Kardeşler arasi kac yas olmali ya da illa kardeş olmalı mi?

Delirmekuzereyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.310
2.465
Merhaba hanımlar Bir aylik bebegim var daha lohusayken simdiden başladı peş peşe doğur büyüsün diyenler ama kendi ruh sağlığım ve bebegime yeterli verimi verememe korkusu yüzünden ikinciyi hemen düşünmüyorum hatta belki hic düşünmeye de bilirim çünkü hayalim tek çocuktu lohusalık psikolojisi mi artik adina ne derseniz simdide çocuğum biz ölürsek yaninda kim destek olcak nasil dogurmamayi düşünürsün tekrar diye kendimi suçluyorum ☹️ normal doğum yaptım tranvali zor bi doğum olmadı dogumdan korkmuyorum ama bir çocuğa maddi manevi yetebilmenin kaygisini yaşıyorum maddi durumum iyi ama manevi olarak cok korkuyorum psikolojik tranvalari olan degil mutlu bir cocuk yetistirmek istiyorum bunun da yolu benim mutlu olmamdan geçiyor bebeğim şuan cok yeni ve cok gazlı asla durmayan bir bebek daha bebeğim küçükken ikinci bebegi de yaparsam hem benim psikolojim hemde onlara verimim kötü olur hiç kardeşi olmayan var mi ya da çocuklarınızın arasinda kac yas var?

Merhaba hanımlar Bir aylik bebegim var daha lohusayken simdiden başladı peş peşe doğur büyüsün diyenler ama kendi ruh sağlığım ve bebegime yeterli verimi verememe korkusu yüzünden ikinciyi hemen düşünmüyorum hatta belki hic düşünmeye de bilirim çünkü hayalim tek çocuktu lohusalık psikolojisi mi artik adina ne derseniz simdide çocuğum biz ölürsek yaninda kim destek olcak nasil dogurmamayi düşünürsün tekrar diye kendimi suçluyorum ☹️ normal doğum yaptım tranvali zor bi doğum olmadı dogumdan korkmuyorum ama bir çocuğa maddi manevi yetebilmenin kaygisini yaşıyorum maddi durumum iyi ama manevi olarak cok korkuyorum psikolojik tranvalari olan degil mutlu bir cocuk yetistirmek istiyorum bunun da yolu benim mutlu olmamdan geçiyor bebeğim şuan cok yeni ve cok gazlı asla durmayan bir bebek daha bebeğim küçükken ikinci bebegi de yaparsam hem benim psikolojim hemde onlara verimim kötü olur hiç kardeşi olmayan var mi ya da çocuklarınızın arasinda kac yas var?
daha yeni doğum yapmışsınız şiuan bu konuda sağlıklı düşünebileceğinizi sanmıyorum. bence biraz zaman tanıyın birbirinize henüz çok erken.

Biz toplumca bu çocuk olayını anne olmak olayını çok abartıyoruz bence arka arkaya çocuk yapmak evliliğinize de zarar verebilir ya hamilesin ya lohusa ya da çocuk büyütüyorsun cinsel hayat sıfır ben istemem böyle bir hayat artı kardeşi olup çok iyi anlaşacakları ne malum aynı karından çıkıp düşman olan da çok

Üst üste doğum yapıp sinir stres olmadan 2-3 yıl atlatan çok çok az insan tanıdım onlar da sosyal medya fenomeni... İkiz gibi büyütürum mantığıyla üst üste çocuk yapanlar yipraniyor bence hele de çocuk huysuzsa . İlla ikinci çocuk diyorsan ilk çocuk konuşup derdini anlatmaya başlasın, bezi bırakıp tuvalete alışsın ,kendi yemegini kendi yesin o zaman düşünün.

Bende doğumdan önce arada yaş farkını az tutarım hemen doğururum diyordum. Doğumun kolay bebeğim her normal bebek gibi çok fazla zorlamıyor beni . şuan 10 aylık en az 3 sene rafa kaldırdım bu düşünceyi. Bebeğimi çok seviyorum ama kendi hayatımı da seviyorum biraz kızımla gezip görmem gereken yerler var. Ard arda çocuk yapanlarda çocukların gereken ilgiyi görmediğini fark ettim. O yüzden ikisine de maddi manevi yetmem gerekiyor diye düşünüyorum artık. En yakın arkadaşımın ard arda doğurdu. büyük olanla kayınvalide anneden daha çok ilgileniyor. Aralarında 1.5 yaş var. O yüzden tüm bildiğim yöntemlerle korunuyorum.

