kardeşlerinizle aranız nasıl

Benim benden küçük 2 kız kardeşim var.Çoğu zaman tartışıyoruz yaşlarımızdan dolayı.Ama düzelir sizin de ya sonuçta kardeş bu.
Kardeş ya candır can.

Beklentiyi düşürün

Programınıza uygunsa bize gelin derseniz o da yoğunum gibi cevap verir çağrı şeklini samimiyetsiz bulmuş olabilir

Anne babanız eğlenceli olmayabilir ki 60 yaş üstü eğlence nerde

Eşimin ailesinde ben de oturuyorum tuzluk misali 10 yıldır ablası vs varsa biz kendi aramızda muhabbette

Babama gittik mi sofra kurulur eskiler yeniler siyaset konuşulur eşimin ailesinde muhabbet yok

Siz evliymişsiniz ayrı bir ilişki kurun onlar annenize gidince görüşmeyin sizi de o atmosferin bir parçası gibi görmesinler kendi evinize çağırın

Ne yalan söylim bizde eşimin ailesine gittiğimizde sıkılıyoruz. Kv, kp çalisiyor. Kaynim odasindan çikmaz 2 kelime konuşmaz. Benim 2 kiz kardeşim var ve çok bağliyiz birbirimize. Eşlerimiz de iyi anlaşiyor.

Ya ben bu konuya çok üzüldüm
Çok iyi kalplisiniz
Kardeşinizle bir kopma noktanız mı oldu da sırtını döndü böyle acaba

Gerçekten sebepleri varsa bilemem, ama evlenmeden kafası doldurulmuş, kendi düşünüp ilişkilerini muakeme edemeyen ve ezbere hareket eden tipik gelin olabilir. O ramazan yemeği konusunda çok büyük ayıp ettiğini düşünüyorum. Öküzlük bu işte kusura bakmayın da. Sizin olay eğlence olup olmaması veya samimiyet değil ki. Karakter meselesi. Kadının karakteri bu. Ağzınla kuş da tutsan kuşu alır, seni istemez bu. Bir de böyleleri için vazifeniz olmadığı halde bir ton masraf yapıyorsunuz. Tüm doğum masraflarını karşılamak nedir Allah aşkına ya? Düğüne çağırılmamak, düğününüze keyfi olarak gelmemesi. O kişi sizi sadece kullanıyor. Madem bu kadar tavırlı, paranızı da kabul etmesin. Kusura bakmayın da gelininiz çok karaktersizmiş, böylesiyle az görüşmekle bir şey kaybetmezsiniz. Keza kardeşinize de diyecek laf yok. Tencere-kapak misali bulmuşlar birbirini. Çabanız boşa.

o taraftanda çok yalnızlığımı giderecek samimi ilişkilerimiz yok .
Merhaba canim, bu cümleni okuyunca cok üzüldüm, söyleki yanlizlik cok zor. Ama arkadas edinme, sosyallesme senin elinde. Yokmu sevdigin, anlasabildigin arkadaslarin ?
Kardesin en dogrusunu yapiyor, yani karisiyla mutlu olmayi secmis ister orada ister burada bu kimseyi ilgilendirmez. Herkes kendi hayatini yasar. Biliyorum bu cümleler cok aci ama gercek.
Asil problem sende. Evlisin ve esinle birlikte bir arkadas cevresi kuramamissiniz. Bence buna odaklan. Sende arkadaslarini eve cagir yemek yapip beraber yiyin, baska zaman siz onlara gidin, eglenin, sohbet edin, bunlar cok güzel seyler ama baskasindan bunu sizin icin yapmasini beklemeyin.
Her kadinin bir kac Samimi arkadasi olmali bence.
Kendimi düsünüyormda, iyiki kafa dengi arkadaslarim var ve onlar benim güzel hayatima daha cok güzellikler katan degerli insanlar. kiz arkadaslarimla kakara kikiri sohbetlerimiz, sakalarimiz, nesemiz olmazsa kesin hayatimda birsey eksik olurdu diye düsünüyorum.
Ama bir arkadasligi cicek gibi bakacaksin, bazen suyunu dökeceksin bazen günese tutacaksin. arkadaslarda öyle, ben mesela hic bir arkadasimin dogum gününü unutmam, onlari ararim veya bir Kücük sürpriz yaparim onlarda bana öyle. hayatin güzellikleri iste....ama baskasina hele hele aileden birisinin beni mutlu etmesini beklemem.
Herkesin yeri ayri. Aile ailedir, ama arkadas bambaska güzel bir duygu.

