• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karsiliksiz iyilik yapar misiniz?

Merhaba kizlar,

Benim esimin ailesinin durumu yok, bizim durumumuz ise iyi cok sukur. Simdi kisaca anlatayim, 1,5 yildir evliyiz, esim ailesine maddi destekte bulunur hep, ben de hic burun kivirmam, gonulsuzluk yapmam, acirim bile, anne babadir versin derim. Ben 1-2 ay kadar once esimin ailesinin yaninda idim, kaynanamin eski bir cay kasigi takimi var, gorumcem annem bunlari hic begenmiyor dedi, ben de nesi var gayet guzel, begenmiyorsan bana versene dedim, ve kaynanam vermedi. Utancimdan yerin dibine girdim o anda, ilk defa kv den birsey istemistim. Ama bu bana milat oldu artik bundan sonra ben de esime ailesine para yollarsa gonlumun olmadigini soyledim, bu olayi da anlattim. Esim tabi her zamanki gibi annesine toz kondurmaz, vermediyse bir bildigi vardir, annem cimri degildir bilmem ne der durur.

Simdi maddi zorluklari oluyor, cevreden borc aliyorlar, esim yardim etmek istiyor ama ben gonulsuzum diye edemiyor. Bazen acaba ben bana yakisani mi yapsam diyorum, hem onlar orada fakirlik cekerken benim yaptigim hic hos degil diyorum, ama sonra o bana eski cay kasigini vermedi diye de sinir olup vazgeciyorum, sizce ne yapmaliyim? Vicdanimin sesini mi dinlemeliyim, yoksa kisasa kisas mi yapmaliyim?

Not: Arkadaslar gelen yorumlara istinaden ekliyorum mesele sadece cay kasigi meselesi degil, baska cimriliklerini de gordum esimin ailesinin burada uzun uzun anlatamayacagim, yani kv her konuda cimridir bana karsi ama umursamadim ben simdiye kadar, cay kasigi bardagi tasiran son noktaydi, demek istedigim suydu, bir cay kasigi bile vermedi(!)
eşinin annesi hem fakir hem aç gözlü..Allah dağa bakar ona göre kar verirmiş..onlarda bu misal işte..ne fakir insanlar var ekmeğini paylaşan..bırak çay kaşığını..bence bunlara iyilik yaparken elini sıkı tut..böylelerine canını versen yaranamazsın..eşin tabiki vermek isteyecek ama sen verme bence..

Son düzenleme:
Kendimi sadece yazdiklarimla tam ifade edemedigimi dusunuyorum. Ama birseye aciklik getirmek istiyorum, ben bir eski cay kasigina kalmis birisi degilim, bunu isteyecek kadar yuzsuz de degilim, sirf bu yuzden de esimin ailesine cimri yaftasi yapistirmis birisi de degilim, o anda onu istemem gayriihiyari ve samimane bir sekilde idi, ve boyumun olcusunu aldim bir guzel. Bir gecmisim var bu insanlarin cimrilikleri ile ama bir noktaya kadar umursamadim. Bir noktadan sonra koptum. Ayrica kv nin orada o cay kasigini vermemesinin tek bir nedeni var o da cimri olmasi, belki anisi vardir, belki vermeye layik gormemistir vs asla soz konusu degil, kesinlikle ne malina ne de parasinin 1 kurusuna kiyamaz, ben biraz istahliyim, fazla yedigime ictigime bile gonlu razi olmuyor bence (ben boyle hissediyorum yani, insallah oyle degildir). Etrafimda da goruyorum kimse esinin ailesinden bu denli bir cimrilik gormuyor, ustelik kimse esinin ailesine yardim da etmiyor. Illaki yardimlarin karsiligini veren Allah tir, ben de bu bilincteyim ama birisi size karsi elinden geleni yapiyor, varini yogunu gozunu kirpmadan bagisliyorsa, kaldi ki bu kisi sizin evladiniz ve esiyse, 3-5 tl lik materyalleri o kisi icin gozunuzden cikarabilmelisiniz, ne kadar da cimri olsaniz bile. (Elbette bu bir zorunluluk degil ama gonlunu acabilmeli insan artik)

Soyle bir durum var, ben comert bir ailede yetistim, gerci durumumuz da esimin ailesine gore iyiydi cok sukur ama comertlik ve cimrilik zenginlik ve fakirlikten farkli bir mevzu. Annemin verdigi hediyeleri artik insanlar kabul bile etmiyorlar, cunku cok fazla hediye veriyor cevresindeki insanlara, eve gelen misafire, misafirlige gittigi yere. Ayrica durumumuz iyi olmasina ragmen annem ve babam en guzel, en lux evi satin almaya kalkismiyorlar, bu ev bize yetiyor diyorlar, kv o durumuna ragmen kendine gore lux evi almaya kalkisti, ne dediysek vazgeciremedik, esim de destek cikti, annem haketti, yillarca kirada oturdu vs diyerek. Pahali evin de borcu cok oluyor tabi simdi artik, basa cikmakta zorlaniyorlar, yani durumlarinin kotu olusunda biraz keyfilik sozkonusu, borca girislerinde de oyle.

Son olarak cevap yazdiginiz ve derdimi paylastiginiz icin tesekkur ederim ancak her ne kadar sanal ortam da olsa birbirimize karsi uslupta dikkat etmeliyiz diye dusunuyorum. Vaktinizi ayirip bana yorum yazma inceliginde bulundunuz ancak bazi arkadaslar bana karsi hakaret dolu sozler yaziyorsunuz, karsinizda insan var ve ben deger vererek yorumlarinizi okuyorum, bana kizsaniz dahi uygun bir uslupla fikrinizi beyan edebilirsiniz, her turlu olumlu ya da olumsuz fikre acigim (lutfen su cumleme istinaden de hakaret yazmayin, amacim asla tartismak degil.)

Eğer çok özel değilse lüx dediğiniz ev ne kadar? Benim bütün yorumlarım yaptığınız yardımın sizi sarsmadığı noktalaraydı. Ve sizi sarsmıyorsa ben hala yardım yapmamanın doğru olmadığını düşünüyorum. 2200 maaş kimine göre çoktur kimine göre "o parayla nasıl ev alınır ki" denilecek kadar azdır. Eğer eşiniz de 2200ün kat be kat fazlasını alıyorsa yardım etmemek hoş değil bence. Daha önce de dediğim gibi mesafeli davranırsınız ya da çok sevmezsiniz kimse bir şey diyemez ama yardım etmesine müsade etmiyorum demek acımasız bence.
Benim de babam bir memur. Emekli olurken aldığı toplu para 40 milyar bir şeydi. Ben o zaman evli değildim ve benim de biriktirmiş olduğum parayı annemin biraz altınını da katarak dublex bir ev aldık. Annem hala ne gereği vardı bu ev bize büyük der durur ama ben onların yıllar içinde çektiği sıkıntıları gördüm, beni okuturken yaşadıklarını biliyorum, o yüzden ben aileme her şeyi hakediyor derim. Eşinizi ailesinin dinamiklerini bilmiyorum ama eşiniz de böyle diyorsa bir bildiği vardır.
Ailemde benim yerimi bekar kızkardeşim aldı. Ama o da yakında evlenecek. Bir emekli maaşı şimdiki gibi yaşamalarına yetmez. Ne yaparlar arabayı kullanmazlar benzin gitmesin diye. Eve eti az alırlar. Bunlar çoğu insana lüx gelebilir ama ben evimde laylaylom yaşarken, yurt dışı turlarında gezerken bu doğru mu? İşte o yüzden anlaştım eşimle ikimiz de yardım edicez kendi ailelerimize. Ailelerimiz şimdiye kadar boynumuzu bükmedi ama bükse bile onlar ailemiz. Bir insan ailesine durumuzun yettiğince ev alsaydınız bu duruma düşmezdiniz diyebilir mi?

