Kardeşinizin cinsel yöneliminin farkli olduğunu farketseniz ne yapardınız?

Sizin o helak oldu dediğiniz kavimden yapılan kazılarda bebek cesetlerine rastlandı araştırılınca dini terminolojiye göre buraya sayfalarca yorum yazarım ama banlanmak istemiyorum. Eşcinsellik doğuştandır bana göre hastalıktır yakın zamana kadar hastalık olarak nitelendiriliyordu zaten gelişen ‘yeni dünya düzeni’ ile hastalık tanımı kaldırıldı!
Dünyada eşcinsellik trans bireyler vs pompalanıyor bu doğru özellikle Z kuşağı gerçekten tehlike altında!
Medya bu konuda çok etkili Harry Potter yazarı Rowling’in dahi ödülü iptal edildi. Artık sanat dünyasında medya sektöründe dahi var olmak istiyorsan bir şekilde LGBT övücü olmak şartı var.
Ben bu düzene karşı olanlardanım ama sizin gibiler sadece dini hassasiyet alanından baktığında bütünü göremiyor asıl sıkıntı burda başlıyor.
Kimse mesela sorgulamıyor birçok ciddi hastalığın tedavisini karşılamayan SGK neden cinsiyet değiştirmek isteyen ergenin tedavisini hemen karşılıyor? Muhafazakar olarak tanımlanan insanlar dahi bunu sorgulamıyor benim gördüğüm. Çünkü bu ülkede her şey her tanım her sıfat “sözde”
Neyse bu konuda ilk ve son yorumum lütfen bu konulara karşıysanız bile helak melak konusunu açmayın
Helak konusundan bahsetme nedenim kimseyi dışladığım için falan değil. Sadece Müslümanlar için bahsetmek istemiştim, doğuştan gelen bi hastalık olarak belirtip desteklenip normalleştirildiği için. Müslüman olmayan kişileri bu düşünce kapsamayabilir tabiki. Kendimi daha doğru ifade etmeliydim.

birçok ciddi hastalığın tedavisini karşılamayan SGK neden cinsiyet değiştirmek isteyen ergenin tedavisini hemen karşılıyor?

öbür yazdıklarınıza girmeyeceğim ama şeriatın dibi iranda bile cinsiyet ameliyatları karşılanıyor
bi düşün bakalım olmak istemediğin bi bedendesin
ne yapardın

öbür yazdıklarınıza girmeyeceğim ama şeriatın dibi iranda bile cinsiyet ameliyatları karşılanıyor
bi düşün bakalım olmak istemediğin bi bedendesin
ne yapardın
Şia mezhebinin şeriatı tartışılır o ayrı bir konu! Hoş oğlancılığın gelenek olduğu Afganistan’da yarın karşılayabilir şaşırmayalım değil mi?
Ben dikkat ederseniz konuyu dünyadan alıp TR’ye getirdim ve bu gayet tüm dünyada pompalanıyor dedim.
İstemediğin beden gibi konuyu dramatize etmeden uzak bir yorumdu.
Devletler normal şartlarda öncelikli hastalarına yer verir kişilerin ‘istemediği beden’ algısı gibi çıtkırıldım hassasiyetler öncelikli değildir. Bu son yıllarda bu kadar ilerlemeye başladı görüyoruz.

Ben son yorumum diye belirtmiştimlütfen alıntılamayın

açıkcası ben eşcinseldir kesin diyebileceğiniz kadar keskin kanıtlarınız var diyemem bu yazdıklarınızdan. cinsel eğilimi her ne ise de zaten bu taklit edilecek vs bişe değil, birine özenip gidip bir kadınla beraber olabilir misiniz siz? ha, farklı, marjinal olmaya çalıştığı bi dönemdir, macera yaratmak için farklı arayışlara girmiş olabilir, ama hetero bir bireyse zaten o şekilde ister istemez yönelir bu taklidi yada özentisi olacak bişe assla asla değil buna emin olun.
belki bi süre daha gözlemleyip daha emin olunca ben şöyle birşey gördüm instagramında, bana herşeyi anlatabilirsin vs. diye yaklaşarak durumu öğrenebilirisiniz. yanında olduğunuzu hissederse zaten açıklar. siz de bilirsiniz durumu.
geçici bir özenti de olabilir dediğim gibi. biraz daha yakından gözlemleyin derim ben. illa post beğendi, gay çift takip ediyor diye o da oyle olacak da diyemeyiz.

