• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Arada mesafe yok onlarin 15dk var buna rağmen git gel istemiyo tek gelişte olsun bitsin diyo annemde huylarını suylarini bilmiyorum alınan şeyi beğenmeseler konusmadan etmeden ne gotureyim fizandami oturuyoda bi kuru cayi cok goruyo paraları varsa alsınlar ben tanışmadan konusmadan kızı aldık istedik demeden alışveriş yapmam dedi iste bende s..'la.. k gibi gittim annemi ikna ettim gençlerin gönlü olsun diye pişmanım zaten

Anladım arada mesafe olmadığını, ben hani benimkiler uzakta olmasına rağmen nişana kadar iki üç kere geldiler demek istemiştim ama şimdi bakınca tam öyle olmamış :) Ki misafir olmadan önce de bir ortamda yüzümüze tanışma fırsatları olmuştu.

Fikrinizi belirtin derim ben bu konuda. Kardeşiniz de alsın karşısına adam akıllı konuşsun. Sadece onun isteklerine göre yürüyemez ki bu süreç. Kendi ailesi
de mi bir şey demiyor bu kıza? İlk defa gördükleri insanlarla mı dünür olacaklar? Ailesi kardeşinizi tanıyor mu?

kizin herşeyi bu kadar aceleye getirmesi pek normal değil. o aceleye getiriyor diye siz yapmak durumunda değilsiniz.
ailesinde yanlış olan birşeyler mi var da bu kadar acele ediyor. söylediği şey hiç mantıklı değil tanışma denen şeye anneniz babanız ve siz ve kardeşiniz gitsin. dört beş kişiyi ağırlayacak maddi durum yoksa düğün nasıl yapacaklar.
bence ağır olun sonradan pişman olmayin

Herkes, kızın değiştirmek istemesine takılmış. Fakat ben, nişanlısını koluna takıp değiştirmesine takıldım. Bir şeyi aldıysak ve beğenmediysem gider kendim değiştirir üstünü tamamlarım. Nişanlıyı koluma takıp gitmek, ben diğerini beğenmiştim değiştireceğim ama diğeri daha pahalıydı gel değiştirelim öde demektir. Utanırım öyle bir şey yapmaya doğrusu. Ben de okurken gecelik takımı falan diye düşündüm.

Bende de var o iki takımdan. Bayağı bir parçası da var içinde. Saten sabahlık gecelik, pijamaları, şortlu askılı takımı falan. Galiba 6.5 senedir 4 defa ya giymişimdir ya giymemişimdir. Daha o saten sabahlığı giyinip, şu meşhur topuklu terliklerle evde gezineni görmedim. Daha minimal tarzda gecelikler daha hoş ve şık bence.

Ben tanimadigim kadinin parasi ile gecelik almaya utanirdim. Benim isteme, herşeyim 1 günde hal olmuştu. Önceden 1 defada tanişmaya gelinmişti. Bu devirde bohça denilen birşeyin var olmasi bir kadin için utanç verici.

Dediğin gibi, kimse o saten gecelikleri giymiyor, giyse bile, niye kendileri almiyor? Parayi gelince cahil köylü kizi gibi davranmak hoşlarina gidiyor. Tutturuyor adetler. Kv'de gel evimi temizle derse "hangi devirde yaşiyoruz" oluyor

Bu süreçte bile gelin ile görümce ve kv'de yüz göz oldu bile. Ve daha yolun başindalar. Kiz 2 yil sonra hamile, burda konu açar artik. Umarim bu adetler değerdir..

Ben tanimadigim kadinin parasi ile gecelik almaya utanirdim. Benim isteme, herşeyim 1 günde hal olmuştu. Önceden 1 defada tanişmaya gelinmişti. Bu devirde bohça denilen birşeyin var olmasi bir kadin için utanç verici.

Dediğin gibi, kimse o saten gecelikleri giymiyor, giyse bile, niye kendileri almiyor? Parayi gelince cahil köylü kizi gibi davranmak hoşlarina gidiyor. Tutturuyor adetler. Kv'de gel evimi temizle derse "hangi devirde yaşiyoruz" oluyor

Bu süreçte bile gelin ile görümce ve kv'de yüz göz oldu bile. Ve daha yolun başindalar. Kiz 2 yil sonra hamile, burda konu açar artik. Umarim bu adetler değerdir..
Bana da çok gereksiz geliyor. Eskiden bu adetlerin olmasının bir sebebi vardı. Bundan 2-3 nesil önceki insanların çoğu kayınvalide evine gelin gitmiştir. Bir kendi kalacağı odaya masraf yapılırmış. Yokluk varmış, geline kumaş vs alınırmış, yapılan bohça da hediye olarak yapılırmış.

