- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
Cidden gözlerim yaşardı,hiçbir konuda kayınvalide bu kadar savunulmamıştı herhalde...Eşinizin ailesinin geçineceği hiçbir şey yok sanmıştım ama kayınpederinizin maaşı varmış.Ayağını yorganına göre uzatıp orta halli bir ev alsaymış madem.Bizim evimizin de bazı yönleri kötü,satsak bugün satılır ama dedemden,ya da bir başkasından borç alarak...Bunu evlatlık vazifesi olarak nitelendiren olmuş,bunu diyenlerin eşi her ay 100 tl yollasa ailesine,o bile bir ay geçmeden gözünüze batar.Bahsettiğiniz şeyi üç aşağı beş yukarı biz de yaşadık,o yüzden anlıyorum.
Aynen katılıyorum.
Ben de bu düşüncedeyim yani evlatlık görevinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz kendimize göre.
Kuru ekmeğe muhtaç olup ta aç bırakılma gibi bir durumları da yok.
Ama burada çoğunluk ,konu sahibine eşin yardım edecek mecbur,sen karışamazsın,hakkın yok gibi yorumlar yaptı.
Ama kendi başlarına gelince de aynen böyle düşünürler mi bilemem.
Acaba diyor insan.!
Bu tür yardımlar şartlara bağlıdır,mecburiyle olmaz.Gönül işidir,vicdan meselesidir.
YArdımı kesmelerini doğru bulmadım ama konu sahibini de bu şekilde eleştirmeleri haksızlık gibi geliyor bana.
Fakirlikle cimrilik karıştırılıyor.Bu sebeple de yanlış yargılara varılıyor.
Konu sahibinin maddi gelirine bağlı olarak kendi kararları doğrultusunda yapacakları bir yardım bu nihayetinde.
Evin kaça alındığını merak ettim ben de ayrıca.