Daha makul bir evi el birliği ile daha rahat öderdiniz.Onlar da sıkışmazdı,yardımlarınız da size fazla yük getirmezdi.
Bu kısmı atlıyor herkes yorum yaparken.
Çünkü eksik-yarım yamalak yoruma açık anlattın.
çay kaşığı patladı gitti resmen:))
Herkes ne düşündü kv-kp yıkık dökük bir evde,aç susuz ,sen onlardan bi ekmeği esirgiyorsun üstüne üstlük
ellerindekini almaya çalışıyorsun gibi.
Oysa öyle değil.Ortada bütçeyi zorlayan bir borç var ve iyi bir ev alınmış onun borçlarının ödenmesi sırasında çekilen sıkıntı var.
Bu yardım sen ve eşinin bileceği şey.Sonuçta maddi durumunuz el vermiş ki eşin ailesine destek sözü vermiş.Artık olan olmuş yani ve yanlış anlamadıysam eşin ev borcunu halen ödüyor değil mi.?Bu kısıma bi açıklık getirsen.Evi kim ödüyor.

Aynen oyle, sanki kv-kp ac susuzken biz zenginlik cekip onlara para vermiyoruz gibi anlasilmis, hatta durumu kotuyse o cay kasigina bile ihtiyaci vardir bile denilmis, asla cay kasigina ihtiyaci yok, tamamen cimrilik var orada, ben kav mi tanimaz miyim ya. 2200 tl maas 2 kisi icin cok bile tr sartlarinda degil mi? Ev borcunu kp oduyor, 10 yillik kredi cektiler, aylik 1100 tl sanirim. Ayrica kombisi, mutfak dolaplari, onu actirma parasi, bunu isletme parasi derken baya borctalar su anda, esim de para yollamak istiyor iste her ay. O borcu da nasil odeyeceklerse, her ay 1100 tl, 10 yil boyunca, ya kp calisamazsa 10 yil boyunca? Ben oderim diyor esim o zaman. Ya bir de annesinin istekleri cok onemlidir esim icin, o dunyanin butun guzelliklerini hakeder, her istedigi yapilmalidir, alinmalidir, asla gonulleri kirilmamalidir, ben oyle degilim iste. Tamam beni de darda koymaz ama ben onun icin varlikta, yoklukta, darlikta yaninda olmasi gereken kisiyim, kucuk bir istegimde lux meraklisi olurum, halden anlamayan insan olurum ama annesi istesin dunyalar ayagina serilmelidir.

Bazen maaslar konusunda yollarimizi ayirmak istiyorum, saka yollu soyledim, o ne istiyorsa yapsin maasi ile, ben ne istiyorsam yapayim gibisinden, bu sefer yine gonul koyuyor, ben senin maasinin 1 kurusuna bile dokunmam merak etme ama sen benimkinden alabilirsin diyor. Bu da mantiksiz tabi.

Yani nedense genelden bayağı farklı düşündüm konuyu okuyunca. Elbette ailesine yardım etmelisiniz ihtiyaçları varsa ve sizin durumunuz da varsa. Ancak benim anlamadığım nokta siz -üstelik onun da beğenmediği- bir şeyi istediğinizde, size hediye vs gibi bir açıklama yapmadan hayır diyebilmiş olması. Nedense çok tuhaf geldi bana, çok mahcup edici bir durum yani bir bahane uydurmak ya da yavrum eski o size uymaz demek çok mu zor? Zaten karşı tarafta size yardım eden biri varken.

Dediğim gibi yardım etmeye devam etmeniz gerektiğini düşünsem de kayınvalidenizin de açıkçası sizi utandırıcı bir pozisyona düşürüp,kabalık yaptığını düşünüyorum. Başka konularda da cimri olduğunu belirtmişsiniz sonradan, bu da hoş değil bence, sonuçta yardım eden sizsiniz, neden size karşı cimri ki?

evet cnm katılıyorum. benim kv demde bana evlenirken hiç bir şey yapmadı almadı kendimiz yaptık. evinde bir yemek takımı gördüm çok beğendim. istediğimi belli ettim ama duymzalıktan geldi. çok üzüldüm 2 tabağı layık görmedi diye. Bir müddet sonra duydumki kedi vitrini devirmiş. bütün tabaklar kırılmış :( ne kadar istediysem artık gözüm kalmış olucak :)

Eğer çok özel değilse lüx dediğiniz ev ne kadar? Benim bütün yorumlarım yaptığınız yardımın sizi sarsmadığı noktalaraydı. Ve sizi sarsmıyorsa ben hala yardım yapmamanın doğru olmadığını düşünüyorum. 2200 maaş kimine göre çoktur kimine göre "o parayla nasıl ev alınır ki" denilecek kadar azdır. Eğer eşiniz de 2200ün kat be kat fazlasını alıyorsa yardım etmemek hoş değil bence. Daha önce de dediğim gibi mesafeli davranırsınız ya da çok sevmezsiniz kimse bir şey diyemez ama yardım etmesine müsade etmiyorum demek acımasız bence.
Benim de babam bir memur. Emekli olurken aldığı toplu para 40 milyar bir şeydi. Ben o zaman evli değildim ve benim de biriktirmiş olduğum parayı annemin biraz altınını da katarak dublex bir ev aldık. Annem hala ne gereği vardı bu ev bize büyük der durur ama ben onların yıllar içinde çektiği sıkıntıları gördüm, beni okuturken yaşadıklarını biliyorum, o yüzden ben aileme her şeyi hakediyor derim. Eşinizi ailesinin dinamiklerini bilmiyorum ama eşiniz de böyle diyorsa bir bildiği vardır.
Ailemde benim yerimi bekar kızkardeşim aldı. Ama o da yakında evlenecek. Bir emekli maaşı şimdiki gibi yaşamalarına yetmez. Ne yaparlar arabayı kullanmazlar benzin gitmesin diye. Eve eti az alırlar. Bunlar çoğu insana lüx gelebilir ama ben evimde laylaylom yaşarken, yurt dışı turlarında gezerken bu doğru mu? İşte o yüzden anlaştım eşimle ikimiz de yardım edicez kendi ailelerimize. Ailelerimiz şimdiye kadar boynumuzu bükmedi ama bükse bile onlar ailemiz. Bir insan ailesine durumuzun yettiğince ev alsaydınız bu duruma düşmezdiniz diyebilir mi?

Daha once de acikladim, ev kredi ile alindi 10 yil boyunca aylik 1100 tl. Ayrica ev alinirken cevreden alinan borclar, mutfak dolaplari, kombisi, onu actirma, bunu isletme vs diye diye baya dardalar su anda. Ya kesinlikle yardim edilmesi gereken bir durumdalar ama ne kadar yardim da edersek edelim kv-kp bize her zaman bir cay kasigi bile vermeyecekler, cimrilikleri istikametinde ilerleyecekler. Hani arkadaslarin dedigi gibi ben paramla onlari kendime gebe birakmak istemiyorum ama birazcik gonlunu ac sen de bana degil mi, ben sana oyle mi davraniyorum, el miyim ben, insan gelinine dahi 1 tl yi kiskanir mi?
Cok ilginc bir sulaleler ya, kv kardesleriyle cok samimidir, buna ragmen 1 tl yi, 50 kurusu bile birbirlerine geri verirler, asla kalsin amann 50 kurustan ne olacak demezler, canlari gidiyor 1 tl icin, guluyorum bazen:)

konu sahibi arkadaşım boşver eşine söyle yardımda bulunsun. büyüklük sende kalsın. durumunuz iyi olmasa verme derdim. iyiyse boşver versin. hem bu konuda diretirsen eşin gizli verir. sana yalan söyler. en azından bilirsin ne verdiğini ettiğini.

kv de boşver . benimkide çok pinti bana çocuklarıma hiç bişi almaz. önemli olan maddi bişey değil maneviyat seni anlıyorum. ben sevdiğim insandan bişi esirgemem hediyeler alırım. ama herkes böyle düşünmüyor maalesef

Daha once de acikladim, ev kredi ile alindi 10 yil boyunca aylik 1100 tl. Ayrica ev alinirken cevreden alinan borclar, mutfak dolaplari, kombisi, onu actirma, bunu isletme vs diye diye baya dardalar su anda. Ya kesinlikle yardim edilmesi gereken bir durumdalar ama ne kadar yardim da edersek edelim kv-kp bize her zaman bir cay kasigi bile vermeyecekler, cimrilikleri istikametinde ilerleyecekler. Hani arkadaslarin dedigi gibi ben paramla onlari kendime gebe birakmak istemiyorum ama birazcik gonlunu ac sen de bana degil mi, ben sana oyle mi davraniyorum, el miyim ben, insan gelinine dahi 1 tl yi kiskanir mi?
Cok ilginc bir sulaleler ya, kv kardesleriyle cok samimidir, buna ragmen 1 tl yi, 50 kurusu bile birbirlerine geri verirler, asla kalsin amann 50 kurustan ne olacak demezler, canlari gidiyor 1 tl icin, guluyorum bazen:)

İyi de bakın ne güzel size karşı bir tavır değilmiş bu. Yani insan kendi kardeşine 1 lirayı borç diye veriyorsa gelinine çay kaşığı vermemesi değil vermesi sülalede hayretle karşılanırmış o zaman. Belli bir yaştan sonra da insanları değiştiremezsiniz. Dediğim gibi çok samimi olmak zorunda değilsiniz hatta çok sevmeyebilirsiniz de. Ama eşinizin ailesine yardım etmesine engel olmanız üzücü ve yıpratıcı olur sizin için ve evliliğiniz için de. Dediğim gibi sizi sarsmıyorsa ama. Yani ekmeğinizi bölüşün demiyorum ama eşinizin de annesi babası sonuçta.

Ben böyle birşeyi buraya yazmaya bile utanırım.Maddi durumları olmadığını kendiniz belirtmişsiniz.Belki onu size verince yenisini alacak gücü yok maddi gücü olmadığına göre.Anladığım kadarıyla kindar bir yapınız var.

evet cnm katılıyorum. benim kv demde bana evlenirken hiç bir şey yapmadı almadı kendimiz yaptık. evinde bir yemek takımı gördüm çok beğendim. istediğimi belli ettim ama duymzalıktan geldi. çok üzüldüm 2 tabağı layık görmedi diye. Bir müddet sonra duydumki kedi vitrini devirmiş. bütün tabaklar kırılmış :( ne kadar istediysem artık gözüm kalmış olucak :)
Çok hoşsunuz, güldürdünüz beni:) Allah'ım size, sevdiklerinizle, sağlıkla en güzel yemek takımlarında yemek yemeyi nasip etsin. (dalga geçtiğimi düşünmeyin sakın içtenlikle yazıyorum.)

Çok hoşsunuz, güldürdünüz beni:) Allah'ım size, sevdiklerinizle, sağlıkla en güzel yemek takımlarında yemek yemeyi nasip etsin. (dalga geçtiğimi düşünmeyin sakın içtenlikle yazıyorum.)

saol cnm sana da inşallah. şunu da belirtmeden edemeyeceğim. evlendiğimde benim yemek takımım yoktu :(

saol cnm sana da inşallah. şunu da belirtmeden edemeyeceğim. evlendiğimde benim yemek takımım yoktu :(

inşallah canım. şimdi en güzelleri vardır eminim, hiç birimizin eşimizin ailesinden gelecek çay kaşığı, yemek takımı , yorgan v.s.ihtiyacı yoktur belki; fakat alındığında da gönlümüz olur, hoşumuza gider. Konu sahibi arkadaşımızın da anlatmak istediği bu sanıyorum; çay kaşığına tabi ki ihtiyacı yoktur; fakat eşinin ailesine yaptıklarının karşılığında bu olay olmasına üzülmüş, kırılmış, iyilik yapsa da bundan sonra gönülsüz yapacağını yazmış. Yaptığın iyiliklerin, mükafatını Allah verecektir inşallah, sen yine de iyi niyetini bozmamalısın.