Benim de abim evli nikah oldu ama düğün iki ay sonra nasipse.İlk günden bu yana kaynanasından işitmediğimiz laf kalmadı sürekli anlamsız konular yüzünden tartışma yarattı .Kızını da doldurduğunu düşünüyorum.Benim annem de öyle sessiz sakin kendi halinde bi kadın.Onu değiştirmeye çalıştılar neden konuşmuyo neden böyle nedenler bitmedi bi türlü.İstiyo ki iltifat etsn pohpohlasın falan onu göremeyince de kuduruyolar bu sefer kendi kendilerini övüyolar anlamsız şekilde :) ego olarak görüyorum ben egosunu tatmin etmediğinizden ötürü olabilir memnuniyetsizliği.

Erkek kardesim yedi ay once evlendi, bi kere bile karisini alip gelmedi...
Ben evlendigimde, esimin ve kendi tarafimda herkese gittim. Kimse gucenmesin diye. Sonra bi baktim insanlar daha fazlasini istiyor. Benim esimle gecirecegim vakitleri kendilerine ayirmami istiyorlardi, ozellikle esimin tarafi... Simdi herkesten elimi etegimi cektim. Belki bu da yanlis ama dusun bi eve gidiyosun guzel vakit gecirmek icin, ertesi gun esine dert yaniyorlar neymis ben kalkip da yardim etmemisim. Pislik, dedikoducular. Ayy neyse iste ben misafirlik sevmiyorum kisacasi. Evine davet ediyorsun, arkandan konusuluyor evin esyalarin hakkinda. Sen gitsen yine arkandan konusuluyor, en ufak hareketin buyutuluyor. En iyisi herkes evinde rahat etsin. Gelmeyen gelmesin arkadasim, kafana takmana degmez.

ayyy sunu anladim..erkeklerin cogu bu vaziyette...kizlar genelde daha duskunler kendi ailelerine...

kendimden misal verecek olursam...benimde evli bir biraderim var...evlenmeden once yag bal..sarma yogurt, baklava kaymak gibiydik :KK48: cok aciktim herhalde :KK45:hala cok seviyorum onu..ne de olsa et tirnaktan ayrilmaz...

ama evlendikten sonra degisen bir takim seyler var tabiiki...

mesela yengem bize gore daha soguk gibi...ya da bana oyle geliyor bilemiyorum...
mesela cat kapi gelsin isterim..yapmaz bunu..illa kardesim olacak oyle gelir...annemlerede ayni sekildedir...halbuki cat kapi gelse nasil mutlu olur annem...annemlere gelince annem hic bir is yaptirmak istemez..arada bir bulasik dizer yikar sagolsun..

mesela ozel birseyler yapicaz diyelim borek corek vs vs gibi ozellikle gec geliyor gibi..yardim etmek istemediginden mi nedir bilmiyorum..ama artik yavas yavas aklima bu geliyor...anneme gelemem derse zaten yapilandan yolluyor..maksat yardim etmesi degil anneme gore birlikte olmak ve yapilandan onlardan yesin diye...ha birde birseyler ogrensin diye yapiyor, Allah var...

sabah 9 da kalkar az uyudum der :-) halbuki kendimden ornek verecek olursam kendimi bildim bileli erken kalkarim..okul is dolayisiyla...sonra coluk cocuk uyku haram zaten :-) dusunuyorumda bu kiz nasil okula gitmis zamaninda? boyle olan birinin yaninda az uyudum diye gezersen 1 olur 2 olur 3. ye artik batmaya baslayabilir..

birde beni en rahatsiz eden konu..o kadar alinganki...anlatsam inananamazsiniz bazi seylere...osuruktan nem kapanlara oldum olasi gicik oldum, o da bizi buldu...artik surat yapacak alinacak diye takla aticam nerdeyse...bi bakiyorum surat dusmus...birde anlasam ne oldugunu?? isin kotusu korle yatan sasi kalkarmis..kardesimde onun gibi alingan oldu maalesef...artik huymu kapiyor yoksa bi takim seyler anlatip bulandiriyor mu bilemiyorum.

halbuki alinacak olsam nelerine alinirim nelerine belkide...hamile oldugumu soyledigimde bi gozunuz aydin, saglicakla kucaginiza alin bile demedi mesela..hastanede dogumdan sonra gozunuz aydin demedi gene..bazen dusunuyorumda ben mi abartiyorumki...bunlar normal olmasi gereken seyler degil mi??

