Görümce olarak dikkat cekmek istemiyorum

Bebekte besin alerjsini anlamayacak derinlikte bir cehalette değillerdir bence.

Düşünmeyin bile.

Tam aksine, sizi ağırlamak için hazırlanan insanlara ek bir yük yüklemeden sessizce kendi çözümünüzü oluşturup gittiğiniz için, takdir etmeleri lâzım. Tabağınıza getirdiklerinizi koymalarını rica edersiniz, birlikte yer içersiniz.
Insallah tesekkurler cevabiniz icin

Bence direkt kendi yemeğini götürmek ayıp olabilir onlar da ikramlar yapar çünkü bir sürü .
Telefonla arayıp hal hatır sorun tekrar ve yemek getirsem uyar mı bize ekstra menüyle sizi uğraştırmak istemiyorum diye söyleyin nezaketten ,zaten hayır demez bence ama en azından saygıdan söylemiş olursunuz.

Kızın da kötü niyetle alerjiyle uğraşan anneye anlayışsız tutum sergileyeceğini sanmıyorum.
O da risk cünkü yumurta sürülmüş börekle sürülmemis bırek ayni firinda pisince bile siniyor bulas riski oluyor misafirlikte bilemem ki ayni mi pisti ayri mi umarim mimlenmeden atlatirim bu ziyareti 🤣

Sizi kırmak istemem ama konu açmak için açtığınızı düşünüyorum. Diğer konuları da bilerek.

Dümdüz çocuğumda alerji var diyeceksiniz yani. Bunun nesini soruyorsunuz
Büyük kizim da 3 yil diyet yapti 3 yil saklama kaplariyla dolastim cikciklayanlar mi ararsiniz dalga gecenler mi azicik ver bir sey olmaz diyenler ve tesebbüs edenler mi o yüzden artik yildım insanlardan inanin herkes anlayisli degil keske olsalar bildigim icin cekiniyorum.Umarim tanisacagimiz insanlar oyle degillerdir

Benim besin alerjilerim var. Gittiğim her yerde söylüyorum. İçerik okuyorum. Dışarıda yerken de emin olmadan yiyemiyorum… gitmeden söylersiniz. Dert etmeyin.

Ama anlayamayan çok. Alerji kelimesini “sevmedikleri” şeyler için kullanan çok olunca tıbbi kelime olarak kullandığınızda anlamıyorlar. Çok umrumda değil. Alıştım artık

Büyük kizim da 3 yil diyet yapti 3 yil saklama kaplariyla dolastim cikciklayanlar mi ararsiniz dalga gecenler mi azicik ver bir sey olmaz diyenler ve tesebbüs edenler mi o yüzden artik yildım insanlardan inanin herkes anlayisli degil keske olsalar bildigim icin cekiniyorum.Umarim tanisacagimiz insanlar oyle degillerdir
O tarz insanlar melek olsan şeytan derler çocuğun alerjisi için dikkat etmenizi cıkcıklayacak insanları neden umursuyorsunuz ben olsam onlarla bir daha bir araya da gelmem

Kardesimin kiz arkadasiyla aile tanismasi olacak 1 hafta sonra,benim bebegimde actigim postlardan bilen bilir coklu besin alerjisi var ve ben diyet yapiyorum.Gelin adayimizla sizden aldigim fikir dogrultusunda telefonda bir tanisma gerceklestirdik bebegimin durumundan az bucuk bahsettim ama detaya inmedim henüz o samimiyetimiz yok cünkü.Sehirdisina gidecegiz tahminen 2 3 saatlik yol ben her gittigim yere sefer tasiyla gidiyorum.
Gittigim yer haliyle ilk defa gittigim bir yer olacak ikramlarda o var mi bu var mi öyle mi böyle mi diye sormak yerine kendim götüreyim diyorum.Belki kiz anlar ama ailesi ne düsünür bilemiyorum basima gelmeden önce ben de bilmiyordum alerjik bebegin ne demek oldugunu.Görümce etiketi üzerimdeyken bir sey begendiremedik yaninda getirmis desinler de istemiyorum kıza yiyebildigim seyleri saysam o da ayıp olur gibi sanki.Kimseyi kirmadan ilk görüsmede dikkatleri üzerime cekmeden nasil hareket etmeliyim ? Baskasina fikir vermeye gelince veriyorum is kendime gelince kafam duruyor
Çok saçma olmuş . Başkalarının düşünceleri sizin evladınızdan değerli mi,? Ben gittiğim yerde tv bile kapattırıyorum çünkü benim çocuğum ekran görmeden büyüyor. Evladım herşeyden değerlidir. Gerekirse geçer kendim pişirir yine de evladımın sağlıklı beslenmesini sağlarım hiç kimsenin ne dediğini umursamadan sadece evladınızı düşünün

Her şey çok güzel görünüyor ellerinize kollarınıza sağlık yemeyi çok isterdim inanılmaz güzel görünüyor bebeğin alerjisi var maalesef evde de yiyemiyorum bu yemekleri dikkat etmem gerekiyor ama eminim çok lezzetlidir l. Bitti bu kadar

