• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karsiliksiz iyilik yapar misiniz?

Ben de kadin direk hayir, veremem filan mi dedi, alindi demistim... Kadin olabilecek en yumusak sekilde vermemis. O sevmiyor, ama evin diger ferdi seviyor. Yani bunda alinacak ne var ki? peki deyip gecersin. Kirmiziyla isaretledigim yeri soylerken senin yuzun kizarmaliydi asil, kusura bakma. Yuzsuzluk yapmissin tek kelimeyle. Insanlar iki laf da mi edemeyecek birsey istemesinler onlardan diye yahu. Gercekten de, insanlar birsey vermedi diye laf sokmak kimsenin haddine degil. Eger umursamadiysa, seni rencide etmemek icindir. Yoksa lafi yapistirmayi o da bilir. "Duymamis olayim" filan demek istedi galiba. Laf filan yememis kadin, sen kendi kendini kucuk dusurmussun.

Cimrilik konusuna gelince... Bu kadar orneklerle aciklamissin madem. Benim babam asiri derecede cimridir. Anlatsam yok artik dersiniz. Ne yapayim? Babami atayim mi? Ben nasil onu huyuyla kabul ettiysem, esin de ailesini kabul etmistir, etmeli de zaten. Dolayisiyla sen de kabul etmelisin, baska yolu yok. 40 yillik insanlarin huyunu degistiremezsin, hatta sana zarari yoksa elestirme bile. Size patavatsiz birsey diyorlarsa he der gecersiniz. Kafaya takmayla, sorun etmeyle insanlar senin istedigin kaliba girmeyecekler. Bu kadar rahatsizsan, bastan bu aileye girmeyecektin. Onlarin cimriligi onlari baglar, baskasinin dert etmesi ne munasebet anlamadim.

Evin diger ferdi tamamen bahane, aslinda cay kasigi fasli burada ana temam degil, baska yerlerde de yazdim, cok gordum cimriliklerini. Sert bir uslupla yazmissiniz, beni tanimiyorsunuz, iki-uc anlattigima bakarak bu kadar sert yaklasmayin bence. Soylediklerinizde haklisiniz, cunku bende sizin gibi dusunen biriyim, laf soylemekten, birinden birsey istemekten, sizin deyiminizle yuzsuzluk yapmaktan asla hoslanmam ama orada gayet samimane, annem gibi gorup birsey istedim, sert bir hayir duymasam da vermemesi zoruma gidecek birsey, benden birisi diliyle birsey isteyecek de ben vermeyecegim, uyuyamam resmen, veremeyecegim birseyse bile aynisini bulur alirim, zira diliyle istemis karsimdaki, nasil verilmez ki.

Siz de haklisiniz ama bu yasa gelmis bir insan cimri diye atsan atilmaz, satsan satilmaz. Bende sadece birseyler verirken gonulsuzluk olusturdu huylari, bu gonulsuzlugumden de vazgecmek istiyorum.

İyilik zaten karşılıksız yapılan bir şey değilmiydi ? Diğeri borç verme olmaz mı menfaat ya da :ssz:

Benim kayınvalidemlerin durumu gayet iyidir , benim 6 tane kasem vardı bir gün kayınvalidemdeyken konsolunun en ücra köşesinde aynısından 6 tane de onda vardı aaa anne benim bunlar çok hoşuma gidiyor bana ver de 12 olsun takım olsun dedim . Ve o bana ben onları kullanıyorum dedi , halbuki hiç görmemiştim kullandığını. Ve o gün sırf bana inat çorbaları koymaya onu çıkardı herkes 4 er kase çorba içti çünkü küçücük çerez kâseleri. Çok zoruma gitti çünkü ben ondan hiç bir şeyi saklamazdım. Aradan bir kaç hafta geçti kayınvalidem bana geldiğinde o bahsettiğimiz kâseleri mutfak dolaplarımdan indirmiş ve sormaya bile gerek duymadan bende 6 tanesi varya bunları ben götüreyim takım olsun dedi. Bende anne sen büyüksün büyük gibi davran böyle oyunlara ne gerek var senin bana vereceğin yerde benden mi götürüyorsun dedim. Mesele kase meselesi asla değil yapmış olduğu yüzsüzlük ve beni saf yerine koymuş olması . Sizin de benim olayım gibi öncesi vardır muhakkak yoksa insan çanak çömleğe takılmaz onun için anladım sizi. Insan da birikiyor birikiyor böyle bir çay kaşığı mesele oluyor sonra .