Gecelik falan o kadar boş ki. Giyilmiyor, yapılan masrafa yazık. Genelde bu durumlarda erkek taradı daha mağdur oluyor. Kimse yapılacak düğünden, mobilyadan, altından daha bahsetmiyor.

Ailelerin kesinlikle önceden tanışması gerekti. Ya şimdi istemede, kız tarafı tonla altın ister erkek tarafına uymazsa? Malum genelde çok isteniyor.

Bana ilk başta kendim beğenmedim demedi kardeşin beğenmedi dedi Sonrasında da gerçekleri söyleyince biraz bozuldum ben direkt senin dediğini almak zorunda kaldım sen maddi seçenek sundun tarzında konuştuğu için bozuldum yani açık açık O da gerçekleri söylemedi bana yani peşlerinde dolaştığı mı üzüldüm Onun dediği oldu diye değil yani Tabii ki de değiştirir Fikri değişir beğenmez Ama sorun olduğu belli yani başta inkar edip Sonradan da benim üstüme yürümesini kaldıramadım Sonuçta istekler olsun diye peşlerinde dolaştım dolaşmaz olaydım araya girmeseydim onların alışverişi yapamayacak da kardeşim annemin tepkisinden çekinip çıkmazdı
Kız kendisi mi teklif etti bizimle gel diye? Bence hayır, büyük ihtimal annen demiştir git eşlik et gerekirse müdahale et diye. Benim de peşimde eşimin ailesi dolaştı sonuçta para onların cebinden çıkacaktı ve aslında beğendiğim ama pahalı olan bir şeyi almadım. Hatta bu daha güzelmiş bile demedim. Zaten tavırlarını az çok belli ettiler. Hayır alamazsın demelerine gerek kalmadı.Onların bütçesine uygun olanı seçmek zorunda kaldım fakat düğüne 15 gün kala araba aldılar. Hiç-bir şey de almayabilirlerdi bize ben öyle ille şu yapılmalı diyen biri değilim zaten ailemin de durumu yoktu. Bir emekli maaşı olan insanlardı, kredi çekip beni evlendirdiler canlarım. Yani işin özü sen her ne kadar karışmadım desen de orda bulunmak bile bir baskı gelinin üstünde. Ben de bulunmak isterdim fakat gelin bana fikrimi sorsa önce sen beğen derdim.

Benim kaynana da boyle yapti.. maddiyat yok birsey beklemeyin diye bi set aldi bi yuzuk.. seti de dugunden sonra verdi bayramda takayim diye sonra geri aldi... neymis ben kaybedermisim... dugunde takilanlari da aldi borcumuz var diye... esya desen esimle benim bekarligimdan kalma esyalarimizi kullanduk evlendikten sonra... ama evlendik basladilar biz evlat aldik evlattan hayir gormedik gelip gitmiyorsunuz aramiyorsun evliligin icindeki herseye karismalar... yok bi kadin evlendikten sonra kaynanasi kendi annesinden once gelir demeler... gelinin annesi ile kaynanasi ayni anda olse once kaynanasinin mezarini kaldiracak ondan sonra annesinin bunu da bana hoca soyledi dinimizde boyledir diye abuk subuk konusmalar... kadin evlendikten sonra kocasinin anne babasi kendi anne babasindan once gelir demeler... host kopek diyesim geldi... gelin alirlar anne babalik yapmazlar evlatlik beklerler nah size evlatlik... evlat gibi goruyorlar da madem neden ogluyla kavga ettigimizde hep oglunun tarafini tutuyorlar burda kimsem olmadigini bile bile... lafta evlat almislar
Oouu sen haklısın bacım bizim konularımız cok baska bizde daha isteme olmadi annemin kaynana olarak esirgediği bisey yok :)