birde bunlara ragmen daha herseyi onla paylasmamizi ister...bu sekilde davranan bir insana siz anlatirmiydiniz herseyinizi? nerden bileyim ben anlattiklarimi bacisina kardesine anlatmayacagini? kendiside kardesleroyle filan olan birseyi anlatmaz..boyle bir beklentimde yok acikcasi..ama biz herseyimizi anlatmak zorundayiz..cunku hanfendi aliniyor.

sunu anladimki iyi olursan gelinde somuruyor insanin omrunu kv dede...maalesef ben hep iyi taraftayim hihi...
oh be ne dolmusum...icimi doktum kurtuldum.

ayyy sunu anladim..erkeklerin cogu bu vaziyette...kizlar genelde daha duskunler kendi ailelerine...

kendimden misal verecek olursam...benimde evli bir biraderim var...evlenmeden once yag bal..sarma yogurt, baklava kaymak gibiydik :KK48: cok aciktim herhalde :KK45:hala cok seviyorum onu..ne de olsa et tirnaktan ayrilmaz...

ama evlendikten sonra degisen bir takim seyler var tabiiki...

mesela yengem bize gore daha soguk gibi...ya da bana oyle geliyor bilemiyorum...
mesela cat kapi gelsin isterim..yapmaz bunu..illa kardesim olacak oyle gelir...annemlerede ayni sekildedir...halbuki cat kapi gelse nasil mutlu olur annem...annemlere gelince annem hic bir is yaptirmak istemez..arada bir bulasik dizer yikar sagolsun..

mesela ozel birseyler yapicaz diyelim borek corek vs vs gibi ozellikle gec geliyor gibi..yardim etmek istemediginden mi nedir bilmiyorum..ama artik yavas yavas aklima bu geliyor...anneme gelemem derse zaten yapilandan yolluyor..maksat yardim etmesi degil anneme gore birlikte olmak ve yapilandan onlardan yesin diye...ha birde birseyler ogrensin diye yapiyor, Allah var...

sabah 9 da kalkar az uyudum der :-) halbuki kendimden ornek verecek olursam kendimi bildim bileli erken kalkarim..okul is dolayisiyla...sonra coluk cocuk uyku haram zaten :-) dusunuyorumda bu kiz nasil okula gitmis zamaninda? boyle olan birinin yaninda az uyudum diye gezersen 1 olur 2 olur 3. ye artik batmaya baslayabilir..

birde beni en rahatsiz eden konu..o kadar alinganki...anlatsam inananamazsiniz bazi seylere...osuruktan nem kapanlara oldum olasi gicik oldum, o da bizi buldu...artik surat yapacak alinacak diye takla aticam nerdeyse...bi bakiyorum surat dusmus...birde anlasam ne oldugunu?? isin kotusu korle yatan sasi kalkarmis..kardesimde onun gibi alingan oldu maalesef...artik huymu kapiyor yoksa bi takim seyler anlatip bulandiriyor mu bilemiyorum.

halbuki alinacak olsam nelerine alinirim nelerine belkide...hamile oldugumu soyledigimde bi gozunuz aydin, saglicakla kucaginiza alin bile demedi mesela..hastanede dogumdan sonra gozunuz aydin demedi gene..bazen dusunuyorumda ben mi abartiyorumki...bunlar normal olmasi gereken seyler degil mi??

birde bunlara ragmen daha herseyi onla paylasmamizi ister...bu sekilde davranan bir insana siz anlatirmiydiniz herseyinizi? nerden bileyim ben anlattiklarimi bacisina kardesine anlatmayacagini? kendiside kardesleroyle filan olan birseyi anlatmaz..boyle bir beklentimde yok acikcasi..ama biz herseyimizi anlatmak zorundayiz..cunku hanfendi aliniyor.