bi de kullanilma ihtimali alay edilme ihtimali de var. Suan bu ihtimalleri düşünemiyor bile olabilir.
Bir öğrencim vardı. Bir zamanlar konuşmayı çok istemiştim. Onunki çocukluktan beri varmış. Liseden sonra takıldığı arkadaş çevresi tuhaftı. Çocukta da değişiklikler başladı. Şehir dışında üniversiteye gidince bayağı değişti hatta bana kullanılıyor gibi de geldi. O zamanlarda konuşmadığıma çok pişman olmuştum.
Şimdi işinde gücünde ama hayatı yolunda mı bilmem. Aklıma gelmişken halini hatrını sorayım.

Bence herseyden önce cinsel hastalıkları öğrenmesini sağlayın. Açıkçası dini olarak bir baskı uygulamanız da kesin ters teper çünkü Z kuşağına Allah yakar falan demek komik oluyor.
Cinsel yönelim ergenlikte çok şekil değiştiriyor o nedenle ustune gitmeyin. Bence onun sağlığını ve kendisini güvence altına alın önemli olan bu.

Helak konusundan bahsetme nedenim kimseyi dışladığım için falan değil. Sadece Müslümanlar için bahsetmek istemiştim, doğuştan gelen bi hastalık olarak belirtip desteklenip normalleştirildiği için. Müslüman olmayan kişileri bu düşünce kapsamayabilir tabiki. Kendimi daha doğru ifade etmeliydim.
Mune Mune

Normal bi erkek gibi zaten yani akliniza daha feminen biri gelmesin
Homoseksüel erkekler illa feminen olacak diye bir kural yok. Aşırı maskülen adamlar da öyle olabilirler.
ergenligin verdigi gecici bisey midir, hormonlarin suan oldukca tavan yapması etkili olur mu
Eşcinsellik öyle bir şey değil kişi bunu seçerek yaşamıyor öyleyse öyledir içinden geliyor diyelim.
Eşcinsel kişiler birbirlerini bir şekilde tanıyorlar bildiğiniz biri varsa ona danışın bu çocuk öyle mi diye o bilir.
Odada sebze bulacak ve onu denediğini düşünecek kadar gay ise erkekleri takip ediyor ise akrabaların ailenin falan ne düşüneceğinden çok kardeşinizi her haliyle kabul etmek için yanında olmaya odaklanın derim. Zamanı gelince zaten anlarsınız kabul edilmezse elinizden uçar gider.

Tam tersi durum da bizde var. Sanki bir anda bir şey oldu ve kardeşim değişti. Dediğiniz gibi hiç hissetmedik ben bizimkinin temelinde akran zorbalığı olduğunu dusunuyorum kardeşim kabul etmiyor sonradan fark etmiş öyle diyor.
Benim kardeşim çekinmiyor da görünüşünü kıyafetlerini tamamen değiştirdi
Disarda adıyla seslenirken bakmıyor bile
Cok zor bir durum gerçekten
Sanki moda gibi bir durum haline geldi bu inanın açıklasa da kardeşiniz size bu defa insan daha kötü hissediyor.

Elinizdeki verilere bakarak kesin “şu”dur diyemeyiz. Özentilik olabilir, popüler olma çabası olabilir, arkadaş çevresi etkiliyor olabilir, hemcinslerinden tiksinmesine sebebiyet verecek bir olay yaşamış olabilir, biseksüel olabilir, hatta gay de olabilir.

Buna çok benzer bir durumu aynı yaşlarda uzaktan bir akrabam yaşadı. Kızın lise sonlara doğru arkadaş çevresi tamamen değişti, tarzı tümüyle değişti bambaşka biri oldu hem karakter hem görüntü itibariyle. Uzun bir aradan sonra sokakta görünce tanımadım düşünün.

Bütün arkadaşları LGBT bireylerden oluşuyordu, kendini biseksüel olarak tanımlıyordu, aynı kardeşiniz gibi çekincesi yoktu sosyal medyada hep o tarz hesapları/bireyleri takip ediyordu. Çoğu kişi de biliyordu durumu.

