• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Size gereken yazılmış.
Ben de sonradan gidip değiştirdiler diye kıza azarlar gibi mesaj atmanızı yersiz ve haksız buldum.

Kaldı ki insanların fikirleri değişir. Ben 2 gün önce sipariş verdiğim çantayı daha gözümle görmeden değiştirsem mi diye düşünüyorum..

Size saygısızlık bunun neresinde? Bu kadar benmerkezci olmayın. Kızın boşu boşuna kalbini kırmışsınız. Siz yazmasanız onun bir şey diyeceği yokmuş. Deme zorunluluğu da yok zaten. Size değiştirin dememiş ki gidip istediğini almış..

Annenizde de ilk günden nazlar kaprisler. Tebrikler kötü görümce oldunuz bile. Kızın işi zor..
Kizin değiştiğine takılıp linç etmeyi çok iyi biliyosun sonrasını okudunmu allah aşkına ya takıldıgım yer degstrmesi bende anlayissizin biriyim he he nasil anliyorsan:)

Sizi hatalı buldum. Gidip ürünü değiştirmeleri önemsiz bir konu, mesaj atmamalıydınız. Gerginliği siz başlatmışsınız kusura bakmayın. Orda onu beğenmiş sonra fikir değiştirmiş olabilir. Size nezaketen fikir sormuşlar, karar onların. Anneniz de haklı değil maalesef.

Ayrıca şu nişan alışverişi gibi adetler uygulamasa artık keşke. İnsanlara huzursuzluktan başka birşey getirmiyor. Evlilik ihtiyaçlarını evlenecek bireyler gidip seçip alsınlar işte.
Annemde hakli bende hakliyim cunku kimse arasında 15dklik bi mesafe olan kıza nisan götürmez o erkek tarafını ezicekcay ikram etmeyi çok gorucek selamlasmadan daha bana onu alın bunu alin diyecek boyle birimisiniz gercekten:)

Ürünü degistirmesinde bir sorun yok,icine sinmediyse degistirebilir,ama evler arasi 15 dk bir mesafede niye tanisma olmasin ki burasi biraz tuhaf olmus bence cok bir masraf gitmez ki tanismaya,sonra yine istedigi gibi soz ve isteme bir arada olurdu.
Aynen öyle biz saygı duyduk zaten nasil istersen ama tanışalım dedik önce sonra kötü olan ben dum muhatap ben olduğum icin olayda zaten ürünü değiştirmesi degil ogun ön kere sordum beğenmediysen alma diye arkamdan kardeşime niye fesatlık yapiyo ablanın zoru ile aldm demek olmus resmen bide dil doktum yanı begenmedysen alma diye 1 senedir haftanin 3 gunu bana gelen kiz bunu yapiyosa ohoo keske hic samimi olmasaydim

Kredi cek diyen kendisi abartan yine benmi oluyorum :))
Sizde gidip aileyle tanisin once.. kiz kabul etmiyorsa ailesinin tanidigi biriyle haber ginderin tanismaya gelcez diye ailesi kabul etmezse gelmenizi ondan sonra laf yapin burd.. gelenk gorenek dersiniz gelenege uygun hareket etmezsiniz toprak mi dogurdu tas mi bu kizi... neymis annen istemeye gitmek istemiyormus o zaman almayin kizi.. kizin akliyla hareket ederseniz olacagi bu...

Kredi cek diyen kendisi abartan yine benmi oluyorum :))
Kiz kabul etmiyorsa once ailesiyle tanismayi o zaman hic nisan alisverisine cikmayacaktiniz bu sekilde olmaz diyecektiniz kiza.. ta ki size annem babam davet ediyo buyrun gelin diysne kadar hicbirsey yapmayacaktiniz... belki kizin ailesinin hicbirseydn haberi yok belki kiz yalan soyluyo diyorum hala burda nisan alisverisinde su oldu da bu oldu... hangi mesele daha onemli su anda... hsdi bu kiz cahil senin ailen de mi yol yordam bilmiyor

Hersey sacma tuhaf anenin istemeye gitmem demesi de dahil en cok da yanlis olan bu bana gore neymis kiz cayi cok goruyormus ama sizin takildiginiz tek konu urunu degistirip pahali olani almasi.. oyle basa boyle tarak derler yani.. once annenin davranisini elestir.. sen ogluna es evimize yeni bir insan dahil oluyor belki bir omur idare edecegimiz ama sen ailesini tanimadan istemeye gitmeden kiz oyle dedi diye nisan alisverisine gonderiyorsun ki bana gore bu kizin ailesini hic yerine koymaktir.. size gerek yok biz kizinizla yapcaz herseyi demek.. ve cok buyuk bir ayip bana gore.. kiz kabul etmezse hicbirsey yapmiyoz madem dersiniz... bence senin annenin kizi istemeye gitmeye gonlu yok cay bahanesi yani

