- 28 Ocak 2009
- 33.817
- 55.290
- 1.123
Kiz istemiyormus,ailemin maddi durumu iyi degil masraf olmasin diye,kizin anneside tanismaya ablasi gelsin diyormus.15 dklık mesafede anneniz aileniz önce kızın ailesiyle neden tanışmaya gitmiyo
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kiz istemiyormus,ailemin maddi durumu iyi degil masraf olmasin diye,kizin anneside tanismaya ablasi gelsin diyormus.15 dklık mesafede anneniz aileniz önce kızın ailesiyle neden tanışmaya gitmiyo
Bence konuyu şöyle acsaydiniz bu kadar tepki gelmezdi,kardesim sevgilisi ile evlilik düşünüyor ama kiz tanisma istemiyor 15 dk mesafede,maddi durumu öne sürüyor ama bizden pahali urunler istiyor butcemizi aşan olsaydi daha iyi olurdu hic degistirme konularina girmeden.Konu brz baska maddiyata dayalı yani üstü ürün değiştirme gibi gözüksede altta yatan maddiyat
Bilmiyorlar ki aslinda ne yapsalar kendi evlatlarina yapiyorlar... iyi de yapsalar kotu de yapsalar kendi evlatlarina yapiyorlar... iyi davranirlarsa iki evlat kazanirlar kotu davranirlarsa yarin oburgun eldeki evladindan da olurlarBenim takıldığım yer kız durumum yok hepsi bi arada olsun demiş gayet makul biz de uzak şehirdeydik öyle yaptık. Annenizin ben tanımadığım kıza takı yapmam vs demesi garip geldi.. Ayıp yani ne bileyim ben böyle dediğim bi kızın yüzüne bakamazdım.. Ha kız da benm durumum yok yapamam deyip sizden her şeyi dört dörtlük istiyosa o da ayrı sorun tabi
Canim ben ilerisi icin soyledim zaten bu tanisma konusunu birseyler alacak kadar is ciddiye bindiyse erkegin ailesinin kizin ailesiyle konusup gun belirlemesi lazim... nerde gordun erkek ailesi birsey demeden durup dururken kizin ailesi gelsinler desin... erkek ailesi soyler once musait oldugunuz birgun gelelim diye kizin ailesine bunlar olmadan nisan alisverisi olur mu kizin ailesi kizi vermeden istemeye gidilmeden konu sahibi eksik anlatiyor bence istemeye gidilmistirİyi de daha ne kız çocuğun ailesi ile tanışmış, ne çocuk kızın ailesi ile tanıştırılmış. 15 dakikalık mesafe aileler tanışmamış, kızın ailesi tanışmak istemiş ama kız maddi imkânımız yok ben isteme, söz, nişan bir arada olsun istiyorum demiş. Daha ortada bir şey yok ama nişan alışverişi var.
Hic sanmiyirum oyle oldugunu.. istemeye gitmedikleri kiza nasil nisan alisverisine cikiyorlar hayret sirasi mi degisti bu tur seylerin... evlendikten sonra tanisirlar artik kizin ailesiyle... kiz oyle dese bile buyuk olrak kizim bu is boyle olmaz diye biz once gelip isteyelim tanisalim sonra nisan alisverisine cikariz demeleri lazim.. anenin babanin rizasini alalim bi duyalim agizlarindan onceKiz istemiyormus,ailemin maddi durumu iyi degil masraf olmasin diye,kizin anneside tanismaya ablasi gelsin diyormus.
Kıza masraf olacak ne var o da saçma.. Bi çay koyup bi kurabiye yapamıyolar mı? Valla öyle geline böyle görümce bence çok da üstüne gitmeyin konu sahibinin .Kiz istemiyormus,ailemin maddi durumu iyi degil masraf olmasin diye,kizin anneside tanismaya ablasi gelsin diyormus.