Hayırlı olsun öncelikle henüz daha çok erken bu tarz şeyleri düşünmek için çünkü bedensel ve ruhsal olarak duzelmeniz lazım. Benim 14 aylik kızım var erken doğum ve zor günler oldu suan hersey yolunda çok şükür fakat ben her zaman tek çocuk istemiştim ikinci çocuk hakkında fikirlerim net . Kardeşi olan çocukların daha paylaşımcı daha iyi daha sosyal olduğu sadece beklenti aslında gerçek değil ayrıca sirf kan bağı olsun birbirlerine sahip çıksınlar diye de kardeş yapmak büyük olanda daha büyük travma oluşturuyor bence ablalık abilik vasfi altında eziliyor . Bebek görmesi falan yapmayın bence çünkü misafirler hem boş konuşmaya geliyor hem de bebefnizle en değerli vaktinizi çalıyor

Daha çok yeni bebeğiniz ama kendi tecrübemi söyleyeceğim. Biz büyük oğlum 4 yaşındayken kardeşi oldu ve çok zorlandık. Çok kıskançlık çekti, oyun terapisi şu bu neler neler atlattık. En doğru yaş 4 dedikleri için böyle yapmıştık. Bir de kız bebek istiyorduk. Arayı çok tutmayacağız dedik be 3.yü de yaptık. Kızım şimdi 1 yaşında. Ortanca 2,5 yaşında ve harika anlaşıyorlar ikiz gibiler. Henüz algılamadığı yaşta bir kardeş yapmak daha rahat diye düşünüyorum. Bir de çocuk çocukla büyüyor. Büyük oğlum kız kardeşini çok sever ama ortancayla hala bazen anlaşamaz :)
Ben o yüzden az yaş farkı diyorum. Gerçekten beraber büyümeleri en güzeli.
Ama sizin daha çok yeni. Hele bir büyütün. En doğrusu neyse onu yaparsınız diye düşünüyorum

Bu soruyu sormak için gerçekten çok erken biz değil kendinize bile bu soruyu sormamalısınız kendinize haksızlık olur. Ama kendi deneyimimi söyleyecek olursam kızım o kadar rahat büyüdü ki uyku eğitimi dahi verdim hiç uykusuzluk çekmedik çok sakin çok akıllı şimdi 6 yaşına geldi ve 5,5 yaşında ikinci çocuğu aniden düşünmeye başladık bu istekte kızımın da payı oldu Çok kardeş istiyor yaklaşık 3 senedir biz ancak karar verdik Şimdi de olsun diye deliriyoruz:) aradaki yaş farkının Bence biraz daha az olması daha iyi birlikte büyüyüp birlikte oyun kurmaları açısından tabii ki zorlukları anneye babaya oluyor daha çok anneye ama çok pişmanım şimdiki aklım olsa kızım bu kadar zorlamıyorken beni 2-3 yaşında denemeye başlardım ikinci çocuğu. Çevremde kimi görsem bu düşüncelerin ileride değişecek diye uyarıyorum şimdi o zamanlar yaşadıklarım zor geliyormuş şimdi bakıyorum da nasıl böyle bir hata yapmışım ikinci çocuğu düşünmemişim kendime şaşıyorum. Tabi burada maddi imkan da önemli 2 cocuga bakabilecek durumu olmayanlar ıcım ekstra zor bir karar ama ben pişmanm gec düşündüğüm için 😌

Kızım cok uslu neredeyse hiç hasta olmayan yeme,uyku vs herşeyi uyumla ilerleyen bir bebekti,iş hayatına da kolay sekilde dönmüstüm.Yine de depresyon yelegim 6 ay üzerimdeydi.Oğlum hastalık,huy,yeme icme gezme uyuma herşeyiyle cok zorlayan bir bebekti damgayı o vurdu.Aralarında 4 yas var.O dogduktan sonra kızımla ilgilenemedigime mi her acıdan zorlayınca depresyon yeleğini cıkarıp hırkasını giymemi mi anlatayim😅 şuan memnunum ama zor bir cocuk olmasaydı belki yıpranmazdım.

Arkadasımsa bir dogurdu,9 sene ara verdi.İstemiyorum derken hayır aslında olabilir hazırım dedi ikinciyi dogurdu.Büyügü çok yardımcı oldu destekledi resmen.Dogurur dogurmaz yine hamile kalmıs neredeyse ikiz gibi oldular,o ne depresyon yasadı ne birşey.

Baska bir arkadasım pes pese dogurdu imkanı ve yardımcı olacak kisisi de vardı yanında o da büyüttü ve memnun.

O kadar degiskenki bu cocuk durumu.En saglıklı kararı öncelikle sizin psikolojiniz sonrasında da imkanlar belirler bence.

