Kardeşinizin cinsel yöneliminin farkli olduğunu farketseniz ne yapardınız?

Evet beraber pek bisey yapmiyoruz yani yalniz ikimiz yapmiyoruz belki yakin davranirsam yalniz biseyler yaparsak paylasmak isteyebilir. Boylece onu tehlikelerden koruyacak sekilde yardimci olabilirim tesekkur ederim bu fikir icin :)
Rica ederim. Z kuşağı gençlerine ulaşmak zor oluyor bazen ama illa ki ilgi alaniyla bir şeyle ortak bir paydada buluşup ona yaklaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Kolayliklar ve kalbinize huzur diliyorum.

Evet kardeşim babamla pek paylasim yapan bir cocuk olmadi. Arkadas cevresi karışık olsa da baba amca vs uzakti. Sizin tanıdığınız nasil peki suan?

Rica ederim. Z kuşağı gençlerine ulaşmak zor oluyor bazen ama illa ki ilgi alaniyla bir şeyle ortak bir paydada buluşup ona yaklaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Kolayliklar ve kalbinize huzur diliyorum.
Cok sagolun evet gencleri anlamak, ortak noktalar bulmak zor. Yine de cabalayacagim. insallah sorunsuz kimseyi kirmadan üzmeden halledebilirim :)

Ben sizi anlıyorum. Sizin yapacak tek bir şeyiniz var. Oturup kardeşinizle bu konuları konuşmak.
Anladığım kadarıyla özenti bir tip. Bu özendiği için bir merak olabilir.
Ve odasını da siz toplamayın. Kocaman çocuk şaşırdım yani odasını neden topluyorsunuz ki? Bırakın dağınık kalsın isterse. Ben 6 yaşımdaki çocuğumun odasını toplamıyorum, kendisi topluyor.

Ben komik esprileri begenebilirim takipte edebilirim dedigim gibi bu tarz seylere asla karsi biri degilim. Bisuru film dizi izlemisimdir bu yönde asla baska gozle bakmadim garip görmedim. Normalde buna katılıyorum hetero birey heterodur. Ama cevrenin de bi cok sey de etkili oldugunu düşünüyorum. Çünkü o yaşlarımı ve cevremi düşününce yaptiklarim düşündüklerim söylediklerim o kadar baskaydi ki. Ilginc olmak oyle görünmek cevremle ayni davranmak düşünmek istenebiliyor. En absürt sey bile cekici gelebiliyor. Ama ben boyleyken baska bi arkadasim cok düz kendi halinde olabiliyordu. Herkes bir ornek olmadigi icin kimisi etkilenmezken kimisi etkilenebilir gibi geliyor. O yuzden bu ihtimali de sorguladim ister istemez. Ama bu etkilenme değilse karsi gelirim de demiyorum asla yaninda her zaman oldum olurum da. Ama hayatini belki bir cok yönde etkileyecek, gizli yasamlar yasamasina sebep olacak, kendini kabul ettirme cabasina girmesine sebep olacak önemli biseyi de böyle etkilenerek yaşamasini istemem. Her ihtimali düşünmek zorunda kalıyorum.

Ah keske toplasa ne kavgalar yaptim bu yönde bi bilseniz. her isini bana yaptırır annem de fazla simartti o da etkili bu huyunda. Ve gerçekten özenti bi tip hep oyle oldu. Hemen etkilenen biri. Dusuncesi tarzi hayata bakışı cok kisa surede degisebiliyor.

Çok haklısınız ya. Böyle ablayı öpsün başına koysun.

Yorumumu düzeltmek istiyorum değiştiremediğim için; doğuştan gelen bi meyil olabiliyormuş fakat kişi kendini yönetmesi gerekirmiş. Son cümleme ithafen yazıyorum.

Kardesimin cinsel yoneliminin farkli oldugundan suphelensem, kendisine her kosulda yaninda oldugumu acik ve net soylerdim o ne anlar ne yorumlarsa artik. Belki sandiginiz gibi bir yonelim yoktur, ama suphelendiginiz sekilde arkadaslarina oykunuyor olabilir.