Benim kayınvalidemlerin durumu gayet iyidir , benim 6 tane kasem vardı bir gün kayınvalidemdeyken konsolunun en ücra köşesinde aynısından 6 tane de onda vardı aaa anne benim bunlar çok hoşuma gidiyor bana ver de 12 olsun takım olsun dedim . Ve o bana ben onları kullanıyorum dedi , halbuki hiç görmemiştim kullandığını. Ve o gün sırf bana inat çorbaları koymaya onu çıkardı herkes 4 er kase çorba içti çünkü küçücük çerez kâseleri. Çok zoruma gitti çünkü ben ondan hiç bir şeyi saklamazdım. Aradan bir kaç hafta geçti kayınvalidem bana geldiğinde o bahsettiğimiz kâseleri mutfak dolaplarımdan indirmiş ve sormaya bile gerek duymadan bende 6 tanesi varya bunları ben götüreyim takım olsun dedi. Bende anne sen büyüksün büyük gibi davran böyle oyunlara ne gerek var senin bana vereceğin yerde benden mi götürüyorsun dedim. Mesele kase meselesi asla değil yapmış olduğu yüzsüzlük ve beni saf yerine koymuş olması . Sizin de benim olayım gibi öncesi vardır muhakkak yoksa insan çanak çömleğe takılmaz onun için anladım sizi. Insan da birikiyor birikiyor böyle bir çay kaşığı mesele oluyor sonra .

sen öyle söylediğinde kaseler elinde donakalmıştır :64:

Aşırı merak ettim ne tepki verdi?:53::26:

Yani ayni kaseleri sen istedin diye gelip onun da istemesi cok garip, bu da ne demek oluyorsa.

Birikim oluşmuş sizde daha once yaptıklarıda sızde eklenmıs. Siz gene de kocanızın annesını annenız bılın. Sonucta onlara yardım etmek kocanızın borcu annesi babası esınızıde uzmeyın derim.

Bu nasil bir mantik anlamadim. Esinin ailesi zaten maddi konuda zor durumdalar, o çay kasigin bile önemi olabilir.
Yani darda kalan bir aile sana çay kasigi vermedi diye küsüyormusun?
Üstelik bu aile esinin annesi, babasi! Gerçekten çok ama çok ayip.

Ben olsam esimin ailesine para vermesinde gurur duyardim. Nede olsa esimi bu yasa kadar getiren aile bu.
Benim annem babam olsa ve onlar zor durumda olsa ve esim onlara yardim etmeme izin vermese
çok kirilirdim, üzülürdüm.

Ayrica o "bana ver, ben kullanirim" çogu zaman saka olarak karsilanir zaten.
Yoksa bir insan, kv'desinden çay kasik almasi çok saçma bir durum olur zaten.

zoruna giden sen elinden geleni yapıp, senden en ufak şeyi esirgemesi.. bende çok karşılıksız iyilik yaptım hala da yapıyorum
ama hep hep iyiliklerimden maraz doğdu maalesef
bana da koyuyor ama işte Allah rızası için yapıyorum sonuçta

Yaparım
çokta yaptım maddi manevi çok yardımlarım oldugu kısıler oldu ama ne tesadüf ki hep o kişilerden herhangi bir karşılık alamadım alamadıpım gibi bana zararları dokundu o yüzden artık kimse umurumda değil kim neyi nasıl neyin kafasıyla yapıyorsa yapsın nereye gıdıyorsa gitsin kendime bakacagım

