• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Cebimden cikmasi gerekmiyo bence ortada aptal yerine konmak ayri her denileni yapmak ayrı benim babamda yattığı yerden kazanmiyo o parayi insaatlarda çalışıp evlat evlendirmeye çalışıyo az gezmeyip alacakları ürünlerin parasını biriktirselerdi ozaman ben evlenirken aynen böyle yaptm umarim oyle bi insan karşınıza çıkmazda beni anlamak zorunda kalmazsiniz
bence bu konuda sizi ilgilendiren hic bir sey yok sizinki hirs bence ben oyle yaptim sizin tercihiniz bu ailenizin yapacak durumu yoksa gencler calissin parasini biriktirsin duzenlerini kursunlar dersiniz olur biter ben evliyim zaten birde gelinimiz var annem tek basina iki cocugunuda evlendirdi biz iki kardes vede annem birbirimize harcanan paraya hic bakmadik bakmayizda cunku annemin hercadigi parayi biz kazanmiyoruz nereye kime nasil harcayacagi bizi hic ilgilendirmiyor verirse lütfetmis oluyor vermezsede cani sagoluyor siz daha simdiden ben boyle yaptim oda yapsin su bu muhabbetine girmissiniz

Yoo hepsini okudum. Genel olarak böyle bir izlenim bıraktın bende. Kıza yazdıkların çok yanlış. Zaten bu olaydan sonra sana tamamen mesafe koyacaktır
Keşke koysa mesafe koyupta iş aile büyüklerine kalınca biliyo dediğinin olamayacağını mesafe fln yok o mesajlamasinin arkasından karşılaştık gayette bisey yokmuş gibi davrandı

bence bu konuda sizi ilgilendiren hic bir sey yok sizinki hirs bence ben oyle yaptim sizin tercihiniz bu ailenizin yapacak durumu yoksa gencler calissin parasini biriktirsin duzenlerini kursunlar dersiniz olur biter ben evliyim zaten birde gelinimiz var annem tek basina iki cocugunuda evlendirdi biz iki kardes vede annem birbirimize harcanan paraya hic bakmadik bakmayizda cunku annemin hercadigi parayi biz kazanmiyoruz nereye kime nasil harcayacagi bizi hic ilgilendirmiyor verirse lütfetmis oluyor vermezsede cani sagoluyor siz daha simdiden ben boyle yaptim oda yapsin su bu muhabbetine girmissiniz
Babam olanı harcar zaten üstüne fazla kredi cekeyim demicekona fazla harcanan diyede aklımın çıktığı yok merak etmeyin bi insan en dipte olmadığı halde ben dipteyim alamam demesini biliyosa karsidanda fazlasini beklemeyez yapamadı diye anneniz gelin size sürat astımı? Daha isteme olmadan kiz boyle yapiyo niye durum yok ben bunu istemiyorum diye ee napsnlar buyukler fazlasini istiyosalar calisir alirlar

kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.
gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu
Annenizin düşüncelerine hak verdim.
Aileler arası tanışma gerçekleşmeden zart diye söz nişan hepsi bir arada isteniyorsa; eh o zaman alış-verişi de aileleri karıştırmadan yapsınlar bu gençlerimiz. Tanıştırma töreni istemeyecek kadar modern(!) ama bohçası takısına sıra gelince gelenekçi(!)...
Bir çay-kahve ikram ederek, sadece aile arasında bir tanışma düzenlemek ne kadar masraflı olabilir ki? Çok tuhafıma gitti ve kuzenimin bir olayını hatırladım; umarım buna benzemez sizinki:

Kuzenim bir kızla tanışıyor, hayatının aşkı vs. bir seneye kadar evlenmeye karar veriyorlar.
Kızın ailesi ile söz, tanışma vb. hiçbir şey yaşanmıyor, gençler öyle istemişler (Kuzenime müsait olamazlar yormayalım insanları vb. demiş herhalde kız, teyzem kızla tanışıyor sadece), ama kızın nişan bilmem nesi için teyzemden yardım bekleniyor. Madem aileleri sallamıyorsunuz, neden para bekliyorsunuz? Neyse... (Çoğunu kuzenim yaptı gerçi)
Dört başı mamur kıza dizilip düzülüyor, kız tarafından kuzenime yapılan ise pazardan toplanacak kıytırık ucuzluktan ölmüş şeyler. :))

Nişan oluyor, teyzem de adet yerini bulsun, çocuklara faydam dokunsun diye takısı tokası ne gerekse yardımını yapıyor. Kuzenim de yapıyor tabi.

