- 4 Kasım 2019
- 27.402
- 96.232
- 29
-
- Konu Sahibi En buyuk kk
Hııım o mesele anladım canım ne diyeyim yolunuz açık olsunKendi cizimlerimi koydum.
Kizlar merhabalar evet derdim bu. Cok komik bir dert farkindayim. Ama bi dinleyin ve nolur dalga gecmeyin ve yargilamayin. Gerci dalga gecebilirsiniz, cunku evet biraz dalga gecilecek bir konu.
31 yasindayim. Cocukken "buyuyunce ne olmak istiyorsun?" sorusuna hep "yazar, ressam, sarkici, besteci, tiyatrocu veya diplomat olmak istiyorum" cevabini verirdim. Cizmek, sarki bestelemek ve oyku yazmak hayatimin cok icindeydi. Cok duygusal bir insanim ve duygularimi bu sekilde disa vurmak benim icin her zaman terapi gibi oldu.
Lisede gitar calmayi ogrendim, beste yapmaya basladim, liselerarasi muzik festivallerine katildim, lisemin festivalinde caldim. Bir yandan 8-9 sene boyunca tiyatro kulubundeydim. Lise 3'te Belcika'da degisim programina gittim orada guzel sanatlar alaninda bir sene okudum, cizim dersleri aldim, cizim yapmayi cok seviyorum. Fransizca ve Ingilizce sarkilar da yaptim.
Hep sanatla ilgili biseyler okumak aklimdaydi ama o kadar da iyi degildim, kendime guvenemedim ve ac kalmaktan korktum, ailemde de sanatla ugrasan hickimse yok. Bir yandan da insani yardim alaninda ve uluslararasi bir alanda calismak istedigim icin hukuk okudum. Su an bir Afrika ulkesinde Birlesmis Milletler calisaniyim, toplumsal cinsiyete dayali siddet alaninda calisiyorum. Isimi cok seviyorum hatta isime tutkuyla bagliyim denebilir. Ama sanki hayatimda bir seyler eksik, yaraticilik ve sanat eksik. Asiri agir hukuk egitimi, gunde 8105 saat calistigin avukatlik staji ve surekli kendinden bir seyler vermen gereken insani yardim alaninda bir turlu muzik bilgimi gelistirmeye, bir seyler ogrenmeye vakit bulamadim, sanki iyi bir egitimle gelistirebilecegim sanatsal egilimim git gide koreldi ve tukenme noktasina geldi. Son 10 senedir gunun en az 10-12 saati calisarak geciyor, kalan vakitlerde ise yorgun ve verimsiz oluyorum. Yine de kendi kendime sarkilar yazmaya, resim yapmaya devam ettim.
Bu sene gitar derslerime tekrar basladim. Bir hocam var karantina doneminde uzaktan ders aliyorum. Son iki haftadir da YouTube'a sarkilarimi koymaya basladim. Mesela bir bilgisayar programi yukledim, bilgisayarda besteler yaparak degisik seyler denemeye basladim. Gun icinde uzaktan calisiyorum, toplanti filan yapiyoruz, geceleri bunlari yapiyorum. Bazen bir sarkiyi bitirmek icin butun gece uyumuyorum ve inanilmaz mutlu oluyorum. Yaptigim sarkilar elbette saheser degil, elbette henuz asiri amator ama yine de cok kotu bulmuyorum. Birileri yardim etse, bir sekilde aranjmanlarini yapsa, yeni ensturmanlar eklese, hatta adam gibi muzik teorisi bilseydim hic fena olmazdi bence. Ki sanki butun vaktimi buna versem ben de kendimi gelistiririm.
Derdim su ki Youtube'da izlenme sayim 20leri gecmiyor. Bazen sarkilarimi attigim gonderdigim kardesim bile izlemiyor. Demek ki sandigim kadar guzel degil sarkilarim. Ve bu inanilmaz cesaretimi kiriyor. "Bir gun profesyonel olarak muzikle ugrasacagim" dedigim herkes bu iddiama biyik altindan guluyor sanki. "Gelmissin 30 kusur yasina sarkilarin Ajdar gibi, ne muzigi lan dingil" diyorlar gibi geliyor.
Sizce bu yolda nasil ilerlerim? Isimi birakamam cunku paraya ihtiyacim var. YouTube'da izlenme sayimi nasil artirabilirim? Isi bilen muzisyenlerin dikkatini nasil cekerim? YouTube'da ve internette patlayan sarkicilar (Zeynep Bastik, Kalben vs) bunu nasil basariyor? Onlar gibi buyuk basarilarda gozum yok tabi de, bu ise daha fazla zaman harcamami ve bir sekilde baslamami saglasin yeter.
Simdiden tesekkurler fikirleriniz icin.
Bizimle de paylaşsan keşke:)
Spotify yükleyebiliyor musunuz?
