İlişkinin tek kriteri cinsellik olsaydı, dediğiniz gibi aktif bir cinsel hayatı olan insanlar mutlulukta depar atardı. Ancak tek kriter cinsellik olmadığı için böyle bir durum yok haliyle. Ancak siz bir ilişkide cinselliğin etkisi olmadığını savunuyorsanız kusura bakmayın ben buna hiç katılamayacağım. O zaman evliliğinde cinsellik problemi olanlara forumda niye "cinsellik önemlidir" diye yaklaşılıyor? Olmasın madem, insan ilişkilerini etkilemiyorsa.
İkincisi adam olan cinsellik istemeden de sever önermesine de katılmıyorum. Evet, cinsellikten vazgeçecek şekilde sevebilir. Ama bunu tercih etmeyebilir de. Cinselliği niye bu kadar küçümsüyorsunuz anlamıyorum. Kadının ilişkide cinsellik yaşamamayı isteme hakkı kadar erkeğin de yaşamayı isteme hakkı var. Kafa yapınız, tercihleriniz uymuyorsa ilişkiyi sürdürmezsiniz, bu kadar basit.
Bu konuda da adam kandırmamış ki konu sahibini. Baştan düşüncelerini belli ederek başlamış, uyuşmayınca da konu sahibini zorlamamış? Forumda kızlara "istemediğin bir şeyi yapma" diye tavsiye veriyoruz da adama niye sövüp sayıyoruz? Onun ilişki anlayışında seks de ilişkinin bir parçası demek ki.
Evlilik öncesi ilişkilerde cinsellik, herkese göre değişen bir konu. Bu nedenle siz bana katılmıyorsunuz, ben de size katılmıyorum.
Ancak cinsel yaşamın aktif veya pasifliğinin insan ilişkilerini etkilemesi konusunu ciddi olarak araştırmanızı öneririm. Sanıyorum evli değilsiniz, bu nedenle insan ilişkilerinde cinselliğin yerini tam olarak idrak edemiyorsunuz. Sırf bununla ilgili forumda onlarca başlık varken üstelik.