Sonra psikologla görüşmüştü ailesinin isteğiyle ve kızın aslında çok küçükken Alzheimer hastası aklı yerinde olmadan bir aile büyüğü tarafından istismara uğradığı (cinsel organını açıp gösteriyor çocuğun yanında, fiziksel istismar yok) ve kızın bu sebeple erkek cinsel organından tiksindiği ve travma kaynaklı biseksüelliğe yöneldiği ortaya çıkıyor. Sonra tekrar düşünceleri değişti sanırım. En son erkek arkadaşı olduğunu duymuştum.

Yani bu konuların arkasında çok farklı sebepler olabiliyor. Biz homofobik olmasak da yaşadığımız ülke ve toplum aşırı homofobik, bu yüzden endişelerinizi anlıyorum. Bir de bazıları aksini savunsa da ben son yıllarda LGBT'nin gerçekten popüler kültür öğesi haline geldiğini düşünüyorum. Özellikle ergenler arasında öyle olmasa dahi popüler ya da farklı hissetmek uğruna öyleyim diyen çocuklar var. Sosyal medyada sadece LGBT hesapları takip etmek de bunun bir işareti bence. Hani bir insanın 20 arkadaşı olur 5'i LGBT'dir okey. Ama 20 arkadaşın 20'si de LGBT olunca insan ?? oluyor.

Sizin yerinizde olsam kardeşimi karşıma alır, onda bazı değişimler fark ettiğimi (meyve sebze olayını açmayın utandırmaya gerek yok) ve benimle her şeyi konuşabileceğini sakince anlatırdım. Olayın aslını öğrenmeye çalışırdım. Gerçekten (ama gerçekten!) eşcinsel veya biseksüelse de kabullenip ona mutlu olduğu yolu açmaya -belki başka bir şehirde veya yurtdışında- yardımcı olmaktan başka bir çare yok. Kızıp bağırmak, saymak sövmek, reddetmek olayları daha kötü hale götürür, yine siz üzülürsünüz.

Acaba ben farklı bi dünyada mi yaşıyorum? Hiç normal gelmiyor bana bu tarz düşünceler. Kimseyi kinamiyorum Allah kimsenin başına vermesin, destekler gibi bir konuşmadan daha çok onu korkutmadan incitmeden yaşadığı şeyin hem sağlık açısından hem dini açıdan hemde sosyal çevremiz açısından pek de uygun bir şey olmadığını anlata bilirsin açıkça bence , davul sesi uzaktan hoş gelir. Yargılanıyorum , saygı da duymuyorum çok yanlış bir düşünce tarzı Allah kimsenin başına vermesin ,ben daha çok bu gibi düşüncelerin gençler arasin da birbirine özenmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya olsun çevre olsun bu kişilerin popüler olup tanınması konuşulması gençler arasin da hoş görünüyor. Farklı olma çabaları oluyor şuan ki neslin, şahsi düşüncem oyle saygı duyarım yok normal bir şey desteklerim demeyin insan kendi ailesine gelince iş değişiyor. Konu sahibinin de dediği gibi , yani bu durumu kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Hakkınız da hayırlısı ben böyle gençlere üzülüyorum, benim bu yaşlarım da kizlar erkeklere , erkekler kızlara aşık olurdu , hatta kiz geri durur erkek peşin den koşardı , simdi ki zamana ben yetişemiyorum uyum sağlamakta zorlanıyorum açıkçası bu vesile ile içimi de dökmüş oldum :) bu toplum da bir yer de bir yanlış varda çözemiyorum:)
Bu konularda pek bilgim yok o yüzden danismak istedim aslinda. Kardesim icin özenmekle alakali olduğunu düşünüyorum ben çünkü düşünce yapısı hep degisik biri. Mesela ornek vereyim meyve yemez hic bi meyveyi yemez tatmadan yemem der ama avokado yerim falan yapar patlican yemez her seyi seçer görüntüsüne göre yemez falan ama sushi yerim falan yapar bunu da arkadaslari ile beraberken yapar ama. Boyle farklilik, hic alisilmamis her evde olmayan seyler fazla denenmeyen seyler. Digerleri icin iyy fakir falan vs gibi tepkiler vermeye basladi garip garip halleri var. Böyle hayata bakışı hep bu yönde bunu yiyeceklerden orneklendirdim suan. Dini, ahlaki ya da herhangi konuda düşünce yapısı da böyle. Farklılık onun icin çok onemli gibi davranır. Cevresi de etkiliyor olabilir diye düşünüyorum o yüzden farklı görünmek icin böyle yaklaşıyor olabilir cinsellige de bilmiyorum belki ben böyle düşünüyorum ama dedigim gibi escinsellikle ilgili hic bilgim yok. Günümüz şartlarına göre bakiyorum biraz aslında. Sosyal medya, genclerin hayata bakışı vs günümüzde her seyi uç noktada yaşıyoruz