Sonra iki ay üç ay geçiyor hoop nişan atılıyor, alınanlar, takılar mortingen. İade yok, alınanlar gitti geçmiş olsun :))
Aileyi tanımaz etmez, huyunu suyunu bilmez... Sonuç bu.
Ve bu yüzden annenize hak verdim yani, tanışma yok bilmiyor kimlerdir necidir bunlar; bir de alış-verişini, full takısını yapıverecek, yok beğenmedi değiştirecek vs. Oooldu.

Ailelerin tanışmıyor olması umarım dezavantaj olmaz, umarım altından başka bir şey çıkmaz konu sahibi.

Kardesiniz kredi cekerse birlikte oderler yine sizlik bisey yok. Cok karismissiniz
Birlikte ödemezler kardeşim ödeme çalışır odeyemecegi icin oda babama kalır babamda kızar bana danışmadan çektin diye oda cok iyi biliyorki bana danisiyo ceksemmi diye .. bunları anlatıyorum size kızmıyorum içimizde olmadığınız icin konusmalarim sert gelmesin sakin

Annenizin düşüncelerine hak verdim.
Aileler arası tanışma gerçekleşmeden zart diye söz nişan hepsi bir arada isteniyorsa; eh o zaman alış-verişi de aileleri karıştırmadan yapsınlar bu gençlerimiz. Tanıştırma töreni istemeyecek kadar modern(!) ama bohçası takısına sıra gelince gelenekçi(!)...
Bir çay-kahve ikram ederek, sadece aile arasında bir tanışma düzenlemek ne kadar masraflı olabilir ki? Çok tuhafıma gitti ve kuzenimin bir olayını hatırladım; umarım buna benzemez sizinki:

Kuzenim bir kızla tanışıyor, hayatının aşkı vs. bir seneye kadar evlenmeye karar veriyorlar.
Kızın ailesi ile söz, tanışma vb. hiçbir şey yaşanmıyor, gençler öyle istemişler (Kuzenime müsait olamazlar yormayalım insanları vb. demiş herhalde kız, teyzem kızla tanışıyor sadece), ama kızın nişan bilmem nesi için teyzemden yardım bekleniyor. Madem aileleri sallamıyorsunuz, neden para bekliyorsunuz? Neyse... (Çoğunu kuzenim yaptı gerçi)
Dört başı mamur kıza dizilip düzülüyor, kız tarafından kuzenime yapılan ise pazardan toplanacak kıytırık ucuzluktan ölmüş şeyler. :))

Nişan oluyor, teyzem de adet yerini bulsun, çocuklara faydam dokunsun diye takısı tokası ne gerekse yardımını yapıyor. Kuzenim de yapıyor tabi.

Sonra iki ay üç ay geçiyor hoop nişan atılıyor, alınanlar, takılar mortingen. İade yok, alınanlar gitti geçmiş olsun :))
Aileyi tanımaz etmez, huyunu suyunu bilmez... Sonuç bu.
Ve bu yüzden annenize hak verdim yani, tanışma yok bilmiyor kimlerdir necidir bunlar; bir de alış-verişini, full takısını yapıverecek, yok beğenmedi değiştirecek vs. Oooldu.

