- 17 Ağustos 2011
- 22.084
- 137.963
-
- Konu Sahibi En buyuk kk
Bir yardim kampında calisiyorsun
Sesin güzel
Beste yapiyorsun
Bence bunlarin her bir tanesi youtube'da izlenmek icin yeterli ozellikler.
Youtuber bir arkadaşım var,bisikletçi tayfadan. Birkac bin takipcisi var ama bisiklet festivallerine-forumlarina davet ediliyor. Hediye urun falan gonderiliyor. Kendince camiada unlu. Tanisinca sayfasini takip edeyim dedim. Tek yaptigi kafa kamerasi takip sehir icinde bisiklet sürmek :) herkesin her zaman yaptigi , basit bir sey. Ama takipçileri, yorum atanlari vardi. Pek cok kisi ilham aldigina dair yorumlar yapiyordu.
Bence genel olarak youtube'un esas olayi ilham almak.
Sen de ilham verici bir sayfa olabilirsin pekala.
Tek ozelligi yabanci biriyle evlenmek, japonyada yasamak, otostopla birkac sehre gitmek,video oyunu oynamak olan nice insan nasil izleniyorsa sen de pekala izlenebilirsin.
O yuzden bence "hepinize merhaba,kanalima hos geldiniz,bugun size köyümü gezdirecegim" diye basla ..
Bir bölüm köy gezdirirsin, bir bölüm yurt disinda okuma imkanlari hakkinda bir video çekersin, bir bölüm yurtdisi is imkanlari, bir bölüm afrikada market alisverisi,bir bölüm şarkı söyleme...
Bence gayet ilgi cekici olur. Ben cok youtube izlemiyorum. Duzenli izledigim birkac kanal var daire,chabby ve murat çelen.
Bu murat çelen 'in tek ozeligi rusyada yasiyor olmasi mesela. Duz vatandas:) ama sokaklarda gezerken falan video çekiyor, kendi deneyikiyle rusyada ev kiralari , rus egitim sistemi,rusya turkiye farklari, ruslarla sokak roportajlari falan ilgimizi cekiyor , 28bin takipcisi var:)
Senin ondan ne eksigin var ki?
Bence bir cesaret giyin suslen basla ilk videona.
Belki Unlu olmazsin,ama bazi insanlara ilham olursun. Yurtdisi is konusunda araştırma yapanlar yararlanir, hukuk ogrencilerine bir 'nasil olur hakkaten?' Işigi olursun....yani en en kötü sıkılıp birakana kadar hayatinin bir kesiti bir yerde kayıtlı olur,ömürlük ani olarak durur oyle köşede :)) ama bence bu tarz bir hesap epey buyuyebilir...
Ha,buyumek icin ne yapmak gerekir? O konuda bir onerim yok. Ilgi cekici bir isim, senin paylasacagin tarzda afrikaya-hukukculara vs hitap eden sayfalarda yapacagin yorum (ona gelen buna da gelir hesabi) , belki youtube senin onersin diye uygun fiyatli bir reklam ucreti...
Neden olmasin??
Ayrica yazan yorumlara şaştim kaldim.
Bence senin sesin cok guzel ve sarki sozu yazabilmen onemsiz bir sey degil, büyük yetenek :)
Umarim youtube hesabi acarsin ve seni cok seven,asla yalniz birakmayan kemik bir kitlen olur
Anacım youtube da ki ismin isim-soyisim şeklinde değilse nasıl ifşa olceksin. Bari bi tane fake youtube hesabı aç at oraya dinleyelim merankk ettikSesim cok kotu degil aslinda, yani tinisini guzel bulurlar, ancak o ses turkiye'ye katilabilecek kadar guclu degil ve san tekniklerini bilmiyorum.
Aslinda burada link verip insanlardan (beni tanimayan ve kirmakta tereddut etmeyecek anonim insanlardan) fikir almak isterdim ama hem ifsa olur hem de reklama girer yasak olabilir diye korkuyorum.
YouTube de sarkilarini dinlemek isterim nasil bulabilirimKizlar merhabalar evet derdim bu. Cok komik bir dert farkindayim. Ama bi dinleyin ve nolur dalga gecmeyin ve yargilamayin. Gerci dalga gecebilirsiniz, cunku evet biraz dalga gecilecek bir konu.
31 yasindayim. Cocukken "buyuyunce ne olmak istiyorsun?" sorusuna hep "yazar, ressam, sarkici, besteci, tiyatrocu veya diplomat olmak istiyorum" cevabini verirdim. Cizmek, sarki bestelemek ve oyku yazmak hayatimin cok icindeydi. Cok duygusal bir insanim ve duygularimi bu sekilde disa vurmak benim icin her zaman terapi gibi oldu.