sunu anladimki iyi olursan gelinde somuruyor insanin omrunu kv dede...maalesef ben hep iyi taraftayim hihi...
oh be ne dolmusum...icimi doktum kurtuldum.
:))))
ne güzel yazmışsın canım.nişanlıyken kahvaltıya geldi beyaz peynir sevmezmiş niye gıcıklık yapar gibi beyaz peynir konmuş ta onun yediği kaşar konmamış kardeşim bunun kavgasını etti.düşün daha neler neler

eden bulurmu bilmiyorum ki

Merhaba canim, bu cümleni okuyunca cok üzüldüm, söyleki yanlizlik cok zor. Ama arkadas edinme, sosyallesme senin elinde. Yokmu sevdigin, anlasabildigin arkadaslarin ?
Kardesin en dogrusunu yapiyor, yani karisiyla mutlu olmayi secmis ister orada ister burada bu kimseyi ilgilendirmez. Herkes kendi hayatini yasar. Biliyorum bu cümleler cok aci ama gercek.
Asil problem sende. Evlisin ve esinle birlikte bir arkadas cevresi kuramamissiniz. Bence buna odaklan. Sende arkadaslarini eve cagir yemek yapip beraber yiyin, baska zaman siz onlara gidin, eglenin, sohbet edin, bunlar cok güzel seyler ama baskasindan bunu sizin icin yapmasini beklemeyin.
Her kadinin bir kac Samimi arkadasi olmali bence.
Kendimi düsünüyormda, iyiki kafa dengi arkadaslarim var ve onlar benim güzel hayatima daha cok güzellikler katan degerli insanlar. kiz arkadaslarimla kakara kikiri sohbetlerimiz, sakalarimiz, nesemiz olmazsa kesin hayatimda birsey eksik olurdu diye düsünüyorum.
Ama bir arkadasligi cicek gibi bakacaksin, bazen suyunu dökeceksin bazen günese tutacaksin. arkadaslarda öyle, ben mesela hic bir arkadasimin dogum gününü unutmam, onlari ararim veya bir Kücük sürpriz yaparim onlarda bana öyle. hayatin güzellikleri iste....ama baskasina hele hele aileden birisinin beni mutlu etmesini beklemem.
Herkesin yeri ayri. Aile ailedir, ama arkadas bambaska güzel bir duygu.
çok teşekkür ederim canım. arkadaşlarım var Allahıma çok şükür ama işte kardeşlik akrabalık başka.

sonuç olarak bu konudan baya yangınım kızlar . eden bulur diyorum ama yok mutlu olanlar onlar hep onlar üzülen takan hep bnim .

annemler

öle o oğlamndır erkektir diye şımartmadılar biizm ailede olmaz canım hiç de
sadece annem o zamanlar kendide farkındaydı gelinin tavırlarından aman hır çıkmasın diye ses etmedi.
açık açık sorun gelininize
bir sorun mu oldu neden 7 kat yabancı gibisin bize o benim bir tane kardeşim
biraz yakın olsak ne olur diye.. ben olsam yapardım herhalde böyle

bir tane erkek kardeşim var kızlar evli.
eşiyle inannın hiç bi sorunuzyok ama eşi mesafeli. annemde o daha çocuk ,yeni gelin olmak yeni aileye girmek kolay değil alışacak korkuları var normal derdi.
Başa kalkmak için değil annemler kardeşiminde benimde düğünümü eksiksiz bize bir kuruş harcatmadan yapan insanlar .Hani onlara takıp onlara sinirleniyor desem.
benim annem babam yaşlı insanlar öle çevreleri olan gezen tozan yani kısacası eğlenceli insanlar deil.
kardeşim bayramda seyranda yada yemeğe (arada) eşiyle gelirler sanki görevlerini yapar gibi otururla hanımı zaten hiç konuşmaz bir önce bitsede gitsek modunda giderler sonra bakarsın facede karısının ailesi akrabalarıyla mangal partilerinde ne bilim baldızının doğum gününde şurda burda yani kısacası eğlenceli şen şakrak bir aileler
.kardeşim omların yanında çok mutlu.
diceksinizki kıskanıyorsun evet belki kıskanıyorum kardeşimi kıskanıyorum bir oğlum var kardeşimin oğluma göstermediği ilgiyi eşinin yeğenlerine gösterdiği ilgiyi kıskanıyorum.
başka kardeşimiz yok.evliyim eşimin ailesi burda değil çoğu akrabası avrupada pek ilişkileri kalmamış yani o taraftanda çok yalnızlığımı giderecek samimi ilişkilerimiz yok .
Açıkcası içerliyorum kardeşime. napalım eşini çok eğlendiremiyoruz onun ailesi gibi eğlenceli insanlar değiliz.annem babam yaşlı insanlar evden bile çıkmaz oldular artık.kadın bizi beğenmiyor kısacası ben ona değil kardeşime kızıyorum içerliyorum.
ben aradım bugün hayırlı ramazanlar napıyosunuz diye bi gün söyle iftar programınız dolmadan bize gelin dedim. abla sen bize bakma zahmet etme bizim şimdi hergün bi program olur dedi.üzüldüm bize gelip gitmezler ama eşinin kız kardeşlerinden akrabalarından çıkmazlar.

