merhabalar konu başlıktan da anlaşılacağı üzere kardeşim.Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ediyorum.
Biz üç kardeşiz benden 3 yaş büyük abim ve benden 3 yaş küçük erkek kardeşim var. Abim çok başarılı bir öğrenci olmamakla birlikte çok da kötü bir öğrenci değildi.Meslek lisesi mezunu sınavsız geçiş hakkıyla bulunduğumuz şehirde 2 yıllık bir bölüm okudu.şu an vatani görevini yapıyor. abim şehir dışında okumak istedi ama babam izin vermedi zaten 2 yıllık ne gereği var dedi dizinin dibinden ayırmadı abimi. sonra sıra bana geldi ben başarılı bir öğrenci oldum hiçbir zaman eve takdir-teşekkür almadan gelmedim. şimdi 19 yaşındayım istanbul'da özel bir üniversitede yarı burslu okuyorum istediğim bölümü devlet üniversitesinde iyi bir yerlerde kazanamadım ücra yerlerde geliyordu hep.babam bu teklifi yaptı kabul ettim. gelelim kardeşime, kardeşim ilkokul 1. sınıftan beri hep çok kötü bir öğrenciydi ilkokulu güç bela bitirdi okula hiç gönüllü olarak gitmedi.ilkokulu bir şekilde bitirdi hiç sınıfta kalmadı ucu ucuna geçti hep.geçen sene liseye başladı bir meslek lisesine verdik sınıfta kaldı.bu sene 2. defa 1. sınıfı okuyor ama karnesinde geçen seneye göre hiçbir değişiklik yok muhtemelen bu sene de kalacak ve tasdikname alacak. Peki ders çalışmayıp ne yapıyor? sabah kalkıyor bilgisayarı açıyor bir strateji oyununa deli gibi bağlanmış durumda. kahvaltıyı bilgisayar başında yapıyor öğlen yemeğini bilgisayar başında yiyor akşam yemeğini bilgisayar başında yiyor gece 3e 4e kadar bilgisayar başında ciddi anlamda bağımlısı olmuş bilgisayarın okul zamanı da böyle.ayrıca çok da hırçın bir çocuk. babam biraz sert bir babadır kardeşime karşı hepimize davradığından daha sert davrandı kardeşim ders çalışmadığı için bu yüzden kardeşim babama karşı sürekli bir öfke duyuyor. abim babamın işleri başına geçti kendi mesleğini yapmayacak.kardeşim şimdi açıkta kaldı.çünkü az önce ben okumak istemiyorum dedi babam da kızdı ağlaya ağlaya gitti odasına yapamıyorum kafam basmıyor salak mıyım ben intihar edecem falan diye ağlıyor ama bu babamın umrunda değill pek babam kardeşimi hep arkadaşlarıyla karşılaştırıyor kardeşimin arkadaşları başarılı çocuklar hep maşallah. benim sorunum şu ki kardeşim lise mezunu olamadan ne yapabilir? bilgisayar kursuna falan gitse o sertifikayla bir yerlerde memur falan olabilir mi? çok üzülüyorum onun için çünkü ben okulumu bitirip mesleğimi elime alacam abim babamın işlerinin başına geçecek kardeşim açıkta kalacak. kardeşim de abime yardımcı olsa diyoruz kardeşim istemiyor. babam bulaşıkçı olacak sen wc temizleyeceksin sen eşeksin sen bilmem nesin sen deyip rencide etti çocuğu hep.