Lisede gitar calmayi ogrendim, beste yapmaya basladim, liselerarasi muzik festivallerine katildim, lisemin festivalinde caldim. Bir yandan 8-9 sene boyunca tiyatro kulubundeydim. Lise 3'te Belcika'da degisim programina gittim orada guzel sanatlar alaninda bir sene okudum, cizim dersleri aldim, cizim yapmayi cok seviyorum. Fransizca ve Ingilizce sarkilar da yaptim.
Hep sanatla ilgili biseyler okumak aklimdaydi ama o kadar da iyi degildim, kendime guvenemedim ve ac kalmaktan korktum, ailemde de sanatla ugrasan hickimse yok. Bir yandan da insani yardim alaninda ve uluslararasi bir alanda calismak istedigim icin hukuk okudum. Su an bir Afrika ulkesinde Birlesmis Milletler calisaniyim, toplumsal cinsiyete dayali siddet alaninda calisiyorum. Isimi cok seviyorum hatta isime tutkuyla bagliyim denebilir. Ama sanki hayatimda bir seyler eksik, yaraticilik ve sanat eksik. Asiri agir hukuk egitimi, gunde 8105 saat calistigin avukatlik staji ve surekli kendinden bir seyler vermen gereken insani yardim alaninda bir turlu muzik bilgimi gelistirmeye, bir seyler ogrenmeye vakit bulamadim, sanki iyi bir egitimle gelistirebilecegim sanatsal egilimim git gide koreldi ve tukenme noktasina geldi. Son 10 senedir gunun en az 10-12 saati calisarak geciyor, kalan vakitlerde ise yorgun ve verimsiz oluyorum. Yine de kendi kendime sarkilar yazmaya, resim yapmaya devam ettim.
Bu sene gitar derslerime tekrar basladim. Bir hocam var karantina doneminde uzaktan ders aliyorum. Son iki haftadir da YouTube'a sarkilarimi koymaya basladim. Mesela bir bilgisayar programi yukledim, bilgisayarda besteler yaparak degisik seyler denemeye basladim. Gun icinde uzaktan calisiyorum, toplanti filan yapiyoruz, geceleri bunlari yapiyorum. Bazen bir sarkiyi bitirmek icin butun gece uyumuyorum ve inanilmaz mutlu oluyorum. Yaptigim sarkilar elbette saheser degil, elbette henuz asiri amator ama yine de cok kotu bulmuyorum. Birileri yardim etse, bir sekilde aranjmanlarini yapsa, yeni ensturmanlar eklese, hatta adam gibi muzik teorisi bilseydim hic fena olmazdi bence. Ki sanki butun vaktimi buna versem ben de kendimi gelistiririm.
Derdim su ki Youtube'da izlenme sayim 20leri gecmiyor. Bazen sarkilarimi attigim gonderdigim kardesim bile izlemiyor. Demek ki sandigim kadar guzel degil sarkilarim. Ve bu inanilmaz cesaretimi kiriyor. "Bir gun profesyonel olarak muzikle ugrasacagim" dedigim herkes bu iddiama biyik altindan guluyor sanki. "Gelmissin 30 kusur yasina sarkilarin Ajdar gibi, ne muzigi lan dingil" diyorlar gibi geliyor.
Sizce bu yolda nasil ilerlerim? Isimi birakamam cunku paraya ihtiyacim var. YouTube'da izlenme sayimi nasil artirabilirim? Isi bilen muzisyenlerin dikkatini nasil cekerim? YouTube'da ve internette patlayan sarkicilar (Zeynep Bastik, Kalben vs) bunu nasil basariyor? Onlar gibi buyuk basarilarda gozum yok tabi de, bu ise daha fazla zaman harcamami ve bir sekilde baslamami saglasin yeter.
Simdiden tesekkurler fikirleriniz icin.
Anacım youtube da ki ismin isim-soyisim şeklinde değilse nasıl ifşa olceksin. Bari bi tane fake youtube hesabı aç at oraya dinleyelim merankk ettik
YouTube de sarkilarini dinlemek isterim nasil bulabilirim
Hayallerini at bir yengecten geriye ne kalir ki??Aslinda istedigim biraz boyle bisey. Yani hicbir alanda "iyi" olmadigimi biliyorum. Ha, isimde iyiyim mesela, patronlarim begenirler islerimi, sag olsunlar. Ama sarki yazip soylemedigim, bir seyler yazmadigim, resim yapmadigim ve bunlarla ilgili ucuk hayaller kurmadigim bir hayat bana cok renksiz ve sikici geliyor... Belki de amacim profesyonel olmak degil ama hayatimda bunlara daha cok yer vermek olmali.
