Bişeylerin patlaması olmuş herhalde ikinizde dolmuşsunuz gibime geldi arada böyle boşalmalar da gerekli ama burda kimse özür dilemiycek gibi duruyorMerhaba sevgili kizlar, az önce olan olaylar yüzünden hala elim ayağım titriyor ama yazmadan duramıyorum.
Eşime yemekte yoğurt ister misin diye sordum olur dedi gittim getirdim götür ya götur bunu diye eliyle tersledi sen ye bunu dedi meğer biraz eskimiş ama onun kalan yarım yogurduydu.
Ben de o hareketine sinirlendim güzel bir şekilde söylemedi yüksek sesle ve elinin tersiyle ittirdi. Ben de bardağı koyarken sertçe koyup al ya al işte dedim. Onun yaptığı hareketin aynısını yapmak istedim. O da aldı bardağı fırlattı kapıya doğru. Bardak tuzla buz oldu ben şok oldum zaten mayonez vardı masada ben de onu attım bacağına geldi sonra su şişesini attım sonra kupayı ve o da kırıldı en son elime sürahi geldi bunu da atayim mi diye bağırdım sen bardağı sert koydun ben yemek yiyoeum burada gerizekalı falan dedi. Ben de sen al götür bunu ya götür diye bagirmadin mi dedim sonra çıktım odadan.
Şimdi koridora odaya yayılmış bir şekilde bardak kırıkları duruyor ne yapacağımı da bilmiyorum.
daha önce de böyle bir şarap şişesi kırmıştı ve bir iki şey firlatmisti ben bir şey yapmamıştım çıkıp gitmiştim. Sonra özür vs ama yine bu raddeye geldi artık ben de madem öyle ben de bunu yapabiliyorum diye fırlattım ne geldiyse... Ama bu hale nasıl geldim. Ailemde de hiç görmedim. Onda gördüm bu hareketleri şimdi ben de yaptım... Eskiden olsa gidip ağlardım şimdi ben de attigimdan mıdır içim buz gibi oldu ağlamıyorum bile.
Memleket nire ?Siz kadın olarak biraz ağır olmanız gerekmez mi
Eserikli bir tip derler buna bizim köydeSon durum dün toplamadim işten gelince mutfağa geldi sarıldı bir şey yok gibi konuştu ben daha soğuktum. Sonra gülerek kim toplayacak bu kırıkları dedi. Ben de kim başlattıysa o toplasın dedim. O da güldü herkes kendi kırdığını toplasın dedi. Sonra o büyük parçaları aldı ben de süpürdüm. Biraz konuştuk kendini savundu yine. Ben ona öfke terapisi alması gerektiğini söyledim ama cevap vermedi ilerleyen günlerde bunun için ısrar edeceğim. Ben daha soğuğum ama kendisi bir şey olmamış gibi davranıyor sarılıyor sürekli vs.
Yerinizde olsam masaya cam ,porselen vb eşyaları koymazdım. Eski tip melanin tabaklardan bulun,koyun yemeğini onunla önüne,içeceğini karton/plastik bardakla verin derse bu ne diye,söylersiniz herşeyi fırlatıp duruyorsun sana bunlarla yemek hak. Kendiniz evdeki tabak vb materyalleri kullanın tabi hala. Eşinize özel olsun kırılmazlar. Utanır, rahatsız olurda dikkat eder belki.Son durum dün toplamadim işten gelince mutfağa geldi sarıldı bir şey yok gibi konuştu ben daha soğuktum. Sonra gülerek kim toplayacak bu kırıkları dedi. Ben de kim başlattıysa o toplasın dedim. O da güldü herkes kendi kırdığını toplasın dedi. Sonra o büyük parçaları aldı ben de süpürdüm. Biraz konuştuk kendini savundu yine. Ben ona öfke terapisi alması gerektiğini söyledim ama cevap vermedi ilerleyen günlerde bunun için ısrar edeceğim. Ben daha soğuğum ama kendisi bir şey olmamış gibi davranıyor sarılıyor sürekli vs.
