• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her görüşmemde beni ağlatan üzen ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kalmıyor zaten
İnanın nakit avans çekip attım onlara yeter ki sussunlar diye :(
Aile değil bağırsak tenyası mübarek.

En küçüğü 22 yaşında çocuklar kaldırsın bi taraflarını çalışsın. Biraz tıynetli olsalar market mağaza telefoncu her yerde iş aramaları lazım bulana kadar insan bu haldeyken taş taşır gerekirse be. Biz salaktık o yaşta ihtiyacımız olmadığı halde dökümhanede erkeklerin arasında işe girdik.

Vermeyin beş kuruş yahu kendiniz zor geçiniyorsunuzdur zaten. En kötü yüz çevirirler ki sizin açınızdan bir kazanç olur bu.

Gıcık oldum yaa bu ne böyle iliğinizi kemiğinizi kuruturlar yine de yaranamazsınız böyle insanlara, allah kimseyi düşürmesin ama zor anınızda da bulamazsınız aklınızdan zorunuz mu var yapmayın güzel kardeşim.

Sizin yumusak yuzlulugunuzden oluyor hep bunlar. Aileniz toksik aile. Cocuklugynuz travmalarla gecmis, hala da zehir ediyorlar hayatinizi. Cizgiyi cekmeyi bilin artik. Sizin de yuvaniz var. Cocuklarinizin rizkini veriyorsynuz onlara. Ne demek nakit avans cekmek, cocuklara gelen altinlari bozdurmak? Siz cok varlikli olursunuz, veya aileniz cok dardadir anlarim ama onlar afedersiniz ama asalak gibi size yapismislar. Bir silkelenip kndinize gelin.

Size çok kızdım ne söylerse söylesin annen kardeşlerin para gönderme o gönderdiğin para sadece senin değil çocuklarınında parası hakkı annene tek evladı senin olmadığını hatirlatman gerekiyor birdaha asla para için aramamasini söyle. Anneniz fekadar bir anne değil bunuda bilin çocuklarını berbat bir ortamda büyüttüğü için.

Anneniz tek olsa farklı yorum yapabilirdim ama evde çalışacak yaşta kardeşleriniz varken, çocuklara baksın diye sunduğumuz iş teklifini geri çevirmişlerken, nakit avans çekip onlara para göndermeniz akıl karı değil.

Daha önce yaptıklarınizi da görmüyor gözleri, verdikçe daha fazlasını isteyecekler belli.

Eşinize ve çocuklarımıza bu durumu yansıtmayin, sonra pişman olacağınız şeyler yaşarsınız.

Ailede olsa kendi ruh sağlınizi düşünmeniz lazım ilk önce. Minimum düzeyde konusun telefonda, anneniz laf söyleme başlayınca, dinlemeyecegim bunları diye de kapatın telefonu.

Tmm yardım edilir ama hep değil. 20 yaşını geçmiş kazık kadar insanlar bir zahmet çalışacak ne iş olsa yapacak. Bu konuda net ve biraz sert olun adınız hayırsıza çıkar ama verincede çıkıyor gördüğünüz gibi . Taviz vermeyin evinize yuvanıza odaklanin yapacak birşey yok çünkü

Ben olsam vermem. koca koca adamlar siniz çalışın derim kardeşlerime.kiz veya erkek banane ..calissin

Size çok kızdım ne söylerse söylesin annen kardeşlerin para gönderme o gönderdiğin para sadece senin değil çocuklarınında parası hakkı annene tek evladı senin olmadığını hatirlatman gerekiyor birdaha asla para için aramamasini söyle. Anneniz fekadar bir anne değil bunuda bilin çocuklarını berbat bir ortamda büyüttüğü için.
Evet ben çocuklarım doğduktan sonra onlar için neler yapabileceğimi düşündükten sonra anneme babamdan daha çok kızgınım..
Ama işte bize dayatılan annelik hakkı illeti yüzünden vermek zorundaymışım gibi hissediyorum
İçime sorun bir de.:KK43:
Babam problemli peki ya göz göre göre bizi o ortamda tutan ve hala doğuran kimdi deyip duruyorum kendime :(