Ailelerin tanışmıyor olması umarım dezavantaj olmaz, umarım altından başka bir şey çıkmaz konu sahibi.
👏👏👏 ağzınıza sağlıklı annemde boyle konusuyo zaten içim isteksiz siz boyle yaptığınız icin diyo bende pismanim zaten kizin gönlü olsun diye herşeye uğraştım en iyisi işi buyuklere bırakmak nasılsa para aileden çıkacak e onlardan çıkacağı icin şeyleride cikamicak bunlar aklı başındada degil biri 24 yaşına girecek biri 21 para yok yani onlarda aylik asgari ücretleri var bi

Babam olanı harcar zaten üstüne fazla kredi cekeyim demicekona fazla harcanan diyede aklımın çıktığı yok merak etmeyin bi insan en dipte olmadığı halde ben dipteyim alamam demesini biliyosa karsidanda fazlasini beklemeyez yapamadı diye anneniz gelin size sürat astımı? Daha isteme olmadan kiz boyle yapiyo niye durum yok ben bunu istemiyorum diye ee napsnlar buyukler fazlasini istiyosalar calisir alirlar
artik gunumuzde pek uygulanmasada su bir gercek kiz tarafi ne istiyosa odur normalde
biz alinacaklarin listesini kendi adetlerimize gore yazdik marka yer fiyat belirtmeden uzerine birde dedikki bizim aklimiza gelmeyen sizin adetlerinizde alinmasi gerek bir sey varsa onlarida alin hic bir seyin eksik olmasin gozun kalmasin erkek tarafina dusen bu maalesef
kiz daha gelin gelmeden isteme bile olmadan dumur olmus siz en basindan kardesinizle ve kizla konusun herseyi kendiniz yapin bizim durumumuzda yok diyin bence boylesi kizin hayrina olacak daha bir elbise ile bukadar cosmussunuz erkek tarafi olarak bir geline bir kiyafet alacak durumda degilmisiniz yani
onuda kardesiniz kendi aliyomus zaten

birde ben seyi eksikmi anladim kiz tanisma faslida olmadan tanisma nisan isteme ayni gunmu diyor yoksa tanisma icin baska gun dusunuldumu?

Her şeyi geçtim de kızın ailesini ilk defa nişanda görmeniz çok garip değil mi? Ben de söz nişan bir yaptım, eşimin akrabaları uzakta oturuyor diye. Hatta ailesi de farklı bir ildeydi ama nişan olana kadar iki üç kere sadece ailesiyle bize misafir oldular.

Maddi olarak iki kere kalabalık misafir ağırlayamayabilirler ama en azından sadece çekirdek aileyle tanışmaya gidilebilir. Ben böyle şeylere fikren karşıyım ama o zaman da konuşulabilirdi kız ve ailesinin sizden neler beklediği.

Alışverişe gelince, bence de çok abartmışsınız. Maddi olarak bir kota konulmasa bile insan erkek tarafıyla alışverişe gittiğinde baskı altında hissediyor kendini belki siz de yaşamışsınızdır. Karşı taraf bir fikir verdiğinde ayıp olmasın diye kabul edilebiliyor. O an düşünememiş olabilir, kişisel algılayıp sorun yaratmayın bence.

👏👏👏 ağzınıza sağlıklı annemde boyle konusuyo zaten içim isteksiz siz boyle yaptığınız icin diyo bende pismanim zaten kizin gönlü olsun diye herşeye uğraştım en iyisi işi buyuklere bırakmak nasılsa para aileden çıkacak e onlardan çıkacağı icin şeyleride cikamicak bunlar aklı başındada degil biri 24 yaşına girecek biri 21 para yok yani onlarda aylik asgari ücretleri var bi

Aynen, siz girmeyin hiç, yüz göz olmayın; ne yaparlarsa yapsınlar. Annenizi de en iyisini yapması için ikna etmeye çalışmayın; kadın bir ayağını geri tutmakta gayet haklı. Kendi maaşlarıyla neyi ne kadar yapıyorlarsa yapsınlar, gerisini yaşadıkça görür, ona göre davranırsınız.