Bu arada konu icindeki yok kavim helak oldu vs safsatalarina inanmayin, eger bu kavim helak etme olayi escinsellikle alakali olaydi, ortada Yunan medeniyeti diye bir kavram kalmazdi, keza su kadim Anadolu topraklarinda da az buz escinsellik hikayesi yok degil.

Birlikte dışarı çıkıp kendisiyle konuşmak istediğinizi söyleyerek, her ne olursa olsun yanında olacağınızı hissettirerek samimiyetle konuşun. Duruma göre tavır alırsınız.

Yorumumu düzeltmek istiyorum değiştiremediğim için; doğuştan gelen bi meyil olabiliyormuş fakat kişi kendini yönetmesi gerekirmiş. Son cümleme ithafen yazıyorum.
Iste dogustan olunca kendini yönetmesi demek istemedigi belki icinden gelmedigi bi hayata mecbur kalmasi demek oluyor. Böyle bi zorunluluga sokmak hic istemem ki. Hakkim da degil haddim de degil. Hissettigi neyse ona gore yaşasın herkes fakat dedigim gibi cevresel etkilerden dolayi böyle hissediyorsa şuan bunu istemiyorum ben. Yani dogustan gelen biseyse zaten yapilacak bisey olmaz kabul etmekten baska ama diger türlüsü karmaşa yaşamasına sebep olabilir. Suan boyle hissederken bianda degisebilir sorun yasayabilir. Buna çözüm aramak istiyorum aslında ama konusamadigim icin kendisiyle sıkışıp kaldım biraz

Özelini karıştırıp durmayın o bir birey. Rahatsız olur. Bu durumda kendisi birşey denediği sürece sessiz kalın.
Özelini karıştırmadım aslında. Yani düzenli yaptığım odasını topladigim süpürdüğüm bi gündü. Kendisi yapmayip bize yaptirdigi icin mecbur kaliyoruz biraz. Zaten son senesi oldugu icin surekli kursta falan vakti de pek olmuyor. Duzenli titiz de olmayinca ben yapiyorum. Hususi dur odasina bakayim esyalarini inceleyeyim demedim. Kenara acik olan bi büyük kutunun icine koymus sadece toplarken denk geldi. Ve iyi ki bana denk geldi diye düşünüyorum. Annem yapsa ona denk gelse baska tepkiler verebilirdi belki bilemiyorum belki anlamazdı bile ama yine de mantıkli gelmezdi sorgulardı. Aslinda bunun icin de dikkatli olmasını bekliyorum evet boyle hissediyor belki ama suan icin böyle seylerin konuşulmasına kimsenin hazir olduğunu düşünmüyorum hele sinav senesinde.

Ergenlikte biseksüel eğilimi olan çok arkadaşım oldu. Bir kız arkadaşım lisede bir kıza aşık oldu hatta üniversiteye başladı başka bir kızla sevgili oldu. Üçüncü sınıftan itibaren baya erkeklere düşkün çapkın bir kız oldu. Hiçbir kadın ilgisini çekmedi. Böyle bir erkek arkadaşım da oldu. İki üç sene biseksuel olup sonra hetero oldu. Tabi ki biseksuel de kalabilirdi benim yargılamak haddim değil ama benim evladım olsa mesela sanırım anlamaya çalışır, dertleşir ve destek olurdum. Burada korkum yanlış kişilerle arkadaşlık etmesi ya da hastalık kalması olurdu öncelik olarak. Dolaylı yoldan cinsel hastalıkları anlatan bir belgesel izletirdim sanırım ki Allah korusun geçici bir durumda bile izleri ömür boyu kalmasın. Bununla alakalı bir yazı hazırlamam lazım beraber bakalım sende izle benim canım sıkılır tek falan derdim sanırım. Ben yetişkin insanların kararlarına karışmaması tarafındayım ama ailemden biri ise ekstra anlayış gösterirdim ki bana açılsın arkadaşları ile tanışalım vs. Etraf manyak sapık dolu