Elinizdeki verilere bakarak kesin “şu”dur diyemeyiz. Özentilik olabilir, popüler olma çabası olabilir, arkadaş çevresi etkiliyor olabilir, hemcinslerinden tiksinmesine sebebiyet verecek bir olay yaşamış olabilir, biseksüel olabilir, hatta gay de olabilir.

Buna çok benzer bir durumu aynı yaşlarda uzaktan bir akrabam yaşadı. Kızın lise sonlara doğru arkadaş çevresi tamamen değişti, tarzı tümüyle değişti bambaşka biri oldu hem karakter hem görüntü itibariyle. Uzun bir aradan sonra sokakta görünce tanımadım düşünün.

Bütün arkadaşları LGBT bireylerden oluşuyordu, kendini biseksüel olarak tanımlıyordu, aynı kardeşiniz gibi çekincesi yoktu sosyal medyada hep o tarz hesapları/bireyleri takip ediyordu. Çoğu kişi de biliyordu durumu.

Sonra psikologla görüşmüştü ailesinin isteğiyle ve kızın aslında çok küçükken Alzheimer hastası aklı yerinde olmadan bir aile büyüğü tarafından istismara uğradığı (cinsel organını açıp gösteriyor çocuğun yanında, fiziksel istismar yok) ve kızın bu sebeple erkek cinsel organından tiksindiği ve travma kaynaklı biseksüelliğe yöneldiği ortaya çıkıyor. Sonra tekrar düşünceleri değişti sanırım. En son erkek arkadaşı olduğunu duymuştum.

Yani bu konuların arkasında çok farklı sebepler olabiliyor. Biz homofobik olmasak da yaşadığımız ülke ve toplum aşırı homofobik, bu yüzden endişelerinizi anlıyorum. Bir de bazıları aksini savunsa da ben son yıllarda LGBT'nin gerçekten popüler kültür öğesi haline geldiğini düşünüyorum. Özellikle ergenler arasında öyle olmasa dahi popüler ya da farklı hissetmek uğruna öyleyim diyen çocuklar var. Sosyal medyada sadece LGBT hesapları takip etmek de bunun bir işareti bence. Hani bir insanın 20 arkadaşı olur 5'i LGBT'dir okey. Ama 20 arkadaşın 20'si de LGBT olunca insan ?? oluyor.

Sizin yerinizde olsam kardeşimi karşıma alır, onda bazı değişimler fark ettiğimi (meyve sebze olayını açmayın utandırmaya gerek yok) ve benimle her şeyi konuşabileceğini sakince anlatırdım. Olayın aslını öğrenmeye çalışırdım. Gerçekten (ama gerçekten!) eşcinsel veya biseksüelse de kabullenip ona mutlu olduğu yolu açmaya -belki başka bir şehirde veya yurtdışında- yardımcı olmaktan başka bir çare yok. Kızıp bağırmak, saymak sövmek, reddetmek olayları daha kötü hale götürür, yine siz üzülürsünüz.
Yok asla dedigim gibi kizip bagirmak tarzim degil yapamam da zaten hatta onun boyle hissedip caresiz kalisini düşünüp agliyorum durmadan diyebilirim :KK43: ama cevre ve aile ortami beni korkutuyor. Ailemin de üzülmesini korkmasini paniklemesini istemedigim icin duyurmadan nasil yol izleyebilirim diye düşünüyorum bu yüzden fikir almak isteyip buraya yazdim aslinda.