Çizimleriniz kötü. Sesiniz fena değil, ama eğitimsiz. Gitarda çok acemisiniz maalesef. Dijital müzik konusunda da biraz daha uğraşmanız gerekiyor. Kayıt ekipmanlarınız da çok yeterli değil sanırım kayıtlar kötü olmuş hem ses hem görüntü.
Herşeyden biraz var ama hiç bir şey tam değil sanki.
Cok iyi olmadigimi ve sarkici olamayacagimi ben de biliyordum ama bu kadar kotu bulacaginizi dusunmemistim ya uzuldum biraz
Ama fikir oldu en azindan. Cok ucmamak lazim.
Kayıt programları için de online eğitimler var. Ben birini almıştım udemy’den. Hala bitiremedim o ayrı mesele ama zaman ayırırsanız gayet faydalı eğitimler var.Kayit programini bu hafta yukledim ve ogrendim, ekipmanim yokbiraz daha gelistirmeyi dusunuyorum.
Muzikten pek anlamam ama tabir nasil olur onu da bilmiyorum ama siz anlayin :) boyle slow ve konuşma tonunda soylemek yerine sesi yuksek cikarip söyleyenler var ya sesiniz guzel ama cikmiyor gibi sanki yuksek tonlarda daha guzel olacak gibi we always love you parcasinin yuksek noktasi gibi.. ay anlatamadim anlayan beri gelsin
Bence o kismi gelistirseniz ..sesiniz kulaga hos geliyor ben begendimAnladim sizi ses araligim yuksek degil detone oluyorum. Dogru soyluyorsunuz.
Kötü değil aslında sadece acemi işi. Daha iyi ekipmanla daha iyi bir kayıtla biraz daha eğitimle çok daha iyi olabilir. Ha şarkıcılık kariyeri yapamazsınız belki ama müzikle ilgilenen insanlarla bir araya gelip eğlenebilir, ufak yerlerde sahne alabilirsiniz. Para kazandırmaz ama hobi işte adı üstünde.
Çizimleriniz kötü. Hobi olarak çizin, eğitim alın hatta ama herhangi bir yerde kullanılacak seviyede değiller.Reklama girmemesini ve banlanmamayi umarak birkac ornek gostermek istiyorum:
Su klibi yasadigim koyde cektim:
Su iki sarkiyi tamamen bilgisayarda yaptim, cok yeni ogrendigim bir program:
Konu basliginda biraz uctum. Karantinada can sikintisindan oluyor butun gun yapayalniz. Benim de istedigim tam dediginiz sey aslinda. Yoksa hani isi gucu birakayim album cikarayim degil de, bu isleri hayatima daha cok sokayim, istegim o biraz.
Çizimleriniz kötü. Hobi olarak çizin, eğitim alın hatta ama herhangi bir yerde kullanılacak seviyede değiller.
Klip olarak adlandırdığımız videoda da insanı çeken bir şey yok ve çok amatör videolar ve ses kayıtları. Sesiniz kötü değil bence ama öyle üç beş ayda youtubeu sallayacak kadar iyi değil. Zaten bu işin başlama noktası youtube olmamalı. Belli bir kitleniz yok kim sizi nasıl bulsun dinlesin. Insta kullansanız belki kısa videolarla en azından bi kitle oluşturabilirsiniz.
Dürüst olmak gerekirse belli bi yaştan sonra sıfırdan şarkıcı /oyuncu olup iyi bir kariyer yapmak için ya hakikaten efsane yetenekli olmalı ya da güzel olmalısınız. Kendinizi kimseyle kıyaslamayın yani o isimler ünlü şarkıcı vokalistliğinden gelmeler. E bi de güçlü tanıdık etkisi tabi :)
Biraz eğitim alıp küçük bar/cafe tarzı bi yerde sahne almak ilk hedefiniz olsun.
Aynen kesinlikle bırakmayın peşine düşün yani. Ulaşabileceğiniz en iyi noktaya kadar pes etmeyin. Hayat zaten böyle zevk aldığımız şeylerin peşinde koşunca güzel. Size başarılar diliyorum tüm kalbimledogru boyle dusunmemistim. youtubeda patlayan sarkicilar yillarca vokalistlik yapmis profesyoneller. kendimi kiyaslamiyorum tabi ki aslinda. Aslinda konu basligim realist dusuncem degil, biraz da karantinada kurulan hayaller, ucmak serbest ne de olsa.Dediginiz gibi kendi kendimi daha cok egitebilirim, sonucta zevk aldigim hobiler.
Aynen kesinlikle bırakmayın peşine düşün yani. Ulaşabileceğiniz en iyi noktaya kadar pes etmeyin. Hayat zaten böyle zevk aldığımız şeylerin peşinde koşunca güzel. Size başarılar diliyorum tüm kalbimle