kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.
gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu
Annenizin düşüncelerine hak verdim.
Aileler arası tanışma gerçekleşmeden zart diye söz nişan hepsi bir arada isteniyorsa; eh o zaman alış-verişi de aileleri karıştırmadan yapsınlar bu gençlerimiz. Tanıştırma töreni istemeyecek kadar modern(!) ama bohçası takısına sıra gelince gelenekçi(!)...
Bir çay-kahve ikram ederek, sadece aile arasında bir tanışma düzenlemek ne kadar masraflı olabilir ki? Çok tuhafıma gitti ve kuzenimin bir olayını hatırladım; umarım buna benzemez sizinki:
Kuzenim bir kızla tanışıyor, hayatının aşkı vs. bir seneye kadar evlenmeye karar veriyorlar.
Kızın ailesi ile söz, tanışma vb. hiçbir şey yaşanmıyor, gençler öyle istemişler (Kuzenime müsait olamazlar yormayalım insanları vb. demiş herhalde kız, teyzem kızla tanışıyor sadece), ama kızın nişan bilmem nesi için teyzemden yardım bekleniyor. Madem aileleri sallamıyorsunuz, neden para bekliyorsunuz? Neyse... (Çoğunu kuzenim yaptı gerçi)
Dört başı mamur kıza dizilip düzülüyor, kız tarafından kuzenime yapılan ise pazardan toplanacak kıytırık ucuzluktan ölmüş şeyler. :))
Nişan oluyor, teyzem de adet yerini bulsun, çocuklara faydam dokunsun diye takısı tokası ne gerekse yardımını yapıyor. Kuzenim de yapıyor tabi.
Sonra iki ay üç ay geçiyor hoop nişan atılıyor, alınanlar, takılar mortingen. İade yok, alınanlar gitti geçmiş olsun :))
Aileyi tanımaz etmez, huyunu suyunu bilmez... Sonuç bu.
Ve bu yüzden annenize hak verdim yani, tanışma yok bilmiyor kimlerdir necidir bunlar; bir de alış-verişini, full takısını yapıverecek, yok beğenmedi değiştirecek vs. Oooldu.
Ailelerin tanışmıyor olması umarım dezavantaj olmaz, umarım altından başka bir şey çıkmaz konu sahibi.