• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler karnındaki suyu(amniyon sıvısı) azalan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
suyu az olup saglıklı dogum yapan var mı benımde 17. haftadan beri az ıkılı taramam temız ultrasyona gırdım net bırsey cıkmadı amnıyosentezde yaptırmadım su an 26 haftalıgım
Bence amniosentez yaptirmalisiniz hangi sebepte suyunun azaldigini bilmek cok onemli.

ben de başlayayım havuç suyuna diyorum ama benimki şöyle bebişlerden birinin az diğerinin suyu fazla. fazla olana dokunur mu bu durum acaba?
8-18 cm arasi normal kabul ediliyor .Ona gore hesaplarsijiz

Merhaba okuduklarım umut oldu bana 25 haftalık olduk 23 de suyumuz azaldı gerileme görüldü 3 hafta kadar korkuyorum 32 haftayı görürmü bilmiyorum dua edin yavrum görsün hareketlerini takip etmem söylendi sürekli stres içindeyim endişem çok İnşallah hayırlısıyla yavrularımızı alırız kucağımıza

Arkadaşlar hayırlı günler bende 33+3 teyim amniyon sıvısında azalma var eşim youtube den araştırırken (İbrahim Saraçoğlu dan ) havuç suyu ilgili kullanan bir bayanın suyu bir haftada 7den 17 ye çıktığı görmüş bizde bugün başlayacağız sizde YouTube den bakınız.Hepimize Allah evladımızı sağ salim kucağımıza almak nasip etsin

Herkese iyi geceler ben 17 nisanda 33+4 de sezeryan oldum suyum azalmisti ve plesentam yavas calisiyo diye kizim 10 gundur yogunbakim unitesinde yatiyor sukur hic solunum.cihazina bagli degil 1910 gram dogdu 2 kg olunca cikicaz yogunbakimdan 1830 kadar dustu suan 1920 de bende havuc suyu ictim gunde iki bardak 4 litre yakim su ictim.hic faydasi olmadi plesenta calismiyosa bebegi riske atmayin dr guvenin

Arkadaslar
1 aralik 2016 da 39 haftalik bebegim karnimda öldü
Dogum yaparken de hic su gelmedi
Dr hatasi takdiri ilahi
Size tavsiyem umutlariniza iyi bakin onlari yasatmak icin mucadele edin
Biz dr guvendik yavrum ve biz simdi ayriyiz minicik bedeniyle kocaman topraklara verdik bes bucuk aydir hayat bize zehir oldu
Derdi veren rabbim dermanini da verir elbet ;((

Arkadaslar
Dr hatasi takdiri ilahi
Biz dr guvendik yavrum ve biz simdi ayriyiz minicik bedeniyle kocaman topraklara verdik bes bucuk aydir hayat bize zehir oldu

başın sağolsun geçmiş olsun Allahım sabırlar versin :( doktorun ne gibi bir hatası oldu ?

Arkadaslar
Dr hatasi takdiri ilahi
Başınız sağolsn nasıl ozmna kadar anlamadılar dicem ama inanın Allahın takdrınden başka bişe değil.bi bakıorsn 23haftalık bebek yaşıyo ve cok sağlıklı bi bakıorsnz 41ınde doğuran melek olmuş..bnmde suyum azalmıştı internette okuyunca cok olumlu düşnmştm ama bnmkı olmadı erkn doğum yaptm ama bnde kaygı bozukluğu yaptı

başın sağolsun geçmiş olsun Allahım sabırlar versin :KK43: doktorun ne gibi bir hatası oldu ?
Tesekkur ederim
bebegimde gelisim geriligi varmis ben 42 yasindaydim ve o kadar gidip gelmeme ragmen bir kez dahi kan idrar tahlili yapmadi o kadar kör ve sagirmis ki 37 haftalik bebek 34 haftalik gorunurken 37 haftadadir calisamaz raporu vermis bana ama ultrasonda bebegim 34 haftalik goruntuye sahip
allahindan bulsun ne bu dunyada ne oteki dunyada benim de evladimin da iki eli yakasinda benim cigerimi yakti insallah birileri de onun cigerini yaksin
yil olmus 2017 ankaranin gobeginde dr hatasindan 39 haftalik 45 cm 2380 kg kocaman bebegimi topraga verdim gunum yok gecem yok artik hic bir umudum icimde istek yok ;(

