Kardeşimin kv ve görümcesinin saygısızlığı

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Kızlar bayramda kız kardeşim evleniyor. Yaklaşık 3 4 yıllık bir sevgilisi vardı okul bitti vs söz nişan. Nişandan bir süre sonra nişanlısına Amerika'dan green kart çıktı, ekimde görüşmeleri var her şey olumlu şuan ve düğünden sonra da gidecekler Amerikaya. 5 yıl yaşarız sonra bakarız diyorlar ama bir düzen kurulunca geri gelirler mi bilmiyorum? Gidecekler diye de burada ev vs tutulmadı eşya alınmadı. Otelde kalacaklar sonra balayı sonrasında da günlük ev tutucaz dediler. Duruma göre bakılacak ekimin başında gitme tarihleri belli olacak. Düğün salonunu da önceden tuttuğumuz için tarihi uzatamadık.

Nişanlısının ailesi kopuk. Babasıyla bu zamana kadar aynı sofrada yemek bile yememişler bu nedenle bir bütünlük yok ailede. Görümce kardeşimden büyük. Ana kız inanılmaz dedikoducular. Bize her geldiklerinde başka insanları çekip çekiştirirler söylerler. Annem sevmez böyle konuşmaları ki her seferinde mesafeliyiz. Görümcenin kardeşimi kıskandığını düşünüyorum çünkü ne zaman nişanlısıyla kardeşim bir yere gitse akşamına olay çıkarıyor beni neden götürmediniz diye. Tabi annesi de kızından yana. Kardeşimi arayıp neden beni götürmedin yalancısın ben sığmıyormuyum diyor kardeşim artık laf yetiştiremiyorum diyip uzak kalıyor. Nişanlısı da bizimkiler böyle sen canını sıkma nasılsa gideceğiz, kardeşimde evlenip gidecek (görümce seneye evlenecek başka memlekette yaşayacak) annem, kardeşim gidince kimse onu dolduramaz diyor.

Dün annemlerde toplandılar ben gidemedim çalışıyordum. 15 gün önce denize gittik ben, kardeşim, erkek kardeşim, eşim ve nişanlısı. (eşimin erkek kardeşine gel diye teklif bile yapmadık) beni neden denize götürmediniz diye annem ve babamın yanında kardeşime bağırmış görümce, senin kardeşlerin sığıyor ben sığmıyormuyum, sen yalancısın, hayvansın önce insan olmayı öğren üniversite bitirmekle olunmuyor demiş birbirlerine girmişler. kardeşim kendisini odaya kapatmış cevap vermemek için. kaynana fenalaşmış bas bas bağırmaya başlamış sen bize çok soğuksun benim bir kızım var neden istemiyorsun demiş. annem tutmuş kardeşimi at yüzüğü gitsinler biz böyle insanlarla yapamayız demiş. Babam bitecek bu iş devam edemez demiş.

Olaya nişanlısı müdahale etmiş çocuk bembeyaz kalmış titriyomuş tutmuş kardeşimi annesine kardeşine bu kız size ne yaptı, ben onun her zaman yanındayım demiş annemi babamı sakinleştirmiş ben bırakmıyorum onu demiş. Sonra olay böyle bitmiş. Çocuk kardeşimi savununca ana kız sakinleşmiş bir anda bağırmış bir de annesine herhalde beklemiyolardı böyle bir şeyi. Ben sana daha önce müdahale etmeliydim bu iş bu kadar büyümezdi demiş annesine. En son kaynanası kardeşime gel bu gece bizde kal demiş reziiliğin üstüne. Gelemem demiş kardeşim

Saçmasapan bir sebepten olay çıkmış tabi daha fazla konuşmalarda var. Kardeşim de ne düğün hevesi kaldı ne başka bir şey. Nişanlısı da zaten gideceğiz sorun olmayacak diyor. Ama ben o çirkin insanlar için kardeşimden ayrı kalmak istemiyorum ölümlü dünya.

Babam bugün nişanlısını çağırdı eve ben ve eşimde gideceğiz. Açıp görümceyle kavga etmek istiyorum ama karşımdaki doğru düzgün laftan anlayan insan değil. Hepimizin morali bozuk. Her geldiklerinde bir olay oluyor. Düğüne az kaldı düğünde de olay çıkmasından korkuyorum. Bu sefer akrabalarda karışır iş büyür. Arayıp konuşup kavga etmelimiyim yoksa hiçbir şey söylememelimiyim bilmiyorum. Babamda akşam muhtemelen böyle olaylar devam ederse ayrılın fln diyecek ki çocuk istemiyor. Durumlar karışık :/

evet onu da istemiyorum aramız iyi her şeyi beraber yapıyoruz

nişanlısı korumuyor olsa siz konuşun derdim ama koruyor o sebeple size söz düşmez. tabi bir de anne babanız var sizden önce.
bir de 3 senedir üyeyim ve okuduklarım kadarı ile evlenmeden önce sen benim için değerlisin diyip ailesini karşısına alan erkekler evlendikten sonra bi anacı bi kardeşçi oluveriyorlar. dilerim müstakbel damat da evlendikten sonra tam tersine değişim göstermez. anası bacısı bi tatlanmaz. buna da bi dikkat edin derim.

sen sakın karışma ozaman kardeşinde sende suçlu olursun ,

bence düğün yapmayı iptal edip sadece nikah yapın , böylesi insanlarla çok zor.

