmiş söylemleri etiket olarak üzerinize yapıştırmamaya özen gösterin derim,ayrıca ev güzeldir kalmanın sakıncası yok kanımca

musluman olduktan sonra ulkenin cok da onemi yok. ben yabanci muslumanla evliyim. hani cok mutlu oldugumdan degil. burda konularda bakiyorum da turklerle evli olanlarla ayni sorunlari yasiyoruz biz de. bi fark yok yani

onu da düşündüm en kötü ihtimal ile onu kabul ediyorlar ama aslında onu da istemiyorlar. ama öyle birine aşık olursam düşünebilirim ama aslında onu da istemiyorum. cocuklarımla eşimle türkçe konuşmak istiyorum. bak sen müslüman olmasını istiyorsun, ama burdaki insanlar anlamıyor benim neden yabancı birini istemediğimi. olmuyor işte. Ayrıca kendileri sevgili yapıyor, evli gibi yaşayan var yaşamayan var, kağıt üstünde evli olmaktan neden bu kadar korkuyorlar? farkı ne ki? hiç bir şey değişmiyor. ben bazı şeyleri evlendikten sonra yaşamak istiyorum. her şeyi onaylayıp tamam oldu bu diyip evlenmeyi istemiyorum.

bencede :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…