Kari koca evden çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah aşkına ne diyorsunuz ya
Uzun uzun eş güzellemesi yapmak ve bizi inandırmak zorunda değilsiniz. Madem bunları düşünüyordunuz ne diye konu açtınız.
Yukarıda açıkladım zaten ne diye konu açtığımı. Elestiri dışında 3-5 hayırlı öneri, tavsiyede bulunan olmuş bunca yazi içinde.

Esinizin kotu bir uslubu var.
Bende annemden hic bisey öğrenmedim. Cogu seyi evlendikten sonra bir internet sitesinden bakip yaptim. Kah oldu kah olmadi. Keklerimin içi pişmedi, kurabiyelerim taş gibi oldu, böreklerim yenmez kivamdaydi. Dahasi ben çay demlemeyi eski eşimden ogrendim. Beceremiyorsun, ben bunu yerim dedim mi gibi seyler duymadim. Duysaydim sevkim kacardi, ugrasmazdim zaten. Bu usluba ragmen gösterdiğiniz çaba gereksiz. Size mesleki katkisi ayri bir konu, kabaligi ayri bir konu. Yoksa hemen hemen herkes eşi mutlu olsun diye sevmedigi seyleri yapiyordur

Iste ben de yıllarca bunu yaptim ama malesef bu çözüm olmuyor. Bunun misafiri var, çocuk buyutmesi var, hic olmadi insan yaslanan anne babasina bakmak durumunda kalıyor, yani onlara da mi çözün kendi yemek ihtiyacınızı mi diyeceğiz. Keske konuyu kocam üstünden degil de bu yaşıma geldim hala mukellef yemekler hazirlayamiyorum onerisi olan var mi diye acsaydim

Yağda kizartilacak şeyleri ve et yemeklerini balkonda piknik tüpüyle pisiriyorum eve koku girmesin diye.
Bu adam için bence bu fedakarlık çok fazla. Ben olsam asla bu zahmete girmezdim birde beğenmeyecek laf edecek.
Ayrıca Eşiniz ne istediğini bilmiyor.
Sen mutfakta hem hevesliymişsin hem de sağlık için evde kendine yap, eşiniz dışardan beslensin.

. Eşim bunun da farkında ve bana hep anlayış gösterdi ama Allah var başkası olsa bir hafta evli durmazdı benle.
Yani öyle mutfağa girmediği gibi bir durum yok. Bana birakti sadece son zamanlarda o da sırf öğreneyim diye.
ne demis unlu dusunur zeynep bastik “yalan yalan yalan”

Kayınvalidenizden rica edin misafir geldiğinde.Bence sizin sorununuz yapmamak değil,eşinizin beğenmemesi.
Kendisi niye geliştirmemiş bu kadar becerikli bir anneyle büyüdüyse?Ben de isterdim yemeklerime sevgimi katabilmeyi ama yemek konusu maalesef içinden gelmeyince olmuyor.
Yemek kurslarına gidebilirsiniz öğrenmek istiyorsanız.Belki seversiniz.

Yukarıda açıkladım zaten ne diye konu açtığımı. Elestiri dışında 3-5 hayırlı öneri, tavsiyede bulunan olmuş bunca yazi içinde.
Yine bir yorumları beğenmeme durumu Aşırı alışkın bu platform buna.
Güzel tarafından bakın o zaman beğenmediğiniz yorumlar sayesinde biraz durup düşünüp eşinizin "mükemmel" olduğunu anladınız.

Zıkkımın pekini yesin!
Kendinize sağlıklı, istediğiniz şeyleri yapın ve yiyin, o dışarıdan söylesin!

Konu sahibi eşiniz memnuniyetsiz biri.Eşim bir tost yaptığımda bile eline sağlık der.Sizin eşiniz içinizdeki hevesi öldürmüş.Üstelik ne yemek istersin diye sorduğunuzda bile bir şey söylemiyor ki sonrasında sizi rahatça eleştirsin.
Yemek yapın veya yapmayın.Kendinizi bu kadar eleştirmesine,sizi düşürmesine izin vermeyin.

Yorumlari begenmeme durumu değil, tam olarak bizim memleketimizin durumu. Herkes isine geldigi yerden lafi cımbızla çeker elestirilecek bir sey bulur. Buna şaşırmıyorum. Bu forumun amaci birbirimize destek olmayacaksak nedir? Yüz yüze bakmadigimiz insanlari elestirip rahatlamak mi?

Bir de asla bana ne yiyebilecegini soylemez. Ben en son mecburen bir seye karar verdigimde de "ben sana bunu yerim dedim mi" der ama ne yemek istersin mesela dedigimde örnek bile veremez.
Bu çok rahatsız edici bir durum.Ne yaparsanız yapın beğenmeyecek.

Yoo destek gibi bir amacı yok, objektif bakıp yeni bakış açısı getirmek amaç.

Ilk fırsatta yemek kursuna gideceğim insallah. KV ile gideriz belki

Annem çalıştığı için ben de bir şeyler öğrenememiştim.Zaten okul çıkışı arkadaşlarımın ki gibi kek kokulu bir eve gelmezdik.Benim de keklerim yanar,böreklerim yapışır.Yine de eline sağlık der yiyebileceği kadarını yer.Çay derseniz ben hiç sevmediğim için sallama çay.Kayınvalidem çok güzel yemek yapmasına rağmen eşim sürekli annesinin yemeklerine bahane bulur.Bana gelince hiç yapmaz.Buna rağmen hiç şevk yok bende.

Sizi cok iyi anlıyorum. Zaten kimse kimseye zorla yaptırmıyor insanin icinden gelirse. Ama ben annem gibi olmak istemiyorum bu konuda. O yuzden de tetikliyor bu konu

Sizi cok iyi anlıyorum. Zaten kimse kimseye zorla yaptırmıyor insanin icinden gelirse. Ama ben annem gibi olmak istemiyorum bu konuda. O yuzden de tetikliyor bu konu
İyi de sizin sorununuz yemek yapamamak değil ki.Bir sürü yemek kursu var.Ücretli,ücretsiz.Birine gidersiniz.Sizin sorununuz sanki master chef de olsanız eşinizin bir kusur bulacak olması.Daha önce de yazmıştım.Eşiniz rahatça eleştirebilmek için ne yemek istediğini bile söylemiyor.

Biraz araştırırsanız eşinizin size psikolojik şiddet uyguladığını görürsünüz.
Psikolojik şiddet: Duygusal güç veya ihtiyaçlar, kadını kontrol etmek, denetlemek, küçük düşürmek, aşağılamak, cezalandırmak amacıyla şiddet aracı olarak kullanılıyorsa “psikolojik şiddet” söz konusudur.
Siz de sadece cezalandırmak yok.Yaptığınızı yememesi cezalandırmaktır belki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…