• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Ya eskiden bide bu bohca olayi daha cok tekstil parcalari felan olurdu, kiz ilerde elbise kiyafet diktirir diye. Niye? Cünkü kadinin o zaman hic degeri yoktu. Sahip oldugu birseyi yoktu. Sadece iste bu dügün siralarda 'deger' görüyordu. Ondan sonra kv'de evinde hizmetcilik yapiyordu iste.

Simdi ise bohca degil, bavul. Illa marka makjaj ve parfüm isteniliyor, kiyafet canta hersey. Hatta sac düzlestirici isteyenide duydum. Ki cogu kizlar simdi calisiyor yada kolaylikla ise girebiliyor.

Bu konuda eminim kiz ile oglan max 22 yasindalar. Olgun degiller ve o yasta zaten gözü sadece maddiyat görüyor. Anne baba parasi ile iste bohca dügün yapip yüz göz oluyorlar. Sonra evlendikten hemen sonra bide bebek yapiliyor. Eh para yok, bastan beri anne babayi dahil ettiler herseye, bagimsizlik olayida yok.

Bu defa basliyor tartismalar, mutsuzluklar "ailen ile görüsmek istemiyorum"lar. Sonu hüsran, ya mutsuz evlilige devam yada bosanma. Yazik.

Aileler bi dese "biz birseye karismayiz, ne yapacaksaniz kendiniz yapin" gencler kendisi durur bu sacma sapan seyler ile.

Şu bavul olayını hala çözemedim. Ya 7-9 tane nişan, düğün için bavul yapan gördüm. Kv, kp, damat büyük boy, geri kalana orta veya küçük boy. Nişan, kına, düğün için ayrı ayrı organizasyon şirketi ile anlaşanlar. Hepsinin maddi imkânını biliyorum, orta gelirli normal geçinebilen insanlar. Şimdi senelerce kredi öde dur.

Artık tamamen suyu çıktı.

Bu daha fragmandı. Yakında vizyonda, diyesim geldi. Daha çok şey yaşayacakmışsınız gibi geliyor. Burada kardeşiniz nerede onu anlayamadım. Adamı bir de kolundan tutup, ben bunu beğenmedim diye daha pahalısını almaya mı götürmüş. Tamam beğenmemiş olabilir normal ama ben utanırım karşımdakine her şeyi kısıtlı aldırıp, kendim en iyilerini almaya. Ayrıca ben bunu beğenmedim hadi değiştirmeye gidelim, beğendiğimi alalım sen üstünü tamamla demek... bilemedim.

Kimse de kusura bakmasın. Kadının çeyizi erkeğindkinden daha gösterişli, daha bilmem ne olurmuş demesin. Eskidendi o. Neden efendim? Çünkü eskiden çeyiz serme diye bir adet vardı. Çeyizler, nişan bohçaları serilir komşular gelir bakardı. Şimdi nerede öyle bir adet?

Ben sizi anladım. Ailelerin içli dışlı olunması istenmiyor olabilir ama öncesinde aileler tanışmalıydı. Onlar konuşmalı ve kararı onlar vermeliydi. Kardeşiniz çok pasif maalesef. Hep onun dediği olsun, hep onun istediği yapılsın, hep öyle olsun bu ne yahu!

Benim ailem tanışmak istiyor diyecekti erkek kardeşiniz. Anne babanız kabul etmese, bakın nasıl kıza gidip size bir çay kahve içmeye gelelim demek zorunda kalacaktı.
Aynen öyle kadın erkek eşit demeye gelince bas bas bağrırlar nasil yukleniyolar anlamiyorum bende durumum neyse karşıdan onu bekledim ailemde dedi durumunuz neyse onu yapın dedi bunları biz anlamadk bakalm daha aile ile bi görüşün ailesinin görüşü onemli

Bence bir yemekte bulusun plani siz yapin derim disarida tanissin aileler hic olmazsa tanisilmadan olmaz ki bu işler.
Ben annesiyle muhatap olmayı düşünüyorum anneside benimle konuşmak istemiş orta yolu bulalim diyeceğim ne bizim dediğimiz ne onlarin dedigi

A
Ben annesiyle muhatap olmayı düşünüyorum anneside benimle konuşmak istemiş orta yolu bulalim diyeceğim ne bizim dediğimiz ne onlarin dedigi
Annesiyle tek gidip görüşmeyin. Anneniz sayılmamış olur bu şekilde. Anneniz ile ikiniz gidin tanışın. Hiç tanımadan nişan olmaz yani

Aynen öyle kadın erkek eşit demeye gelince bas bas bağrırlar nasil yukleniyolar anlamiyorum bende durumum neyse karşıdan onu bekledim ailemde dedi durumunuz neyse onu yapın dedi bunları biz anlamadk bakalm daha aile ile bi görüşün ailesinin görüşü onemli
Burada sorun sizden daha büyük.

