- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
- Konu Sahibi satanistkesenpsikopatkedi
-
anladim hocam tessekur ederim cevap icin,
ama okulu hocalari ders anlatirken bitiremeyen ögrenci disardan nasil bitirecek,bi kere calismiyorki derslerine...
mesleki egitim kursu aklima yatti iyiki sormusum size eger gecemezde tasdiknamesini alirsa böyle bir kursa yazmalarini soyliyim...
cocuklarin hepsi oyle hocam aksama kadar internette birseyleri olmaz ders calis vs dediginde basimm agriyo yorgunum yatacam vs,hepsi numara
dürüst olmak gerekirse açıktan bitirmek biraz daha kolay olıuyor.örgün öğretim daha disiplinlidir ve zordur.bir de hemen düşmezler diploma peşine.iş hayatına atılırlar.biraz zaman geçer.mesleğe adapte olurlar.etraflarına bakarlar.herkes diplomalı falan.akılları baslarına gelir.zaten kendileri isterler bu diplomayı.istedikleri için de oturur çalışrlar.
bana kalırsa açıktan bitirme konusunu hiç açmayın çocukların yanında iyi bir şey sanıyorlar da açık lise bitebilen bi lise değil. meslek lisesinden tasdikname ile ayrılan çocuğu açık liseye aldıklarını da sanmam çıraklık eğitime gider illa bir yere gidecekse.
öylemi dersiniz...
bakalim daha bu sene basladi liseye hem devamsizligi fazla yani 1 kac gun daha gitmese kalacak devamsizliktan,
zayifida cok fazla...
bu devamsizlik icin yapabilecek birseyimiz varmi peki :44::44:
ilk senesi ise ve okulda terör estiren bir tip deilse hemen okuldan almayın ,en azından örgün hakkını sonuna dek kullansın ama lütfen başıboş bırakmayın ...
devamsızlık derken? nasıl yaptı bunları evdemiydi yoksa okula diye çıkıp başka diyarlarda mı gezdi? bakın öyle sorunlar var ki okumasa da olur yeterki belaya bulaşmasın dersiniz.o yüzden okula diye çıkıp okula gitmeyen bir kardeşiniz varsa öncelikle bu sorunu çözün.başına bin bir türlü iş alabilir bu çocuk.
yönetmeliğe gelince;devamsızlık hakkı ise özürsüz 20gündür.bu zamanı aşarsa sınıfını tekrar eder.yaptırımı budur.
baktım şimdi açık liseye alıyorlarmış öğrenim hakkını tamamlayanları.
çocuk örgün öğretimin dışına çıktığı zaman tamamen disiplini kaybediyor, öğrenim hakkını tamamlamadan örgün öğretimden almak bence yanlış çünkü çocuk kendini dışlanmış ve işe yaramaz hissediyor. girdiği işte de yaşadığı hayatta da mutlu olmuyor, yetersiz olduğunu kabulleniyor. bir öğrencim bu nedenle intihar etti neyse ki kurtardılar. çocuk iki yıllıktı ve ilk yazılılardna sonra babası gelip notlarına baktığında durumun değişmediğini farketti. çocuğa seni okuldan alacağım demiş, bir hafta kadar çocuğun sesi çıkmadı mum gibi durdu sınıfta sonra duyduk ki akşam evde ilaç içip intihara kalkışmış sebebi de ertesi gün babası okula gelip kaydını alacağını söylemesiymiş.
ayrıca o yaşlarda okulda olan çocuk güvendedir, içki içemez, sigara içemez, internete gidemez, bilardoya gidemez, örgün eğitimin dışına çıktığı an kontrolü kaybetmesi an meselesi haline gelir. siz sanıyor musunuz ki okuldan alıp sanayiye verilen her çocuk çalışma ve para kazanma sorumluluğunu alıp okulunu da açıktan bitirmeye gayret ediyor?
şöyle düşünün bir de kendi lise yıllarınıza dönerek, derste öğretmen size fizik anlatıyor siz dinliyorsunuz ödev veriyor yapıyorsunuz tekrar ediyorsunuz yeri geliyor arkadaşınıza sorup ona anlattırıyorsunuz ve bi şekilde o dersi geçecek kadar anlayıp geçiyorsunuz. e bu çocuk okulda zaten başarısız nasıl evde kendi kendine çalışıp öğrenmesini bekliyoruz o zaman?
ben kesinlikle her öğrenci için tüm imkanların tüm hakların sonuna kadar kullanılması taraftarıyım. en fazla okul değiştirilebilir çocuk arkadaşlarından ve o ortamdan uzaklaşsın diye. okuldan almak geçici bir çözüm olur.
yok zaten almayi düsünmüyoruz ama simdiden fikir edinmek icin sordum size...