Evlenince işler değişir. Kv nişanlılık sürecinde yaptıklarını ve eski eşin yanımda duruşlarını anlatsam şaşırırsınız.
Evlenince benim gücüm yetmiyor idare edivere dönüyor o iş.

Sen değil de kardeşin daha baskın olmalı bana kalırsa. İş hakaretleşmeyr vardıysa kardeşin neden altta kalıyor? Neden nişanlısı onu koruyor veya babanız. Babanız ve siz elbette destek verin, ama asıl tepkiyi kardeşiniz versin.

veriyor benim kardeşim öyle sakin bir insan değil gözü dönünce ne dediğini bilmiyor

birbirlerine giriyorlar kaç kez böyle oldu arada bir saygı bir sevgi kalmadı

defalarca kavga kıyamet artık onlara laf anlatmak istemiyorum sessiz kalınca daha çok kuduruyorlar diyor ki haklı da

Bu tür insanlarla uzakta olsa baş edilmez. Saygı yok terbiye yok. Bence kardeşin aradan çekilsin kaynana oğluyla kızıyla gezsin istediği yere gitsin. Göz göre göre kabullenmemeli. Arkadaşların dediği gibi evlenmeden önce eve gelmeyen iki kelime konuşmayan insanların annesi kardeşleri evlenince kıymete biniyolar. Kardeşin evlenirse işi daha zor görünüyo

O Zaman tamam. Ben ilk mesajınızdan kardeşinizi sessiz sakin eziliyor gibi anladım. Tamam tepkisini verip başedemediyse aile olarak devreye girme vakti gelmiş bence de.

heh işte bende ondan korkuyorum

Kardeşin bu adamla evlendigine çok pişman olacak ..nisanlisinin bir suçu olmayabilir lakin ömür boyu anne ve kardeşine katlanmak zorunda kalacak ..herkesin bir sınırı var ,belki bir yerden sonra dayanamayıp bosanacak .. ben olsam böyle anası ,kardeşi olan adamdan sogurdum. .hergün başka bir olay patlayacak ..dünyanın öbür ucuna gidecekler nerdeyse ,rahat eder gibi bakıyor olabilirsiniz ailece ama telefon denen illet bir zimbirti var ..her konuşmadan sonra bir huzursuzluk olacak ,büyüyecek, insanlar birbirine tahammül edemez duruma gelecek ..Böyle insanlar ,cehenneme gitsen orda da gelir bulur seni ..

söyledik ama ikiside dinlemiyor ailelerden uzak olmazki hem onlar yüzünden biz ayrı kalıcaz

Şimdi böyle annesine kardeşine laf söylüyor kardeşinizi koruyor da evlendikten sonra birde araya mesafeler girince öyle bir anneci olabilir ki kadın bir telefonla huzurlarını da kaçırabilir. Cooook iyi analiz edin bu çocuğu bana kalırsa. Ailesi belli fena , peki çocuğun gözü açık mı ? Tamam kardeşinizi korumuş kollamista olay buralara kdr nasil geldi annesinin oğlundan biraz çekinmesi lazım...

Evlendikten sonra erkeklerin degistigini hepimiz biliyoruz.
Damat da sıkı bir anneciye dönüşebilir zaman içinde.
Eğer kardesiniz çok seviyorum ölüyorum ayrilamam diyorsa evlenecektir zaten.
Ama damada evlendikten sonra böyle olursa bu işin biteceği mesajı verilmeli .
Bir de damat anne ve ablayla gorusturmemeli bence eşini madem anlasamiyorlar hiç gorusmesinler herkes kendi ailesiyle gorussun.

eşim dünya iyisi bir insandır ama ailesine rağmen geriye dönsem evlenmezdim onunla mide bulandırıyorlar çünkü kardeşinizde geç olmadan önlem almalı sanki

O nasil gorumce yahu cekilir dert degil ! Gorumcenin basinada insallah kendisi gibi bir gorumce gelirde anlar anyayi konyayi..

Nisanlisi kendi tarafindaysa bu guzel birsey, zaten kaynana ve gorumce boyle devam ederlerse oglani uzaklastiracaklar kendilerinden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…