• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi Çocuk mu :(

eşiniz mesleğinden mi yoksa çevresinde mi kaynaklı bilemiyorum ama gel git akıllı.
çocuk istiyor istemiyor, çocuk olmayınca cahilce sizi suçluyor, sorun kendisinde çıkınca sus pus oluyor.
işe girip çıkmanızı emrediyor üstelik dalga geçiyor.
çocuk her şeyden önemli ama ailede güven, saygı, sevgi de sağlam olmalı.
eşiniz henüz olgun değil, o yüzden mesleğinize yatırım yapmanız daha hayırlı görünüyor.
3-5 sene sonra geç değil, belki o zaman evlat sahibi olursunuz.

+100

Ne zor bir ısı var: ( 20 gün görüşememek telefonla bile cok zor olmalı. Allah her yonden yardımcınız olsun inşallah. İs mı Bebek mi bisey diyemiyecegim ama ben o kadar çalışmak istedim esim izin vermedi bende bebegi tercih ettim.
Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin beni sindirmeye calısıo eşim gemidekilerin aklına uyup hiçbirinin eşi çalışmıo evde cocuk bakıo kendime güvenim olmasını istemio

Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin beni sindirmeye calısıo eşim gemidekilerin aklına uyup hiçbirinin eşi çalışmıo evde cocuk bakıo kendime güvenim olmasını istemio
Evet bu cok onemli bir ayrıntı, hayat bu ayrılık var Allah korusun olum var. Çalışmak kadın icin cok onemli bir hal aldı, keşke esiniz sabit bir yerde çalışıyor olsaydi sizde bu kadar bunalmazdınız çalışmadığınız icin. Anlıyorum sizi, bende kimseyi tanımadığım bir sehre geldim çalışmadığım icin cok bunladim, kopek aldım sosyallestim arkadaşlarım oldu. Ama hala aklım çalışmakta:) sözünü aldım onunla birlikte çalışacağım tabi beni kandırmıyorsa :))

Demişsin ki eşimin durumu var bu sebeple gerekli görmüyor senin emekliliğini.."Benim maaşım var ya ben varım ya" lafları ediyor değil mi? O kadar duydu ki annem benim o lafları zamanında babamdan..Ve şu anki durum ne biliyor musun?

Şu an ayrılar ve yıllarca senin güvencen benim diyen babam anneme ne nafaka vermeye ne de evden yarı yarıya pay vermeye yanaşmıyor.. Nafaka verirse ilerde Nasıl o parayla tekrar evlenirmiş..Çocukları destek olurmuş ona eve falan ihtiyacı yokmuş annemin..

Annem terzilik yaptı yıllarca resmen üstüne başına hiçbirşey almadan yaşadı da babam o kadar eşit değiliz biz,evin yarısını hakedecek ne yaptın diyebiliyor utanmadan..Bir de sizin eşinizin meslekten kendisi..Anlayın yani 24 yaşında yaşadıklarınız 40-50 yaşında yaşayacaklarınıza ışık tutsun..Sırf babam değil bu arada ben başka örnekler de verebilirim bu duruma benzeyen.. Yani çalışın çalışın çalışın..Çocuk hep olur siz ilk başta evliliğinizi oturtun
Bunları görebiliyorum eşimde de malesef bana cok ilgilidir seviyor biliyorum ama gururum ön planda benim cünkü kendime saygım olmazsa kmseninde bana saygısı olmaz

Evlenmeden önce bunları konuşmadınız mı , çok önemli mevzu bunlar ,

eşiniz mesleğinden mi yoksa çevresinde mi kaynaklı bilemiyorum ama gel git akıllı.
çocuk istiyor istemiyor, çocuk olmayınca cahilce sizi suçluyor, sorun kendisinde çıkınca sus pus oluyor.
işe girip çıkmanızı emrediyor üstelik dalga geçiyor.
çocuk her şeyden önemli ama ailede güven, saygı, sevgi de sağlam olmalı.
eşiniz henüz olgun değil, o yüzden mesleğinize yatırım yapmanız daha hayırlı görünüyor.
3-5 sene sonra geç değil, belki o zaman evlat sahibi olursunuz.
Gel git akıllı aynen birgün öyle birgün böyle korkutuo benide ne kadar hevesliydim bebegim olsun diye soguttu beni bu düşünceden malesef