İfşa olma gibi derdin olmasın mesleğini açıkladığın için zaten ifşa ettin gibi4. sayfaya ekledim. Malesef isim-soyisim seklinde ama konunun KK'nin dehlizlerinde zaman icinde kaybolmasini umuyorum
Hayallerini at bir yengecten geriye ne kalir ki??
Benim de çılgın atan bir hayal gucum var ve bunu seviyorum. Belki sadece fantezi dunyamda kucuk bir sirt cantasiyla transsibirya ekspresiyle rusyadan cine ,oradan tüm asyaya , sonunda hindistan- iran uzerinden yurda geri donecegim. Ama yine de bos vakitlerimde bu yolculuktaymis gibi dusunmeyi ve arastirma yapmayi seviyorum. Dunyanin kucuk bir bölgesine sadece 5 gunlugune gitmis de olsam ayni heyecani hissediyorum. O yuzden senin afrikadaki yardim kampindan dunya starligina uzanan hayalinden mutlu oldugunu ama birkac yuz kisinin "sesi ne kadar guzel" diye seni gosterse de buyuk bir mutluluk duyacagini biliyorum:)
Seni bir su gruplari anlar bir de 'Anne with an A'
İfşa olma gibi derdin olmasın mesleğini açıkladığın için zaten ifşa ettin gibiTürk olupta kaç kişi birleşmiş milletler bünyesinde olup afrika da çalışıyordur ki
Ben sesinizi beğendim. Klibiniz ve ses kaydınız biraz amatörce tabi. Ama onları da geliştirebilirsiniz.
Yukarıda bir arkadaş yazmıştı, bence de gitar çalıp söylerken çektiğiniz videoyu klip yapsanız daha iyi olur.
Ama yaşadığınız köyü çok ilgi çekici buldum. Oradaki yaşamınızı anlatan, çevreyi tanıtan videolar da ilgi çekecektir. Arada da müzik videoları yüklersiniz.
Yalnız işinizi tamamen bırakmayın derim. Hobi olarak başlayın, ilerlerse o zaman düşünürsünüz.
Sesli güldüm ya. Ajdar'ı duyunca kafamda direkt "Şah şah şah dam dam dam ar ar ar Şahdamar Şahdamar Ajdaar Ajdaar Ajdaaaaaaeeeaerr" diye şarkı çalmaya başlıyor
Cok iyi olmadigimi ve sarkici olamayacagimi ben de biliyordum ama bu kadar kotu bulacaginizi dusunmemistim ya uzuldum biraz
Ama fikir oldu en azindan. Cok ucmamak lazim.
29 yaşındayım, favorim kesinlikle Şahdamar. Üzerine tanımam. Ajdar, damar, şah hatta Ajda Pekkan sözcüklerini duyduğumda beynimde o şarkının klibiyle birlikte oynamasının sebebidir.Senin yaşın genç mi kız şahdamara gelinceye kadar kapı gibi çikita muz varçik çik çik çikita şeklinde devam ediyor şarkı
Aslinda konu basligi isin sakasi biraz. Tabi ki aklimdan geciyor, aklimizdan cok sey geciyor gun icinde. Ben de en eserekli zamanimda bu konuyu actim iste, dertlesmek istedim. Ama tabi ki isi misi birakmam canim
29 yaşındayım, favorim kesinlikle Şahdamar. Üzerine tanımam. Ajdar, damar, şah hatta Ajda Pekkan sözcüklerini duyduğumda beynimde o şarkının klibiyle birlikte oynamasının sebebidir.
Yorumları pek okumadım. Konuya cevap olarak şunu söyleyebilirim ki... örnek verdiğiniz isimler de dahil... internet gibi mecralarda ismi patlamış herkesin elinden tutan biri var.
Mabel matiz de sorsanız internet ortamında patlamış. Ama tek değil. Bakıyorum yakın dostları zaten işin içinde olan insanlarmış o zamanlardan biri.
Mesele o kişiyi bulmak.
Netice de bence tek mesele elinizden tutacak o kişiyi bulmak.
Hadisenin bile şarkı söylediği bir ülkede , hiç şarki söylememiş olan bende dahil herkes ve özellikle beste yapabilen siz assolist olmalısınız.