Anneniz boşandı mı babanızdan? Boşansın nafaka, alabiliyorsa tazminat filan alsın. Ayrıca kardeşler bir zahmet bi iş bulup çalışsınlar. İnsanlar ne yüzsüz cidden ya. Vermeyi hemen şimdi kesmeniz gerekiyor, sonu gelmez bunun, eşinizle de huzurunuz kalmaz.
Boşanmadı boşanmadan söz edince babam bütün malımı başkasının adına yaptım deyip annemi kandırdı annem de yapmıştır deyip açmadı davayı,ölsün alırım bütün malını diyor 🤷‍♀️

Evet ben çocuklarım doğduktan sonra onlar için neler yapabileceğimi düşündükten sonra anneme babamdan daha çok kızgınım..
Ama işte bize dayatılan annelik hakkı illeti yüzünden vermek zorundaymışım gibi hissediyorum
Babam problemli peki ya göz göre göre bizi o ortamda tutan ve hala doğuran kimdi deyip duruyorum kendime :KK43:
Hiç öyle annelik hakkından vermek zorunda falan değilsin. Diyeceğin şu param yok bakıcı tutuyorum, gelirsen çocuklara bakmaya sana veririm o parayı ,gelmezsen bakıcı tutuyorum param yok. Bitti. Sonra ararlarsa param yok o kadar. Bulmuşlar yumuşak saf kalpli kız sülük gibi yapılmışlar size. İstediklerini söylesinler ,siz haklısınız. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış gibi bir olay olmuş annenin ve kardeşlerinin yaptığı.

Bir kurus vermezdim evde 3 tane calismak icin uygun insan var gitsinler calissinlr cocuklarinin rizkini onlara niye vereceksin sana dogru duzgun bi hayat vermemis baban kadar annende hatali. Kardeslerin calisabilir hic uzulme para yok gidin calisin de bukadar. Diger kardeslerin sorumluluk almiyor sana guveniyorlar oh ne ala

Hata sen de ,vermeyeceksin.Birak istedikleri kadar duygu sömürüsü yapsınlar,etkilenmeyeceksin.Kendini savunup aciklama dahi yapmayacaksin.Küsen,bozulan kendi bilir.Sen sessiz kalıp hayatına bakacaksın.

Bu arada çocuklarina da asla baktirma.Bu psikolojisi bozuk insanlara çocuk baktirilmaz. Öyle bir hata yapma.

Hiç öyle annelik hakkından vermek zorunda falan değilsin. Diyeceğin şu param yok bakıcı tutuyorum, gelirsen çocuklara bakmaya sana veririm o parayı ,gelmezsen bakıcı tutuyorum param yok. Bitti. Sonra ararlarsa param yok o kadar. Bulmuşlar yumuşak saf kalpli kız sülük gibi yapılmışlar size. İstediklerini söylesinler ,siz haklısınız. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış gibi bir olay olmuş annenin ve kardeşlerinin yaptığı.
Ay yok böylesi gelmesin falan çocuğa bakmaya. Gelse düzgün bakacak mi baksa verdiği parayı beğenmez maddi manevi sömürür başını yer ben senin çocuğuna baktım dye. İyiki kabul etmemiş gelmemişler

Hata sen de ,vermeyeceksin.Birak istedikleri kadar duygu sömürüsü yapsınlar,etkilenmeyeceksin.Kendini savunup aciklama dahi yapmayacaksin.Küsen,bozulan kendi bilir.Sen sessiz kalıp hayatına bakacaksın.

Bu arada çocuklarina da asla baktirma.Bu psikolojisi bozuk insanlara çocuk baktirilmaz. Öyle bir hata yapma.
Faydam olur diye teklif etmiştim ama dediğiniz gibi sonra detaylı düşününce iyiki kabul etmemişler dedim..
Yeni ev tuttular (1 ay henüz bitmedi) ona rağmen kaç defa kapıya millet gelmiş kavgalarını ayırmaya,gürültülerinden duydukları rahatsızlıktan..
Annem de kardeşlerim de asla konuşarak anlaşabileceğiniz insanlar değil,en ufak eleştiride bağırmaya hakaret etmeye başlarlar..
Annem bi de torunlarını dövme hakkını kendinde bulan biri daha önce diğer torunlarını dövdüğünü görmüşlüğüm var,uyarınca da bana kızmıştı yani evet iyiki de istemediler..