Şuan hiç düşüneceğiniz bir konu değil aslında bu destur yani 1 aylık bebek sahibisiniz yaş farkı az olsun isteseniz bile 6 7 aylık olsun bebeğiniz o zamanlarda düşünülür. Ne biçim çevreniz var. Kendi tecrübemi söyliyim ben az yaş farkı istiyordum hep olacaksa öyle olmalıydı benim için 2. Cocuk çünkü rahata ermişken başa sarmayı istemezdim ve 1.5 yaş var aralarında büyük olan 3 yaşına yeni gircek ve biraz biraz suan rahatım tamamen desteksiz büyüttüm gerçekten çok çok zor hiç kolay değil ama bir yandan çok güzel benim iki bebeğimde zor bebek değil ama yinede yetemediğim yerler muhakkak oluyor.

Tek çocuk olarak kesinlikle aramızda 2-3 yaş fark olan bir kardeş isterdim.

Yeni lohusasınız şu an sağlıklı karar veremezsiniz zaten.. 3 çocuğum var ilk ikisi arası 8 yaş doya doya oynadım kızımla zaman geçirdim. Son ikisi arası 20 ay. Yardımcım olmasa kafayı yerdim hatta keşke yatılı yardımcım olsa idi. Söyleyeceklerim bu kadar

Bu soruyu sormak için gerçekten çok erken biz değil kendinize bile bu soruyu sormamalısınız kendinize haksızlık olur. Ama kendi deneyimimi söyleyecek olursam kızım o kadar rahat büyüdü ki uyku eğitimi dahi verdim hiç uykusuzluk çekmedik çok sakin çok akıllı şimdi 6 yaşına geldi ve 5,5 yaşında ikinci çocuğu aniden düşünmeye başladık bu istekte kızımın da payı oldu Çok kardeş istiyor yaklaşık 3 senedir biz ancak karar verdik Şimdi de olsun diye deliriyoruz:) aradaki yaş farkının Bence biraz daha az olması daha iyi birlikte büyüyüp birlikte oyun kurmaları açısından tabii ki zorlukları anneye babaya oluyor daha çok anneye ama çok pişmanım şimdiki aklım olsa kızım bu kadar zorlamıyorken beni 2-3 yaşında denemeye başlardım ikinci çocuğu. Çevremde kimi görsem bu düşüncelerin ileride değişecek diye uyarıyorum şimdi o zamanlar yaşadıklarım zor geliyormuş şimdi bakıyorum da nasıl böyle bir hata yapmışım ikinci çocuğu düşünmemişim kendime şaşıyorum. Tabi burada maddi imkan da önemli 2 cocuga bakabilecek durumu olmayanlar ıcım ekstra zor bir karar ama ben pişmanm gec düşündüğüm için 😌
Benim bebegim gazlı ve zor kolik bir bebek o yüzden ikinci bu zorluğu görünce korkuyorum kucağımda daha minicik bebek varken insanlarin yorumlarina şaşırıp benmi yanlis düşünüyorum acaba dedim

Ilk iki cocugum arasinda 2 sene yoktu. Ilk basta yorucuydu ama iki icin daha iyidi. Hele Pandemie zamani. 3 cü ye 4 sene fark var. O daha rahat oluyor. Ama en önemlisi: Anne kendini hazir hissetmeli. Benim 3 tane var. 4cü yok mu diye soranlar oluyor. Yok efendim. Dükkani kapattik..
Böyle durumlarda müdürümün söylediği geliyor aklıma hep” beton dökmedin ya” 🙈

3 çocuğum var ilk ikisi arası 8 yaş doya doya oynadım kızımla zaman geçirdim. Son ikisi arası 20 ay. Yardımcım olmasa kafayı yerdim hatta keşke yatılı yardımcım olsa idi. Söyleyeceklerim bu kadar
Sabirli biri değilim zaten bebegim de zor bi bebek kolik saatlerce ağladıği oluyor gaz sancimiz da çok önce ona verimli olmayi istiyorum daha lohusa olmama ragmen kendime bakamamak eve yetisememekten sikayet ediyorum sanırım iki bebek cok zor olur kararım bir kac sene daha tek çocukla kalmak olucak

Önceden peş peşe çocuğum olmasını istiyordum. Şimdi öyle olduğu zaman çocukların bebekliğinden çalındığını düşünüyorum. İkisi de yeterli ilgiyi göremiyor. Üstüne benim doğum aşırı zordu çocuğa tövbe ettim gibi bir şey. Ama aralarında dört yaş olması tercihimdi diğer çocuk en azından kendini toparlamış oluyor

Önceden peş peşe çocuğum olmasını istiyordum. Şimdi öyle olduğu zaman çocukların bebekliğinden çalındığını düşünüyorum. İkisi de yeterli ilgiyi göremiyor. Üstüne benim doğum aşırı zordu çocuğa tövbe ettim gibi bir şey. Ama aralarında dört yaş olması tercihimdi diğer çocuk en azından kendini toparlamış oluyor
Evet bende o sebepten kızımın hakkina girmek istemiyorum kendi psikolojik sagligim acisindan da beklemek en doğrusu gibi

X