Kargo yollamak hakkında yardım lutfen

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
156
45
Kocaeli
ben bi kargo yollıycam aslında onceden yollamıstım ama epey oldu.. sehir dısına gondercem hangi kargo iyidir ucretlendirme nasıl yapılıyor bilen varsa yardım edebilirmi yarın yollıycam

ücretlendirme olarak aralarında pek fark yok
standart boyutlarda ve ağırlıktaysa sanırım 3-4lira gibi bişe
kargo gönderilirken dikkat edilmesi gereken göndericeen kişiye yakın olan kargo şirketini seçmek
yoksa eline ulaşamadığı takdirde şubeye gitmesi gerekicek bildiği yakın bi yer olursa aramak zorunda kalmaz kolaylık olur

kargo özeller genel olarak aynı... mesela ben 4 ay önce 400 gr lık paketi 10 liraya göndermiştim yurtiçiyle...
ama PTT ucuz oluyo... 2 ay önce yine 500 gr lık paketi 3 TL ye gönderdim aynı adrese...
arada baya fark var yani... hem bence bu işi en iyi PTT yapıyo konyada diğer illeri bilemeyeceğim tabi...

Son düzenleyen: Moderatör:
yurtici kargo icin iyi dediler ama ben 10 12 lira diye biliyodum uygunmus demekki..
mng ve aras kargodan bana paket gelmisti bi kere cok aradım zamanında gelmediler bende bir gun icerisinde gitsin istiyorum

kargo özeller genel olarak aynı... mesela ben 4 ay önce 400 gr lık paketi 10 liraya göndermiştim yurtiçiyle...
ama PTT ucuz oluyo... 2 ay önce yine 500 gr lık paketi 3 TL ye gönderdim aynı adrese...
arada baya fark var yani... hem bence bu işi en iyi PTT yapıyo konyada diğer illeri bilemeyeceğim tabi...

bir haftada gidiyor dediler ptt kargo icin oylemi

Canım kargonun ne olduğuna bağlı.3-4gibi rakamlar ki oda ancak PTT Kargo da mümkün.Çok küçük paketler için geçerli
Mesela kutu gibi bir şey yollayacaksan özelde 10-15 den aşağı olması mümkün değil

ya oyle paket degil aslında normal kargo posetine sıgacak sekilde birsey artık yarın aras kargoya bakıcam

canım nereye göndereceğine bağlı... büyükşehirlerde saat 2 ye kadar gönderdiğin paket ertesi gün alıcının elinde olur PTT de... ama sınırdaki illere bilemicem ne kadar zamanda gider... ama yurtiçi kargo konyanın yüzkarası... daha 1 paketimi 10 gün konyada gezdirmeden getirmedi... sayısız şikayetim var ama hiç ilgilenmediler... ben sürekli kargo alıp gönderiyorum... fiyat performans bakımından PTT yi tek geçerim... aras da işini iyi yapıyor... MNG de ama bence pahalı gönderiyor...

Canım kargonun ne olduğuna bağlı.3-4gibi rakamlar ki oda ancak PTT Kargo da mümkün.Çok küçük paketler için geçerli
Mesela kutu gibi bir şey yollayacaksan özelde 10-15 den aşağı olması mümkün değil

canım PTT gr olarak hesaplıyor diğer firmalar kolinin enine boyuna göre...

mng kargo cok berbat ya subeden bile 2 gunde geldi kargom aslında ben aras kargoyuda sevmem ama en iyisi o gibi gozukuyor yollıycagım yer balıkesir kocaeliden yollıycam cok yakın sayılmaz o yuzden belki ptt kargo gec goturebilir

mng kargo cok berbat ya subeden bile 2 gunde geldi kargom aslında ben aras kargoyuda sevmem ama en iyisi o gibi gozukuyor yollıycagım yer balıkesir kocaeliden yollıycam cok yakın sayılmaz o yuzden belki ptt kargo gec goturebilir

işte bu kargolar şehirden şehire fark gösteriyor... çünkü her şube işini iyi yapmıyor... yurtiçi diğer illerde çok iyi... ama konyadaki şubesi malesef işi ciddiye almıyor.. ama mng hiç bir paketi geciktirmedi ve hiç kimliksiz teslim etmedi bana... ama kocaelinden balıkesire hepsi 1 günde götürür canım yeterki sabahtan teslim et... ben de bu kadar araştırınca doğuya uzağa göndereceksin sandım...

firmanın kargo gönderimlerini teslimlerini genelde ben yapıyorum... yurt içiyle hep sorun yaşadığımızdan mngyle çalışıyoruz artık.. ücretlendirme genelde aynı .. bildiğin ufacık bir dosya için 6 lira ödeme yapıyoruz..daha ağır gönderimlerde paketi tartıp o şekilde fatura ediyorlar..pttyle olan gönderimlerde bildiğim kadarıyla süre daha uzun oluyor.. fiyatta fark var ama pttnin avantaşı en ücra köşeye bile paketinizi götürüyor olabilmesi..pttdede mantık aynı paketin ağırlığına göre fiyatlandırma sistemi... balıkesir demişsin kargoyla daha kısa sürede gönderimini yapabilirsin..

Ne yollayacaksın ?Uygun yollu birşeyler mi arıyorsun ?En kısa sürede alıcıya ulaşması mı istiyorsun ?

Bu gibi beklentilerini yazsan ona göre yardımcı olabiliriz :hulya:

canım PTT gr olarak hesaplıyor diğer firmalar kolinin enine boyuna göre...

Evet..iş yerinden sürekli yolluyoruz diğerleriyle.10 dan aşağı mümkün değil ama koli türündeyse.. ben Batman a yeni yardım yolladım PTT ile.Orta boy bir kutu..12.50 tuttu.Yollanacak olan şeyin ne olduğunu bilmeden yorum yapmak çok zor tabiki..

Son düzenleme:
ya soyle soyliyim bi posete sıgacak birsey oyle buyuk paketli falan degil ya aslında uygun olmasından cok cabuk ulasması onemli benim icin yani salı gunu elinde olması lazım yoksa bi onemi kalmaz boshayallersmile

Sen nerede yaşıyorsun kargo nereye gidecek ?

Göndereceğin yere göre ulaşma süresi uzalıyor ya da kısalıyor .

Kocaeli - Balıkesir 283 Km. (1 İş Günü )Yurtiçi kargo ile .

Bence yurtiçi ile gönder adamlar işlerini ciddiye alıyorlar .

canım kesin bişey söylemek zor ama hemen hemen hepsi kocaeliden balıkesire bir günde teslim eder...yurtiçi hariç...
sen yarın sabah erkenden kargonu gönder...

Kocaeli - Balıkesir 283 Km. (1 İş Günü )Yurtiçi kargo ile .

Bence yurtiçi ile gönder adamlar işlerini ciddiye alıyorlar .

demin de dedim... şehre göre değişiyor... istanbuldan gönderilen paket aynı gün gece konyaya ulaştı... ama tam 10 gün konyada gezdirdiler paketi getirmediler...

geçen seferde evde olduğum halde paketi getirdik evde bulamadık şubeden alın dediler 1 hafta bekledi paket geri gitti... halbuki eve gelseler kapıya not bırakıyolar gelmediler yani eminim... ben kesinlikle tavsiye etmem yurtiçini...

Back