bazilarinda evdeydi ama okuldan kagit gelmeyene kadar bilmiyorduk bu kadar cok oldugunu 16 gunu geckin devamsizligi var...
aslinda mülayim bi cocuktur oyle teror estiren tiplerden degil ama arkadaslarina uyuyor galiba bazen ders bos die girmemisler derse arkadan ögretmen gelmis yok yazilmislar...
kimisindede kacmislar okuldan galiba
size değil genel olarak yazmıştım zira başka bir arkadaş da açık liseye verilmeli falan yazmış bu şekilde düşünmediğimi ifade ettim sadece konu sahibine fikir olması açısından.
son olarak herkes okuyacak diye bir şey yok kısmına da katılmadığımı belirterek bu konuda son yorumumu yapmış olayım. elbette ki herkes okumuyor ya da okuyamıyor yine de ben bunu bir öğretmen olarak söylemem söyleyemem. size geçen günlerde itüsözlükte okuduğum bir yazı ile veda edeyim bir öğretmenin duruşunun nasıl olması gerektiğini çok güzel açıklayan bi yazı olmuş çok beğenmiştim okuyunca gözlerim dolmuştu :)
[h=1]yoksullukla yetişen bireylerin unutulmazları
zengin mühitlerden gelen öğretmenimin söylediği (orta okul son sınıf karne günü):[/h]
- hepiniz doktor, mühendis, avukat olmak zorunda değilsiniz. ailenizin sizi liseden sonra okutacak durumu yok. bu toplumun araba tamircilerine, çöpçülere, manavada ihtiyacı var. mutlaka okumak zorunda değilsiniz. yaşınız çok küçük şimdi bir tamirhaneye girseniz ilerde çok iyi bir tamirci olabilirsiniz.
doğudan kendi imkanlarıyla okuyan bir öğretmenin söylediği (yine aynı gün)
-hırs, öfke çok güçlü bir duygudur. hatta ve hatta bana göre sevginin bile önündedir. eğer içinizdeki fakirliğe öfkeleniyorsanız o zaman okumak için hırslanın. bu ülkede çobanlıktan memleket yönetmiş insanlar var. bu ülkede kilometrelerce yolu hergün yürüyerek doktor olmuş insanlar var. şimdi siz düşünün. dünyaya gece konduda gözünüzü açtınız ve artık ailenizin değil sizin bir karar vermeniz gerekiyor. ben okuyacak mıyım? ben bu sefalletten 8 yıl daha sabredip sebat edip okuyup, gerekirse yemek paramla kitap alıp annemin babamın karşısına bir mühendis olarak, bir doktor olarak, bir öğretmen olarak bir subay olarak duracak mıyım? aranızdaki çakmak çakmak bakan çocuklarıma sesleniyorum. onlar hayatları boyunca bu anı hatırlayacaklar. çünkü bana yapılan bu konuşmayı unutmadım. hayatınızın geri kalanı bir araba boyacısında elleriniz nasırdan tutulmaz hale gelene kadar çalışacak mısınız? yoksa sadece 8 yıl, bunun 3 yılı lise, 1 yılı üniversite sınavına hazırlık, 4 yılı üniversite okuyup bizim bunca emeklerimizi haklı çıkaracak mısınız?
işte okuldan kaçıp nereye gitti?
genellikle okuldan kaçıp tekin yerlere gitmezler. Allah korusun her türlü tehlike var. öncelikle bunun önünü kesin. bir de biz okulda her devamsızlıkta mesaj atarrız.veli bilir. telefon numaranız güncel değilse gidin güncelletin. her devamsızlığında bilmek istiyoruz diyin.
1sene kalıp aklı başına gelen ikinci sene teşekkür getiren,teknik sınıflara yerleşen çocuklarım da var. umarım böyle olur.ama ikinci sene iyice zıvanadan çıkan çocuklarım da var.
bir öğrencim hep söyler.okumayacağım demiş.dersler kötü. babam garsonluk yaptırmış bir süre.tıpış tıpş döndü okula. gecen sene kaldı ama bu sene teşekkür aldı.
siz de ikinci dönem de bir düzelme olmazsa yaz tatilinde bir işe verebilirsiniz ama mutlu olmayacağı,ustanın azıcık aksi olduğu bir yer olursa iyi olur.ya ömür boyu bu iş,ya da oturp ders çalışacaksın dersiniz.bir musibet bin nasihattan daha iyidir.
tüm bunlara ragmen olmazsa,örgün hakkı bittiğinde verirsiniz çıraklığa. canınızı sıkmayın herkes okuyacak diye bir kaide yok.lise diplomasını da hakeden alsın.birgün aklı basına gelirse,eksikliğini hissederse açık liseye kendi gider kaydını yaptırır ve oturur çalışır. açık lise de sizn zorlamanızla olmaz zaten.kendi isteyecek ki olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?