• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşini seç...

ben o siteden bir kardeş buldum ama imkanı yok iletişime geçemedim çnkü bilgiler o kadar eski ki öğretmenleri taa 2 3 yıl önce tayin olmuş...ne bileyim okulu arıyorum öğretmeniyle görüşemiyorum fln...anlayacağınız sinirlerim bozuldu...

Benimde burdan duyarak seçtiğim kardeşim var...
Menekşem görüşüyoruz o kadar tatlı ki dünyalara bedel...
Umarım tüm hayallerine kavuşur...

:nazar:
ben o siteden bir kardeş buldum ama imkanı yok iletişime geçemedim çnkü bilgiler o kadar eski ki öğretmenleri taa 2 3 yıl önce tayin olmuş...ne bileyim okulu arıyorum öğretmeniyle görüşemiyorum fln...anlayacağınız sinirlerim bozuldu...

site yenilenince tekrar denersiniz?iyi günlera.s.

Kardeşini Bekleyen: 7252 Kardeşini Bulan: 71801 Okul: 2763 Kitap Bekleyen Okul: 7 Gönüllü: 164 Mesaj: 10

16 yaşındayken seçmiştim kardeşimi. benden 6 yaş küçük bir kız çocuğu gaziantepten. memur çocuğuydum çok para geçmezdi elime, biraz okul harçlığı işte. hatta aileme bile söylemeye çekindim sonuçta biz de zengin değildik. ama ben bu çocuğa yardım edecektim. paramı biriktirirdim birkaç ay sonra dükkan dükkan gezip uygun bir şeyler bulmaya çalışırdım. ya bir kazak ya bir ayakkabı ama mutlaka yanında bir sürü kalem silgi çorap toka gibi ıvır zıvır hatta çikolata jelibon falan da alırdım. son kuruşuma kadar harcardım. paket yapar beklerdim bir sonraki pazartesiyi. harçlığımı alınca onu da kargoya verir kardeşimi sevindirirdim. ben bi hafta daha çulsuz gezerdim ama hiç koymazdı.

ilk gönderdiğim kargoda tabi bir sürü şey vardı. kardeşim çok sevinmiş. ama erkek kardeşi o kadar kıskanmış ki her şeye el koymuş vermiyormuş. ben de abla isterim diye ağlıyormuş. bunu öğrendiğimde bir dahaki kargomda ona da boya ve araba şeklinde metal kalem kutu almıştım. içine de erkeklere göre resimli kalemler silgilerle doldurmuştum. tabiki onunkini ayrı paketledim. çocuk bu paketi alınca seviçten delirmiş bir gün boyunca sokaklarından geçenleri durdurup aldıklarımı gösterip benim de ablam var diyormuş. kardeşim anlatmıştı. hala hatırlayınca hem gülüyorum hem ağlayasım geliyor. sonra o ufak oğlancık da mektup yazmıştı bana hem de güllü kağıdaopuyorumnanaktan

şimdi kardeşim 16 yaşında, sağlık meslek lisesini kazandı ve hemşire olacak 2 sene sonra. bir de bir hayalim var onunla ilgili. evlendiği zaman gaziantep e düğününe gidip koluna bir bilezik takmak istiyorumolumunekankayizsmile

ben yazarken çok duygulandım yaa. bir mail atayım bari kardeşime. okullarında bilgisayar laboratuvarı var. artık mektupların kaybolması derdi bitti. ama onun heyecanı da bi başkaydı hani!:1hug:

Ah ah, bu konu icimde bir yara... Benim bir istegim var, Allah uzun omur verirse ve nasip ederse ben oz cocugumun yaninda bir de evlatlik edinmek istiyorum.. Belki ikincisini de... Ne zaman muhtac ve yetim cocuk gorsem gozlerim bugulaniyor. Cok masum ve saf olmalari beni utandiriyor, kendimden utaniyorum ben Allaha sukur cok seylere sahipmisim megerse...

Ben kardesini sec diye bir olayi Turkiyedeyken hic duymamistim, ilk defa Canakkaledeyken 18 yasindayken cocuk esirgemeyi ziyaret etmistim iki kez filan, devam edemedim OSS kaygisi vardi o zamanlar, sonra Istanbulda universite bitince Mavimisket dernegi (o zamanlar dernek degildi henuz) araciligiyla her c.tesi ziyaret ederdik bir yuvayi. Onlarin ablalari abileri olmadan once psikoloji, davranis vs. egitim vermislerdi bizlere. Ama o da ise girdikten sonra ve sonrasinda evlenip yurt disina gelisim nedeniyle kaldi...
HuzunApla, size gipta ile baktim ve takdir ettim 16 yasindayken bu bilince varmis ve hala daha baginizi koparmamissiniz. Ben de bir kucugun mektubu hala sakli durur...