Yanıi:)) zaten öyle olur annemler bu kadar yakınken tanışmadan nisan gotrmem bi tanisalm adetlerini soralım diyo
Acaba bu alışveriş işinden kızın ailesinin haberi var mı ?? Yada sizden ?? Biz eşimle uzun süredir tanışıyoduk ama istemeden sonra gittik çarşıya ondada Nisan elbisesi yüzük aldık ikimize

Öncelikle daha isteme olmamışken nişan alışverişine çıkılması aşırı mantıktır. Kız bu konuda saf mıdır yoksa uyanık mıdır bilemiyorum. Ayrıca sizin veya annenizin/ babanızın önce isteme olsun deyip tepki göstermesi, ısrar etmesi lazımdı.

Ben bu konuda kızı daha haksız buldum. Ayrıca küçük Emrah gibi kendini acındırmaya mı çalışıyor napıyor bilemiyorum, benim durumum şuna yetmez, siz parasını ödüyorsunuz diye bir şey demedim vs demesi gereksiz geldi. Durumun yoksa durumun neye elveriyorsa öyle yaparsın. En başta da dediğim gibi kız ya çok kurnaz ya da aşırı saf. Bana kalırsa ikisi de çekilmez. Ayrıca kızın tavırları ve dediklerinden bu işte bir bit yeniği varmış gibi geldi. Ama emin değilim tabii ki.

Kizin boyle istemesinin sebebi onden dediğini yaptırmak erkek tarafı derse eger bizim adet boyle diye e biz hallettik xle demesi yani acik acik soyluyo kiz ben kendi aileme masraf yaptrmam diye bende isin orasindayim erkeğin ailesi ozaman patlicanmi niye karşı tarafa saygı duymuyo o durumum yok diyo biz saygı duyuyorz ayrıca en ucuzuna gidip ne kendimizi rezil ederiz nede lükse gidip kendimizi sikarz bu ortasına razı değil yani erkeğin maddi durumuna saygı duyan yok:) biz salkmisz galiba zamanında karşıdan beklemedik yaptırmadık
Bu yorumu şimdi gördüm. Bende de kızın beleşçi olduğu düşüncesi ağır basmaya başlamıştı. Bence kız maddi yönden kendini acındırıp nişanı sözü vs. size/ kardeşinize yaptırma derdinde olabilir. Ya anlamıyorum gerçekten, durumun yoksa bir çay, kuru pasta yetmez mi!? Hani o kadar da fakir değildir ailesi bence. Bu kız daha çook baş ağrıtacak gibi. Siz uzak durun vallahi, hiç çekilmez. Ne halleri varsa görsünler.

Aynen böyle şeyler içten gelerek, dayatılmadan yapılmalı.

Kızlarım evlenirseler şayet bohça falan istemiyorum. Damadıma, ailesine içimden gelen hediyeyi alır, artık nişan mı düğün mü neyse kibarca veririm.

Nişanını da en güzel şekilde kendim yaparım eğer çok masraflı bir şey isterse kimseye yüklemem. Düğünlerini de nasıl istiyorlarsa yaparlar. Altından kalkamazlarsa, karşı tarafla görüşür yükü paylaşmayı teklif ederim. Erkek tarafına şu, kız tarafına bu düşer demem herhalde. İnşaallah yani. :KK70:
Kesinlikle size katılıyorum erkek kardeşim var annem şimden senin gibi yaparız inşallah diyor ama bazen kız tarafı da gereksiz isteklerde de bulunabiliyor inşallah bizim gibi düşünen kişilerle karşılaşırız.

Örneğin dandik ama çok parça olacağına marka ama az öz olsun kafasındayım ki öyle yaptık siz de çok haklısınız inşallah gönlünüzce olur her şey 🙏🏻

Bende sizi anladım ama ben sen beni yanlış anlamissin ben değiştirdi diye asla tepki vermedim bende bir gelinim :) konu su ki kendisi benim durumum yok ben pazardan alrm size ama siz bana lüksünü alin diyo kardeşimde abla param bu ama kredimi çeksem istediği hep yukarda diyo benmde dogal olarak içim aciyo :) yoksa istediği olsun yeterki gönlü kalmasinkisizin yuzunuzden bole oldu demesin ki ortada istemede yok daha aile desteği de yok istemeden sonra annemler destek olurz diyo kizin kendi secimi bu yani o kendine saygi bekledi ama bize saygi duymadi boyle gelisti yoksa bende gelinim onu en iyi ben anlarm gorumce degil abla olmak istedin 1 senedir bana geliyolar haftanın 3 günü ben kapımı açıyorum sevmeseler gelmezdi ama smdi niye boyle anlamadm
Ay bu yorumu da gördüm ya kıza iyice sinir oldum. Bu hanım kızımız (!) bir gün gelip kadın erkek eşitliğinden bahsetmesin o zaman. Ohh valla ya! Ben de Çırağan Sarayı'nda düğün isterim (!). Ama olması mümkün değil. Ne kadar madde düşkünlüğüdür bu ya. Sinir oldum. Aman.