Arkadaşların çoğu olayı yanlış anlamış. Kız ne isterse alsına gelmiş laf ama konu şu ki;

Kız diyor ki; benim imkânım bu, şunu alabilirim. Erkekte kızın imkânını zorlamıyor.

Erkek tarafı da diyor ki; bizim imkânımız da bu, şunu alabiliriz. Kız imkân dahilinde olanı almıyor.

Ee belki erkekte beğenmedi ama zorlamadı imkânı. Neden kız bırakında alsın oluyor?

Kız senin kardeşine alırken ben bunu alamam maddi imkânım el vermiyor bu ürüne çok pahalı dedi mi?

Tipik görümcelik başlamış kıza da kardeşinize de hayırlı olsun...Unutmayın en çok zararı kardeşiniz yaşar. .benim eşim ablasını bu hareketleri gördükçe Ablası yla görüşmeyi kesti...evini eşini tercih edecek ablasını değil ya kardeşiniz de....yanı kardesinizi sözde değil gerçekten seviyorsaniz bu tavirdan vazgeçin. ..kazanamazsiniz bu cekismeleri. .
Yahu kardeş kavgasımi var ortada gorumceyi koymuşsunuz belli bi kefeye okuduğunuzu bile anlamamissiniz ne diğimde acikliyim bilemedim konu oyle sen gelinsin ben gorumceyim meselesi değil bu konuyu neresinden anladnzda konuyu kardeş kavgasına getirdiniz ben anlamadım kardeşim benimle aynı düşüncede siz merak etmeyin bozulmayz

Kusura bakmayin ama niyetiniz bu degildiyse bile suan karsi taraftan cidden kotu gorumce gorunuyorsunuz.
Ben de nisan bohcasi hazirliginda sirf bitsin o alisveris hengamesi diye alelacele bi sey alip sonrasinda esimle beraber degistirmistim kimse bunu degil dile getirmek akillarindan bile gecirdiklerini sanmiyorum.
Simdiden yuz goz olmaniz hic hos olmamis.

İster iyi niyetli ister kötü niyetli olun, uzak durun.
"Nişanımda şunu yapmadı, bunu yaptı, düğünde onu almadı" diyen tipler asla bunları unutmuyor hep pişirip pişirip önünüze getiriyor. İçlerinde ukte kalıyormuş. Kardeşiniz halletsin bu konuları.
Bende bunu dedim ona zaten yarin oburgun dedigim olmadığı diye konuşacağına zamanında soyle dedim istediğin şeyi arkadan iş çevirme nde bnm takldgm nota bunlar degil onun maddi durumuna saygı duyulmasını bekleyip ama erkek tarafı niye maddi durumunu asmiyo diye carlamasi kardeşim beni aradi abla kredi cekeyimmi diye hanımefendi cekmiyosa sende durumun neyse onu yap dedm

İsteme söz nişandan önce aileler tanışmalı bence. Hiç olmazsa bir yemeğe davet edebilirler. Sonrasında da hepsi bir gecede yapılabilir. Benim evladım olsa tabiki evlenmek istediği kişiyi önce bir ailesiyle görmek isterim. Annesinin söylediği kötü bi şey değil ki.

Değiştirme mevzusu da umrumda olmaz. İstediğini alsın.

Kesinlikle katılıyorum. Kız da yazık, ne her iki aileyi de yormamak için bir sürü isteğinden feragat etmiş yine de yaranamamis.
Salak bir kızmış demek ki . "Onu da istiyorum,bunu da istiyorum" diye diretseydi, sizden set set takılar isteyip gönlünce nişanını finanse etseydi, düğün bohça için de gücünüzün yetmeyeceği şeylere yonelseydi ondan kıymetlsi olmazdı.
İnsanlarin çift olarak kendi paralarıyla aldıkları şeylere neden karistiniz ki, 'gorumce olsam onlarla gitmezdim' demissiniz. Asıl görümceler gider yanlarında,kız alışveriş yapmayı bilmiyormuş gibi akıl verir durur,sonra da gereksiz yere tatsızlık cikarir. Sizin yaptığiniz da tam.olarak bu
Ayrıca gerilmek istemiyorsanız susmak gibi bir seçenek var. Onu deneseydiniz gerilmezdiniz.
Ki kendiniz para bile vermemişsiniz. Size ne, isterse değiştirir,isterse bir gün evinde kullanmaz.. belki de eve gidince arkadaşlarıyla paylaştı,biri o markadan memnun kalmadığını söyledi,kız da degistirdi
Çok mu imkansız bir ihtimal?
Daha geçen hafta arkadaşım yeni konuşma basladigi çocuğa bir oyuna bilet Almisti, ben tiyatroyu seviyorum diye bana söyledi, "biz de Suna gideceğiz" diye. Ben de oyunun gerçekten cooook kötü ve gereksiz uzun olduğunu,ayrica yersiz cinsellik içerdiğini ve birlikte giderlerse çok memnun kalmayacaklarini söyledim. Oyuna 3 gün kala değiştirdiler biletleri.
Bunun gibi herkes baskalarina danisip aldığı şeyi değiştirebilir. Tüketici mahkemesi karismazken siz neden bu kadar alindiniz ki?
Size gelmedi hiç kardeşiniz yokken diye üzülmüşsünüz ama böyle devam ederseniz kardeşiniz varken de gelmemeye başlayacak. Çok az kalmiş
Kardeşim olmadan ona asla kapımı açmazdım o kimde ona merakli olacağım bu 1
Kardeşim varken de gelmeseydi madem ben kimseyi çağırmadım her gelişlerinde kendi aradi bu2
Mesele mali değiştirmesi degil neresinden anladnz bilmiyorum ama sorun kendi maddi imkanlarına saygı duyulması karşı tarafında maddi imkanının üzerine çıkılması bu3
O alışverişe beni götürmek icin iki aksamda bir kapımı çalıp beni rahatsız ettiler ben bayıla bayıla gitmedim birseyden anlamadıklarını dile getirdiler bu4
Isterse dünyayı iştesin setmis oymuş buymuş maddi durum neyse onu alır yoksa avcunu yalar bu5
Feragat eden erkek tarafı kizin hiçbişeyden feragat ettiği yok zaten istediği olmadi diye yırtınan kendisi o nişanlısına pazardan alıcak durumu olduğu halde ama karşınında parası yetmeyince çek kredi diyebilen bi tip neresinde fedakarlik bunun ben anlamadım

Cebimden cikmasi gerekmiyo bence ortada aptal yerine konmak ayri her denileni yapmak ayrı benim babamda yattığı yerden kazanmiyo o parayi insaatlarda çalışıp evlat evlendirmeye çalışıyo az gezmeyip alacakları ürünlerin parasını biriktirselerdi ozaman ben evlenirken aynen böyle yaptm umarim oyle bi insan karşınıza çıkmazda beni anlamak zorunda kalmazsiniz
Yalnız şunu unutuyorsunuz siz öyle yaptınız diye herkes öyle yapmak zorunda değil

görümcelik yapmamış olsanız bile fevri çıkışınız var.. benimde kardeşim nişanlı inanın agzımı açmaya korkuyorum.. yanlış anlarda kardeşimle aram bozulur diye.. kız ne derse siz bilirsiniz başka cümlem yok.. çünkü beni ilgilendirmez. adım görümce herşeye çok daha fazla dikkat ediyorum.... benim fevri çıkışım kardeşimin mutsuzlugu demektir... o öyle yazsa bile sizin kardeşinizi düşünüp siz bilirsiniz deyip kestirip atmanız lazımdı fazla uzatmışınız..
Böyle tiplere susarsan sadece benim degil af edersiniz ama anneme babamada sira gelir madem hersey aman iyi olsun diye ugrasilacak niye susan taraf hep karsidaki olsunki oda buyuklerini bilmesi gerekmezmi herseyi boyle acik acik dile getirene kadar cevabinida alacağına dikkat etmeliydi bence bi insan duymak istemediği seyleri karsisindakinede sarfetmemeli

Yahu masraf ne olacak Allah aşkına. Çekirdek aile bir akşam çay içmeye gidip tanışın. Bir kek börek koyabilirler herhalde. Hiçbir yerde tanışmadan direkt kıza yüzük takani ne gördüm ne de duydum. Tanışmadan nişan alışverişi olur mu hiç?

İsteme söz nişandan önce aileler tanışmalı bence. Hiç olmazsa bir yemeğe davet edebilirler. Sonrasında da hepsi bir gecede yapılabilir. Benim evladım olsa tabiki evlenmek istediği kişiyi önce bir ailesiyle görmek isterim. Annesinin söylediği kötü bi şey değil ki.

Değiştirme mevzusu da umrumda olmaz. İstediğini alsın.
Zaten benm takıldım nokta degstrmesi degil baska şeyler yuzunden kendisinin maddi durumuna saygı duyulsun ama erkek durumunu aşsın asamiyosa kredi çeksin mubahmi

Yahu masraf ne olacak Allah aşkına. Çekirdek aile bir akşam çay içmeye gidip tanışın. Bir kek börek koyabilirler herhalde. Hiçbir yerde tanışmadan direkt kıza yüzük takani ne gördüm ne de duydum. Tanışmadan nişan alışverişi olur mu hiç?
Aynennn oyleeee 👏👏👏

Arkanızdan gidip değiştirmiş olmasını neden bu kadar büyüttünüz? Fikri değişmiştir. Olamaz mı? Ayıla bayıla kot alırım, eve gelirim bu ne be diyesim tutar, ertesi gün gider değişim yaparım. Kusura bakmayın görümce damarınız tutmuş ve farkında değilsiniz
Kesinliklee konu sahibi sizde az değilsiniz

Back