Yani durumlari kotu tamam ama ben fakir ama gonlu zengin nice insanlar tanidim, hem de bereketleri hic eksilmez. Bunlar bildigin pintiler, 1 tl bile vermezler kimseye. Esimle tam yeni evlenmistik, daha 1-2 haftalik evliyiz, ramazan ayiydi, kapiya davulcu geldi 5 tl verdim, esim bana bir kizdi ki neye ugradigimi sasirdim, oysa benim annem hep en az 5-10 tl verir davulcuya. Sonra esim beni annesine sikayet etti, o da kizdi davulcuya 5 tl mi verilir diye, ben 50 kurus ya da 1 tl den fazla vermem dedi, hem artik herkesin telefonlari uyandiriyor ne o oyle dan dan dan davul caliyorlar bir ay boyunca dedi. Yani davul ramazani ramazan yapan unsurlardan biridir, boyle mi denir davulcuya, istersen hic verme. Cok sasirdim ya, kimlerin arasina dustum dedim.

Esim babasina para yolluyor bizim borclarimizi odemesi icin, banka 6 ayda mi ne 20 tl hesap isletim ucreti kesiyormus, babasi telde oglum o 20 tl yi de yolla dedi, yuh dedim neye ugradigimi sasirdim.

Biz evlendik, dugun gecesinin sabahinda babasi aradi, yataktayiz, esim hayirdir insallah diyerek teli acti, oglum o dugun salonunun parasini ode dedi. El opmeye evlerine gittik, kv benden dugunde takilan altinlardan bir tane satmami istedi, cunku kuyumcu 1-2 tl daha pahali satiyormus, ben alis fiyatina satacakmisim. Neler neler yaa...

Bence de senin tek meselen çay kaşığı değil.
Yorum yapan arkadaşlar sadece çay kaşığı üzerinden düşünseler de kv ile ilişkinizin bir geçmişi var,yaşadıklarınız var ve bu son yaşadığınız olay da son damla gibi bir nebze.Yoksa durduk yerde çay kaşığından kimse alınganlık yapmaz bence.
Ben hislerinde seni haklı buluyorum çünkü bu bir gönül kırgınlığı.Sen onları anne baba yerine koyuyorsan onlar da seni evlat yerine koymalı ve ufak bir isteğinde geri çevirmemeliydi.Çay kaşığı bahanedir sonuçta.Onun yerine başkaca da bi isteğin olabilirdi ondan.Sana bir anne şefkati ile yaklaşıp gönlünü almasını beklemişsin sadece.
Ama belli ki kv ve kp gönlü zengin insanlardan değiller.
VAr böyle eli sıkı insanlar kimse kusura bakmasın.
Ne fakir insanların sofrasına oturdum ben.O yoklukla yaptıkları ne ikramlar oluyor.
Kimi varlıklı insan da çok cimri olabiliyor.Bunu heralde hepimiz hayatımızın çeşitli dönemlerinde deneyimlemişizdir.
Fakirlikten cimri olunmaz,tutumlu olunur.
Yardım konusuna gelince eğer gerçekten zor durumdalarsa ben olsam eşime çok ta engel olmazdım vicdanen.
Abartmadan ,acil gereksinimleri için ve sizi yormayacak şekilde yardım yapabilirsiniz.Kırgınlığına gelince de yapacak bişey yok.
Eşinin ailesini,eşinin ailesi olarak görecek ve fazlaca manevi bir beklenti içine girmeyeceksin.Kendi annen gibi olmalarını da beklemeyeceksin ayrıca.
Yemeklerini bile yerken tedirgin oluyorsan doğrudur.Kimi insanın ekmeği yenmez,suyu içilmez.Çünkü hissettirirler sana davranışlarıyla.Yaşadım çünkü ben de.