Son düzenleme:
Konunun içinden konu çıkıyor sanırım..
Daha lüks bir ev meselesi falan var.. Bütçeleri yoksa oturmayacaklar; oğuldan gelecek yardıma mı güvenmişler?
Ayrıca, iyilik karşılıksız yapılan şey değil midir zaten? Karşılıklı olsa çıkar ilişkisine dönmez mi?

Yani bakın gittim kredi hesaplanan sitelerden baktım 10 yıllık 1100 tl ödeme ile 70.000lik bir ev alabilirsiniz gibi görünüyor. Hangi ilde oturuyorlar bilmiyorum ama 70000 ile öyle çok lüx bir ev almışlarsa iyiymiş. Ben Ankara'dayım lüx diyeceğiniz evler minimum 300.000 liradan başlıyor.

inşallah canım. şimdi en güzelleri vardır eminim, hiç birimizin eşimizin ailesinden gelecek çay kaşığı, yemek takımı , yorgan v.s.ihtiyacı yoktur belki; fakat alındığında da gönlümüz olur, hoşumuza gider. Konu sahibi arkadaşımızın da anlatmak istediği bu sanıyorum; çay kaşığına tabi ki ihtiyacı yoktur; fakat eşinin ailesine yaptıklarının karşılığında bu olay olmasına üzülmüş, kırılmış, iyilik yapsa da bundan sonra gönülsüz yapacağını yazmış. Yaptığın iyiliklerin, mükafatını Allah verecektir inşallah, sen yine de iyi niyetini bozmamalısın.

Dogru soyluyorsunuz, illaki karsiligini Allah verecek, zaten bu bilincteyim ve bu sekilde hareket etmek istiyorum. Ama ister istemez kirginlik olustu ben de, hic umursaman yalnizca Allah rizasini dusunerek devam etmeliyim. Ayrica hakkaten mesele onu aldi, bunu verdi meselesi degil, fakir degil zengin bir kv-kp de olsalar 5 kuruslarinda gozum yok ama birazcik da olsa gonlu acik olabilir insan. Evinde yemek bile yiyemedigim bir aileden bahsediyorum, zoruna gidiyor comert bir ortamda yetismis kisinin. Demek ki bu sekilde kabul etmeliyim, zorla da olsa.

cnm ben balık burcuyum duygusalım iyi niyetimi bozamam zaten. her gitmemde hediye alırım kv ye . boşver kul bilmezse eşim bilir Allah bilir diyorum

Cidden gözlerim yaşardı,hiçbir konuda kayınvalide bu kadar savunulmamıştı herhalde...Eşinizin ailesinin geçineceği hiçbir şey yok sanmıştım ama kayınpederinizin maaşı varmış.Ayağını yorganına göre uzatıp orta halli bir ev alsaymış madem.Bizim evimizin de bazı yönleri kötü,satsak bugün satılır ama dedemden,ya da bir başkasından borç alarak...Bunu evlatlık vazifesi olarak nitelendiren olmuş,bunu diyenlerin eşi her ay 100 tl yollasa ailesine,o bile bir ay geçmeden gözünüze batar.Bahsettiğiniz şeyi üç aşağı beş yukarı biz de yaşadık,o yüzden anlıyorum.

Dogru soyluyorsunuz, illaki karsiligini Allah verecek, zaten bu bilincteyim ve bu sekilde hareket etmek istiyorum. Ama ister istemez kirginlik olustu ben de, hic umursaman yalnizca Allah rizasini dusunerek devam etmeliyim. Ayrica hakkaten mesele onu aldi, bunu verdi meselesi degil, fakir degil zengin bir kv-kp de olsalar 5 kuruslarinda gozum yok ama birazcik da olsa gonlu acik olabilir insan. Evinde yemek bile yiyemedigim bir aileden bahsediyorum, zoruna gidiyor comert bir ortamda yetismis kisinin. Demek ki bu sekilde kabul etmeliyim, zorla da olsa.

