- 19 Nisan 2014
- 110
- 0
-
- Konu Sahibi love_dilek
Finlandiyada aldiginiz tip egitiminin Turkiyede akreditasyonu var mi bunu merak ettim oncelikle ? Bunun haricinde ben de 23 yasinda muhendislik ogrencisiyim ne evde kalmasi allah askina ? Neden kocaya bu kadar merakli bu kadinlarin bi kismi hic anlamam. Daha okulunuz bile bitmemis, kendi ayaklarinizin uzerinde durmuyorsunuz. Finlandiyadaki egitiminiz icin aileniz baya para dokuyordur muhtemelen. Yol paralari bile yeter. Bunlari dusuneceginize okulunuzu okuyun guzelce, ne yapacaksiniz hemen evlenip :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bu ne acele ayol
Finlandiya gibi bir yerdesin, tadını çıkar, gençliğini yaşa
Daha yasin kacki evde kaldin.hemde TIp fakultrdi ogrencisisin.okulunu bitir bakalim bi.calidirken bulursun bironi.bu acele ne anlamadimki.hic metak etme Allah senin kaderinde kim varsa karsina cikarir senin.
Bilmiyorum iyi bi fikir mi ama benim bi arkadaşım senin gibi bi kızla internette tanışıp evlendi Ama şimdi kız buraya geldi
Daha 24 yaşındasın canım neden bu kadar takıyorsun ki çok gençsin ama bak yaşını bi kenara atarsak seni çok iyi anlıyorum abimde aynı şeyleri yaşadı ve yakından gördüm psikolojisini abim biraz asosyal bi tiptir kendi bulamadı evleneceğini birisini ve inan yıllarcaa annemle babam sürekli kız aradı (bu tabiri sevmiyorum ama durum bu ) ve abim 28 yaşındaydı hiç bi şekilde bulamadılar sanki kız kıtlığı yaşanıyomuş gibi :) ve sonunda oldu yarın nişanımız var :) ve ben kesinlikle şunu anladım sen istediğin kadar üzül ara o kısmet seni buluyor çünkü biz artık umudumuzu kesmiştik ve bi tanıdığımız tavsiye etti o vasıtayla görüştüler.Her şey olacağına varıyor inan ki kafanı takmaya değmez herkesin bi kısmeti var elbette ve daha yaşın çok genç hiç acele etme kendinide üzme.
yok. Okulumun bitmemiş olması bir şeyi değiştirmiyor. Kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum. Yazları çalışıyorum ayrıca burs alıyorum rahat yetiyor. Burda devlet borç veriyor normal gelirim var. Ailem de burda yaşıyor.
Gencliğini yaşa derken ne yapabilirim ki? Gençliğimde bile sevgili bana yasakken yaşlıyken ne yapayım? Gençliğim kitaplara gömülü geçiyor.
Okulum 30 yaşımdan sonra biter. O yaşa kadar bekleyecek miyim? O yaştan sonra bir de bulacaksın, tanışacaksın, nişan, evlilik derken 40ı bulur. Neden ben ceza olarak bunları yaşamak zorunda olayım? Benim de arkadaşlarım gibi bir sevgilim olamıyorsa, evlenmek istemem en doğal isteğim..
yok. Okulumun bitmemiş olması bir şeyi değiştirmiyor. Kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum. Yazları çalışıyorum ayrıca burs alıyorum rahat yetiyor. Burda devlet borç veriyor normal gelirim var. Ailem de burda yaşıyor.
Gencliğini yaşa derken ne yapabilirim ki? Gençliğimde bile sevgili bana yasakken yaşlıyken ne yapayım? Gençliğim kitaplara gömülü geçiyor.
Okulum 30 yaşımdan sonra biter. O yaşa kadar bekleyecek miyim? O yaştan sonra bir de bulacaksın, tanışacaksın, nişan, evlilik derken 40ı bulur. Neden ben ceza olarak bunları yaşamak zorunda olayım? Benim de arkadaşlarım gibi bir sevgilim olamıyorsa, evlenmek istemem en doğal isteğim..
Sirf evlenmek icin evlenilmez, evcilik degil bu. Okumus ya da okumakta olan bir Turk bulsan eline yapisacaksin, belli. Yazdiklarindan bu anlasiliyor. Sevgili olmayin, tanismayin bile, diren nisan, evlilik oyle mi? Erkek olsun da camurdan olsun misali. Evlenecem diye herseye he der gecersin. Kafani taslara vurursun sonra da.
Bence yanlis yoldasin. Aklini basina topla. 24 yas oyle evde kalmalik bir yas degil zaten, bu neyin acelesi boyle? Bana cok mantiksiz geldi yazdiklarin. Okumakta olan, kendini kurtarmak icin cabalayan bir kizdan daha akli basinda dusunceler beklerdim. Genelde de oyle oluyor, sen cok istisnai geldin bana. Madem bu kadar onemli, Turkiye'ye yerles. Karsina istemedigin kadar okumus Turk erkegi cikacagina eminim.
Simdi durumu daha iyi anladim. Aileniz kafayi turk biriyle olmaniza taktigi icin ben de turkiyede yasadiklarini dusundum... Bu isteklerini pek anlayamadim acikcasi. Basta size hak vermemistim ama simdi hak veriyorum. Madem boyle gereksiz yasaklarla hayati zindan ediyorlar siz de soylemeyin sevgiliniz oldugunda. Benim de egitimim agir ama sevgilim buna engel olmuyor. Siz de pekala hepsini birarada yurutebilirsiniz.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım, gençlik yaşamak sevgilisiz olmuyor mu? Hem neden yasak? Ailen mi baskı kuruyor? Gençliğini yaşa demek, sosyal aktivitelere katıl, hobiler edin, değişik yerler gez, yurtdışındasın değişik kültürler tanı, arkadaşlar edin, sinemaya git, eğlenmeye git, enerjinin en yoğun olduğu bu dönemde hayatına bir şeyler kat demek benim nazarımda.. Biz de üniversitede kitaplara gömüldük eşşekler gibi ders çalıştık mecburen, seninki daha da yoğundur muhtemelen, ama evlilik sorumluluk bunlar ileride zaten olacak, şimdiden neden böyle kendini kısıtlayasın ki?
onlara ders çalışmaktan vakit bulamıyorum zaten ama bence evlilik sorumluluk gerektirmiyor. hizmetci olmayacam. sadece sevgili gibi yasayabilmek için evlenmeyi düşünüyorum. o da temizlik yapar yemek yapar gül gibi gecinir gideriz ne var yani..
Evlilik sorumluluğu hizmetçilik değildir ki, evlenince o sevdiğin adamla bir anda hop diye aynı evin içine girip mutlu mesut yaşamaya başlamıyorsun.. o kadar kolay bir şey değil ki evlilik.. Ne diyeyim hayat senin, umarım pişman olmazsın..
Evet ailem de bir arada yürütebilirsin evlenecek birini bulursan diyor. Sadece ailem değil aslında, ben de Türkiyeden birini istiyorum aynı kültür olsun aynı dili konuşabilelim falan. Ben buralı biri ile yapabileceğimi sanmıyorum. ama yok ki kimse