Çözülmesi gereken sorunu unutmayın. O fırlattı ben fırlattım derken şiddet hayatınızda yer etmesin. Şiddet söz konusu olunca kadının zarar göreceği aklınızda bulunsun. Bu tavırlar gözden geçirilmeli. Şiddet devreden çıkarılmalı.Son durum dün toplamadim işten gelince mutfağa geldi sarıldı bir şey yok gibi konuştu ben daha soğuktum. Sonra gülerek kim toplayacak bu kırıkları dedi. Ben de kim başlattıysa o toplasın dedim. O da güldü herkes kendi kırdığını toplasın dedi. Sonra o büyük parçaları aldı ben de süpürdüm. Biraz konuştuk kendini savundu yine. Ben ona öfke terapisi alması gerektiğini söyledim ama cevap vermedi ilerleyen günlerde bunun için ısrar edeceğim. Ben daha soğuğum ama kendisi bir şey olmamış gibi davranıyor sarılıyor sürekli vs.
Mantıklı :) melamin bulamam şimdi de evde plastik bardak tabak çatal filan var bir gün öyle yapayımYerinizde olsam masaya cam ,porselen vb eşyaları koymazdım. Eski tip melanin tabaklardan bulun,koyun yemeğini onunla önüne,içeceğini karton/plastik bardakla verin derse bu ne diye,söylersiniz herşeyi fırlatıp duruyorsun sana bunlarla yemek hak. Kendiniz evdeki tabak vb materyalleri kullanın tabi hala. Eşinize özel olsun kırılmazlar. Utanır, rahatsız olurda dikkat eder belki.
Vallahi en sinir olduğum şey evde birşeylerin fırlatılması. 4 yaşındaki oglum yapıyordu bir ara,unutturana kadar canım çıktı.
Japon pazarı gibi yerlerde varMantıklı :) melamin bulamam şimdi de evde plastik bardak tabak çatal filan var bir gün öyle yapayım
Bu sefer melamin nasılsa kırılmıyor diye daha çok atmak istemesinJapon pazarı gibi yerlerde var
bir daha atarsa tabak bardak siz de geçirin kafasına yemeği sıcak sıcak.bu olaydan da ders almadıysa az bile kafasına boca edilen yemek.Bu sefer melamin nasılsa kırılmıyor diye daha çok atmak istemesin
Tek kullanımlık plastik alın gitsin. Atsa da işe yaramaz.Bu sefer melamin nasılsa kırılmıyor diye daha çok atmak istemesin
Evet ben de terapiste gitmek istiyorum daha önceleri yaşanan sorunlardan ötürü de gitmek istemiştim ama o istemiyor, şimdi de cevap vermedi acaba önce ben mı gitsem yoksa o tek mi gitse ya da birlikte mi? Daha önce hiç böyle bir yardım almadımEşimle evlilik kavgalarimizin özeti gibi konu. Yoğurt ister misin evet al bunu geri götür vay efendim götüremem düzgün konuş al o zaman pat diye kafana çalarım ardından alevlenen tartışma ağızdan fırlayan sözler fırlayan eşyalar... Böyleydi uzun bir süre ama inanın ki çok yıpratıcı oldu ve sonunda ikimiz de bir şeylerin yitip gittiğini farkettik. Terapiste gidiyoruz ve çocuklarımiz da olduğu için artık bu basit ego savaşları yerine o anki duygumuzu karşı tarafta net bir şekilde aktarmaya yöneliyoruz. Zaman geçmeden ve bu kavgalar size manen (hatta Allah korusun fiziksel olarak) zarar vermeden aile danışmanindan yardım alın. Bu hareketlerinizin ardında gizlenen duygular var bunları önce tanıyın sonra da güzel bir şekilde karşı tarafı suçlamadan aktarın. İnanın kavgayla hayat geçmiyor ve bu hareketler de eğitimle düzeliyor eğitimsizlikten kaynaklı oluyor çoğu. Sizin önce evliliğin ne olmadığını ve ne olduğunu anlamanız lazım. Yoksa birbirinize karşı merhamet şefkat güven duyguları zedelenmesi oluşacak ve keşke bu desteği bu kadar kötü olmadan alsaydık diyeceksiniz kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama ben 10. seneden bildiriyorum. Bir arkadaş linç yemiş ben kadın erkek bilmem ama iki partner olarak biz artık birimiz gerginken diğeri daha stabil kalmaya gayret ediyoruz. Şunu unutmayın bize terapistimiz söylemişti Tartışmanın gidişatını ilk dakika hatta saniyeler belirler hızlı tırmanış yaparsanız bir o kadar sert çakılmaniz muhtemel, yumuşak başlangıç yapan kazanır.