Hayır gidilmemiş daha istemeye de tanışmaya da. Konuda da bahsetmiş zaten. Erkek tarafı tanışmak istemiş, kız da maddi imkânımız yok ben isteme, söz, nişan bir arada olsun istiyorum demiş.Canim ben ilerisi icin soyledim zaten bu tanisma konusunu birseyler alacak kadar is ciddiye bindiyse erkegin ailesinin kizin ailesiyle konusup gun belirlemesi lazim... nerde gordun erkek ailesi birsey demeden durup dururken kizin ailesi gelsinler desin... erkek ailesi soyler once musait oldugunuz birgun gelelim diye kizin ailesine bunlar olmadan nisan alisverisi olur mu kizin ailesi kizi vermeden istemeye gidilmeden konu sahibi eksik anlatiyor bence istemeye gidilmistir
Hay ağzın bal yesinBu ara kv ve görümceleri tutuyorum niyeyse
Şark kurnazı gelinlerini sevmiyorum ama ben ya. maddi durumum yok herşeyi ayrı ayrı yapamam, karşı tarafa ucuzundan alırım kimse fikir kimse fikir beyan edemez, ama erkek tarafı eşek gibi alacak yoksa kredi çekecek aç kalacak kolay mı gelin satın alıyorlar. Varsa evleri verecek erkek tarafı olmak kolay değil ama evime üst makamlardan izin kağıdı çıkartıp gelecekler hazır hissetmem lazım kendinimi. Sonracıma kocam annesini ablasını öpmesin tapuusu da artık bende benim malım sadece benim uygun gördüpüğüm şekilde ilişkikeri olabilir. Ama olaki dünya hali maddi olarak zorda kaldık benim babam ne alaka oğluna yapacak tabi, açsın kp kesenin ağzını. İşte şark kurnazı gelinlerin kafa yapısı. Kendisi pazarsadan alabilir sorun yok, o kız tarafı.
Sonra kadın erkek niye eşit değil. Nasıl eşit olsun ki kadınlar olarak kendimize satılık mal muamelesi yaptırıyoruz.
Aynen böyle şeyler içten gelerek, dayatılmadan yapılmalı.Çok merak ettim ürün neydi? Ayrıca kızın annesi babası aileyle tanışmadan nasıl nişan yapabiliyorlar? Nasıl güveniyorlar? Bizde eşim ilk bizim eve geldi babamla tanıştı onun öncesinde annesi anneannesi gündüz çaya geldi, sonra babam erkek evini göreceğiz dedi evlerine gittik anneniz o konuda haklı bence tanımadan etmeden alışveriş..
Gerçi biz bohça yapmadık çok gereksiz buluyorum alacağımız şeylerin hepsini bireysel düğüne kadar hediye şeklinde hallettik iç çamaşırı vs olaylarına girmedik ama kv çok güzel gecelik takımımı almıştı süslü sandık aynaları almıştı
Hadi kiz o kafada erkegin ailesi boyle birseyi nasil nabul ediyo da nisan alisverisine cikiyorlar.. hic demiyorlar mi ya kizin ailesinin hicbirseyden haberi yoksa.. onlar buyuk olarak demeleri lazim ailenle tanismadan hicbirsey yapmicaz kizim.. buyukler de mantikli davranmiyor bence... ya kizin ailesinin haberi yoksa olanlardan ya kiz hic ailesine bahsetmediyse ya da bahsetti ama istemediler cocugu kiz da yalan soyluyorsa bunlara maddiyattan boyle istiyoruz diye bu da olabilir bence... yine de erkegin ailesinin kizin aklina uymasi mantikli degil.. bende maddiyatin el verdigi kadari yapilsin dusuncesindeyim zaten... bazi erkek aileleri maddiyati iyi oldugu halde bedavaya getirme kafasindalar sonra da evlilikelrine karisirlar surekli hizmet beklerler yonetmeye calisiar.. bu benim kzidigim.. yoksa cebindekinin fazlasini yapsinlar zor duruma dussunler taraftari degilim.. konu sahibinin ailesi mantikli davranmiyor kizin dedigini yaparak belki de kiz ailesine soyledi ama istemediler kiz da boyle yalan uydurdu yada kiz ailesine hic soylemedi bile tanismak istiyorlar diyeHayır gidilmemiş daha istemeye de tanışmaya da. Konuda da bahsetmiş zaten. Erkek tarafı tanışmak istemiş, kız da maddi imkânımız yok ben isteme, söz, nişan bir arada olsun istiyorum demiş.
Daha kız istenmemiş, nişana girişilmiş. Kız 21, çocuk 24 yaşında. Kız isteme ile nişan bir arada olsun istemiş, nasıl isteme olsun ki daha?
Kız her şey benim istediğim gibi olsun kafasında bence. Karşı tarafın istekleri pek önemli değil. Şimdi de müstakbel nişanlısı, daha istenmemiş kız için kredi mi çeksem diyor.
Erkek tarafında da hata vardır muhakkak.