Zaten o mesafeyi başta koymadigima bin pismanim kardeşim abla der bana o kanka diyo kanka ne ya ben yine kötü olmamak icin sustum ama gerçekten mesafe sartmis
Sende kardeşine söyle bir daha bana kanka derse ben haddini bildirmek zorunda kalıcam diye. Gelin triplerine girdiyse sende yap görümceliğini kendi kaşınmış.

Değiştirmesi sizi niye bu kadar gerdi ki? Sonradan içine sinmemiş değiştirmiş işte. Gerginlik çıkaran siz olmuşsunuz.
Sorun degistirmesi degil kendi maddi durumuna saygi duyulsun istiyo ama erkegin durumu yomsa gerekrse kredi ceksin diyo bde isteme yok ortada nisan alisveri yaptiriyo buraya kadar hersey guzel benim kelimem batti adim gorumce zaten iyisinide al desem ertesi gun sen dedin der gider degistirir :)

Bir de ilk başta herkesi toplamak gerekmiyor. Önce aileler tanışabilir. Dışarıda bir yemekte bile olabilir yani.
Sonra bir gün kararlaştırılır söz nişan aynı gün yapılır.
Ee tanismadan istiyo diyorum iste ve bu yaptiklarindan ailesinin haberi yok ben aileme masraf yaptırmadan evlenmek istiyorum diyo aldığı maaş bin tl 10 senede evlenir ozaman

Bazen insan kendi kendine beğenip aldığı birşeyi bile gidip değiştiriyor sonradan fikri değiştiği için. Gayet doğal, normal birşey. Ben bozulacak kızacak birşey göremedim. Niye bu kadar büyüttünüz ki.
Sorun ürün değişmesi degil

Ben de dahil çevremde tanıdığım bir çok insan ( düğün gibi nişan yapmayacaklarsa) bir kerede isteme gecesi halletti sözü nişanı falan. Bunun maddiyatla çok alakası yok anneniz gereksiz sorun çıkarmış.

Ürün değiştirmek kızın en doğal hakkı. Hepimiz yapıyoruz bunu. Bu konuda mesaj atmanız da gereksiz yere sorun yaratmak olmuş, istemediğiniz şeyler duymuşsunuz.

Yani iki konuda da kız haklı, problem sizde.
Ortada daha isteme yokken ailelerde tanışmamışken nisan alisverine cikarttirmasi normal cunku benm adım görümce ama ben gelinim görümcem ole yaptı desem tu görünceye sen haklsn derdiniz eminim konuyu iyi anlamadan yorum yapmayın bari niye herkes ürün değişti diye algiliyoda kizin yaptıklarını gormuyo ee ben sana pazardan alcam bana saygı duy ama sen en lüksünü al alamasana kredi çek yine al yok ya bende gelin oldum ama bole düşüncesiz ac gözlü olmadim

Herkes, kızın değiştirmek istemesine takılmış. Fakat ben, nişanlısını koluna takıp değiştirmesine takıldım. Bir şeyi aldıysak ve beğenmediysem gider kendim değiştirir üstünü tamamlarım. Nişanlıyı koluma takıp gitmek, ben diğerini beğenmiştim değiştireceğim ama diğeri daha pahalıydı gel değiştirelim öde demektir. Utanırım öyle bir şey yapmaya doğrusu. Ben de okurken gecelik takımı falan diye düşündüm.

Bende de var o iki takımdan. Bayağı bir parçası da var içinde. Saten sabahlık gecelik, pijamaları, şortlu askılı takımı falan. Galiba 6.5 senedir 4 defa ya giymişimdir ya giymemişimdir. Daha o saten sabahlığı giyinip, şu meşhur topuklu terliklerle evde gezineni görmedim. Daha minimal tarzda gecelikler daha hoş ve şık bence.
Anlamanıza sevindim gerçekten söylediklerinizde haklsin aynısını ben yaşadım bu şekilde fikir verdm diye ben kötü oldum cunku ben gorumceyim hemde ole bi kotuyumki ortada isteme olmadan aileler tanışmadan sirf dedikleri olsun diye nisan alışverişine gidiyorum vay tuh bana

Back