artik gunumuzde pek uygulanmasada su bir gercek kiz tarafi ne istiyosa odur normalde
biz alinacaklarin listesini kendi adetlerimize gore yazdik marka yer fiyat belirtmeden uzerine birde dedikki bizim aklimiza gelmeyen sizin adetlerinizde alinmasi gerek bir sey varsa onlarida alin hic bir seyin eksik olmasin gozun kalmasin erkek tarafina dusen bu maalesef
kiz daha gelin gelmeden isteme bile olmadan dumur olmus siz en basindan kardesinizle ve kizla konusun herseyi kendiniz yapin bizim durumumuzda yok diyin bence boylesi kizin hayrina olacak daha bir elbise ile bukadar cosmussunuz erkek tarafi olarak bir geline bir kiyafet alacak durumda degilmisiniz yani
onuda kardesiniz kendi aliyomus zaten
Ya benmi anlatamıyorum gerçekten evet baska dediginiz gibi zaten aile büyükleride bende herşeyi eksiksiz olsun diye uğraşıyoruz onu bunu almayiz gereksiz demedik konu oda degil bak siz ne guzel diyosunuz fiyat marka belirtmeden liste verdik diye biz onun aldığı yere karışmazdık o orda negatif olmasaydı bize dediki maddi durumum yok pazardan alırım bizde hic farketmez insanlık olsun dedik oda ben alamam ama sizdende lux isterim yaptı bizde dedik luxe yetecek ailelerde para yok he pazardanda olmasin sonucta erkek tarafı bunumu almış dedirtmeyiz orta hallisine yönelttim diye bütün o tartsma anlatabildimmi bilmiyorum samimiyet kurdgma bin pismanim mesafe olsaydi bukadar kimse konusamazdi

Evlerin arasi 15 dakika ama daha tanimiyorsunuz birbirinizi... bi caya davet edilmekle mi taniyacaksiniz... madem maddi acidan birsey beklemeyin durumumuz belli eyip bedavaya getirmeye calisiyonuz... evlendikten sonra da gelenek adi altinda gelin bizi aramiyo sormuyo annemle ayni evde yasamiyo aileme hizmet etmiyo moduna girmeyeceksiniz... birakin kredi cekip kendileri yapsinlar herseylerini ama evlemdikten sonra da gelinden birsey beklemeyin...

Ya benmi anlatamıyorum gerçekten evet baska dediginiz gibi zaten aile büyükleride bende herşeyi eksiksiz olsun diye uğraşıyoruz onu bunu almayiz gereksiz demedik konu oda degil bak siz ne guzel diyosunuz fiyat marka belirtmeden liste verdik diye biz onun aldığı yere karışmazdık o orda negatif olmasaydı bize dediki maddi durumum yok pazardan alırım bizde hic farketmez insanlık olsun dedik oda ben alamam ama sizdende lux isterim yaptı bizde dedik luxe yetecek ailelerde para yok he pazardanda olmasin sonucta erkek tarafı bunumu almış dedirtmeyiz orta hallisine yönelttim diye bütün o tartsma anlatabildimmi bilmiyorum samimiyet kurdgma bin pismanim mesafe olsaydi bukadar kimse konusamazdi
iste bende diyorum ki en basindan herseyi kendilerinin yapacagini belirtin ki aldigi herseyin acisini yarin kendisinin cekecegini bilsin
yada aileniz destek olsada kiz bilmesin ozaman bu sekilde davranamaz

Her şeyi geçtim de kızın ailesini ilk defa nişanda görmeniz çok garip değil mi? Ben de söz nişan bir yaptım, eşimin akrabaları uzakta oturuyor diye. Hatta ailesi de farklı bir ildeydi ama nişan olana kadar iki üç kere sadece ailesiyle bize misafir oldular.

Maddi olarak iki kere kalabalık misafir ağırlayamayabilirler ama en azından sadece çekirdek aileyle tanışmaya gidilebilir. Ben böyle şeylere fikren karşıyım ama o zaman da konuşulabilirdi kız ve ailesinin sizden neler beklediği.