Yoruma yorum yapmış gibi olacağım ama okuyunca yazmadan geçemedim. Bence eşle, anne arasındaki çizgiyi aşıyoruz bazen. Mesela ben evli değilim şuan şimdi bakıyorum bir kız olarak babama aşığım her derdimde yanımda, okutmuş büyütmüş. Yarın öbür gün eşim sırf -hayır! dediği için nankörlük edemezdim. Ayrıca bana kalırsa eş tabii ki önemli ama anne baba yeri doldurulamayan kişiler oyüzden sen mi önemlisin, annesi mi diye durumu şıklandırmak tuhaf geliyo bana. Kaldı ki aman aman bi'durum yok ortada.

Konunuza gelince size hak veriyor olsam da yardıma devam ederdim sanırım kendi bütçemi zorlamadan. Sonuçta onlarda size güvenip o evi almamışlardır herhalde elinizin bol olduğu zamanlar evlat olarak desteğinizi yaparsınız.

Ancak sanırım olay çay kaşığından çok öte. İnsan dardayken yardımını esirgemeyen birinin yüzüne pat diye hayır diyemez. Bakın cidden vermek zorunda değil ama gönül alma diye bi'durum vardır. Bu kadın hep böyleyse oğluna tabii ki tuhaf gelmez. Siz kötü olursunuz:31:

Kesinlikle katılıyorum.Arkadaşın demek istediği de bu tür bir kırgınlık.Ne yapsın eski çay kaşığını.ÇAy kaşığı temsili bir istek,bir tür sınama gibi.Tatlı dille gönlü alınsa eminim üzerinde durmayacaktı.

İnsanın maddi durumu kötü olunca cimri olmaktan başka şansı kalmıyor maalesef.

Babam devlet memuruydu, o maaşla 3 cocuğu okutmaya calısırdı. Lisedeyken sabah kahvaltısıyla akşama kadar idare etmek durumunda kalırdım. Cebimde sadece yol parası olurdu. Arkadaşlarım kantinde birbirlerine birşeyler ısmarlarken ya uzakta dururdum ya da gitmezdim. Param varsa da ancak kendime yetecek kadar alır sınıfa dönerdim. Arkadaşlarım bu durumu bildikleri ya da hissettikleri icin asla benimle para mevzusu yapmadılar. Adım hic cimriye cıkmadı.

Bazen bir paket bisküviyi paylaşmazdım, o cocuk aklıma paylaşırsam coğalacağını düşünmek yerine paylaşırsam ac kalırım mantığı yerleşmişti beynime.

Neyse o günler geride kaldı ama ben hala bir paket bisküviyi kendim yerim :) Arkadaşlarıma ve sevdiklerime bir koli alacak maddi durumum var ama elimdekini paylaşmaktan hazzetmiyorum.

Sizin meselesinizde ise bir kücük kasık bir bardağı tasırmış görünüyor. Haklı görünmek icin üstüne basa basa cimriler diyorsunuz. O cimri insanlar eminim ilerde lazım olursa yenisini alamayız mantığıyla size vermek istememişlerdir.

Eşinizin de vicdanın durumunu cok merak ettim doğrusu; zor durumdaki anne babasına sırf karısının kaprisi yüzünden yardım etmeyi kesmişse geceleri rahat uyuyabiliyor mu acaba?

Son düzenleme:
Bana acayip geldi yani niye sana kullandığı çay kaşığını versin ki, üstümdeki bluzumu sevmiyorum diyim arkadaşım istese çıkarıp vercekmiyim

HATALISIN konu sahibi

BIRAK CİMRİ OLMAYI
KV VE KP İDAMLIK MAHKUM OLSALAR
VE EŞİN ANNEM BABAMDIR DİYEREK
İHTİYAÇLARI NEDENİ İLE PARA GÖNDERSE
YİNEDE ENGEL OLMA GİBİ BİR HAKKIN YOK

SÜT HAKKIDIR
BABALIKHAKKIDIR
BOYUN BORCUDUR
BEN KV VE KP İLE 1.5 SENEDİR GÖRÜŞMÜYORUM
BAYRAM SEYRAN DA DAHİL BUNUN İÇİNE
İKİSİNİDE GÜNAHIM KADAR SEVMEM :47: