• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi Çocuk mu :(

Sizin ne hissettiğiniz önemli Hoppa yaş ilerledikçe çocuk sahibi olmak zorlaşıyor.
O Allaha kalmış bişey senelerce olmayıp 40ından snra hamile kalanda var tedavi olup tutmayıp sonra kendiliğinden olanda var bunun zamanını belirleyemem Allah ne zaman ol derse o zaman olur belki 1 ay sonra belki 1 yıl sonra belki 20 yıl sonra o imkansız degil ama iş belirli bir yaşa kadar gençken bilgiler tazeyken oluyor gitgide unutuyorum çünkü

Ben de bunu diyorum zaten.
Kadinlarin kariyer alaninda genelde hedefi yok gordugum kadariyla, hicbir hirs yok. Maasla eve yardimci olma kafasi var, o da adam isterse.
Adam isterse bu kiz isten cikiyor, adam izin verirse giriyor, adam bir de kasiyerlik yap diplomani da cope at diyor....yani kizin kariyeri neden bu adamin kaprisleri etrafinda donsun? Adam buyusun biraz, yetiskin olmayi ogrensin, kadinin calistigini kabullensin. Tat vermemek nedir Allah askina, simarikliktan ote bu kizi kendine bagimli kilma cabasi.
Kadin kendini "insan"dan saymiyor ve sayilmiyor da ondan, kisilik yok, birey olmak yok, yasadigindan bile haberi yok!

"" 5 yıl gecmeden cocuk yapma belki ayrılık olur ilerde diyorlar eşim 5 yıl cocuk istemiyorum diyo ""

Bu nasıl bir kafa yapısıdır böyle :KK57: Yolun başında ayrılık hesapları falan.. Nasıl bir şey bu ?
Yeni evliyken dedi eşim bunu biraz patavatsız oldugu için ne konuluşuyorsa gelir ssöyler bana bende o yüzden önceliği işe verdim

bizimde öyle eşin çalışmasın sonra evle ilgilenemez sen her seyirdeyken evine gider evine baglanmaz cocuk olsun evine baglansın diyorlar eşim işinden ayrıl dioo kıdemlenmeden cocuk yapma 5 yıl gecmeden cocuk yapma belki ayrılık olur ilerde diyorlar eşim 5 yıl cocuk istemiyorum diyo hem cocuk yok hem iş yok seni doldururlar asker esleriyle arkadaslık kurma diyo arkadas da yok..Gel git akıllı valla ya eşim kişiliği daha oturmamış iyikide olmamış daha cocuk diyorum
Al işte benzeri muhabbetlere büyüdüm bende gel git akıllı oluyorlar babam öyleydi benimde annem her zaman bildiğini okuyup otoriteyi kurqradı kısaca böyle saçma söylemlere kafayı takmazdı dediğim gibi askerle aynı evde yaşamak için takmamak lazım bunu bende çok geç anladım ama çokta yıprandık özellikle ven zor iş bu evlilik.

Bence konu sahibinin esi hakkinda tereddutleri var, yol yakinken donun bence... Hayatiniza onem veren bir adam bulun, sizi oyalayan birini degil.

Kadin kendini "insan"dan saymiyor ve sayilmiyor da ondan, kisilik yok, birey olmak yok, yasadigindan bile haberi yok!
Kimisi çocuk olunca eş eve baglanır diye düşünüyor ama isterse 50 çocuk olsun bir insan 7sinde neyse 70indede odur benim eşim başkasının agzıyla böyle diyorsa eminim 70indede böyle devam eder çalışsaydın bak onun eşi emekli olmuş dicek ben demedim öyle bişey dicek bana atıcak sucu eminim

Yeni evliyken dedi eşim bunu biraz patavatsız oldugu için ne konuluşuyorsa gelir ssöyler bana bende o yüzden önceliği işe verdim

Birbirini severek evlenen çiftler aksine bir bebekle birleştirir sevgisini.
Yada beklemek gerekiyorsa , bunun üzerine kurulan mantık ayrılık olmamalı.
Bana ters kesinlikle ters bir düşünce.. Üzgünüm.

Bence konu sahibinin esi hakkinda tereddutleri var, yol yakinken donun bence... Hayatiniza onem veren bir adam bulun, sizi oyalayan birini degil.
eşim hakkında tereddütten ziyade çevremizdeki yaşananlardan etkileniyorum herkesin başına geliyor benimde gelebilir diye böyle düşünüyorum erkeklerin sagı solu belli olmuyor yeni evliyken hoşsun güzelsin diye eş kıskanır çalıştırmaz eşini asosyal yapar ama ya yaslanınca kadınların güzelliğide kalmayınca işte o zaman işler degişiyor

Birbirini severek evlenen çiftler aksine bir bebekle birleştirir sevgisini.
Yada beklemek gerekiyorsa , bunun üzerine kurulan mantık ayrılık olmamalı.
Bana ters kesinlikle ters bir düşünce.. Üzgünüm.
Benim annemle babam cocuk için o doktor senin bu doktor benim gezmiş durmuş sonunda ben dünyaya gelmişim annem ilkokul mezunu babamda üniversite mezunu ve ben dogduktan sonra babam annemi bi hemşireyle aldatmış annemden sogumaya baslamış ve 1 yıl sonra ayrılık bende babanneme kalmışım beni unuttular işte sonuç bu

Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle :KK43: ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın :KK43:
24 yaşındasın daha yaw tüp bebek için yaşın 40 bile olsan doğurursun :D komik olmayalım lütfen. benim eşimde deniz adamı. bizde görüşemesdik bir dönem hiç sızlanmadım. sigortamı ödemedi. bende kavga etmedim. iyi halimden ötürü gün geldi kendi dedi sgk yatıralım artık diye :D tarım sigortası ödüyoruz. isteğe bağlı bagkur dan daha uygun ve şartları aynı.
ve sana müjde pkolu kadın gebe kalabilir. illa tüpe gerek yok. normalde kalabilirsin aşılama ile de. dert etme. herşey yoluna girer.

eşim beni çocuk için sevmesin beni ben oldugum için sevsin çocugu olmuyor eşimin diye çocugu olanlardan az mı seviyorum ben eşimi aksine daha cok eşime vakit ayırıyorum

Eşiniz sizi sadece kendine mahkum ve mecbur etmek istiyor. Hem çalışma diyor hem de sigortayı ödemiyor. Hazır işiniz varken kariyer yapmanız daha mantıklı. Dünyanın binbir türlü hali var sadece kendine güveneceksin hadi dayanamadın ayrıldın senin geleceğin ne olacak? Çocuk 30 yaşından sonra da düşünülebilir.

Benim annemle babam cocuk için o doktor senin bu doktor benim gezmiş durmuş sonunda ben dünyaya gelmişim annem ilkokul mezunu babamda üniversite mezunu ve ben dogduktan sonra babam annemi bi hemşireyle aldatmış annemden sogumaya baslamış ve 1 yıl sonra ayrılık bende babanneme kalmışım beni unuttular işte sonuç bu

Üzüldüm çok üzüldüm.. Peki bu çocuk konusunda korku yaratır mı ?

Bu konuda eşinizle hem fikirseniz diyebileceğim bir şey yok..

24 yaşındasın daha yaw tüp bebek için yaşın 40 bile olsan doğurursun :KK70: komik olmayalım lütfen. benim eşimde deniz adamı. bizde görüşemesdik bir dönem hiç sızlanmadım. sigortamı ödemedi. bende kavga etmedim. iyi halimden ötürü gün geldi kendi dedi sgk yatıralım artık diye :KK70: tarım sigortası ödüyoruz. isteğe bağlı bagkur dan daha uygun ve şartları aynı.
ve sana müjde pkolu kadın gebe kalabilir. illa tüpe gerek yok. normalde kalabilirsin aşılama ile de. dert etme. herşey yoluna girer.
Bende problem yok eşim varikosel eşimin olmuyor istege baglı bagkur ödedik eşim ilk aydan basladı ödeyemem diye gittim iptal ettim şimdi çocuk yokken yetiremiyorum diyen adam sonra yetirebilirmi benim hiç aklım mantıgım almıyor

Iki bebek kaybi yasamis biri olarak,isime oncelik verip cocuk olayini erteledigime bin pismanim..

Üzüldüm çok üzüldüm.. Peki bu çocuk konusunda korku yaratır mı ?

Bu konuda eşinizle hem fikirseniz diyebileceğim bir şey yok..
çocuk olunca işler degişmiyor işte :( çocuk olunca sadece cocuk için evliliğini toparlamaya calısırsın bu fedakarlıgı yapanda genelde kadınlardır neden cünkü muhtactır artık cocugum üvey anne eline kalmasın diye.. bu yüzden evliliği ayakta tutar cocuk ama erkek yine gezer tozar eşine döner ama kadın rahat olamıyor işte

Eşiniz sizi sadece kendine mahkum ve mecbur etmek istiyor. Hem çalışma diyor hem de sigortayı ödemiyor. Hazır işiniz varken kariyer yapmanız daha mantıklı. Dünyanın binbir türlü hali var sadece kendine güveneceksin hadi dayanamadın ayrıldın senin geleceğin ne olacak? Çocuk 30 yaşından sonra da düşünülebilir.
evet 40a kadar deneriz cocuk olursa olur dio olmazsada olmaz nasip dio olmayadabilir hayat bu ben hem cocuksuz hem işsiz hemde kocaya bagımlı bir yaşlı olup kalıcam :)

çocuk olunca işler degişmiyor işte :KK43: çocuk olunca sadece cocuk için evliliğini toparlamaya calısırsın bu fedakarlıgı yapanda genelde kadınlardır neden cünkü muhtactır artık cocugum üvey anne eline kalmasın diye.. bu yüzden evliliği ayakta tutar cocuk ama erkek yine gezer tozar eşine döner ama kadın rahat olamıyor işte

Bu konuda aklın gerçekten karışık.. Hayırlısı olsun diyelim :KK39:

Back