Ben kızın/erkeğin her istediği olsun, yapılsın taraftarı değilim. İmkânlar neye el verirse o yapılır. Aileler destek çıkar sadece. Ben de gelin geldim, hem de zengin bir yere ama zorla dayata dayata bana nişan alışverişi yaptırıldı mesela. Aklıma geldi yine güldüm.
Ne bileyim artık, benim de aklıma geldi birçok şey ama çokta kötüye yormak istemiyorum.Hadi kiz o kafada erkegin ailesi boyle birseyi nasil nabul ediyo da nisan alisverisine cikiyorlar.. hic demiyorlar mi ya kizin ailesinin hicbirseyden haberi yoksa.. onlar buyuk olarak demeleri lazim ailenle tanismadan hicbirsey yapmicaz kizim.. buyukler de mantikli davranmiyor bence... ya kizin ailesinin haberi yoksa olanlardan ya kiz hic ailesine bahsetmediyse ya da bahsetti ama istemediler cocugu kiz da yalan soyluyorsa bunlara maddiyattan boyle istiyoruz diye bu da olabilir bence... yine de erkegin ailesinin kizin aklina uymasi mantikli degil.. bende maddiyatin el verdigi kadari yapilsin dusuncesindeyim zaten... bazi erkek aileleri maddiyati iyi oldugu halde bedavaya getirme kafasindalar sonra da evlilikelrine karisirlar surekli hizmet beklerler yonetmeye calisiar.. bu benim kzidigim.. yoksa cebindekinin fazlasini yapsinlar zor duruma dussunler taraftari degilim.. konu sahibinin ailesi mantikli davranmiyor kizin dedigini yaparak belki de kiz ailesine soyledi ama istemediler kiz da boyle yalan uydurdu yada kiz ailesine hic soylemedi bile tanismak istiyorlar diye
Benim takildgm nokta zaten ürünü değiştirmesi degildeğiştirmesini büyütmeniz yanlış
olaylara müdahale etmeniz de yanlış
siz annenizi ikna ettniz diye kendinizi birşey sanmışsınız
bu olay patlarsa, sizin yüzünüzden yapılmış olacak bunca masraf
karışmayın büyüklerin işine
insan kendi aldığını beğenmeyip değiştiriyor sizikini değiştirmesi problem değil
sonuçta giyecek olan o
abartmışsınız
ama ailenize müdahale etmeyin
kız dengesiz gibiyse
O da olabilir.. bu ihtimali de dusunup erkegin ailesinin boyle birseyi kabul etmemesi lazim di... nisan alisverisine ciktiklarina gore farkli seyler dusunduler demek ki.. istemeye gideriz de bissuru sey isterler bizden gibi.. ben kabul etmem boyle seyi.. benim ilk aklima gelen kizin ailesi cocugu istemedi kiz da boyle bir yalana basvurdu.. yani isteme olmadan kizimi nisan alisverisine gondermem ben haberim varsa tabiNe bileyim artık, benim de aklıma geldi birçok şey ama çokta kötüye yormak istemiyorum.
Babamın kuzenine isteme, nişan bir arada yaptılar. Öncesinde kız ailesi ile tanışılmış, takı vs istenmişti. Nişanda beş bilezik takıldı. Ayrıca takılan takılar. Yapılan bohçalar... 1 ay sonra nişan atıldı, kız altınları falan geri vermedi. Sonra öğrenildi ki aile dolandırıcıymış.
Hayır zaten söz olmadan gelmesini annem onaylamiyo ben samimi olacağım zamanı biliyorum diyo gelmesin ki başına bi iş geldimi ailesine ne dicem düşüncesindeyiz yani o konuda onda suç bulmuyoruzBence sız yada baskası alısverıse karısmasın ıkısı gıdıp alsın ne alıyorsa ne butcelerıne uygunsa. Arada kötü olmaya gerek yok. Ve önce aıleler bır tanıssın ısteme günü belırlensın. Ona göre cümbür cemaat gidip isteme söz nişan halledin. Ayrıca kız sürekli gelmek zorunda değil çünkü bazı insanlar erkek tarafından adım bekler tıpkı benım gıbı kaynana adayı arasa bır kac kez caya davet etse tatlı yaklassa o kızda acılıp ısınacaktır ama erkek tarafı uzak durdukca bız gelınlerde malesef soguk kalıyoruz ve ısınamıyoruz.
The görümce.bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin...