• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi Çocuk mu :(

Bence once kariyer ve cocuguma iyi bir gelecek. Senin kocan senin sigorta parani odemekten aciz o bebege nasil bakicak?
İykide öyle yapmış 1 2 sene sonra böyle dese iş işten geçmiş olcaktı ve ben hiçbişey yapamıcaktım eşime güvenip iyki böyle dedi ki ona güvenmemeyi ögretti bana beni dahada hırslandırdı

Zaman geçtikçe kariyer yapman zorlaşır.. Çalış sınava, kapağı at güzel bi işe.. Yada iyi bir iş bul atılmayacağın.. Bebek çalışırken de yapılır-bakılır.. Ama ertelersen, sınavları kazanman-iş bulman zorlaşır.

Zaman geçtikçe kariyer yapman zorlaşır.. Çalış sınava, kapağı at güzel bi işe.. Yada iyi bir iş bul atılmayacağın.. Bebek çalışırken de yapılır-bakılır.. Ama ertelersen, sınavları kazanman-iş bulman zorlaşır.
iş var şuan ama ben direk stajyer olarak baslamak istiyorum işe adam akıllı calısıp ilk sınavda kazanmam lazım Allahın izniyle inşallah bilemem o anda kendiliğinden de olabilir bebegm bebek için kendi gelecegimide göz ardı edemem

Normal yoldan bebek sahibi olma durumunuz olsaydi once kariyer derdim istediginz zaman olur nede olsa diye ama tup bebeklik durum varsa yasiniz gencken yaptirin her gecen bir yas isinizi zorlastirabilir canim bence bebegi kesinlikle ertelemeyin

iş var şuan ama ben direk stajyer olarak baslamak istiyorum işe adam akıllı calısıp ilk sınavda kazanmam lazım Allahın izniyle inşallah bilemem o anda kendiliğinden de olabilir bebegm bebek için kendi gelecegimide göz ardı edemem

Sınavına çalış, hırs yap o zaman.. Kazanamazsan da işe gir kazanırsan da.. İşsiz kalma, adam daha senin sigortanı ödemiyorsa, ilerde ayrılırsanız dımdızlak kaldığında nafakanı da ödemez.. İlerde o yaşta nasıl iş bulacaksın, tek kuruş birikimin gelirin sigortan olmadan nasıl yaşayacaksın.. Olmaz deme, bu dünyada herşey olabilir.. Hem çalışman sizin yararınıza olur, hayat şartlarınız daha iyi olur, bebeğine daha iyi bir gelecek sunabilirsin..

Kamuda doğum izni-süt izni olarak gayet güzel izinler de veriliyor zaten, yani çalışırken bebek olması durumunda seni zorlayacak bir durum da yok. Özel sektör de izin vermek zorunda, işten atsa bile tazminat veriyor zaten.. Sınavında başarılar dilerim

Normal yoldan bebek sahibi olma durumunuz olsaydi once kariyer derdim istediginz zaman olur nede olsa diye ama tup bebeklik durum varsa yasiniz gencken yaptirin her gecen bir yas isinizi zorlastirabilir canim bence bebegi kesinlikle ertelemeyin
tüp bebek için ne kadar evlilik süresi gerekli bilmiyorum degeri yükselirse normal yoldanda olabilir ama gec olur diyolar esim 25 ben 24 yasndayım daha

Ayni konuyu iki sene once acmistim. Benim esim de subay ben de subayliga hazirlandim iki sene. dil kursuna gittim alan calistim kondisyon calistim... Sonucta ilkinde alan sinavini ikincisinde dil sinavini gecemedim :D

Bu sene kpss kursuna gidiyorum ayni zamanda da hamileyim ( Rabbim isteyen herkese aratmadan nasip etsin) ikisini bir arada yapmaya calisiyorum anlayacagin. Kader diye bisey var ki onune kimse gecemiyor bence cocugu ertelemeyin

Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle :KK43: ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın :KK43:
Demişsin ki eşimin durumu var bu sebeple gerekli görmüyor senin emekliliğini.."Benim maaşım var ya ben varım ya" lafları ediyor değil mi? O kadar duydu ki annem benim o lafları zamanında babamdan..Ve şu anki durum ne biliyor musun?

Şu an ayrılar ve yıllarca senin güvencen benim diyen babam anneme ne nafaka vermeye ne de evden yarı yarıya pay vermeye yanaşmıyor.. Nafaka verirse ilerde Nasıl o parayla tekrar evlenirmiş..Çocukları destek olurmuş ona eve falan ihtiyacı yokmuş annemin..

Annem terzilik yaptı yıllarca resmen üstüne başına hiçbirşey almadan yaşadı da babam o kadar eşit değiliz biz,evin yarısını hakedecek ne yaptın diyebiliyor utanmadan..Bir de sizin eşinizin meslekten kendisi..Anlayın yani 24 yaşında yaşadıklarınız 40-50 yaşında yaşayacaklarınıza ışık tutsun..Sırf babam değil bu arada ben başka örnekler de verebilirim bu duruma benzeyen.. Yani çalışın çalışın çalışın..Çocuk hep olur siz ilk başta evliliğinizi oturtun

Ne zor bir ısı var: ( 20 gün görüşememek telefonla bile cok zor olmalı. Allah her yonden yardımcınız olsun inşallah. İs mı Bebek mi bisey diyemiyecegim ama ben o kadar çalışmak istedim esim izin vermedi bende bebegi tercih ettim.

eşiniz mesleğinden mi yoksa çevresinde mi kaynaklı bilemiyorum ama gel git akıllı.
çocuk istiyor istemiyor, çocuk olmayınca cahilce sizi suçluyor, sorun kendisinde çıkınca sus pus oluyor.
işe girip çıkmanızı emrediyor üstelik dalga geçiyor.
çocuk her şeyden önemli ama ailede güven, saygı, sevgi de sağlam olmalı.
eşiniz henüz olgun değil, o yüzden mesleğinize yatırım yapmanız daha hayırlı görünüyor.
3-5 sene sonra geç değil, belki o zaman evlat sahibi olursunuz.