Kendilerini beş yaşında kardeş sanıp birde para bekliyorlar. Annenizden başka kimseye acımadım. Çekirdek aileniz birinci önceliğiniz olsun .

Kendilerini beş yaşında kardeş sanıp birde para bekliyorlar. Annenizden başka kimseye acımadım. Çekirdek aileniz birinci önceliğiniz olsun .
Aslında bakarsanız annem onları da o hale getirdi anne olarak yönetemedi hiç..
Erkek kardeşimin hala suyunu eline verir,kız kardeşim KPSS ye girecek diye asla bir iş yaptırmadı..Hiçbir şeyin dozunu asla ayarlayamadı..(aksine ben hem ev hanımı hem çalışan bi kadın hem KPSS ye hazırlanırken bana gelmişti de 2 saatlik çalışmama çok çalışıyorsun demişti)
Bazen psikolojik olarak yeterli olmadığını düşünüyorum artık.

Aslında bakarsanız annem onları da o hale getirdi anne olarak yönetemedi hiç..
Erkek kardeşimin hala suyunu eline verir,kız kardeşim KPSS ye girecek diye asla bir iş yaptırmadı..Hiçbir şeyin dozunu asla ayarlayamadı..(aksine ben hem ev hanımı hem çalışan bi kadın hem KPSS ye hazırlanırken bana gelmişti de 2 saatlik çalışmama çok çalışıyorsun demişti)
Bazen psikolojik olarak yeterli olmadığını düşünüyorum artık.
Anlaşılan sizi kurban seçmiş tavrınızı net bir şekilde ortaya koyun. Siz farkında değilsiniz belki ama zamanla kendi yuvanızda da huzurunuz bozulacak.

Babam problemli peki ya göz göre göre bizi o ortamda tutan ve hala doğuran kimdi deyip duruyorum kendime :(
Hayatta bencil olacaksın kardeşlerin annen sakat değiller sende kahraman değilsin kardeşlerin hepsi işe girse en iyi asgeri ücret alsalar yine rahat yaşarlar. Evlat olarak ailemize karşı görevlerimiz var ama onlarında bize karşı görevleri vardı onlar yapmadı sınıfta kaldı sende sınıfta kal yapma onlar keyifle harcarken sen zorluk çekiyorsun belli eşinle cebinde harçlığın bile kalmıyor yazık günah değilmi çocuklarına en iyi şartları sun maddi manevi bir kuruşu bile yedirme kısaca ailenin safi sen olma.

Kesinlikle para göndermeyin. İlk mesajınızda en azından aylık belli bir miktar gönderin diyordum ama sonraki vefasızlıklarını görünce, kesinlikle göndermeyin. İnanın gönderdiğiniz 100 TL nin bile kıymeti olmayacak gözlerinde.

siin gönderdiğiniz paranın kıymeti olmadığı gibi, o her kuruş çocuklarınızın boğazından eksilmiş olacak. Sonra yıllar geçecek, ah keşke yapmasaydım diyeceksiniz size sırt çevirdiklerini görünce.

bir arkadaşın dediği gibi, siz parasızlıktan yakının. Yetmiyor deyin.

anneniz de o kadar çekmiş ama o da şefkatli değil size karşı. Yolunacak kaz muamelesi yapıyor, sizi örnek göstereceği, bakın o evliyken okudu atandı, siz de onu örnek alın diyeceği yerde.

Merhaba herkese,
Daha önce de ailemle ilgili konu açmışlığım çok..

En baştan özet geçip anlatmaya çalışacağım..
Ben doğulu bi ailede 9 kardeşin 3 numaralı üyesiyim,7 kız 2 erkek kardeşiz,babam ben daha 2. Sınıfa giderken annemin üzerine kuma getirdi,bi gerekçesi yoktu,aşık da olmadı (bazısı gerekçe neydi diyebilir diye söyledim)

Neyse babam daima bize anneme şiddet uyguladı aç bıraktı,cimriliği küfrü hakareti küçümsemesi bitmedi..Kuma gelince her şey daha da kötü oldu,aynı evin içinde olmuyor deyip kumaya alt kattan ev aldı,dayaklar azaldı hem artık o yoktu evde hem de annem artık torun torba sahibi olmuştu..

