Karşı cinss, gerçekten cins!

Cinsellik sadece erken için varolan ve sadece onların istedikleri bişey değil.

Kadın bunu yaşayana kadar isteği olmuyo demekki uyarılması gerekli.

Cinsellik evlenince yaşanacak konuşulacak diye bi kaide yok.

Evlendikten sonra yada ileri yaşlarda tanışılan cinsellikle ne kadın ne erkek mutlu olamaz.

Sana ters olabilir saygı duyarım ancak evlendiğinde sırf cinsel anlamda mutlu edemediğin için bile aldatılabilirsin.

Evlilikte cinsel anlamda mtlu etmenin yolu erken yasta bu konulara girip bir seyler yasamak mi? Cinsellik ozel bir sey ve ben de bunu hayatimi surudrecegim ozel insanla yasamak istiyorum. Evlendikten snra cinselligi dibine kadar yasarim.

İçine doğduğu toplum kuralları bunu öğreten, bu dayatmayla büyüyen insanlara; farklı şartlar altında farklı düşüneceklerini izah edemezsiniz. Bu tamamen o kuralları içselleştirmeyle alakalı. Toplum, koyduğu kuralları içselleştirdikçe insanları ödüllendiriyor, kuralları sorgulayan ve çiğneyenleri ahlaksız, 'yollu', 'geniş' vb. şekilde yaftalayıp dışlıyor. İnsanlar da gerek bu kurallarla büyüdükleri için, gerek dışlanmamak için süregeldiği şekilde davranıyor. 30 yaşına gelip bakire olanların sırtını sıvazlıyor "afferim ne iyi yaptın, en ahlaklı sensin" diye, bakire olmayanları ise "bu namussuz, işte bundan her şey beklenir" olarak nitelendiriyor. Halbuki yapması gereken ne birini övmek ne birini yermek; ikisini de etiketlemeden istediğini yapmasına izin vermek.
(30 yaşında bakire olanlar lütfen üzerine alınmasın, sakin bir şekilde tekrar okuyun, size laf etmedim : ) )

O yüzden "başka bir gerçeklikte" temalı varsayımlara girip önermelerinizi bunun üstüne kurgulamayın bence, gerek yok.

Seksin uygulaması bir kenara, sohbetinin yapılması bile büyük ahlaksızlık zira (sohbetin seviyeli bir şekilde olduğunu varsayıyorum tabii ki, avam bir cinsellik muhabbetinden bahsetmiyorum)

Herkesin hayati baska, fikirleri baska, davranislari baskaa. Sadece cinsel ve toplumsal meselelerde degil en basitinden ask iliskilerinde bile fikir farkliliklari oluyor. Benim fikrime gore de genis diye tabir ettigim insanla bir anlik hevesle bir sey yasamayi kabul etmedigim icin mutluyum.

Cinsellikten, ilişkiye girmekten korkmuyorum. Sadece sevgili evresinde ileri derece cinsellikten hoşlanmıyorum.

İlişki anı gelmeden bunu bilemezsin çünkü bu beynîn bi oyunu.
Dediğim gibi saygı duyarım bu senin görüşün.
Ama bana göre ters, diyebilirsin 50 kişiyle yatıp 51.yle evlenmek istemiyorum.
Ben evlenmeden yaşadım o adamlada evlendim.

Ama ne cinsellik yaşadım diye evlendim, ne evlenicem diye yaşadım.

Eşimle ayrı dünyaların insanlarıyız. Hiç bi zevkimiz, alışkanlığımız, hoşlandığımız ortak değil ama çok seviyoruz.

Benim evliliğimi sevgiyle cinsellik Ayakta tutuyo.

Herşeyi aynı olan arkadaşlarım var ama cinsel anlamda ortak değiller evlilikleri, yada ilişkileri perperişan.

Cinsellik yaşana yaşana öğrenilir Buda 25ten 30dan sonra zor bişey.

Sen özel olsun eşimle olsun diyosun eşin aynı şeyi düşünecek mi ?

Uzak dur bence. Ne istediği belli. Cinsellik. İlk günde bile bundan bahsettiyse aklı hep cinselliktetir. Erkekler der haketmiyorsun canım cicim vs. diye ama güzel kandırırlar ondan sonra. Seni o kelimelerle kandırmasınada izin verme. Hep bu yola başvurmazlar mı zaten. Derdi belli derim ben. Yerinde olsam kaçardım ondan. Allah uzak etsin böyle insanları.

Sevgiliyken cinsellik yaşamayız diye ölmeyiz herhalde?

Öyle bişey demedim canım.kızlık zarı denen şey ergenliğe kadar dışarıdan gelen mikroplara karşı kadını korumak için var.

Çeyiz olsun diye konmamış yani.

Degerini bilene en buyuk ceyiz odur. Benim konum erkek arkadasimla yakinlasmayi istemememdi nasil olduda kizlik zarina geldi?

Degerini bilene en buyuk ceyiz odur. Benim konum erkek arkadasimla yakinlasmayi istemememdi nasil olduda kizlik zarina geldi?

2 saattir cinsellikten bahsediyoruz kızlık zarı komşuyla ilgili değil heralde.

