- 27 Mayıs 2015
- 4.917
- 5.298
- 158
Tabiki olsa keşke ama ha deyince olmuo 2 yıl oldu bugün yumurtlama günüm ama eşim yine seyirde denk gelemiyoruzda :)))Çocuk tabiki muhteşem bir duygu aşk...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabiki olsa keşke ama ha deyince olmuo 2 yıl oldu bugün yumurtlama günüm ama eşim yine seyirde denk gelemiyoruzda :)))Çocuk tabiki muhteşem bir duygu aşk...
Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın
Evet bundan korkuyorum o yüzdn eskisi kadar cocuk düşnmüyorum büyük konusamam bilemem 40 yıldan sonra bile eşim yapmaz benm basıma gelmez diyemem aynısını yasadım cünkü cocuk olsun diye doktor doktor gezen annem babam ben olduktan 1 sene sonra bosanmıs ve kacarak severek evlenmişler zamanında o yüzden korkuyorumHayat hiç o kadar romantik değil emin ol. Çocuk aşktır meşktir değil öyle olsa çocuğu olanların hepsi çok mutlu olurdu. Biraz realist ol tabi ki çocuk güzel ama ömür boyu adamın eline mi bakacaksın, adam seyirdeyken çocuğunu hastaneye götürmek için paraya ihtiyacın olsa bıraktığı para bitmiş olsa ne yapacaksın. Ya da Allah korusun aldatılsan? Erkekler çalışan kadın istemiyor çünkü ne kadar kazansa o kadar söz sahibi ve güçlü olacağını biliyorlar
Öyle yapıcam Allah izin verirse çocugumada bakıcam işimide kurucam inşallahneden biri olunca diğeri olamıyor?
her ikisini de yapan kadınlar var.
ikisinden de vazgeçmem ben olsam.
Arkadaşlar kendi kendime düşünmektense sizlere danışıp bir yol seçmek istedim..Ben yaklasık 2 yıllık evli 24 yaşındayım evlendikten sonra eşim deniz subayı oldugu için şehirdışında ailemden ayrı bir şehirde yaşamak durumunda kaldım haliyle ve muhasebe işimden ayrıldım evlilik sebebiyle..Gecici görev sebebiyle 1 yıl bir şehirde kaldık ve haliyle orda calısamadım kendimi geliştirmek adına kurslara gittim bir yıl sonrasındada eşimin tayin oldugu yere geldik eşim çalışacagım için çocuk istemedi ilk 2 3 yıl..Neyse ben işe girdim ve yogun bir iş oldugu için bazen kdv dönemlerinde işten geç çıkma durumumuz oluyordu bu yüzden eşim hiç bana ev işlerinde yardım etmedi bıktırmak için her aksam tartısma cıkardı.En sonunda geç çıktıgım bir gün işyerime yakın bir yere geldi ve hemen işten ayrıl ve gel dedi işi bırakıyorsun dedi..Aglaya aglaya işimden ayrıldım ve bunun üzerine dedim madem işten ayrılmama sebep oldun sigortamı sen ödeyeceksin diye tamam öderim sen yeterki evde dur zaten nöbetten seyirden dolayı goremiyorum seni dedi..sigortamı devam ettirdi fakat ilk aydan basladı para yetiremicem borcum var falan demeye basladı..Bende o arada doktora falan giderim bbeegimiz olur diye düşündüm pko var bende ve devamlı aglıyordum hem işe izin vermio hemde cocuk olmuyor diye zaten seyire gidiyor telefonla bile 20 gün görüşemiyoruz ailem şehirdısında iyice bunaldım..çocuk olasıya kadar işe başlamıcaktım ama eşim böyle diyince dahada hırslandım ve şimdi harıl harıl çalışıyorum mali müşavirlik sınavına ama işim çok yogun olacak ve tüp bebek yöntemiyle tedavi olucaz büyük ihtimalle ona vakit ayıramaz da bebegim olmazsa yaşım gecerse diyede korkuyorum..yazım uzun oldu kusura bakmayın
büyük bir şehirde degil ama önemli bir turizm ilçesinde yaşıyorum tanıdık yok zaten genelde yabancılar yasıyor burdaoncelikle soyle bir durum var ki; hem cocuk hem de kariyer ayni anda, paralel ilerleyebiliyor. hangi sehirde yasiyorsunuz bilmyorum ama artik buyuksehirlerde hemen hemen dogum izni sonrasindan itibaren guvenle birakabileceginiz kresler var. ben de ayni bu sekilde yuruttum hem is hem de aile hayatimi. hicbir sikinti olmuyor. kendinizi muskule sokmayin :)
ben nacizane olarak sunu oneririm ki cocuk ne kadar erken kres egitimine baslarsa o kadar bagimsiz, guclu ve bireysel oluyor. ben kendi oglumda cok yararini gordum.büyük bir şehirde degil ama önemli bir turizm ilçesinde yaşıyorum tanıdık yok zaten genelde yabancılar yasıyor burda
bende annesiz büyüdüm babannem baktı büyüttü beni babannem o duyguyu ne kadar hissettirmese de yanında anneleri babaları olan anneleriyle gezen cocuklara cok imrenirdim belirli biyrde calıssam saatim belli olucak evime gec gelicem zaten baba hep seyirde olucak o yuzden kendi iş yerimi kurma hevesindeyim birde annesiz bakıcılarda büyümesin diye kendi işimi kurma cabasındayımGeçen bi konu vardı kadın ögretmenlik okuyor kpssye hazırlaniyor eve onda geliyormuş.çocukda tvde çizgi film izlerken bak onun annesi burda gibi anneye mesaj vermiş.ne kadar üzülmüştüm.
Türkiye öyle hem çocuk heö kariyeri ayni anda götürmüyor.en azından kariyerin ilk ve zorlu yıllarında sadece iş olmalı. Yoksa o çocugu ihmal ettiğinizle kalırsınız.önce bi işinizi oturtun ki mali müşavirlik zorlubi süreçbelki olmayacak baska bi işe yöneleceksiniz.bu yılları bi geçirin öyle çocuk yapın o zaman annelik daha tatlı olur.
Ayrıca ben 25yasımdayım ve bekarım düşün bizlerin bile bi telası yok. Yasın küçük evlisin ilerde mutlaka çocuk yapacagın rahat günler gelecektir
İnş olursa haber veririm temmuzda sınavım nasılsa bu boşlugumu staja hazırlanarak tamamlıcam :)Esinin izin donemine kadar ders calis. Zihnini cocuk ile yorma..
ancak izin döneminde ertelemeyin bebeginizi..
rabbim kucaginizi bebekle gönlünüzu huzurla doldursun..
benim bulunduğum bölgede tüp bebek merkezi yok mugladayım ankaraya gitmem gerekiyor veya istanbula sanırım orda iyi doktorlar varmışIlk yazdığınızı gördüm içeriği okuyamadım
Tüp bebek vakit alıcı bir şey değil yarım saat izinler ile idare ettim iki hafta gün aşırı bazen de haftasonu gittim
Transferden sonra da cuma Cumartesi izin aldım Pazartesi günde 11 saat işe döndüm
Hamileliğimin başında benim üstünde çalışan kişi doğum izninde idi onun daha önce yapmadığım işlerini de yaptım
Doğumdan iki hafta önce izne ayrıldım
Ben iyi örneğim ama tüp bebek işten uzun süre izin almayı gerektirmiyor ve kafa başka şeyler ile yoğun olunca da olasılık artıyor