Günaydınnn..
Doktoru arkadaşım söyledi, onun aracılığıyla telefon ederek bizzat kendisinden randevu aldım,
1. Randevu; istediklerimi söyledim ve doktorum da bana neler yapılabileceğini, zamanlamaları, süreçleri anlattı, fiyat konusunu konuştuk ve ben o gün eğer karar verirsem hangi gün olabileceğimi söyledim, 3 hafta sonraya gün verebileceğini söyledi. (Aslında kararımı o gün verdim)
2. Randevu; Ameliyata karar verdim ve istedikleri tüm kan tahlilleri röntgen vs yapılması için gittim hepsi bir günde yapıldı sonuçları doktor gördü ve telefonda iletişim kurduk, sonuç olumlu çıktı, aynı gün anestezi bölümüne erken randevu alabilmek için ücretli randevu aldım.
3. Randevu; Anestezi bölümüne gittim ve anstezik değerlendirmem yapıldı, sonucu doktora götürdüm.
Buraya kadar 3 randevum 10 gün içinde git-gel ile gerçekleşti. Ama şehirdışından geldiğinizi söylerseniz ki doktorum cumartesi ve pazar da hasta kabul ediyor, ameliyata karar verdiğinizde tüm bunları tek günde halletmeniz için yardımcı olur diye düşünüyorum.
4.Randevu; ameliyattan 1 gün önce çizimlerimi yaptı, keseceği ve alacağı yağ bölgesini çizdi,
5.Randevu; Ameliyat
1 gece kaldım ertesi gün eve gittim tabi bir bakıcı yardımıyla ve her gün direnlerimi boşaltıp ölçüm verdim doktoruma
6. Randevu; Ameliyattan 3 gün sonra kontrole gittim
7. Randevu; Ameliyattan 5 gün sonra direnlerimden 1 tanesi çıkarıldı
8. Randevu; Ameliyattan 7 gün sonra direnlerimden diğeri de çıkarıldı
9.Randevu; Ameliyattan 2 hafta sonra genel kontrol ve bir sorun olmadığı sürece bir sonraki randevuyu ameliyattan 3 ay sonra dedi :))) Ameliyat sonrası 15 gün sık sık git gel yapıp kontrol edilmeniz gerekli, neyse ki ben hiç bir sorun yaşamadım tabi yaşama durumunuz olursa (Allah korusun) Ankarada kalmanız gerekebilir, tüm bunları değerlendirmeniz açısından söylüyorum.
Şehir dışı seyahati yapamazsınız ama bu ameliyattan en az 2 hafta geçmeden. Bana nerdeyse her şeyi 8 hafta yasakladı ( Cinsel hayat, spor, yüzme, uzun süre ayakta kalmak) ki uzun süre isteseniz de ayakta kalamıyorsunuz 10 gün boyunca kambur yürüyorsunuz ki 1 ay geçmesine rağmen ara sıra gerilir ve rahatsızlık hissi verir. 2 ay kesintisiz korse kullanıyorsunuz ama iyi şekillenme için 3 ay kullanmanızı öneriyor.
Sürecim bu şekildeydi