Kardeşimle aramıza bebek girdi

Siz arada bunalıyordunuz o da bunalıyordur ama bunu ifade etmiyor. Bu yuzden mi kardeşinizi bu kadar burda gömüyorsunuz. İllaki bunalıyordur her anne ara sıra bunalır. Ama belki daha kendine ifade etmekten bile çekiniyordur. Ya da bunaldığında kendini rahatlatcak şeyler yapıyordur. Dillendirmek istemiyordır. Niye dillendirsin ki illa. O mutluysa bırakın mutluluğunu paylaşın. Hep bebek muhabbeti yapıyor çünkü hayatında 6 aydır başka birşey yok. Siz başka konu açın. Siz öyle anneydiniz kardeşiniz bu şekilde anneliğini yaşıyor. Bana göre de yadırgancak anormal dencek birşey yapmıyor. Herkes türlü türlü senaryo yazmış. Hiçbirine katılmıyorum. Çocugunu çok seviyor. Sevgisini gösteriyor. Napsın sizin yanınızda hiç sevmesin mi. Her fırsatta birine bırakmaya çalışmayan bir anne oldugu için bir anne yargılanmazki. Neymiş arkadaşlarıyla buluşmaya giderken neden bebeği bırakmamış. Emen bebeği bırakamaki. Bakalım biberona alışkın mı?

Bi anim geldi aklima.

Bi cenaze evindeyiz nur icinde yatsin.
Oglum 11 aylik. Bi uzaktan akrabanin da 4.5 yasinda cocugu var.
Ev sahibinin bi ricasi oldu, yasli kadin. Yemek geldi destek olun da merdivenlerden eve cikaralim diye.
Ben 10 yasindaki yegenime tembihledim goz kulak ol diye yardima gittim. Alti ustu de bir kat asagi inilecek, 2 bilemedin 3 dk.
Diger akraba "cocugum cok kucuk asla benden ayrilamaz" dedi mucuk mucuk cocugunu sevmeye devam etti

Bacim evin yokmu ya cenaze evinde sapur supur kendi cocugunu seviyorsun

Benim oglan mavi gözlü. Bu diyo ki bosuna sevinme benimki de maviydi sonradan döndü.

Konu sahibi allah sabir versin. Insallah kardesin tez zamanda cocugun sus esyasi olmadigini anlar. Nedir kucak kucak gezdirip sevdirmek ya... yazik gunah daha onun cani ne... ferah ve rahat olmali

psikolojik sorunları olabilir mi? çocuğu da normal büyütemez bu şekilde kötü olur

Heheheh ben o zamanlarda başka birini görünce “al şu çocuğu benden uzak bi yere götür” derdim arkadaşlarımla buluştuğumda konu bebeğe mi geldi “lütfen şu konuyu kapatalım” veya annelik konuşulurken “konuşacak başka konu mu yok” bu tepkilerim hala değişmedi, bebe doğduğundan beri annelik denilen bir çığın altında kalmışım da çevredekilere sesimi duyurmaya çalışıyor gibiyim ben de normal değilim ama konudaki abla da benden farksız.

Esinin tek farki emziremiyor olması.. buna cok guldum hihihihi

Bana göre gereksiz bir duyarlılık değil bu. Kişilerin bu kadar çocuklarını paylaşması da normal değil. Çocuğunu kaybeden çok çok yakınımın acısını beraber yaşadık ve inanın bana bir anneye en zor şey ve her paylaşım da bunu kanatıyor. Evet çocuğunu paylaşırsın ama bak yedi bak kustu bak düştü vs vs vs paylaşımlarını hiç normal bulmuyorum ve acımasız bana göre.

Çok böyle kişileri takipten çıkaran benim de takipten çıkarttığım insanlar var. Son zamanlar psikoloji de sosyal medya annelerk diye bir tabir çıktı. Bilmiyorum duydunuz mu?