Netten tanışıp sevgili olunca bişey olmuyo o mu çeyiz. Bu herşeyi yaparım o yerinde dursun. İyimiş valla

Ben sizi bilgilendirmek istedim. Her seferindede tercih meselesi saygı duyarım dedim.

Benim yazdığım beni, sizin yazdığınız sizi ilgilendirir.

Bişeyi söylemedende edemiycem. Çeyiz odur demişsin ama bazı insanlarda doğuştan kızlık zarı yoktur. Yoksa neyapıcaksın ?

Cinsellikten konusmuyoruz, sadece istemedigim bir seyin adini geciriyoruz. Internetten tanismayla cinselligi nasil kiyasladiniz orasida muamma.
"her seyi yaparim o yerinde dursun"? Baska birsey yasandigi yazilmis mi burada?

Ne yapayim yoksa yok. Bi yakinlasmak istemiyorumdan kizlik zarin var mi yok mu ya getirdiniz.

Aslında hiç de öyle davranmamış.
Erkeklerin çoğunun bakışı aynı. Sözle deniyor ve cinsellik olmayacaksa uzaklaşıyor. Asıl amacı cinsellik. Yoksa çok sevdiğinden değil.
Adam olan cinsellik istemeden de sever.

Cinsel yaşamnın aktif-pasif olması insan ilişikerini etkileseydi yurt dışında cinseliiklerini özgürce yaşayan çiftler mutulukta depar atarlardı ..

Aynen oyle katiliyorum. Yurt disinda bunalim, depresyon, intihara tesebbuste bizden kat kat fazla. Ama sorsan cinsel hayatlari serbest ya mutludur onlar.

İlişkinin tek kriteri cinsellik olsaydı, dediğiniz gibi aktif bir cinsel hayatı olan insanlar mutlulukta depar atardı. Ancak tek kriter cinsellik olmadığı için böyle bir durum yok haliyle. Ancak siz bir ilişkide cinselliğin etkisi olmadığını savunuyorsanız kusura bakmayın ben buna hiç katılamayacağım. O zaman evliliğinde cinsellik problemi olanlara forumda niye "cinsellik önemlidir" diye yaklaşılıyor? Olmasın madem, insan ilişkilerini etkilemiyorsa.

İkincisi adam olan cinsellik istemeden de sever önermesine de katılmıyorum. Evet, cinsellikten vazgeçecek şekilde sevebilir. Ama bunu tercih etmeyebilir de. Cinselliği niye bu kadar küçümsüyorsunuz anlamıyorum. Kadının ilişkide cinsellik yaşamamayı isteme hakkı kadar erkeğin de yaşamayı isteme hakkı var. Kafa yapınız, tercihleriniz uymuyorsa ilişkiyi sürdürmezsiniz, bu kadar basit.

Bu konuda da adam kandırmamış ki konu sahibini. Baştan düşüncelerini belli ederek başlamış, uyuşmayınca da konu sahibini zorlamamış? Forumda kızlara "istemediğin bir şeyi yapma" diye tavsiye veriyoruz da adama niye sövüp sayıyoruz? Onun ilişki anlayışında seks de ilişkinin bir parçası demek ki.

Evlilik öncesi ilişkilerde cinsellik, herkese göre değişen bir konu. Bu nedenle siz bana katılmıyorsunuz, ben de size katılmıyorum.

Ancak cinsel yaşamın aktif veya pasifliğinin insan ilişkilerini etkilemesi konusunu ciddi olarak araştırmanızı öneririm. Sanıyorum evli değilsiniz, bu nedenle insan ilişkilerinde cinselliğin yerini tam olarak idrak edemiyorsunuz. Sırf bununla ilgili forumda onlarca başlık varken üstelik.

komuyu bu kadar uzatmaya ne gerek var? Evlilikte cinsellikten bahsediyorsunuz. Simdi benim konumun evlilikle ne alakasi var? Evli degilim, evlilike cinselligi tartismiyorum burada konuyu baska yerlere cekmeyin. Evet herkesin hür fikri var. Benim istemedigime saygi duydu,ben de onun istedigine. Kimse sövmedi burada herkes kendi fikrini soyledi. He agir yorum olmussa da erkek arkadasmn tavrini begenmeyenler bir anlik sinirle yazmis olabilir . Iliskilerde cinsel hayatin etkisini de tartismak icin acmadm bu konuyu. Sevgili donemindr cinsellik sartmis gibi yorumlar gercekten canimi skti. Bu konunun uzerinde daha fazla tartisilmasi gereksiz olur. Herkes fikrini tabikide soyleyecek ama bu konu birbirine tas atmaya gidiyor gibi.

Ben o cevabı size yazmadım farkındaysanız.
Cinselliğin insan ilişkisinde rolü olmadığını söyleyen bir üyeyeye cevaben yazdım, kimin ne yazdığını, kimin neye cevaben yazdığını kaçırdınız sanırım arada.

Ha siz diyorsanız ki bana zıt yorum gelmesini çok istemiyorum, o zaman açıkça söyleyin de burada biz de vakit harcamayalım, değil mi? : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…