Kızın bir şeyler sakladığını düşünüyorum ben ısrarla. Yani 500 km ile biz bile tanışma yaptık. 15 dk mesafede tanışmayı bile atlıyorsa oraya takılırım ben olsam. Her şeyi ucuz almış olabilir kendisi. Bunu size belirtmiş. Elbette saygı duymak gerekir. Siz kıza sınır çizmemişsiniz. O da istediğini almış. Orada istemediği bir şeyi size neden sormuş bilmiyorum. Belki de beğendi başta ama sonra kararı değişti. İsterse her şeyi değiştirir. Size ne ? İsterse en pahalı olanı ister. Kardeşiniz alıyorsa sizi ilgilendiren ne? Para muhabbeti yapan sizsiniz şu anda bilmem farkında mısınız?
Hayır ben değilim kardeşim de ogun alacak olsaydi alırdı demekki erkeğinde maddi gücü yokki onu seç diyemedi ben odemedigime gore alirkende illa uygun alacaksın demedim kacrdgnz noktalar var sanrm değiştirir ben ona karışmam takıldım noktada orası değil maddiyat siniri kardeşimde belirtti zaten o anneme babama kardeşime paylaşamadığı icin acısı benden çıktı

Anladım arada mesafe olmadığını, ben hani benimkiler uzakta olmasına rağmen nişana kadar iki üç kere geldiler demek istemiştim ama şimdi bakınca tam öyle olmamış :) Ki misafir olmadan önce de bir ortamda yüzümüze tanışma fırsatları olmuştu.

Fikrinizi belirtin derim ben bu konuda. Kardeşiniz de alsın karşısına adam akıllı konuşsun. Sadece onun isteklerine göre yürüyemez ki bu süreç. Kendi ailesi
de mi bir şey demiyor bu kıza? İlk defa gördükleri insanlarla mı dünür olacaklar? Ailesi kardeşinizi tanıyor mu?
Evet kardeşim tanışmış ama büyüklerle bi tanisalm konuslm ablası gelsin nasil istiyorlar bi onden anlatsın bizde büyüklerle orta yolu buluruz tarznda konuşmuş annesi kızından akıllı sukur :) size bi kaç defa mesafeyi yazmışım kusura bakmayın kullanıcı adına bakmadan cevaplamışım smdi farkettim :)

kizin herşeyi bu kadar aceleye getirmesi pek normal değil. o aceleye getiriyor diye siz yapmak durumunda değilsiniz.
ailesinde yanlış olan birşeyler mi var da bu kadar acele ediyor. söylediği şey hiç mantıklı değil tanışma denen şeye anneniz babanız ve siz ve kardeşiniz gitsin. dört beş kişiyi ağırlayacak maddi durum yoksa düğün nasıl yapacaklar.
bence ağır olun sonradan pişman olmayin
Annemde sizin gibi dusunuyo zaten :) bence sakladığı bisey yok kiz acik acik ben ailemi masrafa sokmadan isler yürüsün istiyorum dedi yüzüme:) annemde daha şimdiden boyle yapmasin ailesini eziyo farkinda degil dedi

Evet kardeşim tanışmış ama büyüklerle bi tanisalm konuslm ablası gelsin nasil istiyorlar bi onden anlatsın bizde büyüklerle orta yolu buluruz tarznda konuşmuş annesi kızından akıllı sukur :) size bi kaç defa mesafeyi yazmışım kusura bakmayın kullanıcı adına bakmadan cevaplamışım smdi farkettim :)
Bence bir yemekte bulusun plani siz yapin derim disarida tanissin aileler hic olmazsa tanisilmadan olmaz ki bu işler.

Annemde sizin gibi dusunuyo zaten :) bence sakladığı bisey yok kiz acik acik ben ailemi masrafa sokmadan isler yürüsün istiyorum dedi yüzüme:) annemde daha şimdiden boyle yapmasin ailesini eziyo farkinda degil dedi
Kiz ailesinin masrafa girmesini istemiyorsa sizin ailenizde masraf yapmasin 1 kurus bile vermesinler birakin kendileri yapsin.

Hayır ben değilim kardeşim de ogun alacak olsaydi alırdı demekki erkeğinde maddi gücü yokki onu seç diyemedi ben odemedigime gore alirkende illa uygun alacaksın demedim kacrdgnz noktalar var sanrm değiştirir ben ona karışmam takıldım noktada orası değil maddiyat siniri kardeşimde belirtti zaten o anneme babama kardeşime paylaşamadığı icin acısı benden çıktı

Bence sizden çıkan hiçbir şey yok. Kendi kendinize kuruyorsunuz. Değiştirdi diye kıza saldırmışsınız. Kardeşiniz maddi gücü yoksa sonradan da alma diyebilirdi. Biraz geri çekin kendinizi. İkisi evlenecek sonuçta. Markaymış, pazar malıymış diye ortalık karıştırmayın. Kıskançlık yapıyorsunuz.