Asker işte hepsi üç aşağı beş yukarı aynı bende hem asker kızıyım hemde asker karısıyım takmayın. Gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın çocukta nasıl olsa olur erkekteki sorunda işler daha kolay çözülebilir. Askerle aynı evi paylaşabilmek için takmauacaksın. Sen bildiğini okumalısın yoksa ipin ucu kaçar. Ben zamanında kaçırdım şimdi nasıl toplayavsğumı bilemiyorum

Evet bu cok onemli bir ayrıntı, hayat bu ayrılık var Allah korusun olum var. Çalışmak kadın icin cok onemli bir hal aldı, keşke esiniz sabit bir yerde çalışıyor olsaydi sizde bu kadar bunalmazdınız çalışmadığınız icin. Anlıyorum sizi, bende kimseyi tanımadığım bir sehre geldim çalışmadığım icin cok bunladim, kopek aldım sosyallestim arkadaşlarım oldu. Ama hala aklım çalışmakta:) sözünü aldım onunla birlikte çalışacağım tabi beni kandırmıyorsa :))
hergün evine gelen biri olsa tamam ama hep yalnızım cogunlukta daha kıdemi cok yok eşiminde hep nöbet hep nöbet:(

Asker işte hepsi üç aşağı beş yukarı aynı bende hem asker kızıyım hemde asker karısıyım takmayın. Gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın çocukta nasıl olsa olur erkekteki sorunda işler daha kolay çözülebilir. Askerle aynı evi paylaşabilmek için takmauacaksın. Sen bildiğini okumalısın yoksa ipin ucu kaçar. Ben zamanında kaçırdım şimdi nasıl toplayavsğumı bilemiyorum
mecburen şimdiden işimi saglama almaya gayret gösteriyorum Allahım dogru yoldan şaşırtmadan bir sonuca ulaştırsın inşallah

Gemidekilerin kıskançlıklrından eşinizi doldurıyorlardır benim babamıda aynı şekilde sen şöyle zenginsin işte karın çalışıyor falan diye lf ederlermiş. Diyorum ya askerler bir acayip kocamın nr önünü ne arkasını alabildim. Çalışıyorum yardımcı ol,sınava kazanırım kayıt için memleketine gitmememiz gerekir çalışma ben sana bakarım der. Şimdi bütün bebek.....vb masraf bana aittir çünkü o ev kredisi ödermiş pehhhh

Gemidekilerin kıskançlıklrından eşinizi doldurıyorlardır benim babamıda aynı şekilde sen şöyle zenginsin işte karın çalışıyor falan diye lf ederlermiş. Diyorum ya askerler bir acayip evlenilecek adam değiller.
bizimde öyle eşin çalışmasın sonra evle ilgilenemez sen her seyirdeyken evine gider evine baglanmaz cocuk olsun evine baglansın diyorlar eşim işinden ayrıl dioo kıdemlenmeden cocuk yapma 5 yıl gecmeden cocuk yapma belki ayrılık olur ilerde diyorlar eşim 5 yıl cocuk istemiyorum diyo hem cocuk yok hem iş yok seni doldururlar asker esleriyle arkadaslık kurma diyo arkadas da yok..Gel git akıllı valla ya eşim kişiliği daha oturmamış iyikide olmamış daha cocuk diyorum

Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle :KK43: ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın :KK43:

Sizin ne hissettiğiniz önemli Hoppa yaş ilerledikçe çocuk sahibi olmak zorlaşıyor.

Çocuğumu yaptım şimdi kariyerimi yapmaya çalışıyorum hayırlısıyla :)

bizimde öyle eşin çalışmasın sonra evle ilgilenemez sen her seyirdeyken evine gider evine baglanmaz cocuk olsun evine baglansın diyorlar eşim işinden ayrıl dioo kıdemlenmeden cocuk yapma 5 yıl gecmeden cocuk yapma belki ayrılık olur ilerde diyorlar eşim 5 yıl cocuk istemiyorum diyo hem cocuk yok hem iş yok seni doldururlar asker esleriyle arkadaslık kurma diyo arkadas da yok..Gel git akıllı valla ya eşim kişiliği daha oturmamış iyikide olmamış daha cocuk diyorum

"" 5 yıl gecmeden cocuk yapma belki ayrılık olur ilerde diyorlar eşim 5 yıl cocuk istemiyorum diyo ""

Bu nasıl bir kafa yapısıdır böyle :KK57: Yolun başında ayrılık hesapları falan.. Nasıl bir şey bu ?

Back