• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin geleceği

Bence psikiyatriye gitmesi şart ilerde bu durumu daha kötüye gidebilir ne kadar erkenden önlem alırsanız o kadar iyi belki okuduğu liseden meslek lisesinin bilgisiyar bölümüne göndermeye çalışın ama bu durumda iyi bir hayat için psikiyatri şart...

merhabalar konu başlıktan da anlaşılacağı üzere kardeşim.Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ediyorum.
Biz üç kardeşiz benden 3 yaş büyük abim ve benden 3 yaş küçük erkek kardeşim var. Abim çok başarılı bir öğrenci olmamakla birlikte çok da kötü bir öğrenci değildi.Meslek lisesi mezunu sınavsız geçiş hakkıyla bulunduğumuz şehirde 2 yıllık bir bölüm okudu.şu an vatani görevini yapıyor. abim şehir dışında okumak istedi ama babam izin vermedi zaten 2 yıllık ne gereği var dedi dizinin dibinden ayırmadı abimi. sonra sıra bana geldi ben başarılı bir öğrenci oldum hiçbir zaman eve takdir-teşekkür almadan gelmedim. şimdi 19 yaşındayım istanbul'da özel bir üniversitede yarı burslu okuyorum istediğim bölümü devlet üniversitesinde iyi bir yerlerde kazanamadım ücra yerlerde geliyordu hep.babam bu teklifi yaptı kabul ettim. gelelim kardeşime, kardeşim ilkokul 1. sınıftan beri hep çok kötü bir öğrenciydi ilkokulu güç bela bitirdi okula hiç gönüllü olarak gitmedi.ilkokulu bir şekilde bitirdi hiç sınıfta kalmadı ucu ucuna geçti hep.geçen sene liseye başladı bir meslek lisesine verdik sınıfta kaldı.bu sene 2. defa 1. sınıfı okuyor ama karnesinde geçen seneye göre hiçbir değişiklik yok muhtemelen bu sene de kalacak ve tasdikname alacak. Peki ders çalışmayıp ne yapıyor? sabah kalkıyor bilgisayarı açıyor bir strateji oyununa deli gibi bağlanmış durumda. kahvaltıyı bilgisayar başında yapıyor öğlen yemeğini bilgisayar başında yiyor akşam yemeğini bilgisayar başında yiyor gece 3e 4e kadar bilgisayar başında ciddi anlamda bağımlısı olmuş bilgisayarın okul zamanı da böyle.ayrıca çok da hırçın bir çocuk. babam biraz sert bir babadır kardeşime karşı hepimize davradığından daha sert davrandı kardeşim ders çalışmadığı için bu yüzden kardeşim babama karşı sürekli bir öfke duyuyor. abim babamın işleri başına geçti kendi mesleğini yapmayacak.kardeşim şimdi açıkta kaldı.çünkü az önce ben okumak istemiyorum dedi babam da kızdı ağlaya ağlaya gitti odasına yapamıyorum kafam basmıyor salak mıyım ben intihar edecem falan diye ağlıyor ama bu babamın umrunda değill pek babam kardeşimi hep arkadaşlarıyla karşılaştırıyor kardeşimin arkadaşları başarılı çocuklar hep maşallah. benim sorunum şu ki kardeşim lise mezunu olamadan ne yapabilir? bilgisayar kursuna falan gitse o sertifikayla bir yerlerde memur falan olabilir mi? çok üzülüyorum onun için çünkü ben okulumu bitirip mesleğimi elime alacam abim babamın işlerinin başına geçecek kardeşim açıkta kalacak. kardeşim de abime yardımcı olsa diyoruz kardeşim istemiyor. babam bulaşıkçı olacak sen wc temizleyeceksin sen eşeksin sen bilmem nesin sen deyip rencide etti çocuğu hep.:5:

madem gönlü yok okul için çok zorlamamanızı tavsiye ederim çünkü bu yaştan sonra pek değişeceğini sanmam
bakıyorum da ilgili bir ablasınız, kardeşinizle güzelce konuşun, bak kardeşim oyuna meraklısın evet fakat hepimiz büyüyoruz bunu biliyorsun, ve insanlara aileleri belli bir yaşa kadar bakar, sonrasında insanlar çalışır ekmeğini kazanır kendi yuvasını kurar, elbet bu oyundan kendini almak zorunda kalacaksın, bugün olmazsa 5 yıl sonra, bugüne kadar ne olduysa oldu unut gitsin, oyun da oyna yine, bu zamandan sonra toparlayamayacaksan da gel seni açık liseye yazdıralım her gün 1 saatini ayır dersini çalış, en azından ilerde ekmeğini kazanacak bir şeyin olsun, bir erkeksin, mutlaka çalışmak zorunda kalacaksın, gel bulaşıkçı veya tuvalet temizlikçisi olana kadar bi şekilde oku, babamı da utandır, yine bilgisayara yönelirsin, bilgisayarla ilgili bi de sertifika alırsın, lise mezunu olarak bilgisayarla ilgili bir işe girersin, bu oynadığın oyunlar gibi yenilerini de sen yaparsın belki, bilgisayardan profesyonel anlamda anlarsın gibi şeylerle ikna edin
bırak bu oyunu bilgisayardan vazgec vs demek, okula zorlamak daha çok ters teper çünkü
veya öncelikle okullarındaki rehber hocayla görüşseniz?

Cemreylül ve berceste cevaplarınız için teşekkür ediyorum beğeni butonuna basmasanız hiç görmeyecektim bile cevapladığınızı 1sene geçti konunun üzerinden zira.
Kardeşim okulu bıraktı akşam lisesine kaydoldu ama 1. dönem sonunda öğrendik ki oraya da adam akıllı gitmemiş bize okula gidiyorum diye çıkıyor ama nereye gidiyor bilmiyoruz. Kimse de takip edemiyor ben zaten aynı şehirde değilim annem tek başına yapamaz babam sağlık sorunlarından dolayı evden çıkmıyor abim iş başında vs. Arkadaş çevresi ciddi anlamda çok kötü. Hep sorumsuz ipini koparmış akşamdan akşama uyumaya giden çocuklarla arkadaş.
Cemreylül inan söylediğin şeyleri birçok kez karşıma aldım konuştum. Fakat ben çok duygusal yaklaşıyorum sanırım olaya o ağlayınca karşımda ben de dayanamıyorum ağlayıveriyorum. Ben evlenmeyecem benim kazandığım az bir para bana yeter diyip duruyor. Akşam okula gidiyor gündüz de haftada 50 liraya meyve kokteyli yapan bir yerde çalışıyor.
Berceste tam olarak hatırlamıyorum fakat darkorbit mi neydi öyle bir şeydi

bu konuda acıma kardeşine. aklım almıyor abla lafına inanma sakın. insan yalnızca kopyayla sınıfı geçmeye çalışırsa tabi geçemez:) lise tehlikeli çağdır. arkadaş çevresine çok dikkat edin. ona akıl verme boşver. işe yaramıycağını biliyorsun ama sadece liseden sonraki planlarının neler olduğunu sor. yani en azından bunu bi düşünsün kafasında tartsın.

Back