eşinin annesi hem fakir hem aç gözlü..Allah dağa bakar ona göre kar verirmiş..onlarda bu misal işte..ne fakir insanlar var ekmeğini paylaşan..bırak çay kaşığını..bence bunlara iyilik yaparken elini sıkı tut..böylelerine canını versen yaranamazsın..eşin tabiki vermek isteyecek ama sen verme bence..Merhaba kizlar,
Benim esimin ailesinin durumu yok, bizim durumumuz ise iyi cok sukur. Simdi kisaca anlatayim, 1,5 yildir evliyiz, esim ailesine maddi destekte bulunur hep, ben de hic burun kivirmam, gonulsuzluk yapmam, acirim bile, anne babadir versin derim. Ben 1-2 ay kadar once esimin ailesinin yaninda idim, kaynanamin eski bir cay kasigi takimi var, gorumcem annem bunlari hic begenmiyor dedi, ben de nesi var gayet guzel, begenmiyorsan bana versene dedim, ve kaynanam vermedi. Utancimdan yerin dibine girdim o anda, ilk defa kv den birsey istemistim. Ama bu bana milat oldu artik bundan sonra ben de esime ailesine para yollarsa gonlumun olmadigini soyledim, bu olayi da anlattim. Esim tabi her zamanki gibi annesine toz kondurmaz, vermediyse bir bildigi vardir, annem cimri degildir bilmem ne der durur.
Simdi maddi zorluklari oluyor, cevreden borc aliyorlar, esim yardim etmek istiyor ama ben gonulsuzum diye edemiyor. Bazen acaba ben bana yakisani mi yapsam diyorum, hem onlar orada fakirlik cekerken benim yaptigim hic hos degil diyorum, ama sonra o bana eski cay kasigini vermedi diye de sinir olup vazgeciyorum, sizce ne yapmaliyim? Vicdanimin sesini mi dinlemeliyim, yoksa kisasa kisas mi yapmaliyim?
Not: Arkadaslar gelen yorumlara istinaden ekliyorum mesele sadece cay kasigi meselesi degil, baska cimriliklerini de gordum esimin ailesinin burada uzun uzun anlatamayacagim, yani kv her konuda cimridir bana karsi ama umursamadim ben simdiye kadar, cay kasigi bardagi tasiran son noktaydi, demek istedigim suydu, bir cay kasigi bile vermedi(!)
Son düzenleme: