Karın çevresi 1 hafta geri çıktı korkuyorum?

Ela6167

Şurişk'imi
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2016
449
200
23
34
Merhaba kızlar. Bugün kontrole gittim. 32+5 günlük hamileyim. Bebeğimin her şeyi haftasıyla uyumlu çıktı ama AC yani karın çevresi 31+0 göründü. Doktor geri olduğunu söyledi. Korkulacak bir şey yok dedi ama renkli dopler usg ye gönderdi orada da aynı şeyi söyledi bakan doktor sigara iciyor musun dedi, hayır dedim. Korkuyorum hala, neden geri kalmış olabilir ki okadar? 15 haziranda gittiğimde 1.411 kiloydu bugün 1.850 ölçüldü. Az mı almış?

2 haftaya kadar onden ya da geriden gelmesi genelde normal kabul ediliyor, sizi neden bu kadar panikletmisler anlamadim...

2 haftaya kadar onden ya da geriden gelmesi genelde normal kabul ediliyor, sizi neden bu kadar panikletmisler anlamadim...
Bilmiyorum gerçekten okadar endişeliyim ki hala anlatamam. Yeterli mi beslenemedim diye kendimi suçlamaya başladım bile Kan ve idrar testi falan da isteyince..

Yooo sapmalar oluyor çok normal. Bebeğimin boyu harici hiçbirşeyi haftasında gitmiyor desem yeri. Çoğunda 2-3 gün ama 1-2 parametrede 10 gün civarı sapma var. Doktorum herşey çok normal çok yolunda dedi. Kilosu da gayet normal bence. Benim de 32+1 de 1800 gramdı. Ki ben kendim kilo alamadığım için her seferinde yeterince kilo almış mı diye soruyorum. O da gayet güzel olması gerektiği gibi dedi. Boşa panikletmişler. Sanki test istemek için istemişler. Sakin olun şu günlerinizin tadını çıkarın

Yazdığınızı okuyunca inanın içim rahatladı. Hassas bir dönem çünkü insan her gittiğinde iyi haberlerle dönmek istiyor böyle olunca da bugün canım sıkıldı baya yani.. Sağolun :)

Korkma ne olur...Benide salak bir doktor korkuttu 1 ay ağladım. Sonra baska doktora gittik hersey normal dedi olyr dedi.

Korkma ne olur...Benide salak bir doktor korkuttu 1 ay ağladım. Sonra baska doktora gittik hersey normal dedi olyr dedi.
Doktordan doktora da farkediyor ozaman :/ İç rahatlatıcı konuşmak yerine yani böyle patır patır kan testi, idrar testi, renkli doppler isteyince ödüm koptu doğal olarak. Tavsiyene uyacağım :)

Doktordan doktora da farkediyor ozaman :/ İç rahatlatıcı konuşmak yerine yani böyle patır patır kan testi, idrar testi, renkli doppler isteyince ödüm koptu doğal olarak. Tavsiyene uyacağım :)
Bana tumden 1 hafta geri dedi... aspirin verdi . Diger doktor daha aspirin kullanma dedi 2 haftaya kadar normal dedi , hele ki senn 1 hafta dedi. Birde benim doktor 12 den 26 haftaya dek bana bebek erkk dedi en son gitmemde kiz dedi, var mi boyle mallık hala şoktayım. Allah dogrularla karşılaştırsın. Allaha emanet olun, bebisi uzme.

Senin doktor baya vukuatlı çıkmış ama Amin hepimizi inşaallah. Siz de Allaha emanet olun. Her doktoru dinlememek gerek demek

Benim de bebegimin fl olcusu geri geliyor bir kac gun. Ben takiliyorum ama hem perinatolog hem de kendi doktorum kac defa incelediler, tam gununde degil ama minimal sinirlar icinde sorun yok sen niye takildin diye kiziyorlar bana... sonra oturdum arastirdim bak sana da vereyim linki.

http://www.e-gebelik.net/bebegin_iyilik_halini_gosteren_testler/fetal_biometri.asp

Bu sinirlarin icinde mi olculerin takip et, daha gerileyecek mi ona bak....

Ben de öyle okuyordum hep araştırdığım zamanlar yani. Ne bileyim öyle bir denildi ki aklımda şüphe kaldı..
Hele sigara mı içiyorsun demesi çok saçma geldi bana. Ben en ince en hafif olanından günde 3 tane iznim var içiyorum bebeğim 10 gün önden gidiyor hem kilo hem karın çevresi. Alakasız bence

Teşekkür ederim şimdi baktım. Burdan bakınca da aynı şekilde geri çıkıyor. Yine takıldı kafama, üzüldüm. Inşallah normal sınırlara ulaşır en yakın zamanda

Hele sigara mı içiyorsun demesi çok saçma geldi bana. Ben en ince en hafif olanından günde 3 tane iznim var içiyorum bebeğim 10 gün önden gidiyor hem kilo hem karın çevresi. Alakasız bence
Yani zan altında hissettim öyle denilince de açıkcası. Benim yanlış yaptığım bir şey var da oyüzden olmuş gibi.. Ben de içiyordum bıraktım dedim acaba öğrenince bırakmama rağmen bir sorun mu teşkil etti falan filan..

Benim her kontrolümde ölçümler farklı çıkıyor.bir öne geçiyor, bir geri kalıyor.doktorum 2-3 haftalik oynamanın normal olduğunu ve bebeğin o anki yatış pozisyonundan kaynaklı bebek daha büyük veya daha küçük gözükebilir dedi.hatta şöyle soyliyeyim benim ilk hamileliğimde oğlum son kontrolde 2900 gelmişti, kontrolden 1 gün sonra doğum yapt im.cok üzülmüştüm 3kilo bile doğmayacak diye.ama 3.100 doğmuştu şok olmuştum.bir günde 200 gram alamayacağına göre ölçümde hata vardi.

Olsa bende geri olurdu dediğim gibi

Sevindim şuan biraz olsun, umarım yanlış ölçümdür ya da normaldir işte.. O şekilde geri kalmadan devam etsin sağlıkla doğsun sorunsuz şekilde. Hep düşünceler bunlar :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…