Banane der geçerdim sanane ?
Millet cinsel hayatı,kiminle ilişki kurduğu sizi niye ilgilendiriyor üstelik kardeş yani hani eşin falan olur kendini kandirilmis hissedersin anlarım da kardeşinin kiminle ne yaptığı neden bu kadar dert olmuş sebebi şu homofobik değilim diyorsun ama bence homofobiksin homofobi:eşcinselleri sevmeyen,önyargılı yaklaşan bireylere denilir.
Bence sen kendini sorgula.
Ya kardesim sen bence bi tedavi ol. Git de ki doktora ben bulundugum ülkenin insanindan bi haberim hayali bi dunyam var ona gore yasayip tepkiler veriyorum. Belki yardimci olur sana. Cunku bu ulkede escinsel olup bu konu yüzünden öldürülen, intihara sürüklenen, kabul edilmek icin cirpinan, toplum tarafindan dışlanan, çalışmakta meslek sahibi olmakta zorlanan, iliskisini gizlemek zorunda olan bisuru insan var. Kardesim icin endiselenmem normal sanki he ? Illa eşim mi olmali esim olsa bosanirim gecerim kardesimi napayim ? Kiyaslama yaptigina bak zeka pırıl pırıl maşallah. Ayni evde yasiyoruz sinav senesinde ailemin bunu farketmesi ogrenmesi verilebilecek tepkilerden korkmam kardesimin gelecegi icin onemli zamanlarinda bundan nasil etkileneceginden korkmam anormalse oturup sorgulayayim kendimi!!!! hayret bisey yaa. Hayata baktiginiz pencere bi tuhaf, ulkeye genel bi bakin bi zahmet !

Baba figürü uzakta ise veya anne otoriter baba pasifse falan böyle olduğunu düşünen görüşler var.
Evet annem daha otoriterdir baba pasif sakin kendi halinde. Bu konuyu uzman kişilere danismam gerekebilir o zaman sayet bunun gibi etkenler varsa.

Banane der geçerdim sanane ?
Millet cinsel hayatı,kiminle ilişki kurduğu sizi niye ilgilendiriyor üstelik kardeş yani hani eşin falan olur kendini kandirilmis hissedersin anlarım da kardeşinin kiminle ne yaptığı neden bu kadar dert olmuş sebebi şu homofobik değilim diyorsun ama bence homofobiksin homofobi:eşcinselleri sevmeyen,önyargılı yaklaşan bireylere denilir.
Bence sen kendini sorgula.
Bi de yani kiminle ne yaptigi neden bu kadar dert olmus diyor. Bunun hastaligi var, kullanilmasi var, kandirilmasi var. Bu sebeplerle tehdit edilip bunalima girme riski var. Siz dunyadan bi habersiniz gercekten çıkıp biraz topluma karisin. 30 40 yasindaki adamdan bahsediyoruz sanki de verdigi tepkilere bak.

açıkcası ben eşcinseldir kesin diyebileceğiniz kadar keskin kanıtlarınız var diyemem bu yazdıklarınızdan. cinsel eğilimi her ne ise de zaten bu taklit edilecek vs bişe değil, birine özenip gidip bir kadınla beraber olabilir misiniz siz? ha, farklı, marjinal olmaya çalıştığı bi dönemdir, macera yaratmak için farklı arayışlara girmiş olabilir, ama hetero bir bireyse zaten o şekilde ister istemez yönelir bu taklidi yada özentisi olacak bişe assla asla değil buna emin olun.
belki bi süre daha gözlemleyip daha emin olunca ben şöyle birşey gördüm instagramında, bana herşeyi anlatabilirsin vs. diye yaklaşarak durumu öğrenebilirisiniz. yanında olduğunuzu hissederse zaten açıklar. siz de bilirsiniz durumu.
geçici bir özenti de olabilir dediğim gibi. biraz daha yakından gözlemleyin derim ben. illa post beğendi, gay çift takip ediyor diye o da oyle olacak da diyemeyiz.
Kesinlikle kesin diyeceğim seyler yok ama şüphelendiren seyler de var. Belki elimden bisey gelecekken gec kalmaktan korkuyorum. Hani şöyle aciklayayim merak olur biriyle konuşur kisi video ister fotograf ister boyle denerken cekip atar. Sonra o kisi tehdit eder soyleyemez vs. Neler duyuyoruz olmaz denmez anlıktır boyle seyler. Daha gecen gordum genc bi kizi biri tehdit etmis goguslerini cek at yoksa sosyal medya hesaplarini calarim falan. O kadar kötü niyetliler var ki her sey olabilir. Acikca konusamayinca da uyarmam mümkün olmuyor. Aslinda her yönden endiseli durumda kaliyorum.

