Kariyerimi birakip sarkici olmak istiyorum. Cok mu gec?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite yıllarında olsa müzik grubu kurup ufak mekanlarda çalmayı önerirdim. Şu an bana en mantıklı gelen bu.
Aslında şu an kurabilir grup. Benim eşim şirkette kurdu. Her hafta stüdyoda prova alırlardı. Ofisten sahneye diye bir yarışma var hatta bu yıl ona katılacaklardı corona çıkmasaydı.

Aslında şu an kurabilir grup. Benim eşim şirkette kurdu. Her hafta stüdyoda prova alırlardı. Ofisten sahneye diye bir yarışma var hatta bu yıl ona katılacaklardı corona çıkmasaydı.
Tabi kurulabilir. Sadece üniversitede daha fazla zaman ve acayip bir enerji oluyor ya ondan özellikle üniversite dedim. Eşinize başarılar.

O zaman Ajdar olursun abla
Sesin iyi değilse insanlar seni niye dinlesin😶
Sesli güldüm ya. Ajdar'ı duyunca kafamda direkt "Şah şah şah dam dam dam ar ar ar Şahdamar Şahdamar Ajdaar Ajdaar Ajdaaaaaaeeeaerr" diye şarkı çalmaya başlıyor 🤣

O zaman Ajdar olursun abla
Sesin iyi değilse insanlar seni niye dinlesin😶

Sesim cok kotu degil aslinda, yani tinisini guzel bulurlar, ancak o ses turkiye'ye katilabilecek kadar guclu degil ve san tekniklerini bilmiyorum.

Aslinda burada link verip insanlardan (beni tanimayan ve kirmakta tereddut etmeyecek anonim insanlardan) fikir almak isterdim ama hem ifsa olur hem de reklama girer yasak olabilir diye korkuyorum.

Sesim cok kotu degil aslinda, yani tinisini guzel bulurlar, ancak o ses turkiye'ye katilabilecek kadar guclu degil ve san tekniklerini bilmiyorum.

Aslinda burada link verip insanlardan (beni tanimayan ve kirmakta tereddut etmeyecek anonim insanlardan) fikir almak isterdim ama hem ifsa olur hem de reklama girer yasak olabilir diye korkuyorum.

Bak canim ablacim, diyorsun ki sesim averaj ses egitimin zaten yok peki tam olarak neyle sarki soylemeyi dusunuyorsun? benden tavsiye san egitimi al hobi olarak, amator bir grupta soyle hobi olarak ama hobi olarak ... diyelim ki simdi avukatligi biraktin neyle gecinceksin tam olarak?? Hangi parayi yiyip iciceksin?

Isinden memnun degilsen isini birak, meslegini birakma. Baska is bul, dunya farkli is firsatlariyla dolu. Elinde avukatlik var, uluslararasi is deneyimi var, elinde boyle seyler varken nankorluk edip bunlari bir kenara itersen hayattan oyle bir sille yersin ki karsiliginda sasirir kalirsin. Nankor olma.

Peki hayatinin diger alanlari nasil? Sosyal veya romantik hayatinda mutlu musun? Buralarda tatmin olmadigin icin yeni macera ariyor da olabilirsin. Bence oldugun ulkeden tasinmalisin oncelikle. Orasi seni asagi cekiyor.

Son düzenleme:
Sesiniz çok güzel değilse öyle kendi kendinize şarkıcı olamazsınız. Gerçekçi olmak lazım, bu kurduğunu hayal sadece. Çok istekliyseniz şan eğitimi alın ama hobi olarak kalır şarkı söylemek. Derseniz ki piyasanın içindeyim, tanıdığım arkamda duracak yapımcı, şarkıcı vs piyasadan birileri var o zaman iş değişir. Bknz Bahar Candan bile şarkıcı oldu single çıkarttı

Reklama girmemesini ve banlanmamayi umarak birkac ornek gostermek istiyorum:

Su klibi yasadigim koyde cektim:

Su iki sarkiyi tamamen bilgisayarda yaptim, cok yeni ogrendigim bir program:

Şan eğitimi olmayan birine göre kötü değil bence

Aa ben şimdi hatırladım sizi Afrikadaydınız. Benim youtubeden takip ettiğim cover yapan birkaç kişi var. Hatta lise öğrencileri var iki tane kimseden destek almıyorlar ve izlenmeleri bayağı iyi. Ama genelde türkçe akustik söylüyorlar. Bir de klip işini sevmedim ben. Dış çekimleriniz çok sarsıntılı gözünü yoruyor insanın. Aradaki özçekimler de ne alaka geldi biraz. Telefonu sabitleyip elde gitar tek sefer söyleyip çekseniz daha iyi olmaz mı?

Hatta bence hazır Afrikadasınız madem, o temaya uygun bir youtube kanalı başlatın. Şuan yaşadığınız yeri tanıtın. Yerel arkadaşlarınız ya da sizin gibi gönüllü giden diğer yabancılarla türk yemekleri, türk müzikleri reaksiyonları çekin. Özellikle afrikalıların popüler rap şarkılarına reaksiyonları bayağı izleniyor. Takipçiniz arttıkça biryandan da coverlarınızı koyarsınız kanalınıza. O arada şan dersi alıp sesinizi de daha doğru kullanabilirsiniz.

Çizimleriniz kötü. Sesiniz fena değil, ama eğitimsiz. Gitarda çok acemisiniz maalesef. Dijital müzik konusunda da biraz daha uğraşmanız gerekiyor. Kayıt ekipmanlarınız da çok yeterli değil sanırım kayıtlar kötü olmuş hem ses hem görüntü.

Herşeyden biraz var ama hiç bir şey tam değil sanki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X