Ben lisedeyken o evden kurtulmak için evlenmeyi tercih ettim,liseyi bitirir bitirmez evlendik,eşimi sevdim..

Ablalarım kardeşlerim hep istemedikleri evlilikler yaptılar babamın zoruyla akraba baskısı ile..Ben içlerinde şanslıydım en azından ben tercih etmiştim..Evlendikten sonra okudum öğretmen oldum atandım..

Babam biz seni okuttuk deyip beklenti içine girdi 5dairesi 2 arabası arsalarına rağmen..
Halbuki ben baba evindeyken yarı aç yarı tok okula gittim,burslarla okudum,sonra da evlenince üniversite okudum..Yani dediği asla tutulur bişey değil..Hadi ihtiyacı olsa neyse..

Annem ilk atandığımda her görüşmemizde bunları dile getirdi sonra sana söylese de bana iletme üzülüyorum deyince bıraktı söylemeyi..

Annem 2 yıl önce bir kere evi terk etti dayanamadı babamın baskılarına,tekrar ikna olup döndü (2 erkek 1 kız kardeşim onlaydı onlar çalışmayınca mecbur Da kaldı Binevi)

Geçtiğimiz yaz ise erkek kardeşimle babam tartışınca babam kardeşimi dövmeye hatta öldürmeye kalkışınca annem tekrar evi terk etti..Bu defa çok kararlı asla dönmem diyor.Haklı ama güvendiği bişeyler olmalı bunun için..

Şimdi ev kiralayıp oturuyorlar hepimiz bişeyler gönderdik maddi manevi yardımcı olduk ama evdeki en küçük kardeşim 22 yaşında (Diğerleri 23-25) dahil hiçbiri çalışmıyor ve ciddi ciddi sürekli benle ilgili beklenti içindeler..

Keşke olsa da versem ama hayat şartları çok zor biz onlara göre büyük bir şehirdeyiz adım başı para veriyoruz,yine de şu 2 ay içinde parça parça 2-3 bin arası para yolladım eşya yolladım 😔
Daha ne yapabilirim bu şekilde hiçbir zaman çalışmayacaklar..
Ben de kredi veriyorum eşim asgari ücretli çalışan..
İkiz kızlarım var 4 yaşında..Kendimize zor yetiyoruz..

Konunun özeti ne zaman ailemle konuşsam üzülüp ağlıyorum eşime çocuklarıma bile çatıyorum sinirden :KK43:

Defalarca beklenti içinde olmayın artık bi silkelenin diyorum ama yine de her görüşmede ne yapacağız deyip konuyu bana eşime getirip söyleniyorlar 😒

Ben buaralar okullar başladığı için çocuklarımı bırakacak kimseyi bulamıyordum asla biz gelelim bakalım demediler,hadi akıllarına gelmiyor dedim,ben teklif ettim,yine oralı olmadılar geçiştirdiler..

Bedava ekmek peşindeler kısaca..

Not:kumanın da 6 çocuğu oldu sonradan,başta sadece anneler kavga ederken sonradan bizler yüzünden de kavgalar çıkıyordu ve hep annem hastanelik olurdu :KK43: ben o kavgalarda hep korkudan yatağıma girer ve çişimi kaçırırdım :KK43: hala da yüksek ses duysam çişim gelir korkudan 😓
Çocukluğumu asla yaşamadım annem babama kızar bizi döverdi,babam annemizi döverdi yetmez bizi de döverdi,beni ağlıyorum diye balkondan sarkıtmıştı hatta.

Şuan çocuklarımla konuşurken çok dikkat ediyorum çok sevip sarılıyorum ama bazen çok gereksiz yerde parlıyorum bu da onların bana bıraktığı bi iz diyorum..
Çünkü biz kapıyı tek seferde kapatamasak bile dayak yerdik babamdan :KK43:
Eşime karşı da tahammülüm çok yok bu da bnce onla alakalı..

Hiç de kısaca anlatmamışım hakkınızı helal edin :KK43:
Dertleşmek istedim sanırım 😔
Senden bir beklentide bulunamazlar ki noyle bir haklaribyok.Sen gonlunden kopar verirsin orasi ayri.Sinirlarini koy, yapman gerekenleri ve yapmaman gerekenleri bil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X