Birlikte giderseniz aile danışmanlığı olur tek giderseniz kişisel gelişim. Kendinize mutlaka bir şeyler katarsınız. Ama bence ne yapıp edip birlikte gitmeye ikna edin. Karşılıklı gayret olmadan çok zor ilerleme oluyor çünkü. Onlar gerekli görürse şahsi olarak psikologa sevk ediyorlar. Ama ilk etapta çift terapisi almanız şart gibi gözüküyor.Evet ben de terapiste gitmek istiyorum daha önceleri yaşanan sorunlardan ötürü de gitmek istemiştim ama o istemiyor, şimdi de cevap vermedi acaba önce ben mı gitsem yoksa o tek mi gitse ya da birlikte mi? Daha önce hiç böyle bir yardım almadım
Anladım çok teşekkür ederimBirlikte giderseniz aile danışmanlığı olur tek giderseniz kişisel gelişim. Kendinize mutlaka bir şeyler katarsınız. Ama bence ne yapıp edip birlikte gitmeye ikna edin. Karşılıklı gayret olmadan çok zor ilerleme oluyor çünkü. Onlar gerekli görürse şahsi olarak psikologa sevk ediyorlar. Ama ilk etapta çift terapisi almanız şart gibi gözüküyor.
Rica ederimAnladım çok teşekkür ederim
Siz porselenle yiyeceksiniz ama unutmayın. Ona plastikle verin ki anlasın. Ne kadar incitici olursa o kadar iyi. Rahatsız olsun yaptığından,bebek gibi kırılmaz tabak,bardak kullanmak ders olur umarım.Mantıklı :) melamin bulamam şimdi de evde plastik bardak tabak çatal filan var bir gün öyle yapayım
İyi yaptın onlar yapınca beseyyokMerhaba sevgili kizlar, az önce olan olaylar yüzünden hala elim ayağım titriyor ama yazmadan duramıyorum.
Eşime yemekte yoğurt ister misin diye sordum olur dedi gittim getirdim götür ya götur bunu diye eliyle tersledi sen ye bunu dedi meğer biraz eskimiş ama onun kalan yarım yogurduydu.
Ben de o hareketine sinirlendim güzel bir şekilde söylemedi yüksek sesle ve elinin tersiyle ittirdi. Ben de bardağı koyarken sertçe koyup al ya al işte dedim. Onun yaptığı hareketin aynısını yapmak istedim. O da aldı bardağı fırlattı kapıya doğru. Bardak tuzla buz oldu ben şok oldum zaten mayonez vardı masada ben de onu attım bacağına geldi sonra su şişesini attım sonra kupayı ve o da kırıldı en son elime sürahi geldi bunu da atayim mi diye bağırdım sen bardağı sert koydun ben yemek yiyoeum burada gerizekalı falan dedi. Ben de sen al götür bunu ya götür diye bagirmadin mi dedim sonra çıktım odadan.
Şimdi koridora odaya yayılmış bir şekilde bardak kırıkları duruyor ne yapacağımı da bilmiyorum.
daha önce de böyle bir şarap şişesi kırmıştı ve bir iki şey firlatmisti ben bir şey yapmamıştım çıkıp gitmiştim. Sonra özür vs ama yine bu raddeye geldi artık ben de madem öyle ben de bunu yapabiliyorum diye fırlattım ne geldiyse... Ama bu hale nasıl geldim. Ailemde de hiç görmedim. Onda gördüm bu hareketleri şimdi ben de yaptım... Eskiden olsa gidip ağlardım şimdi ben de attigimdan mıdır içim buz gibi oldu ağlamıyorum bile.
Eee tencereleri de başından aşağı döksün o zamanSiz kadın olarak biraz ağır olmanız gerekmez mi