Başınız sağolsn nasıl ozmna kadar anlamadılar dicem ama inanın Allahın takdrınden başka bişe değil.bi bakıorsn 23haftalık bebek yaşıyo ve cok sağlıklı bi bakıorsnz 41ınde doğuran melek olmuş..bnmde suyum azalmıştı internette okuyunca cok olumlu düşnmştm ama bnmkı olmadı erkn doğum yaptm ama bnde kaygı bozukluğu yaptı
Allah yardimciniz olsun
cok zor bir durum basina gelmeyen bilemez
Bir haftalik ta ayni yurek acisi 40 haftalikta
ana yuregi dayanmiyor
ne guzel demissiniz Allahin takdirinden baska bir sey degil oyleyse kaygi bozuklugu niye ?
Teslimiyetle inaniyorum rabbim bu sinavi verdi bizlere ama anasin iste yurek dayanmiyor
bende kaygi bozuklugunu gectim artik siddet egilimleri basladi her seyi buyuk bir ofkeyle parcalamak vurmak kirman istiyorum hatta hic bir seye tahammul edemeyip kirip dokuyorum
Psikolog psikiyatr bende hic bir etkisi olmadi bir din hocasi bile onlardan daha iyi geliyor insana
kac kez gittim psikologa bozuk plak gibi ayni seyleri tekrarlayip duruyorlar ...

Allah yardimciniz olsun
cok zor bir durum basina gelmeyen bilemez
Bir haftalik ta ayni yurek acisi 40 haftalikta
ana yuregi dayanmiyor
ne guzel demissiniz Allahin takdirinden baska bir sey degil oyleyse kaygi bozuklugu niye ?
Teslimiyetle inaniyorum rabbim bu sinavi verdi bizlere ama anasin iste yurek dayanmiyor
bende kaygi bozuklugunu gectim artik siddet egilimleri basladi her seyi buyuk bir ofkeyle parcalamak vurmak kirman istiyorum hatta hic bir seye tahammul edemeyip kirip dokuyorum
Psikolog psikiyatr bende hic bir etkisi olmadi bir din hocasi bile onlardan daha iyi geliyor insana
kac kez gittim psikologa bozuk plak gibi ayni seyleri tekrarlayip duruyorlar ...
Seni cok ıı anlıorm ınsanın inancı olmazsa bu snvlar cok zor,bnde dr.n özenmemeslnden cok zor şeler yaşadm hala yaşıyorm dr.lara inancım azaldı bebişimi 10dr.a götrsem inanmıcm o duruma geldm.tevekkul etmek gerekıo ama anne olmakta okdr zorkı.inşallah bu acını unutturack bal bi bebiş tez zmnda nasp eder.

Tesekkur ederim
bebegimde gelisim geriligi varmis ben 42 yasindaydim ve o kadar gidip gelmeme ragmen bir kez dahi kan idrar tahlili yapmadi o kadar kör ve sagirmis ki 37 haftalik bebek 34 haftalik gorunurken 37 haftadadir calisamaz raporu vermis bana ama ultrasonda bebegim 34 haftalik goruntuye sahip
allahindan bulsun ne bu dunyada ne oteki dunyada benim de evladimin da iki eli yakasinda benim cigerimi yakti insallah birileri de onun cigerini yaksin
yil olmus 2017 ankaranin gobeginde dr hatasindan 39 haftalik 45 cm 2380 kg kocaman bebegimi topraga verdim gunum yok gecem yok artik hic bir umudum icimde istek yok ;(

ooy oy :( inanamıyorum hala bu kadar teknoloji varken bu şekilde olmasına. ihmalkarlık mı bu kadar anlayamıyorum Allahım güç sabır versin inşallah denecek söz tükeniyor..

Seni cok ıı anlıorm ınsanın inancı olmazsa bu snvlar cok zor,bnde dr.n özenmemeslnden cok zor şeler yaşadm hala yaşıyorm dr.lara inancım azaldı bebişimi 10dr.a götrsem inanmıcm o duruma geldm.tevekkul etmek gerekıo ama anne olmakta okdr zorkı.inşallah bu acını unutturack bal bi bebiş tez zmnda nasp eder.
Cok tesekkur ederim ama biraz zor gibi yasim 1 ay sonra 43 olacak ;((
Umudumu yitirmemeye calisiyorum ama bir yandan da korku var ya yine ayni sey olursa diye bunlari dusundukce hic olmasin daha iyi diyorum ;(

ooy oy :KK43: inanamıyorum hala bu kadar teknoloji varken bu şekilde olmasına. ihmalkarlık mı bu kadar anlayamıyorum Allahım güç sabır versin inşallah denecek söz tükeniyor..
Allah razi olsun cok sagolun
Ben o dr bile diyemedigim kisiyi allaha havale ettim allahindan bulsun insallah onunda cigeri yansin
Kavusturmadi beni evladimla ;(
42 yasindayim hocam cok sisim kasintim cok dedim umrunda bile olmadi iste insanin basireti baglanmak diye buna deniyor bana diyor once bu cocugun bacak boyu kisa sonra tamam bir sorun yokmus ben yanlis gormusum diyor ama ben de bes dk once o dr demistim ki kasintim var cok sisim her yerim sis diyorum ama bu kadinda bir problem var mi diye bir idrar dahi almiyor ve benim de basiretim baglanmis ki baska dr yok gibi onun dedikleriyle evimde oturup dogumu bekledim ne dogumu evladimin ölümünü beklemisim meger ;(