Arkanızdan gidip değiştirmiş olmasını neden bu kadar büyüttünüz? Fikri değişmiştir. Olamaz mı? Ayıla bayıla kot alırım, eve gelirim bu ne be diyesim tutar, ertesi gün gider değişim yaparım. Kusura bakmayın görümce damarınız tutmuş ve farkında değilsiniz

Ayinisini süsündüm... 🤦🏻‍♀️

kırılmayın ama kıran sizsiniz.

daha ilk günlerden kızın üstüne gitmişsiniz. ürünü değiştirebilir çok normal. ben de değiştirmiştim ama asla sorgulamadılar. sonuçta onu kullanacak kişi kendisi. siz direk maddiyatla yaklaşmışsınız. ilk alışverişte utanmış olabilir. siz onu anlamalıydınız. arayıp da kızmak ne demek yani. çok ayıp etmişsiniz. tam görümcelik yapmışsınız.

Bana da çok gereksiz geliyor. Eskiden bu adetlerin olmasının bir sebebi vardı. Bundan 2-3 nesil önceki insanların çoğu kayınvalide evine gelin gitmiştir. Bir kendi kalacağı odaya masraf yapılırmış. Yokluk varmış, geline kumaş vs alınırmış, yapılan bohça da hediye olarak yapılırmış.

Gecelik falan o kadar boş ki. Giyilmiyor, yapılan masrafa yazık. Genelde bu durumlarda erkek taradı daha mağdur oluyor. Kimse yapılacak düğünden, mobilyadan, altından daha bahsetmiyor.

Ailelerin kesinlikle önceden tanışması gerekti. Ya şimdi istemede, kız tarafı tonla altın ister erkek tarafına uymazsa? Malum genelde çok isteniyor.

Ya eskiden bide bu bohca olayi daha cok tekstil parcalari felan olurdu, kiz ilerde elbise kiyafet diktirir diye. Niye? Cünkü kadinin o zaman hic degeri yoktu. Sahip oldugu birseyi yoktu. Sadece iste bu dügün siralarda 'deger' görüyordu. Ondan sonra kv'de evinde hizmetcilik yapiyordu iste.

Simdi ise bohca degil, bavul. Illa marka makjaj ve parfüm isteniliyor, kiyafet canta hersey. Hatta sac düzlestirici isteyenide duydum. Ki cogu kizlar simdi calisiyor yada kolaylikla ise girebiliyor.

Bu konuda eminim kiz ile oglan max 22 yasindalar. Olgun degiller ve o yasta zaten gözü sadece maddiyat görüyor. Anne baba parasi ile iste bohca dügün yapip yüz göz oluyorlar. Sonra evlendikten hemen sonra bide bebek yapiliyor. Eh para yok, bastan beri anne babayi dahil ettiler herseye, bagimsizlik olayida yok.

Bu defa basliyor tartismalar, mutsuzluklar "ailen ile görüsmek istemiyorum"lar. Sonu hüsran, ya mutsuz evlilige devam yada bosanma. Yazik.

Aileler bi dese "biz birseye karismayiz, ne yapacaksaniz kendiniz yapin" gencler kendisi durur bu sacma sapan seyler ile.

İlk başta begenmistir yada çekinmistir, sonradan içine sinmemistir..
Gidip değiştirmiştir.. Ne var bunda saygısızlık adledecek..
Size sordu diye, dediğiniz emir mi.. Bu ne ego.. Kız yine iyi alttan almış sizi, mesele yapmamış, yazık daha çekeceği var haberi yok..

