minikhikayem
merhaba 2017 haziran annelerinde iletini gördüm. Çok geçmiş olsun şu azlığı çeken arkadaşlar, Benim hikayem umut olur inşallah , çok uzun ve sıkıntılı süreçti benim için su azlığı atlattık çok şükür.
İlk olarak 13+4 te amniyon sıvısı geldi, doktora gittiğimde 10-15 birim olması geren sıvı miktarı 6-7 lere düşmüş tü, bekleyeceğiz dedi, araştırma hastanesine gittim, oooo bebekte hiç su kalmamış bebeği almamız lazım dediler, enfeksiyon çıkmaması ve aktif su gelişinin olmaması sebebiyle kağıt imzalayarak çıktım, aktif su gelişi olup olmadığını vajinal muayene de amniosure denilen bi testle anlaşılıyor. yoksa bebeğimi alacaklardı. Bu süreçte havuç suyu içtim hergün su gelmedi tekrar fakat çok bi artış olmadı da sınrlarda idik hep. Ve 16. Haftada 2. Su gelişi oldu, ve artık suyum 5-6 civarında idi, 5 yaşam tehlikesi sınırı idi bebek için , 18. Haftaya kadar azar azar sızıntı şeklinde günde 1 kere geliyordu suyum, 18+2 de perinataloğa gittim İzmit Medikal Park Prof Eray Çalışkan , detaylı da bebek normal fakat suda azalma var 5 birimin altına düşerse amnioinfüzyon önerdi, ve 19. Haftada ilk amnioinfüzyon işlemi gerçekleşti 23. Haftaya kadar 3 kere yapıldı işlem. Daha sonra bebek büyüdükçe su daha çok gelmeye başladı bir gün Eray hoca şehir dışında olması sebebi ile bizi Sakarya Adatıp Hastanesi Prof, BÜLENT DURAN a yönlendirdi ve doğumuma kadar Bülent hoca ile devam ettik Allah razı olsun çok güzel ilgilendi. 24. Hafta ciğer geliştirici vuruldum, ve ilk önceleri haftada 1 bebeğim büyüdükçe de haftada 2 defa su ekleme işlemi devam etti. ve bizim için ve bebek için uygun olan 30. Haftada bebeğim 28. Hafta işe uyumluydu 1090 g ile dünyaya geldi. Şuan küvöz de yiz, çok şükür çok büyük sağlık problemleri olmadı. İnşaallah yakın zamanda çıkarız.
4. Aydan itibaren sürekli yattım , uzandım sadece tuvalet ihtiyacına kalktım ama yine de suyu durduramadım benimki öyleydi çünkü aktif bir kaçak vardı kesede , şanslıydım enfeksiyon kapmadım, suyun gelmesi ile doğum başlamadı açılma olmadı su seviyesi son 6 hafta falan hep 5 in altında idi ve yavruma birşey olmadı ve çok şükür iyi doktorlarla birlikte idim. Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin. Amin.