Tam tersi durum da bizde var. Sanki bir anda bir şey oldu ve kardeşim değişti. Dediğiniz gibi hiç hissetmedik ben bizimkinin temelinde akran zorbalığı olduğunu dusunuyorum kardeşim kabul etmiyor sonradan fark etmiş öyle diyor.
Benim kardeşim çekinmiyor da görünüşünü kıyafetlerini tamamen değiştirdi
Disarda adıyla seslenirken bakmıyor bile
Cok zor bir durum gerçekten
Sanki moda gibi bir durum haline geldi bu inanın açıklasa da kardeşiniz size bu defa insan daha kötü hissediyor.
Evet genclerde cok yaygin okuluna gittigimde farkettim ben de. Kiz öğrenci erkek gibi giyinmiş. Erkekler daha feminen. En yakin arkadaslari da öyle kardesimin. Ozenerek degisebilme durumlari olabiliyor gibi geliyor biraz. Daha farkli şeylerden de etkileniyor çünkü. Mesela yakin arkadaslari tarotla ilgileniyor bu da ilgilenmeye çalışıyor ya da otantik seylerle ilgileniyor bu da oyle seyler bakiyor tütsü dolduruyor evi falan. Halbuki ilgi alanlari bambaskaydi cevresine gore sekil aliyor sürekli.

Bu konularda pek bilgim yok o yüzden danismak istedim aslinda. Kardesim icin özenmekle alakali olduğunu düşünüyorum ben çünkü düşünce yapısı hep degisik biri. Mesela ornek vereyim meyve yemez hic bi meyveyi yemez tatmadan yemem der ama avokado yerim falan yapar patlican yemez her seyi seçer görüntüsüne göre yemez falan ama sushi yerim falan yapar bunu da arkadaslari ile beraberken yapar ama. Boyle farklilik, hic alisilmamis her evde olmayan seyler fazla denenmeyen seyler. Digerleri icin iyy fakir falan vs gibi tepkiler vermeye basladi garip garip halleri var. Böyle hayata bakışı hep bu yönde bunu yiyeceklerden orneklendirdim suan. Dini, ahlaki ya da herhangi konuda düşünce yapısı da böyle. Farklılık onun icin çok onemli gibi davranır. Cevresi de etkiliyor olabilir diye düşünüyorum o yüzden farklı görünmek icin böyle yaklaşıyor olabilir cinsellige de bilmiyorum belki ben böyle düşünüyorum ama dedigim gibi escinsellikle ilgili hic bilgim yok. Günümüz şartlarına göre bakiyorum biraz aslında. Sosyal medya, genclerin hayata bakışı vs günümüzde her seyi uç noktada yaşıyoruz
Sizi çok taktir ettim çok iyi gözlemlenmiş sin kardeşini anlattığın kadarı ile de kardeşin bence eşcinsel değil ama özeniyor kaydı kayicak gibi arkadaş ortamı da bu şekilde ise işiniz zor. Bence destek alın, günümüzün acı ama gerçek yüzü ergenlerin özenmesi ve arkadaş kurbanı olması

Ya kardesim sen bence bi tedavi ol. Git de ki doktora ben bulundugum ülkenin insanindan bi haberim hayali bi dunyam var ona gore yasayip tepkiler veriyorum. Belki yardimci olur sana. Cunku bu ulkede escinsel olup bu konu yüzünden öldürülen, intihara sürüklenen, kabul edilmek icin cirpinan, toplum tarafindan dışlanan, çalışmakta meslek sahibi olmakta zorlanan, iliskisini gizlemek zorunda olan bisuru insan var. Kardesim icin endiselenmem normal sanki he ? Illa eşim mi olmali esim olsa bosanirim gecerim kardesimi napayim ? Kiyaslama yaptigina bak zeka pırıl pırıl maşallah. Ayni evde yasiyoruz sinav senesinde ailemin bunu farketmesi ogrenmesi verilebilecek tepkilerden korkmam kardesimin gelecegi icin onemli zamanlarinda bundan nasil etkileneceginden korkmam anormalse oturup sorgulayayim kendimi!!!! hayret bisey yaa. Hayata baktiginiz pencere bi tuhaf, ulkeye genel bi bakin bi zahmet !
Tebrik ederim gerçekten, artık kendim gibi düşünen insan az olduğu için etrafım da böyle ben gibi düşünenleri görünce seviniyorum :)

X