Eklentiler

• 12F3AB7F-028B-4B27-ADB2-A9D9F1E8478D.jpeg
    72,4 KB · Görüntüleme: 38
Konu
Yahu herkesin ailesinden birileri ölmüş olabilir. Kiminin anasi, babasi, eşi... Kimseyle fotograf koyulmayacak mi? Herkesin bin turlu hassasiyeti olabilir.
Ama orasi herkesin kendi kişisel alani ve insanlar herkesi memnun edecek sekilde ayarlayamaz herseyi.
Sosyal medyada bulunmak zorunda degilsiniz. Sayfalarinda paylastiklari sizi rahatsiz eden kişileri takip etmek zorunda da degilsiniz.

Ne oldum delisiiii olmus bence . Bi ark oyle resmen yeterince ilgi gostermedilr cocuguma diye yakiniyordu ayni sizinki gb butun gun hastalik derecesinde kicaginda hergun doktor da cocugu rahat birak desek biz suclu oluyoruz kestin gorusmeyi cocuga yoktan yere hastalik uretecek nerdese maaleaef oyle oluyor ben sana soylim zamaninda ablan herhalde bir cocuga ya da birine bi fenalik yapmis bunu cocugundan cikmasindan korkuyor net bu psikoloji budur o aniyi dusunsun derim

Ayni benim eltimle kaynim gibiymis ablaniz masallah. Bir fark var biz eltim hamileyken ne zamanlarda midesi bulandigina kadar bilirdik hepsini. acilmasina kadar paylasirdi bizimle sagolsunlar. Cocuk dogdu afedersiniz cikardigini bile fotograflayip atarlardi. Ben rahatsiz oldugumu hareketlerime yansitinca biraktilar. Ama sizin ablaniz bilemiyorum ama cok zor olmali. Bize anlattiginiz gbi anlatsaniz alinir mi ?

Bebekle aranıza ablanız girmiş bence yorulmuyo mu sürekli kucağında tutmaktan büyüyünce ne yapacak kucaga alıştırmış çocugu

Valla tebrikler ayaküstü kadının psikolojık tahlilini de yapmışsınız

Çok böyle kişileri takipten çıkaran benim de takipten çıkarttığım insanlar var. Son zamanlar psikoloji de sosyal medya annelerk diye bir tabir çıktı. Bilmiyorum duydunuz mu?

Öyle tabir çıksın ne olacak sonuçta her temizlik yapan OKB olmadığına göre her fotoğraf koyana da sosyal medya annesi denmiyor. Dense de umrumda mı değil ben bundan mutluysam kimseyi ilgilendirmez.
Siz sevmiyorsunuz diye fotoğraf koyan herkese "çocuğuna gerçek ilgisini sevgisini vermiyor" ithamında bulunamazsınız.
Fotoğrafta gördükleriniz binlercesi dışarıda var zaten o zaman evden de çıkmamak gerekir. Toplum içine girmemek gerekir.
Benim sevmediğim şeyi kimse yapamaz, yapanlar kötüdür iyi değildir bakış açısından kurtulursanız siz de rahatlarsınız, bu kadar sinirlenmezsiniz normal insanlara
Bu arada siz hangi yetkidesiniz, uzman psikolog falan mısınız da normal bulmuyorsunuz çocuğunu paylaşan anneleri?

cocuk resimlerinden rahatsız olanları bende anlamıyorum.

ben sosyal medya kullanmam. resim cekmeyi paylasmayi sevmem ama yapana niye yapiyor diye sinir olmam. sosyal medya zaten resim paylasmak icin degil mi? paylasilan resimden rahatsiz olan kullanmaz olur biter. zaten karsi tarafin haberi olmadan engelleniyor paylasimlar. cozum bu kadar basit.

whatsupp durumda benimde abartili buldugum paaylasimlar var. sona al diyorum olup bitiyor. abartmak isteyen abartabilir en fazla ben gormem olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…