Alışverişe gelince, bence de çok abartmışsınız. Maddi olarak bir kota konulmasa bile insan erkek tarafıyla alışverişe gittiğinde baskı altında hissediyor kendini belki siz de yaşamışsınızdır. Karşı taraf bir fikir verdiğinde ayıp olmasın diye kabul edilebiliyor. O an düşünememiş olabilir, kişisel algılayıp sorun yaratmayın bence.
Arada mesafe yok onlarin 15dk var buna rağmen git gel istemiyo tek gelişte olsun bitsin diyo annemde huylarını suylarini bilmiyorum alınan şeyi beğenmeseler konusmadan etmeden ne gotureyim fizandami oturuyoda bi kuru cayi cok goruyo paraları varsa alsınlar ben tanışmadan konusmadan kızı aldık istedik demeden alışveriş yapmam dedi iste bende s..'la.. k gibi gittim annemi ikna ettim gençlerin gönlü olsun diye pişmanım zaten

Ay
Aynen, siz girmeyin hiç, yüz göz olmayın; ne yaparlarsa yapsınlar. Annenizi de en iyisini yapması için ikna etmeye çalışmayın; kadın bir ayağını geri tutmakta gayet haklı. Kendi maaşlarıyla neyi ne kadar yapıyorlarsa yapsınlar, gerisini yaşadıkça görür, ona göre davranırsınız.
[/QUOTEaynen oyle dediğinizi uygulayacağım teşekkür ederim

Benim kaynana da boyle yapti.. maddiyat yok birsey beklemeyin diye bi set aldi bi yuzuk.. seti de dugunden sonra verdi bayramda takayim diye sonra geri aldi... neymis ben kaybedermisim... dugunde takilanlari da aldi borcumuz var diye... esya desen esimle benim bekarligimdan kalma esyalarimizi kullanduk evlendikten sonra... ama evlendik basladilar biz evlat aldik evlattan hayir gormedik gelip gitmiyorsunuz aramiyorsun evliligin icindeki herseye karismalar... yok bi kadin evlendikten sonra kaynanasi kendi annesinden once gelir demeler... gelinin annesi ile kaynanasi ayni anda olse once kaynanasinin mezarini kaldiracak ondan sonra annesinin bunu da bana hoca soyledi dinimizde boyledir diye abuk subuk konusmalar... kadin evlendikten sonra kocasinin anne babasi kendi anne babasindan once gelir demeler... host kopek diyesim geldi... gelin alirlar anne babalik yapmazlar evlatlik beklerler nah size evlatlik... evlat gibi goruyorlar da madem neden ogluyla kavga ettigimizde hep oglunun tarafini tutuyorlar burda kimsem olmadigini bile bile... lafta evlat almislar

Kizin annesi çocuğun ablası onden gelsin bi adetlerini isteklerini bilelim bakalım geliceklermi hemen konusmadan olmaz diye ki zina belirtmiş kiz acele ediyo.. Ilk söylediklerinize gelince 1 senedir benden çıkmadılar her şey iyiydi güzeldi zaten samimi oldum diye cok guzel sınırlarını çizdi maddi anlamda bizde saygi duyduk bizimde inanin kasıtlı yaptigmz bisey degil sonucta herkes bütçesini bilir ona gore davranır olay onun erkek tarafının maddi olanağına saygı duymayıp saldırması bisey düşünün o almış pazardan bi ürün kardeşimden istemiş bilmem ne markanın ürününü ama aynı şey onun aldığı pazarda kadın olaninida var ole diyim Yahu hadi biz yine pazardan almayalım ama gidipte kendi onu alıyor bizden neden en luxunu bekliyo ben o samimiyeti kurmasaydım brz zor isterdi

Kızın bir şeyler sakladığını düşünüyorum ben ısrarla. Yani 500 km ile biz bile tanışma yaptık. 15 dk mesafede tanışmayı bile atlıyorsa oraya takılırım ben olsam. Her şeyi ucuz almış olabilir kendisi. Bunu size belirtmiş. Elbette saygı duymak gerekir. Siz kıza sınır çizmemişsiniz. O da istediğini almış. Orada istemediği bir şeyi size neden sormuş bilmiyorum. Belki de beğendi başta ama sonra kararı değişti. İsterse her şeyi değiştirir. Size ne ? İsterse en pahalı olanı ister. Kardeşiniz alıyorsa sizi ilgilendiren ne? Para muhabbeti yapan sizsiniz şu anda bilmem farkında mısınız?

Back