Kendimi sadece yazdiklarimla tam ifade edemedigimi dusunuyorum. Ama birseye aciklik getirmek istiyorum, ben bir eski cay kasigina kalmis birisi degilim, bunu isteyecek kadar yuzsuz de degilim, sirf bu yuzden de esimin ailesine cimri yaftasi yapistirmis birisi de degilim, o anda onu istemem gayriihiyari ve samimane bir sekilde idi, ve boyumun olcusunu aldim bir guzel. Bir gecmisim var bu insanlarin cimrilikleri ile ama bir noktaya kadar umursamadim. Bir noktadan sonra koptum. Ayrica kv nin orada o cay kasigini vermemesinin tek bir nedeni var o da cimri olmasi, belki anisi vardir, belki vermeye layik gormemistir vs asla soz konusu degil, kesinlikle ne malina ne de parasinin 1 kurusuna kiyamaz, ben biraz istahliyim, fazla yedigime ictigime bile gonlu razi olmuyor bence (ben boyle hissediyorum yani, insallah oyle degildir). Etrafimda da goruyorum kimse esinin ailesinden bu denli bir cimrilik gormuyor, ustelik kimse esinin ailesine yardim da etmiyor. Illaki yardimlarin karsiligini veren Allah tir, ben de bu bilincteyim ama birisi size karsi elinden geleni yapiyor, varini yogunu gozunu kirpmadan bagisliyorsa, kaldi ki bu kisi sizin evladiniz ve esiyse, 3-5 tl lik materyalleri o kisi icin gozunuzden cikarabilmelisiniz, ne kadar da cimri olsaniz bile. (Elbette bu bir zorunluluk degil ama gonlunu acabilmeli insan artik)
Soyle bir durum var, ben comert bir ailede yetistim, gerci durumumuz da esimin ailesine gore iyiydi cok sukur ama comertlik ve cimrilik zenginlik ve fakirlikten farkli bir mevzu. Annemin verdigi hediyeleri artik insanlar kabul bile etmiyorlar, cunku cok fazla hediye veriyor cevresindeki insanlara, eve gelen misafire, misafirlige gittigi yere. Ayrica durumumuz iyi olmasina ragmen annem ve babam en guzel, en lux evi satin almaya kalkismiyorlar, bu ev bize yetiyor diyorlar, kv o durumuna ragmen kendine gore lux evi almaya kalkisti, ne dediysek vazgeciremedik, esim de destek cikti, annem haketti, yillarca kirada oturdu vs diyerek. Pahali evin de borcu cok oluyor tabi simdi artik, basa cikmakta zorlaniyorlar, yani durumlarinin kotu olusunda biraz keyfilik sozkonusu, borca girislerinde de oyle.
Son olarak cevap yazdiginiz ve derdimi paylastiginiz icin tesekkur ederim ancak her ne kadar sanal ortam da olsa birbirimize karsi uslupta dikkat etmeliyiz diye dusunuyorum. Vaktinizi ayirip bana yorum yazma inceliginde bulundunuz ancak bazi arkadaslar bana karsi hakaret dolu sozler yaziyorsunuz, karsinizda insan var ve ben deger vererek yorumlarinizi okuyorum, bana kizsaniz dahi uygun bir uslupla fikrinizi beyan edebilirsiniz, her turlu olumlu ya da olumsuz fikre acigim (lutfen su cumleme istinaden de hakaret yazmayin, amacim asla tartismak degil.)