• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her görüşmemde beni ağlatan üzen ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşin ne diyor bu sürekli para gönderme meselesine merak ettim .para gönderdiğin kişiler çalışamayacak durumda olsalar anlarım ama bu resmen sömürmeye giriyor. Bence önce gönderdiğiniz paraların miktarını baya bi azaltın sonra da göndermeyin nasılsa her koşulda kıymetiniz bilinmiyor bi zahmet popolarini kaldırıp çalışmaya başlasınlar

Bütün sayfalari okuyamadim. Kardeş degil ama toksik bir anne de bende var. Ve en son yaptigindan sonra hayatimdan tamamen cikarip attim. Yillarca benim annem de ben seni ölüm tehlikesi ile dogurdum annelik hakki deyip durdu. Abimle ikimiz arka arkaya evlendik düğünümüz de ikisini de büyüttüm okuttum tam paralarını yiyecekken evleniyorlar diyen bir "anne" biraz vijdansiz olun. Gerekirse silin gitsin. Bir meslektasiniz olarak söylüyorum sadece tukenirsiniz bir süre sonra eşinizle de aranız açılır. Bırakın aramayın anneler gününde filan.

Annenize deyin ki eğer gelip çocuklarıma bakıp benimle duracaksan sana destek olurum.
Ama o koca kazıklara üç kuruş vermem artık.
Başlarının çaresine baksınlar.
Eşek yok burda gidip çalışsınlar.
Ayy çok sinir oldum yahu!
Ama bu yüzü veren anneniz bunu da bilin.
Kıyamıyor mu evlatlarına.
Birinin hakkı diğerlerine yedirilir mi?

Yasadiklarin icin cok uzgunum Allah yardimcin olsun 😔😔 Kardeslerin essek kadar olmus. Asla daha para gondermeyin evet anneniz kardesleriniz ama herkes kendine zor yetiyor. Lutfen herkes elini tasin altina koyup calissin.

Kendinizi geçtiniz madem, -çocuklarınızın hakkını yediriyorsunuz- kısmını bir irdeleyin. Çocuklarınızın rahatlığından, üstünden başından, yediğinden, gezmesinden, eğitiminden/bakıcısından, zamanından, huzurundan, anılarından her şeyinden yediriyorsunuz, ileride belki onlara hediye edeceğiniz bir ev yerine, sizin adınıza kapaması gerekecek borçlar biriktiriyorsunuz. Dönün bi bakın yavrularınıza aklınızı başınıza toplayın.
Düşünün bi bunu iyice.

Benim sizin gibi bir annem olsaydı, ona çok kızardım.

Bence ailenizle iletişiminizi bir süre kesin ve tedavi olun. Bu süre içinde kendi başlarının çaresine bakmayı öğrenirler siz de iyileşip mesafeli bir şekilde gerektiği kadar en azından annenizle görüşebilirsiniz.

Eşin ne diyor bu sürekli para gönderme meselesine merak ettim .para gönderdiğin kişiler çalışamayacak durumda olsalar anlarım ama bu resmen sömürmeye giriyor. Bence önce gönderdiğiniz paraların miktarını baya bi azaltın sonra da göndermeyin nasılsa her koşulda kıymetiniz bilinmiyor bi zahmet popolarini kaldırıp çalışmaya başlasınlar

Eşi de bir şey diyemez ki. Önceki konularında eşinin ailesinin de benzer tavırlarından şikayet etmiş. Her iki ailede bunlara yaslamış sırtlarını, ellerinden ne kadar alırsak kar gözüyle bakıyorlar sanırım

Anne babanızın hatalarını siz telafi etmek zorunda değilsiniz. Anneniz belki çocuklar küçüktü, gidecek yeri yoktu mecbur çekti diyelim peki bu kadar çocuk niye dünyaya getirdi? Size güvenerek mi çocuk sahibi oldu?

Annenizde bencil biri, evde yetişkin 3 çocuğu işe göndermek yerine, sizden beklentiye giriyor, eşim istemiyor deyince ‘sende mi kendini ezdiriyorsun’ muhabbeti yapıyor, ama istemeyeyim eşiyle huzuru kaçar diye düşünmek aklına gelmiyor. Eşinizle sorun yaşayıp yanlarına gitseniz ne anneniz ne de kardeşleriniz size de çocuklarınıza da huzur vermez ona göre hareket edin, evliliğinizi riske atmayın.

Anneniz bile dışarı işinde çalışamasa bile evlere iş veren yerler var (boncuk işleme, sarma yapma, paketleme vs...)

Kalmıyor zaten
İnanın nakit avans çekip attım onlara yeter ki sussunlar diye :KK43:
Naptınız yaaa:/ bu kadar da olmamalı..zor düşer onlar sizin yakanızdan.
Benim de sizinle benzer bir geçmişim ve ailem var(bu kadar değil ama dolaylı olarak sürekli beklenti içindeler)..ben şu an bebeğimden dolayı çalışmıyorum ama çalışınca da kimseye zırnık koklatmayı düşünmüyorum(annem dahil:zaten evi ve iyi bir emekli maaşı var ama ona rağmen benden alıp oğluna vermek çok cazip gelir ona)..
Güzel arkadaşım kendi yavrularını ve yuvanı düşünmek zorundasın artık.
Anne baba olmak içi doldurulmadığı sürece kelimeden ibaret benim için..sen de yaşamış, görmüşsün. Senin annelik, evlat olma anlayşına ters belki ama onlarda senin bilinci zorla olduramazsın..emin ol, onlar bu şekilde çok memnunlar, evdeki evlatlarından da çok memnundur annen.

