Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gecmis olsun, Rabbim bu bebeginizi bagislasin size.
Şöyle izah edeyim; benim 20 de basladi su azligim ve 2 hafta geriden geliyodu gelisimi, ilk ayrintili ultrasonda tespit edilmisti, hatta onda böbregin birini görememisti doktor. 32 de 3 haftaya yakin deyip hastaneye yatirdilar, suyum bi az bi normal görünüyordu, bu arada cekilen dopler ayrintili vs bunlarda böbrek bi görüldü bi görülmedi, en son ayrintili da kadin dogum üzerine olan bi egitim arastirmada yaptirdim, telas etme annesi bak burda dedi doktor. Icim rahatladi bi nebze, 32.haftada su azligi ve gelisim geriligi icin konan tespit tek arter olusu yani bebegi besleyen 2 damar olmasi gerekirken 1 damarmis, neticede 37 nin sonuna kadar dayandi bebegim, tabi son 7 8 hafta sol tarafa yatarak gecti, kontrole gittigimde kilo almamis annesi seni doguma aliyoruz deyiip 38+1 de dogum yaptirdilar. Mutlu son:)
Dogumdan sonra yapilan tetkiklerle anlasildı ki, sol böbrek de var ama daha asagida yerlesmis ve biraz yan duruyo, boyutu da digerine göre az farkla kücük. Ama Rabbime sükürler olsun bebegimiz saglikli.
Sakin olmaya calisin, suan kimse görmüyo iceriyi, Allah tan baska:)

Allah razı olsun gülüm peki dr ayrıntılı değil de normal ultrasonda böbreğin olmadıgini söyledim i sana.Rabbim yavrumuzu bağışlasin bizlere inş. Ben daha ayrıntılıya girmedim 2 hafta sonra inş elim yüreğimde bekliyorum.ya suyu sukadar falan da demediler az deyip gecistirdiler.peki senin o sıkıntılı zaman larda akıntı durumun nasıldı.

o akinti fitille gectigine gore amniyon sivisi degildir, benim de akintim coktu doktor test yapinca anladik ben vajinal akinti sanarken meger amniyon sivisiymis, merak etme canim sen dinlenip elinden geleni yapmis oluyosun allahin izniyle bisey olmaz bebegine, ben de ne korkular yasadim seni cok iyi anliyorun ama korkmak stres yapmak sivi azligi kadar bebege zarar,o yuzden kalbini hep ferah tut

İnşallah Rabbim bize bağışlasin canım inşallah

Normal ultrasonda görülen bisey degil tatlim, yani ayrintili da anlasildi. Benim akintim yani amniyo sivisi gelmedi, diger türlü vajinal akinti oluyordu.

Normal ultrasonda görülen bisey degil tatlim, yani ayrintili da anlasildi. Benim akintim yani amniyo sivisi gelmedi, diger türlü vajinal akinti oluyordu.
anladım canım bende ondan tedirginim hep işte ayrıntılıya girmeyi iple çekiyorum.

anladım canım bende ondan tedirginim hep işte ayrıntılıya girmeyi iple çekiyorum.
Icinizi ferah tutun, sdc bi tane ayrintiliyla yetinmeyin, 2ser 3 er hafta aralarla güvendiginiz hastanelerde tekrar tekrar girin. Cidden karninizin icini yalnizca Rabbim biliyor. Bak dogunca, sizi strese soktuklari icin doktorlara az söylemeyeceksiniz:)

Kızlar bende 11+5gunluk ikizlere hamileyim sürekli su gibi akintim oluodu bulanık açık pembeyle kahverengi karışımı dün kontrole gittiğimde suyun gelmiş bebeklerin hiç suyu kalmamış diyince yıkıldım resmen ankaraya sevk ettiler şuan gidiyorum nolur dua edin bi mucize olsun hala kalpleri atiodu bebeklerimin

senin için yasin okicam bugün canım.Rabbim sana bağışlasın inşallah yavrularını

Allahım şifa versin canım hayurla git bakslim haberdar et bizide

Kizlar allah razı olsun gebeligii sonlandirip suni sancı we4elim dedi kabul etmedim hala kalpleri atio keňdi çocuklarımı öldüremem kendiliğinden dussun diyip çıktım suları bitmiş ama yapacak hiç bisey yok ankarada başkent üniversitesine kadar gittim prof filiz hanıma oda aynini diyince oluruna biraktim

Herkese mrb lar ve cookk gecmis olsunlar. Kizim su an 11aylik oldgna gore uzun sure once bu basliklara yasadiklarimi yazmis olmam gerek. Ama gecmis syfalara bakamadim su an. Tkrr yazayim.okuyan arkadaslara umut olurum belki.
3hftalikken gebeligimi ogrendim.4hftalikken dis gebelik olabilir ameliyata alcaz.5hftalikken bos gebelik acil kurtaj.6hftalikken kanamam basladi, dusuk yapiyisun. Ama yine de igne ve ilaclari kullan bakalim.Diyerek 21-22.hftaya kadar calismayi birak yataktan cikmam yasaklandi.heyet raporlari falan derken gunler gecti. Geldik detayli ultrasona; suyun yok denecek kdr azalmis.Bebek sakat olabilir, bobrekleri olmayabilir. Goremiyoruz. Bu arada ogreniyoruz ki normalde 10cm den fazla olmasi gereken su 2cm e dusmus. Turnusol testi ile suyumun gelmedigini ogendik. Neyse 1hfta sol tarafa yat. Hftaya karar verip alalim dendi. Arastirmalarim sonucu Surekli protein, yumurta, sut, su, havuc suyu, armut vb ile beslenerek 1hfta gecirdik degisiklik yok. Alcaz dediler. Dr dr gezdik. kimse umit vermedi.Tr nin en unlu perinataloguna gttk ank da suyumun 7cm e yukseldgni ogrendik. Hatta iki hfta sonra 13 cm e kadar cikmisti suyum. Neymis efendim oyle bikac dr la karar verilmiyomus!! Hos benim minnak aceleciligini devam ettirdi ve 27.hftada sancilarim baslayarak gelmeye karar verdi. 1hfta daha durdurabildiler. Magnezyum ilaclari, serumlar falan 27+4 de kizim dogdu. Uzun bi kuvoz sureci. Sonuc: su an 11 aylik. Cok sukur Rabbime...
Cok uzattim arkadaslar ama emin olun yasadiklarimin cok ufak kismi yazdiklarim. Ben de kendimi yiyip bitirdim. Hamile degil hastaydim adeta!! N'olur, cok dua edin ve bi dr la karar vermeyin. Allah hepinize sifa versin insallah

Ay canım walla umut oldun bende hiç bisey yaptirmadim rabbime bıraktım yiyecek ekmeği warsa dururlar zaten yoksada naparsan yap durmaz.bugun yine gittim kalbi durupta seni zehirlerse falan dediler hala kalpleri atio ama içerde bide kanama oluşmak beklemedeyim en kotusude eli yüreğinde beklemek zaten

Slm kızlar Benim de bebeğine 26. Haftada su azlığı var 2 hafta daha dayanırsa alıcaz dediler 2 hafta sonra hedef 30. Hafta oldu sonra 32 sonra 37. Haftada suyu hep sınırda kaldı bol bol su içtim ve soluma yattım armut hindistan cevizi et süt yumurta suyu hep sınırda kaldı çok şükür Allahım 37. Haftada sağlıklı bir oğlum oldu çok şükür tedbiri alıp takdiri Allaha bırakmak lazım her hafta kontrol nst yapılırdı bende her hafta acaba bugün mü doğum olacak derdim şimdi 4.5 aylık bebiş binlerce şükür...

zeyko inan bana da aynılarını dediler. ölür,seni zehirler,rahme yapısır,bi daha anne olamazsın vb... hatta zekai tahir de falan kalbi durmak uzere ritmi çok zayıf yatış yapıp alalım dediler. ama yatmadım hastaneye. çok sukur Rabbime atlattık imtihanı. baya zor oldu ama geçti. inşallah sizin de güzel sonuclanır.

[QUOTE="sarilalem..of canım varya okadar bunaldimki anlatamam turuncu salgı gibi akintim başladı karnım 3aylik olmasına rağmen büyüktü ikiz olduğu için mi bilmiyorum ama şuan küçüldü Dr.lar düşük önleyici ilaclarimi kesti bugün mide bulantısı başladı hiç olmuyodu bi yandan korkuyorum bi yandan allaha bıraktım bekliyorum

zeyko Allah nasip edecekse nolursan olsun yavrularini kucagina alirsin, nasip etmyecekse de istedigin onlemi al olacagi durduramazsin. Sadece sana dusen kendince alman gereken onlemleri almak ve tevekkul etmek. Evet cookk zor bi durum. Gunleri birak saatler hatta saniyeler gecmiyo ama yine de her sey olacagina variyo. Rabbim en hayirli yolu cizMistir insallah. Hayirli haberlerini bekleyip cookk dua ediyorum

Allah razı olsun canım ya inşallah rabbim büyük haber weririm tabiki

Kızlar bebeklerimin kalbi durmuş az önce kontrole gittim yarın işlem yapacaklar genetik araştırmaya gondereniniz varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…