ben o siteden bir kardeş buldum ama imkanı yok iletişime geçemedim çnkü bilgiler o kadar eski ki öğretmenleri taa 2 3 yıl önce tayin olmuş...ne bileyim okulu arıyorum öğretmeniyle görüşemiyorum fln...anlayacağınız sinirlerim bozuldu...
16 yaşındayken seçmiştim kardeşimi. benden 6 yaş küçük bir kız çocuğu gaziantepten. memur çocuğuydum çok para geçmezdi elime, biraz okul harçlığı işte. hatta aileme bile söylemeye çekindim sonuçta biz de zengin değildik. ama ben bu çocuğa yardım edecektim. paramı biriktirirdim birkaç ay sonra dükkan dükkan gezip uygun bir şeyler bulmaya çalışırdım. ya bir kazak ya bir ayakkabı ama mutlaka yanında bir sürü kalem silgi çorap toka gibi ıvır zıvır hatta çikolata jelibon falan da alırdım. son kuruşuma kadar harcardım. paket yapar beklerdim bir sonraki pazartesiyi. harçlığımı alınca onu da kargoya verir kardeşimi sevindirirdim. ben bi hafta daha çulsuz gezerdim ama hiç koymazdı.
ilk gönderdiğim kargoda tabi bir sürü şey vardı. kardeşim çok sevinmiş. ama erkek kardeşi o kadar kıskanmış ki her şeye el koymuş vermiyormuş. ben de abla isterim diye ağlıyormuş. bunu öğrendiğimde bir dahaki kargomda ona da boya ve araba şeklinde metal kalem kutu almıştım. içine de erkeklere göre resimli kalemler silgilerle doldurmuştum. tabiki onunkini ayrı paketledim. çocuk bu paketi alınca seviçten delirmiş bir gün boyunca sokaklarından geçenleri durdurup aldıklarımı gösterip benim de ablam var diyormuş. kardeşim anlatmıştı. hala hatırlayınca hem gülüyorum hem ağlayasım geliyor. sonra o ufak oğlancık da mektup yazmıştı bana hem de güllü kağıdaopuyorumnanaktan
şimdi kardeşim 16 yaşında, sağlık meslek lisesini kazandı ve hemşire olacak 2 sene sonra. bir de bir hayalim var onunla ilgili. evlendiği zaman gaziantep e düğününe gidip koluna bir bilezik takmak istiyorumolumunekankayizsmile
ben yazarken çok duygulandım yaa. bir mail atayım bari kardeşime. okullarında bilgisayar laboratuvarı var. artık mektupların kaybolması derdi bitti. ama onun heyecanı da bi başkaydı hani!:1hug:
yazdıklarınızı duygularınızı yaşar gibi hersatırı tek tek okudum. bugün bende bir kardeş seçtim kendime yarın öğretmeniyle görüşüp elimden geleni yapacağım onun için.bu çokgüzel birşey.keşke elimden gelsede daha çok şey yapabilsem.herkeze bu duyarlılığı için teşekküretmek istiyorum.
Kardeş için yapılması gereken nedir? ne yapmalıyım nasıl bulacağım yardımcı olun bende yardımcı olmak istiyorum Lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?