Allah razi olsun cok sagolun
Ben o dr bile diyemedigim kisiyi allaha havale ettim allahindan bulsun insallah onunda cigeri yansin
Kavusturmadi beni evladimla ;(
42 yasindayim hocam cok sisim kasintim cok dedim umrunda bile olmadi iste insanin basireti baglanmak diye buna deniyor bana diyor once bu cocugun bacak boyu kisa sonra tamam bir sorun yokmus ben yanlis gormusum diyor ama ben de bes dk once o dr demistim ki kasintim var cok sisim her yerim sis diyorum ama bu kadinda bir problem var mi diye bir idrar dahi almiyor ve benim de basiretim baglanmis ki baska dr yok gibi onun dedikleriyle evimde oturup dogumu bekledim ne dogumu evladimin ölümünü beklemisim meger ;(

canım Allah verecek olduktan sonra tanıdığım insanlar var senin yaşlarında doğuran tek çaremiz dua :( bazen insanın basiretini bağlıyor rabbim

canım Allah verecek olduktan sonra tanıdığım insanlar var senin yaşlarında doğuran tek çaremiz dua :KK43: bazen insanın basiretini bağlıyor rabbim
Aynen oyle maalesef
Basiretimiz baglandi gozumuz kor dilimiz lal oldu da hic bir sey yapamadik ;(

minikhikayem minikhikayem merhaba 2017 haziran annelerinde iletini gördüm. Çok geçmiş olsun şu azlığı çeken arkadaşlar, Benim hikayem umut olur inşallah , çok uzun ve sıkıntılı süreçti benim için su azlığı atlattık çok şükür.
İlk olarak 13+4 te amniyon sıvısı geldi, doktora gittiğimde 10-15 birim olması geren sıvı miktarı 6-7 lere düşmüş tü, bekleyeceğiz dedi, araştırma hastanesine gittim, oooo bebekte hiç su kalmamış bebeği almamız lazım dediler, enfeksiyon çıkmaması ve aktif su gelişinin olmaması sebebiyle kağıt imzalayarak çıktım, aktif su gelişi olup olmadığını vajinal muayene de amniosure denilen bi testle anlaşılıyor. yoksa bebeğimi alacaklardı. Bu süreçte havuç suyu içtim hergün su gelmedi tekrar fakat çok bi artış olmadı da sınrlarda idik hep. Ve 16. Haftada 2. Su gelişi oldu, ve artık suyum 5-6 civarında idi, 5 yaşam tehlikesi sınırı idi bebek için , 18. Haftaya kadar azar azar sızıntı şeklinde günde 1 kere geliyordu suyum, 18+2 de perinataloğa gittim İzmit Medikal Park Prof Eray Çalışkan , detaylı da bebek normal fakat suda azalma var 5 birimin altına düşerse amnioinfüzyon önerdi, ve 19. Haftada ilk amnioinfüzyon işlemi gerçekleşti 23. Haftaya kadar 3 kere yapıldı işlem. Daha sonra bebek büyüdükçe su daha çok gelmeye başladı bir gün Eray hoca şehir dışında olması sebebi ile bizi Sakarya Adatıp Hastanesi Prof, BÜLENT DURAN a yönlendirdi ve doğumuma kadar Bülent hoca ile devam ettik Allah razı olsun çok güzel ilgilendi. 24. Hafta ciğer geliştirici vuruldum, ve ilk önceleri haftada 1 bebeğim büyüdükçe de haftada 2 defa su ekleme işlemi devam etti. ve bizim için ve bebek için uygun olan 30. Haftada bebeğim 28. Hafta işe uyumluydu 1090 g ile dünyaya geldi. Şuan küvöz de yiz, çok şükür çok büyük sağlık problemleri olmadı. İnşaallah yakın zamanda çıkarız.
4. Aydan itibaren sürekli yattım , uzandım sadece tuvalet ihtiyacına kalktım ama yine de suyu durduramadım benimki öyleydi çünkü aktif bir kaçak vardı kesede , şanslıydım enfeksiyon kapmadım, suyun gelmesi ile doğum başlamadı açılma olmadı su seviyesi son 6 hafta falan hep 5 in altında idi ve yavruma birşey olmadı ve çok şükür iyi doktorlarla birlikte idim. Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin. Amin.