Acaba ben farklı bi dünyada mi yaşıyorum? Hiç normal gelmiyor bana bu tarz düşünceler. Kimseyi kinamiyorum Allah kimsenin başına vermesin, destekler gibi bir konuşmadan daha çok onu korkutmadan incitmeden yaşadığı şeyin hem sağlık açısından hem dini açıdan hemde sosyal çevremiz açısından pek de uygun bir şey olmadığını anlata bilirsin açıkça bence , davul sesi uzaktan hoş gelir. Yargılanıyorum , saygı da duymuyorum çok yanlış bir düşünce tarzı Allah kimsenin başına vermesin ,ben daha çok bu gibi düşüncelerin gençler arasin da birbirine özenmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya olsun çevre olsun bu kişilerin popüler olup tanınması konuşulması gençler arasin da hoş görünüyor. Farklı olma çabaları oluyor şuan ki neslin, şahsi düşüncem oyle saygı duyarım yok normal bir şey desteklerim demeyin insan kendi ailesine gelince iş değişiyor. Konu sahibinin de dediği gibi , yani bu durumu kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Hakkınız da hayırlısı ben böyle gençlere üzülüyorum, benim bu yaşlarım da kizlar erkeklere , erkekler kızlara aşık olurdu , hatta kiz geri durur erkek peşin den koşardı , simdi ki zamana ben yetişemiyorum uyum sağlamakta zorlanıyorum açıkçası bu vesile ile içimi de dökmüş oldum :) bu toplum da bir yer de bir yanlış varda çözemiyorum:)

Evet kardeşim babamla pek paylasim yapan bir cocuk olmadi. Arkadas cevresi karışık olsa da baba amca vs uzakti. Sizin tanıdığınız nasil peki suan?
Baba figürü uzakta ise veya anne otoriter baba pasifse falan böyle olduğunu düşünen görüşler var.

Eşcinsellik normal ve doğuştan gelen normal bir şey olsaydı bir kavim bu yüzden helak edilmezdi.
Sizin o helak oldu dediğiniz kavimden yapılan kazılarda bebek cesetlerine rastlandı araştırılınca dini terminolojiye göre buraya sayfalarca yorum yazarım ama banlanmak istemiyorum. Eşcinsellik doğuştandır bana göre hastalıktır yakın zamana kadar hastalık olarak nitelendiriliyordu zaten gelişen ‘yeni dünya düzeni’ ile hastalık tanımı kaldırıldı!
Dünyada eşcinsellik trans bireyler vs pompalanıyor bu doğru özellikle Z kuşağı gerçekten tehlike altında!
Medya bu konuda çok etkili Harry Potter yazarı Rowling’in dahi ödülü iptal edildi. Artık sanat dünyasında medya sektöründe dahi var olmak istiyorsan bir şekilde LGBT övücü olmak şartı var.
Ben bu düzene karşı olanlardanım ama sizin gibiler sadece dini hassasiyet alanından baktığında bütünü göremiyor asıl sıkıntı burda başlıyor.
Kimse mesela sorgulamıyor birçok ciddi hastalığın tedavisini karşılamayan SGK neden cinsiyet değiştirmek isteyen ergenin tedavisini hemen karşılıyor? Muhafazakar olarak tanımlanan insanlar dahi bunu sorgulamıyor benim gördüğüm. Çünkü bu ülkede her şey her tanım her sıfat “sözde”
Neyse bu konuda ilk ve son yorumum lütfen bu konulara karşıysanız bile helak melak konusunu açmayın

Banane der geçerdim sanane ?
Millet cinsel hayatı,kiminle ilişki kurduğu sizi niye ilgilendiriyor üstelik kardeş yani hani eşin falan olur kendini kandirilmis hissedersin anlarım da kardeşinin kiminle ne yaptığı neden bu kadar dert olmuş sebebi şu homofobik değilim diyorsun ama bence homofobiksin homofobi:eşcinselleri sevmeyen,önyargılı yaklaşan bireylere denilir.
Bence sen kendini sorgula.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…