Kariyerimi birakip sarkici olmak istiyorum. Cok mu gec?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eski bir arkadaşım 30’undan sonra şarkıcı oldu.
İstanbul’da iyi mekanlarda sahne alıyor. Baktım şimdi youtubeta da şarkıları milyon izlenme sayısına sahip. Kimi şarkıları 20milyon, 30milyon izlenmiş.

Kendinize dürüst olabiliyorsanız, ve gerçekten iyi olduğunuzu düşünüyorsanız neden olmasın?
Bahsettiğim arkadaş tarzım olmasa da gayet başarılı, hatta kızda öyle bir cevher olmasına ilk gördüğümde çok şaşırmıştım.

Cok iyi olmadigimi ve sarkici olamayacagimi ben de biliyordum ama bu kadar kotu bulacaginizi dusunmemistim ya uzuldum biraz

Ama fikir oldu en azindan. Cok ucmamak lazim.

Kayit programini bu hafta yukledim ve ogrendim, ekipmanim yok biraz daha gelistirmeyi dusunuyorum.

Cok iyi olmadigimi ve sarkici olamayacagimi ben de biliyordum ama bu kadar kotu bulacaginizi dusunmemistim ya uzuldum biraz

Ama fikir oldu en azindan. Cok ucmamak lazim.

Kötü değil aslında sadece acemi işi. Daha iyi ekipmanla daha iyi bir kayıtla biraz daha eğitimle çok daha iyi olabilir. Ha şarkıcılık kariyeri yapamazsınız belki ama müzikle ilgilenen insanlarla bir araya gelip eğlenebilir, ufak yerlerde sahne alabilirsiniz. Para kazandırmaz ama hobi işte adı üstünde.

Muzikten pek anlamam ama tabir nasil olur onu da bilmiyorum ama siz anlayin :) boyle slow ve konuşma tonunda soylemek yerine sesi yuksek cikarip söyleyenler var ya sesiniz guzel ama cikmiyor gibi sanki yuksek tonlarda daha guzel olacak gibi we always love you parcasinin yuksek noktasi gibi.. ay anlatamadim anlayan beri gelsin

Anladim sizi ses araligim yuksek degil detone oluyorum. Dogru soyluyorsunuz.

Konu basliginda biraz uctum. Karantinada can sikintisindan oluyor butun gun yapayalniz . Benim de istedigim tam dediginiz sey aslinda. Yoksa hani isi gucu birakayim album cikarayim degil de, bu isleri hayatima daha cok sokayim, istegim o biraz.

Reklama girmemesini ve banlanmamayi umarak birkac ornek gostermek istiyorum:

Su klibi yasadigim koyde cektim:

Su iki sarkiyi tamamen bilgisayarda yaptim, cok yeni ogrendigim bir program:

Çizimleriniz kötü. Hobi olarak çizin, eğitim alın hatta ama herhangi bir yerde kullanılacak seviyede değiller.

Klip olarak adlandırdığımız videoda da insanı çeken bir şey yok ve çok amatör videolar ve ses kayıtları. Sesiniz kötü değil bence ama öyle üç beş ayda youtubeu sallayacak kadar iyi değil. Zaten bu işin başlama noktası youtube olmamalı. Belli bir kitleniz yok kim sizi nasıl bulsun dinlesin. Insta kullansanız belki kısa videolarla en azından bi kitle oluşturabilirsiniz.

Dürüst olmak gerekirse belli bi yaştan sonra sıfırdan şarkıcı /oyuncu olup iyi bir kariyer yapmak için ya hakikaten efsane yetenekli olmalı ya da güzel olmalısınız. Kendinizi kimseyle kıyaslamayın yani o isimler ünlü şarkıcı vokalistliğinden gelmeler. E bi de güçlü tanıdık etkisi tabi :)

Biraz eğitim alıp küçük bar/cafe tarzı bi yerde sahne almak ilk hedefiniz olsun.

Zeynep bastık in sevgilisi ünlü biri o yüzden patladı. Çok daha yetenekli kişiler onun kadar ünlü olamıyor
Bence önce kendi bestelerinizden çok , ünlü şarkıların cover kadını yapın bilinirlik artar

Konu basliginda biraz uctum. Karantinada can sikintisindan oluyor butun gun yapayalniz . Benim de istedigim tam dediginiz sey aslinda. Yoksa hani isi gucu birakayim album cikarayim degil de, bu isleri hayatima daha cok sokayim, istegim o biraz.

En mantıklısı o zaten. Benim müziğe hiç yeteneğim yok mesela. Gitar çalmak istedim 2. haftada hocam uğraşma boşuna vakit kaybediyorsun deyip gönderdi. Eşim barok flüt hediye etti, önüme nota koyarsa çalabiliyorum aksi halde tırt. Ukulele aldı onu da beceremedim Şarkı söylemeye hiç girmeyeyim detonelerin kraliçesiyim. Ben de onun müziklerinin kayıtlarıyla kesmesi biçmesiyle tatmin ediyorum kendimi artık napayım. Aşırı müzik dinlemekten kulağım iyidir ama

Şu an bulunduğunuz yerde nasıl olur bilmiyorum ama burada hemen hemen her iş yerinde müzik grupları falan var. Arkadaş ortamlarından da tanışılıyor bir şekilde birileriyle. O ortamı bulmak kolay yani buraya döndüğünüzde. İki üç ay stüdyo sonrası bulursunuz sahneye çıkacak bir bar.

dogru boyle dusunmemistim. youtubeda patlayan sarkicilar yillarca vokalistlik yapmis profesyoneller. kendimi kiyaslamiyorum tabi ki aslinda. Aslinda konu basligim realist dusuncem degil, biraz da karantinada kurulan hayaller, ucmak serbest ne de olsa. Dediginiz gibi kendi kendimi daha cok egitebilirim, sonucta zevk aldigim hobiler.

Aynen kesinlikle bırakmayın peşine düşün yani. Ulaşabileceğiniz en iyi noktaya kadar pes etmeyin. Hayat zaten böyle zevk aldığımız şeylerin peşinde koşunca güzel. Size başarılar diliyorum tüm kalbimle

Cok tesekkur ederim haklisiniz. konu basligi biraz ucuk ve kendim bile cok ciddiye almiyorum. Ama aslinda hobi olarak, uzerine egildigim bir sey olarak, sadece kendim icin de olsa devam edecegim tabi ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…