minikhikayem minikhikayem merhaba 2017 haziran annelerinde iletini gördüm. Çok geçmiş olsun şu azlığı çeken arkadaşlar, Benim hikayem umut olur inşallah , çok uzun ve sıkıntılı süreçti benim için su azlığı atlattık çok şükür.
İlk olarak 13+4 te amniyon sıvısı geldi, doktora gittiğimde 10-15 birim olması geren sıvı miktarı 6-7 lere düşmüş tü, bekleyeceğiz dedi, araştırma hastanesine gittim, oooo bebekte hiç su kalmamış bebeği almamız lazım dediler, enfeksiyon çıkmaması ve aktif su gelişinin olmaması sebebiyle kağıt imzalayarak çıktım, aktif su gelişi olup olmadığını vajinal muayene de amniosure denilen bi testle anlaşılıyor. yoksa bebeğimi alacaklardı. Bu süreçte havuç suyu içtim hergün su gelmedi tekrar fakat çok bi artış olmadı da sınrlarda idik hep. Ve 16. Haftada 2. Su gelişi oldu, ve artık suyum 5-6 civarında idi, 5 yaşam tehlikesi sınırı idi bebek için , 18. Haftaya kadar azar azar sızıntı şeklinde günde 1 kere geliyordu suyum, 18+2 de perinataloğa gittim İzmit Medikal Park Prof Eray Çalışkan , detaylı da bebek normal fakat suda azalma var 5 birimin altına düşerse amnioinfüzyon önerdi, ve 19. Haftada ilk amnioinfüzyon işlemi gerçekleşti 23. Haftaya kadar 3 kere yapıldı işlem. Daha sonra bebek büyüdükçe su daha çok gelmeye başladı bir gün Eray hoca şehir dışında olması sebebi ile bizi Sakarya Adatıp Hastanesi Prof, BÜLENT DURAN a yönlendirdi ve doğumuma kadar Bülent hoca ile devam ettik Allah razı olsun çok güzel ilgilendi. 24. Hafta ciğer geliştirici vuruldum, ve ilk önceleri haftada 1 bebeğim büyüdükçe de haftada 2 defa su ekleme işlemi devam etti. ve bizim için ve bebek için uygun olan 30. Haftada bebeğim 28. Hafta işe uyumluydu 1090 g ile dünyaya geldi. Şuan küvöz de yiz, çok şükür çok büyük sağlık problemleri olmadı. İnşaallah yakın zamanda çıkarız.
4. Aydan itibaren sürekli yattım , uzandım sadece tuvalet ihtiyacına kalktım ama yine de suyu durduramadım benimki öyleydi çünkü aktif bir kaçak vardı kesede , şanslıydım enfeksiyon kapmadım, suyun gelmesi ile doğum başlamadı açılma olmadı su seviyesi son 6 hafta falan hep 5 in altında idi ve yavruma birşey olmadı ve çok şükür iyi doktorlarla birlikte idim. Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin. Amin.

önemseyip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. çok büyük badire atlatmışsınız rabbim yavrunuza sağlık size de mutluluk versin dilerim. Benim de 6 cm civarında suyum. Doktor bu suyla doğuma kadar gidebileceğimi (seviyesini koruyabilirsek) söyledi. amniosure istemeyi düşünüyordum bu hafta. İşi bırakmama gerek olmadığını söyledi doktor. Bebeğim olması gereken pozisyondaydı, kafa vücut oranı, böbrekleri kordon kanı v.b. ayrıntılıda uygundu. kilosu gelişimi haftasındaydı.. bunlarla avunuyorum açıkçası. 1 haftadır havuç suyu içiyorum yarın kontrolümüz var 28. haftaya kadar her hafta takipte olacak doktorum. maşallah bebeğim 3 gündür eskisine göre hareketli, bunlar beni umutlandırıyor ancak rabbim ne dilerse o olacak ..

hayırlı günler.ALLAH DÜNYA DA YANINA ALMIŞ AHİRETTE KUCAĞIZA VERİR İNŞAALLAH.
benimde doğuma yakın amniyon sıvım azalmıştı.eşim araştırdı.
youtube dan ibrahim saraçoğlu nun taviyesi her gün havuç suyu içtim.15 gün sonra doktora gittim.
amniyon sıvısı normale yaklaşmıştı.bence araştırmak lazım.birde kontrole gitmek lazım.

Back