bir oğlum var bi oğlumda yolda oğlanlarımdamı böyle yapar diye bile düşünüyorum.
zorla kendimizi sevdiremiyoruz ama ben çocuklarım yiğenlerim eşlerimiz aile olalım istiyorum ama malesef.

varmı benim gibi böyle bi yalnızlık çeken
ne yaparlarsa yapsın boşver diyemiyorum.
Belki evlendiği kız ailenizle samimi olmaktna çekiniyordur. Olumsuz bir şey olmasa da önyargılı olanlar var. Evlenmeden önce de böyle miydi? Eğer öyleyse siz yakın dğeilmişsiniz, belli yaştan sonra zor yakınlaşmak.
Evlenmeden önce farklıysa sebebi eşi olabilir.
Bir de bazı insanlar daha ziyade erkekler vurdumduymaz oluyor var çevremde öyle daha çocuk yaşta arası sıcak olmayan kardeşler. elinizden geleni yapın ötesini bırakın. Kardeş sonuçta ama el olmayı seçebilir. Yapacak bir şey yok.

açık açık sorun gelininize
bir sorun mu oldu neden 7 kat yabancı gibisin bize o benim bir tane kardeşim
biraz yakın olsak ne olur diye.. ben olsam yapardım herhalde böyle
sorunu her yaptımızn herşeyin sorun olması .sorulcak bi insan değil .bikaç kere bişeyler planladım falan bu gene surat surat. en iyisi uzak durmak dün artık buna karar verdim

Siz kendiniz demissiniz demekki onlarda vakit geciriyorlar yasitlari falan vardir.Siz az kisi oldugunuzdandir ama size iftara gelmemeleri ayip olmus.Sizin ortami neselendirmeniz lazim mesela onlar geldiginde evinize cok kalabalik olmayacak sekilde bir kac kisiyide cagirin ortam maksat neselensin

Belki evlendiği kız ailenizle samimi olmaktna çekiniyordur. Olumsuz bir şey olmasa da önyargılı olanlar var. Evlenmeden önce de böyle miydi? Eğer öyleyse siz yakın dğeilmişsiniz, belli yaştan sonra zor yakınlaşmak.
Evlenmeden önce farklıysa sebebi eşi olabilir.
Bir de bazı insanlar daha ziyade erkekler vurdumduymaz oluyor var çevremde öyle daha çocuk yaşta arası sıcak olmayan kardeşler. elinizden geleni yapın ötesini bırakın. Kardeş sonuçta ama el olmayı seçebilir. Yapacak bir şey yok.
öyle canım.erkek kardeşler genelde böylemidir ?eşini geçtimde kardeşiminde ona benzemesi .karısı benim çocuğuma bikere yakınlık göstermemişken kardeşimin onun yeğenleriyle çarşaf çarşaf resimleri canımı yakıyor.

öyle canım.erkek kardeşler genelde böylemidir ?eşini geçtimde kardeşiminde ona benzemesi .karısı benim çocuğuma bikere yakınlık göstermemişken kardeşimin onun yeğenleriyle çarşaf çarşaf resimleri canımı yakıyor.
Haklısın, çoğunlukla öyleler ama çok iyiler de var. Sen de ölçülü ol sonuçta evlenmeden önce de aşırı yakın dğeilmiş ki kaybın yok. Eh kız önyargılı demek ki. Kimin ne olduğunu anlayıp er geç döner. Allah kötü gün vermesin ama kıymetinizi anlar üzülmeyin. İnşallah düzelir.

Annemler 60 yasinda eglenceli degiller diye gelmemek gibi bir durum olmaz. Napsin o yastaki insanlar abini eglendirmek icin caba mi gostersinler.
Kardesiniz size yabancilasmis bu saatten sonra napsanizda gudubet gelininizle kardesiniz degismez.
Akillarinca sizle aralarina set cekiyorlar uzak olmaya calisiyorlar.
Yazdiklariniz cok iyi niyetli hic kafaniza takmayin kardesinizin ayibi siz elinizden bir sey gelmez.

X