Bırak olduğu gibi kalsın..iletişimi tamamen kesemiyorsan, annenin söylediği laflara ya kulağını tıkayacak, umursamayacaksın(ki bunu yapman imkansız gibi:biraz fazla hassas gibisin:/

Allah gönlünü ferahlatsın.

Naptınız yaaa:/ bu kadar da olmamalı..zor düşer onlar sizin yakanızdan.
Benim de sizinle benzer bir geçmişim ve ailem var(bu kadar değil ama dolaylı olarak sürekli beklenti içindeler)..ben şu an bebeğimden dolayı çalışmıyorum ama çalışınca da kimseye zırnık koklatmayı düşünmüyorum(annem dahil:zaten evi ve iyi bir emekli maaşı var ama ona rağmen benden alıp oğluna vermek çok cazip gelir ona)..
Güzel arkadaşım kendi yavrularını ve yuvanı düşünmek zorundasın artık.
Anne baba olmak içi doldurulmadığı sürece kelimeden ibaret benim için..sen de yaşamış, görmüşsün. Senin annelik, evlat olma anlayşına ters belki ama onlarda senin bilinci zorla olduramazsın..emin ol, onlar bu şekilde çok memnunlar, evdeki evlatlarından da çok memnundur annen.

Bırak olduğu gibi kalsın..iletişimi tamamen kesemiyorsan, annenin söylediği laflara ya kulağını tıkayacak, umursamayacaksın(ki bunu yapman imkansız gibi:biraz fazla hassas gibisin:/

Allah gönlünü ferahlatsın.
Evet çok hassasım
Neler yaptılar bana ona rağmen yuttum

Yazın yazlıklarına gitti orda erkek kardeşimi her markete gönderdiğimde benden para talep ediyordu,yani karşılığı olmadan asla bana birler yapmazdı,birgün üzerimde ona verecek param yoktu,kartı verdim şifremi verdim bana sormadan bi sürü abur cümbür almış sesimi etmedim sonra tuttu bana Bugün paran vardı ama bilerek parayı vermedin kartı verdin,üzerimden faydalanıyorsun dedi :KK43:
Komşu çocuğuna bile git bana markete desen gider bu kardeşimdi ve asla benden para koparmadan gitmedi hiç..

Ablalarım hakeza.
Yanlarına her gittiğimde hediyelerle giderim onlar 10 yıldan sonra olan çocuklarıma bir toka almadı bugüne kadar.
Aşırı çıkarcı ve nankörler ama en ufak sıkıntılarında ben hayatı kendime de eşime de çocuklarıma da zehir ediyorum..

Anne babanızın hatalarını siz telafi etmek zorunda değilsiniz. Anneniz belki çocuklar küçüktü, gidecek yeri yoktu mecbur çekti diyelim peki bu kadar çocuk niye dünyaya getirdi? Size güvenerek mi çocuk sahibi oldu?

Annenizde bencil biri, evde yetişkin 3 çocuğu işe göndermek yerine, sizden beklentiye giriyor, eşim istemiyor deyince ‘sende mi kendini ezdiriyorsun’ muhabbeti yapıyor, ama istemeyeyim eşiyle huzuru kaçar diye düşünmek aklına gelmiyor. Eşinizle sorun yaşayıp yanlarına gitseniz ne anneniz ne de kardeşleriniz size de çocuklarınıza da huzur vermez ona göre hareket edin, evliliğinizi riske atmayın.

Anneniz bile dışarı işinde çalışamasa bile evlere iş veren yerler var (boncuk işleme, sarma yapma, paketleme vs...)
Aynen sorsanız eşlerinizle iyi olun der ama kendisi sıkıntıdayken herkes onla sıkıntıya girsin istiyor

Bugün asker olan kardeşime gitmek için yola çıktı eşin gelio beni alsın benle oğlumun olduğu ilçeye kadar gelsin dedi.
Bilmediği bir yer o yüzden eşim de tamam giderim dedi..
Ama yarı öbür gün olacak olanı biliyorum “kocan benle geldi ama kardeşinin eline bişey vermedi ya da sen ona bi çanta hazırlamadın” der
Hep dahası hep dahası..
Nasıl kurtulurum bilsem ya da kurtulmayı biliyorum ama vicdanım beni rahat bırakmaz..

Bence tüm kardeşlerini topla evine
Güzelce de ki “kardeşlerim anne hepimizin annesi başımızın tacı ama gel gelelim konuya hepinizin yaşı küçük ben evli ve çocuklarım var zaman zaman ödemelerimiz artıyor biz zor geçiniyoruz herkes çalişsin her ay herkes vişiler orataya koysun annemize verelim ben yetiştiremiyorum zorlanıyorum” güzel dille söylerseniz herkes anlicakdır bunu yaparak kötü olmazsınız ama eğer yapmazsanız annenizle aranız sonra açılır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X