Facebookta bu siteyi paylastim, olur mu olur belki bazi arkadaslarim ilgi gosterir konuya, bir de kardeslerimle konusacagim yarin...

o kadar da abartılacak bir bilinçliliğim yoktu aslında. yokluğun, her istediğini alamamanın ne olduğunu iyi bilirim. sağolsun annem babam yemedi yedirdi giymedi giydirdi ama yine de istediğim pek çok şeye sahip olamadım hiçbir zaman. bunu yaşayan insanlar yardım etme konusunda daha bilinçli oluyor. varlıklı ailelerin çocuklarının, ''para yok'' ne demek bilmeyen gençlerin bu konuda duyarlı olmasını beklemiyorum zaten.

ailem böyle yetiştirdi. örneğin babam çok az şeye kızar ama sokakta yemek yemeye kızar. birinin çocuğu görür canı çeker der. ya da bize gelecek misafirin durumu iyi değilse pahalı şeyler ikram etmeyiz. biz onlara gidince mahçup olmasınlar diye.
boşuna dememişler yaşamayan bilemezşutarafagitti

16 yaşındayken seçmiştim kardeşimi. benden 6 yaş küçük bir kız çocuğu gaziantepten. memur çocuğuydum çok para geçmezdi elime, biraz okul harçlığı işte. hatta aileme bile söylemeye çekindim sonuçta biz de zengin değildik. ama ben bu çocuğa yardım edecektim. paramı biriktirirdim birkaç ay sonra dükkan dükkan gezip uygun bir şeyler bulmaya çalışırdım. ya bir kazak ya bir ayakkabı ama mutlaka yanında bir sürü kalem silgi çorap toka gibi ıvır zıvır hatta çikolata jelibon falan da alırdım. son kuruşuma kadar harcardım. paket yapar beklerdim bir sonraki pazartesiyi. harçlığımı alınca onu da kargoya verir kardeşimi sevindirirdim. ben bi hafta daha çulsuz gezerdim ama hiç koymazdı.

ilk gönderdiğim kargoda tabi bir sürü şey vardı. kardeşim çok sevinmiş. ama erkek kardeşi o kadar kıskanmış ki her şeye el koymuş vermiyormuş. ben de abla isterim diye ağlıyormuş. bunu öğrendiğimde bir dahaki kargomda ona da boya ve araba şeklinde metal kalem kutu almıştım. içine de erkeklere göre resimli kalemler silgilerle doldurmuştum. tabiki onunkini ayrı paketledim. çocuk bu paketi alınca seviçten delirmiş bir gün boyunca sokaklarından geçenleri durdurup aldıklarımı gösterip benim de ablam var diyormuş. kardeşim anlatmıştı. hala hatırlayınca hem gülüyorum hem ağlayasım geliyor. sonra o ufak oğlancık da mektup yazmıştı bana hem de güllü kağıdaopuyorumnanaktan

şimdi kardeşim 16 yaşında, sağlık meslek lisesini kazandı ve hemşire olacak 2 sene sonra. bir de bir hayalim var onunla ilgili. evlendiği zaman gaziantep e düğününe gidip koluna bir bilezik takmak istiyorumolumunekankayizsmile

ben yazarken çok duygulandım yaa. bir mail atayım bari kardeşime. okullarında bilgisayar laboratuvarı var. artık mektupların kaybolması derdi bitti. ama onun heyecanı da bi başkaydı hani!:1hug:

kaydirigubbakcemile5a.s.:nazar::nazar::nazar:

Kardeşini Bekleyen: 7283 Kardeşini Bulan: 71772 Okul: 2763 Kitap Bekleyen Okul: 7 Gönüllü: 146 Mesaj: 28

yazdıklarınızı duygularınızı yaşar gibi hersatırı tek tek okudum. bugün bende bir kardeş seçtim kendime yarın öğretmeniyle görüşüp elimden geleni yapacağım onun için.bu çokgüzel birşey.keşke elimden gelsede daha çok şey yapabilsem.herkeze bu duyarlılığı için teşekküretmek istiyorum.

Kardeş için yapılması gereken nedir? ne yapmalıyım nasıl bulacağım yardımcı olun bende yardımcı olmak istiyorum Lütfen

yazdıklarınızı duygularınızı yaşar gibi hersatırı tek tek okudum. bugün bende bir kardeş seçtim kendime yarın öğretmeniyle görüşüp elimden geleni yapacağım onun için.bu çokgüzel birşey.keşke elimden gelsede daha çok şey yapabilsem.herkeze bu duyarlılığı için teşekküretmek istiyorum.

kutluyoruma.s.:nazar::nazar:

Back