Kadının elinde parası olduğunda özgür ve mutlu..Kimse bana evin dirliği düzeni yemeği temizliği demesin..Erkekler erkenden emekli olup evde bir taraflarını büyütürken artık 50-60 yaşına gelmiş kadın sırf evde diye her işi yapması bekleniyor..Eve bir temizlikçi bile getiremiyor sırf parası olmadığı ve eşi izin vermediği için..Maydanozu niye o fiyattan aldın yok muydu daha ucuzu diyen bir koca..Hayat kısa, kimse insanın kendisinden daha önemli değil..24 yaş ne de güzel bir yaştır fırsatınızı kullanın diyorum

tüp bebek için ne kadar evlilik süresi gerekli bilmiyorum degeri yükselirse normal yoldanda olabilir ama gec olur diyolar esim 25 ben 24 yasndayım daha
Biz 1yil olmayinca tup bebek yaptrdik tutmadi tup bebekte hic bir zaman garanti degil canm malesef her denemede %50sans var bizdede sorun esimde artar insallah sayilarmz bol sans ikimizede :KK16:

Bebek olduktan sonra çalışma hayatına veda edersiniz hem kariyer hem bebek olmuyor okula başlayana kadar çocuk epey bir hastalıklar oluyor hasta çocuğun yanında mı yoksa işte mi olacaksın eşinde zaten çocuğu koz olarak kullanıp baskı yapacak çalışma diye ,iyi düşünün geri dönüşü yok bunun, birde devlet işinde çalıştığı işin senin işini sürekli aşağlıyacak , çalışma saati olarak ,aldığın maaşı, çalışma şartlarını ve seni demoralize edecek , seni fes ettirene kadar , karar senin

Tatlım bende ailemden ve eşimden uzaktayım şuan, işim olmasa inan evde otururken iyice kafayı on takardım. Daha 24 yaşındasın genceciksiniz. Belki şuan 6ayını fedaederek geleceğini garanti altına alıcaksın ve bu dediğn sebepler yüzünden ve çocuğuna daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmalısın bence...
Ben 31 yaşındayım. 30 yaşımda başladık çocuk çalışmasına, 27 yaşında evlendim çok erken evlenmedim ama beklememiz gereken durumlar vardı...2 kaybım var şuana kadar ama allah büyktür diyorum 40ına kadar yolu var bu işin inş. Sizin gibi olan görümcem ve eşinin şuan 2 çocuğu var ve ikiside kendiliğinden oldu...bunlar sana umut olsun ve karar vermen kolay olsun inş...
Evet mecburum anne baba ayrı herkes 2. evliligini yapmış ailesini kurmuş beni arka plana atmışlar bsey olsa yarın öbürgün geri dönecegim bir baba evim yok daha cok köstek olurlar eşede güven olmaz pişman olacagımı biliyorum bir yerlere gelmezsem kendim dimdik duramazsam cocugumada örnek bir anne olamam önce kendim için birşeyler yapmalıyım

Adam beni zorla işimden edecek üstüne sigortamı yatırmayacak.... off neyse ben sanırım anlayamıyorum. Inşallah müşavirliği kazanırsınız

Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle :( ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın :(
Tabi ki önce kariyer sonra çocuk...

Dünya nın bin türlü hali var meslek iş kariyer sonrada çocuk ...

Ayni konuyu iki sene once acmistim. Benim esim de subay ben de subayliga hazirlandim iki sene. dil kursuna gittim alan calistim kondisyon calistim... Sonucta ilkinde alan sinavini ikincisinde dil sinavini gecemedim :KK70:

Bu sene kpss kursuna gidiyorum ayni zamanda da hamileyim ( Rabbim isteyen herkese aratmadan nasip etsin) ikisini bir arada yapmaya calisiyorum anlayacagin. Kader diye bisey var ki onune kimse gecemiyor bence cocugu ertelemeyin
işte dedigim gibi ertelemiyorum ama eşim ya nöbetci oluyor ya seyirde o yüzden denk gelemio günlerim belki normal yoldanda olabilir ameliyat olalı eşim 2 ay oldu degeri zamanla yükselirse olur belki

Tabi ki önce kariyer sonra çocuk...

Dünya nın bin türlü hali var meslek iş kariyer sonrada çocuk ...
annemden pay biçiyorum dedemin maasına güvenmiş bende oda yok üvey anne var eşimin karsısında söz sahibi olabileyim diye mücadele edicem :(

Adam beni zorla işimden edecek üstüne sigortamı yatırmayacak.... off neyse ben sanırım anlayamıyorum. Inşallah müşavirliği kazanırsınız
Kendisi beni dahada hırslandırdı daha 2 yıllık evliyken böyle diyen yaşlanınca neler demez bende gururuma yediremem diye düşndüm normal muhasebeye devam edicektim şimdi madem öyle belgemi almak için çabalıcam

Back