Konuyu tekrar okudum da , bir onceki yorumumda haksizlik ettim sanirim. Kv niz asiri cimri, ben de cimrilikten hic hazzetmem. Hem cimri, hem acgoz, hem gorgusuz, garip bir kombinasyon. Esiniz de onun yetistirdigi evlat.

Lakin yine de soylediklerimin bu durumda %50 arkasindayim. Evlenirken de cimri ve cins olduklarini biliyordunuz, ne bekliyordunuz ki? Bence bu aileden manevi de hicbir beklentiniz olmamali. Maddiyati gectim, kendileri de bir garip zaten, cok gorgusuzler. Bence kv den deger gormeyi beklemeyin, uzulen taraf siz olursunuz. Beklenti icine girmeyin, zaten bu kv size deger gosterse ne, gostermese ne?? Esinizle mutlu olun yeter, annesini ne yapacaksiniz? Bir de sinirinizin bozulmamasi icin bence ailesiyle olan iletisiminizi minimuma indirin derim.

ben en çok akşamları nasıl uyuduğunuzu merak ettim.. yani ailemden/eşimin ailesinden birileri başkalarından borç alacak kadar kötü durumda olacaklar ve ben çay kaşığından bahanelerle yardımı keseceğim, sonra da haklı olduğumu ispatlamak için konu açacağım :ssz: Buna ister Karma deyin, ister men dakka dukka.. her yapılan şeyin dönüp geleceğine inanırım ben.. kaldı ki vicdansızlık mı daha kötü, cimrilik mi karar veremedim :ssz:

Arkadasim biraz abartmamismisin?
Burda acliktan olen sefil bir aile yok ortada, geceleri uyutmayacak bi durumda degil bu. kendilerine bikac beden buyuk gelen bir ev alinmis onun borcu odenemenis ogula guvenilmis, senelerce okuttuklari ( hangi ozel okullarda ne paralarla okutulduysa artik, okuma sarylarini bizde cok iyi biriz) cocuk oder diye yuklemisler.
Karsiligindada cimrilikleri diz boyu.
Naapsin ihtiyaci varmis o cay kadigina verememis yazikkk durumuda degil bu durum.
Kimin basina aynidi gelse azcok benzer tepkiler verir bu cok acik.
Azcikda burda dusunmenizi oneriyorum herkese...

Cidden gözlerim yaşardı,hiçbir konuda kayınvalide bu kadar savunulmamıştı herhalde...Eşinizin ailesinin geçineceği hiçbir şey yok sanmıştım ama kayınpederinizin maaşı varmış.Ayağını yorganına göre uzatıp orta halli bir ev alsaymış madem.Bizim evimizin de bazı yönleri kötü,satsak bugün satılır ama dedemden,ya da bir başkasından borç alarak...Bunu evlatlık vazifesi olarak nitelendiren olmuş,bunu diyenlerin eşi her ay 100 tl yollasa ailesine,o bile bir ay geçmeden gözünüze batar.Bahsettiğiniz şeyi üç aşağı beş yukarı biz de yaşadık,o yüzden anlıyorum.

Gercekten arkadasim bende sadkinlikla okudum yorumlari, kv hic bu kadar ovulyp bas taci edilmemisti. Yazik kafinin cay kadigina goz diken kotu gelin oldu konu sahibi.
Ayni olay digerlerinin badina gelse ne tepki verirlerdi cokk dusundum cvp bulamadim.

evlatlık vazifesi diyenlerden biri ben olduğum için üzerime alındım mesajını Linkam :27:

eğer konu sahibi ve eşi herkesin ayağını yorganına göre uzatmasını istiyorsa ev alınıp, borca girilmeden evvel söyleyeceklerdi bunu.. ev alınıp, borca girildikten sonra çay kaşığını bahane edip anne-babayı ortada koymak değildir evlatlık.. konu sahibinin k.validesi 1 saat içinde cimri olmadı muhtemelen, kaç senelik evlilik var ortada.. hala aynı fikirdeyim,bırak göze batmayı, ailemden biri benim durumum varken çevreden borç alsa kahrımdan ölürdüm herhalde..

Back