Kardesimin kiz arkadasiyla aile tanismasi olacak 1 hafta sonra,benim bebegimde actigim postlardan bilen bilir coklu besin alerjisi var ve ben diyet yapiyorum.Gelin adayimizla sizden aldigim fikir dogrultusunda telefonda bir tanisma gerceklestirdik bebegimin durumundan az bucuk bahsettim ama detaya inmedim henüz o samimiyetimiz yok cünkü.Sehirdisina gidecegiz tahminen 2 3 saatlik yol ben her gittigim yere sefer tasiyla gidiyorum.
Gittigim yer haliyle ilk defa gittigim bir yer olacak ikramlarda o var mi bu var mi öyle mi böyle mi diye sormak yerine kendim götüreyim diyorum.Belki kiz anlar ama ailesi ne düsünür bilemiyorum basima gelmeden önce ben de bilmiyordum alerjik bebegin ne demek oldugunu.Görümce etiketi üzerimdeyken bir sey begendiremedik yaninda getirmis desinler de istemiyorum kıza yiyebildigim seyleri saysam o da ayıp olur gibi sanki.Kimseyi kirmadan ilk görüsmede dikkatleri üzerime cekmeden nasil hareket etmeliyim ? Baskasina fikir vermeye gelince veriyorum is kendime gelince kafam duruyor
Yok sıkıntı olmaz. Kardeşin önceden bilgi verebilir. Ablamın görümcesi çölyak hastasıymış daha önce hiç duymamıştık (12 sene önce) geldi hiçbir şey yemedi. Hiç de sıkıntı yapmadık üzüldük. Hatta ikinci gelişlerinde ona özel yemek yapan bir yerden onun için aldık

Bu misafirliklerde genel bir sorundur, çünkü kültürümüzde misafire verilen değer ona ne kadar çok ikram yedirebildiğinle doğru orantıda sanki. İnsanlar diyet'ten anlamıyor. "Aman bir taneden ne olacak, bak tadına" diyorlar. Ben de diyet yaptığım için hep bu zor durumu yaşıyorum ve bazen sırf bu sebeple gitmiyorum bazı yerlere /kimselere. Eğer diyetiniz konusunda bana ayrıntı verebilirseniz (Ne yasak ne değil) Size daha iyi fikir verebilirim. Mesela belli bir un ile yapılmış poğaça mı yiyebiliyorsunuz? Misal bu poğaçadan çokça yapın, onlara da getirmiş gibi, ve ortaya koyun. Siz poğaçanızı yerken onların ikramlıkları arasında yiyebildiğiniz bir şeyler varsa (sırf kendi getirdiğini yedi demesinler diye) onlardan da alırsınız.
Bu arada ondan önce gelinle samimi bir ortam yakalarsanız "benim maalesef böyle böyle bir durumum var herşeyi yiyemiyorum, sorun olur mu?" diye sorabilirsiniz mesela, o da yok der ya da sizin için ne yapabiliriz der.

O da risk cünkü yumurta sürülmüş börekle sürülmemis bırek ayni firinda pisince bile siniyor bulas riski oluyor misafirlikte bilemem ki ayni mi pisti ayri mi umarim mimlenmeden atlatirim bu ziyareti 🤣
bu sağlık bunu anlamayacak kapasitede insanlarsa bence bi zahmet onlar endişelensinler görümcem beni yanlış tanır mı diye

benim de kızlarım çölyak hastası dediğiniz gibi bulaş riskinden dolayı bile nereye gidersek gidelim onların yiyebileceği bi tatlı bi tuzlu yanımda taşıyorum kısaca durumlarını söylüyorum, isteyen alınır darılır isteyen de anlayış gösterir :KK51:

Bnm gorumcemde bize ilk yemege geldiginde bebegi icin diyet yapıyordu. Ona ozel yemek hazirladik. Diger yemeklerin icinde tek tek ne var saydik kendine uyani yedi uymayani yemedi. Ama hic aklima baska bisey de gelmedi. Karsimda bebegi icin cabalayan ve kısıtlı yemek yiyip nefsiyle mucadele eden bir anne gördüm sadece ve destek oldum

Hayir niye takildiniz ki şimdi buna zaten strestesiniz.

Sefer tasınızı götürün, bebeğim alerjik herseyi yiyemiyorum kusura bakmayın diyerek acın kendi yaptiklarinizi yeyin. Buna anlayis göstermeyip kendi kendilerine dertlenecek olan dertlensin yahu.

Boşuna bu kadar kasmıssınız, açıkçası ben böyle biseye takılmaz hatta kendim yardımcı olup ona göre bir menü hazırlardım ...

Ne kadar takıldınız bu görümcelik meselesine.
Size bahane bulacak olan gözünüzün üzerinde kaşınız olmasından ötürü de bulur zaten, yapacak bir sey yok.
Biraz rahat olun, durumunuzu anlatin, yanınıza götürün yiyeceklerinizi, ikramlara göre izah eder onları yersiniz. Olumsuz düşünecek olan da düşünsün böyle bir konuda, cokta önemli değil.
Olur mu çok önemli bir müessese bu görümcelik 🤣

Malesef bende herşeyi tüketemiyorum. O yüzden böyle toplanmalar benim için kabus. Yesen bi türlü yemesen bi türlü. Genelde yiyip gidiyorum ama bu defa beğenmedi diyorlar vs vs. Bilenler bile 'bi kere ye bisey olmaz' diyor sanki keyfi yemiyorum.
Bence arayıp durumu kıza anlatın. Ama bilmeyenler arkanızdan her halükarda konuşacak bunun önüne geçemezsiniz.

Siz niye açıklama yapasınız ki kardeşiniz detaylı olarak anlatsın sevgilinize. Onlarda durumu bilirler konusu açılmaz. Neden yanında getirdi olmaz. Benim abimin kız arkadaşının babasının susam alerjisi vardı. Abim bize söyledi bizde ona göre yaptık. Konusunu da açmadık. Biz Antalyalıyız bizde tahin susam bol kullanılır. Menüyü değiştirdik. Öyle geçti gitti konu

ben bebegim icin her yere yemek goturuyordum, kimse de bir sey demedi. hala da kucuk cocuklarimi yedirip misafirlige goturum, orada kafam rahat olsun diye. kimsenin takacagini zannetmiyorum

X