Merhabalar ben evliyim. erkek kardeşim var 1 sene once benim cok samimi olmadığım bir tanıdığım kiz ile tanısmalarına hatta sevgili olmalarına sebep oldum..

anlaştılar hersey cok iyi gitti kardeşim sıkıştırdı istemeye gelelim diye artik kızı.. kizda ailesi ile konuştu gidilecek yakında ve olaylar boyle başladı .bana sürekli gelirler caya kahveye kızıda daha once tanıdığım icin aramızda isinmama gibi bi sorun yok ama sadece kardeşimle gelir yani baska başbaşa görüşmeyiz... isteme soz nisan gidişatını konuştuk bi aksam.. kiz dediki ben isteme aksami yani ilk gelisinizde isteme soz nisan hepsi bir istiyorum durumum yok, baska bi topluluk karşılayamam bi seferde hallolsun dedi
bende annemlere açtım konuyu annem ilk başta hayır desede (onuda aciklayacagim) babam saygı duydu cunku annemlerinde durumu cok lux degil.
Annemin karşı cikma sebebi daha ailesini tanimadan nisan alışverişi nasil yapayım kimseyi tanımıyorum taki tuku işine girmem yuzukle bir bilezik yaparim oda bana saygı duysun.. belki ailesi bizi istemicek kızı istemeden nasil göndereyim sizi nisan alisverisine dedi
kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.

Sonra kardeşim bugun aradi alışveriş yapalım biraz ben anlamam dedi.. bende gençlerin yaninda durdum istedikleri olsun gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
Alisveriste bi ürün alınacak kızla o urun hakkında konusuyoruz mağazada ben tamamen fikir verme amaclı gittim benim dedigim alınacak diye değil.. sonucta onlar evleniyo onun kullanacağı ürünü ben niye beğeneyim. Nyse iki urun arasında kaldık biri diğerinden daha uygun o bana sence hangisi dedi bende uygun olanını belirttim

cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu yani bohcaya çıkacak türden degil hep günlük tarzi... bende alışveriş yaparken kendisine hep diyorum ona alinacaklarin bohcaya koyulacak dugune gitmelik klasik tarzda olsun diyorum
çirkin bisey yada en uygun biseye yoneltmiyorum o yollardan bende gectim sonucta
nyse o bakılan ürün zaten bu arada pahali bisey sadece seçenekler arasındaki uygun olanı dedim tamam dedi onu aldı orda bi sorun yoktu

ertesi gün kardeşimle ne konuştuysa gidip degstrmisler bende kıza dedimki bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin... ben ogunde fikir verme amaclı geldim beğenmedim deseydin... ilk defa tanimiyosun beni çekindin diyeceğim ama bir senedir vakit geçiriyoruz acik acik herseyde fikirlerini beyan ediyosun dedim

sonra açıldı tabi sen maddi olanak sundun ben beğenmediğim şeyi almak zorunda kaldm diye basta da ben begenmedim diye degl kardeşin beğenmedi diye değiştirdik dedi.. bende ogun orda deseydin madem baska yere bakılırdı dedim parasını vermediğim biseye müdahale edemedim ve kirildim maddi olanak sundun diye dedi

ben iyice çıldırdım senin herşeyine saygı duyuldu herseye maddi sinir çizen sendin kimse bisey demedi ben seçenekler arasından sadece ufak bi fark olana yönelttim diye banami patliyosun benden para çıkmıyo ürünü bende giymeyeceğim ogun diyemedin ama masallah diyebiliyosun smdi kırıldım diye.. yüzüme soyleyemedigin seyleri mesajdada yazma bida dedim..

ben kızın dedikleri olsun diye annemden fırça yedim herseyi eksiksiz olsun diye bir şeyi alisveriste bizde bu alınmaz demedim.. en sonda demişki ben saygısızlık hata yapmadim bilseydim degistrmezdim demis.. okadar konuştuk bunumu anladın dedim tabiki senin dediğin istediğin olacak benim degil ben arkamdan bole bisey olmasına kizdim evet ama ogun deseydin yine senin dedigine giderdim dedim sonuç akşamına karşılaştık bisey yokmuş gibi kısa bi konuşma geçti

Not.benim mesaj atma sebebim ürünü değiştirmesi asla degil konuşma zaten farklı yerlere maddiyata gidiyor yani değiştirmesinde sorun buldum degil anlatmak istediğim konu..
Kim hangi sebeple beğenmediyse beğenmedi.Kardeşiniz ya da kız ne fark eder? Eve gitmiş o ya da bu sebeple vazgeçmiş.Size ne canım.Bu destek olmaksa lütfen olmayın.Rahat bırakın kızcağızı.Farkında değilsiniz ama tam egolu bir görümce davranışı.Size açıklama yapmak zorunda da değil.Anlayışlı ve yardımcı olmaya çalıştığınızı söylüyorsunuz ama davranışlarınız tam tersi.

Back
X