- 21 Aralık 2012
- 892
- 320
- 73
- 37
Ben de kadin direk hayir, veremem filan mi dedi, alindi demistim... Kadin olabilecek en yumusak sekilde vermemis. O sevmiyor, ama evin diger ferdi seviyor. Yani bunda alinacak ne var ki? peki deyip gecersin. Kirmiziyla isaretledigim yeri soylerken senin yuzun kizarmaliydi asil, kusura bakma. Yuzsuzluk yapmissin tek kelimeyle. Insanlar iki laf da mi edemeyecek birsey istemesinler onlardan diye yahu. Gercekten de, insanlar birsey vermedi diye laf sokmak kimsenin haddine degil. Eger umursamadiysa, seni rencide etmemek icindir. Yoksa lafi yapistirmayi o da bilir. "Duymamis olayim" filan demek istedi galiba. Laf filan yememis kadin, sen kendi kendini kucuk dusurmussun.
Cimrilik konusuna gelince... Bu kadar orneklerle aciklamissin madem. Benim babam asiri derecede cimridir. Anlatsam yok artik dersiniz. Ne yapayim? Babami atayim mi? Ben nasil onu huyuyla kabul ettiysem, esin de ailesini kabul etmistir, etmeli de zaten. Dolayisiyla sen de kabul etmelisin, baska yolu yok. 40 yillik insanlarin huyunu degistiremezsin, hatta sana zarari yoksa elestirme bile. Size patavatsiz birsey diyorlarsa he der gecersiniz. Kafaya takmayla, sorun etmeyle insanlar senin istedigin kaliba girmeyecekler. Bu kadar rahatsizsan, bastan bu aileye girmeyecektin. Onlarin cimriligi onlari baglar, baskasinin dert etmesi ne munasebet anlamadim.
Evin diger ferdi tamamen bahane, aslinda cay kasigi fasli burada ana temam degil, baska yerlerde de yazdim, cok gordum cimriliklerini. Sert bir uslupla yazmissiniz, beni tanimiyorsunuz, iki-uc anlattigima bakarak bu kadar sert yaklasmayin bence. Soylediklerinizde haklisiniz, cunku bende sizin gibi dusunen biriyim, laf soylemekten, birinden birsey istemekten, sizin deyiminizle yuzsuzluk yapmaktan asla hoslanmam ama orada gayet samimane, annem gibi gorup birsey istedim, sert bir hayir duymasam da vermemesi zoruma gidecek birsey, benden birisi diliyle birsey isteyecek de ben vermeyecegim, uyuyamam resmen, veremeyecegim birseyse bile aynisini bulur alirim, zira diliyle istemis karsimdaki, nasil verilmez ki.
Siz de haklisiniz ama bu yasa gelmis bir insan cimri diye atsan atilmaz, satsan satilmaz. Bende sadece birseyler verirken gonulsuzluk olusturdu huylari, bu gonulsuzlugumden de vazgecmek istiyorum.