- Konu Sahibi satanistkesenpsikopatkedi
-
canım seni çok iyi anlıyorum. benim komşumun var öyle bir oğlu , çocuğun kafası almıyor, ama aile zorluyor, okusun diye. bu yıl düz lisede 2. ci yılı zorda olsa geçmiş zayıfı var,komşumun yapacağı, liseden sonra bir meslek edindirmek,berberlik yada oto sanayide çıraklık ,bu ülkenin her kesimden çalışana ihtiyacı var. okumak lazım bu zamanda ama kafası alan gelecek vadeden çocuğa,kardeşin eğer okulunu net başaında geçirerek ihmal ediyorsa bunuda kafam almıyor deyip suçu üstünden atıyorsa,ona diyececeğim yok.işiniz zor.bana göre çocuğun içinden gelicek hevesli olacak sen gibi ,benimde eşim,ortakokulu zorla bitirmiş ,ama görümcek üniversiteyi kazanmış,babası uzak diye yollamamış,eğer okusaydı eminim doktor çıkardı ,zehir gibi zekası var,kardeşin bir an önce net bağımlılığından kurtulmalı,sonra geleceği için çaba göstermeli, kendine bir hedef koymalı,Allah yardımcınız olsun,birde baban diğer çocuklarla kıyas yapmamalı,ama bizim toplumun kanayan yarası,babalar babalık görevini yapmayalı epey zaman oldu.
bENİM KARDEŞİMDE BÖYLE MALESEF SEVEMEDİ OKULU.
BENİMKİ KIZ BİRDE. ERKEK OLSA TORNACILIK ÖĞRETİRSİN BİRŞEY YAPARSIN AMA KIZ EVLADI ÖYLE OLMUYOR.
OKUMAYIP CAHİL KALACAK EVDE Mİ OTURACAK AKŞAMA KADAR.
BENDE ÇOK ÜZÜLÜYORUM AMA ELİMDEN DE BİRŞEY GELMİYOR
KIZIM DERS ÇALIŞ ET YOK
ANCAK BLGİSAYARDA OYUN.
BU BİLGİSAYAR AKLINI ÇELİYOR ÇOCUKLARIN
BİZ YASAKLADIK GİREMİYOR.
ANNEMDE BU 15 TATİLDE GİTSİN ÇALIŞSIN GÖRSÜN NASILMIŞ DİYE FIRINDA YARDIMCI OLARAK VERDİ
AMA ADAM 2 GÜNE BU ÇALIŞMIYOR İSTEMEM DEDİ
NE YAPSAN ELİNDE KALIYOR
KARNESİNDE BİR SÜRÜ 1 VAR.
BEN OKUDUM ETTİM KARDEŞLERİMDE İŞ SAHİBİ OLSUNLAR DEDİM AMA
MALESEF ÖYLE OLMAYACAK.
EN KÜÇÇÜK KARDEŞİM ÇOK ZEKİ ÇOKDA SEVDİ OKULU İNŞ O BÖYLE DEVAM EDER
BAHSETTİĞİM KIZ BU DÖNEM ÇOK ÇALIŞCAM DİYOR AMA BAKALIM YİNE LAFTA KALMASA KEŞKE..
İŞİMİZ ZOR
ZORLA DA BİRŞEY YAPTIRILMIYOR MALESEF...
evet bir yandan içimiz gidiyor bir yandan hiçbir şey yapamıyoruz onun için Allah sizin de yardımcınız olsun :26:
sorun şu ki kardeşimin hiçbir derse karşı ilgisi yok hani matematik geometri fizik kimya falan yapamasa diğer dersleri biraz iyi olsa bir nebze ama türkçe tarih coğrafya falan da yapamıyor bütün karnesi 0 ve 1. 2 bile yok
şimdi bakın,meslek lisesinde öğretmenim. tahmin edersiniz ki onlardan çok var bende.2 senedir de lise1lere giriyorum,hallerini çok iyi biliyorum.öncelikle öğretmenleriyle sıkı bir irtibata geçmenizi öneririm. okuldaki tavır ve davranışları,devam durumu,ders esnasındaki tutumu önemli.
anlayabilecek olmasına ragmen sadece kendi tercihleri gereği bu haldeyse okula devamını sağlayın,sıkı takipçisi olun,gerekirse kitapların basına beraber oturun. net olun ,istikrarlı olun ama sıkcı ve agresif olmayın.kötü polis rolunu baba üstlenmiş zaten.
yetenekli değilse ki emin olun herkes lise diploması alacak yeteneklerde değildir,bu diplomayı asla küçümsemeyin.bu çocuğu daha fazla zorlamanın anlamı yoktur.hele ki ders esnasında öğretmenlerini çileden çıkarıp,başkasının öğretim hakkını gasp ediyorsa toplum düşmanı olma yolunda ilerliyor demektir ki ileride tek sorununuz işsizlik olmaz. bakın okullarda serseri yapabilir.sene başında gelirler ilköğretimden en fazla 2-3 tane sorunlu öğrenci vardır içlerinde. geri kalanının derdi sadece tembelliktir. ama zamanladerslere ilgi duymayan öğrenci,kendisine idol olarak bu sorunlu öğrencileri seçer ve okulda ömrünü onlarla geçirir.derken delik küçükken büyür.ve karşınıza duygusal zekası çökmüş,empati yeteneğinden yoksun,ergenliğin de verdiği bunalımla kişiliği iyice dejenere olmuş küçük yetişkinler ordusu çıkar. durum bu noktadaysa çocuğu okuldan alıp mesleki eğitim kurslarına(çıraklık eğitimi) vermeniz en mantıklısıdır. idareciler bu konuda size yol gösterir.
bazı velilerimiz aşırı yumuşak yüzlü çocuklarına karşı onları da eleştiririz ama aşırı sert olmanın da zararı olabilir. kaldı ki intihar kelimesinden bahsetmiş.hiç sevmedim bu ifadesini. zira gecenlerde 9.sınıflardan bir öğrencimiz sebebini öğrenemedik ama kendini vurdu ve onu kaybettik.ergenlerle mücadele etmek çok zordur.bu konuda işin uzmanları bile çaresiz kalıyor.kolay gelsin.
Ne zor ya bizim zamanımızda ergenlik bu kadar zor değildi.
İnşallah kendilerini kurtarabilirler.
Çok istiyorum adam gibi büyüsünler örnek insan olsunlar.
Ama en kötü arkadaşlık nerede onu buluyorlar.
hocam...öncelikle BASINIZ SAGOLSUN ögrencinizi kaybetmissiniz...
benim dusunceme gore dersleri kotu olan yani okumayacagi belli olan bir ögrenciyi meslek lisesine yazmak daha mantikli degilmi,sonucta elinde iyi kötü bir meslegi olacak düz lise okumasindan iyidir diye düsünüyorum,zamaninda annemlere soyledim ama dinlemediler duz liseye yazmislar kardesimi dersleride kötü bir sürü zayifi var...annem babamda öyle ilgili velilerden degil kafamiz rahat etsin diye serbest birakiyorlar ne yapmak lazim...:26:
bakın sistem değişti.artık düz liseler kalkıyor,zaten sayıları oldukça azaldı.meslek liseleri zurnanın son deliği. öğrenci elenir,elenir en son bize gelir. artık bu okulda da olmuyorsa gidebilceği daha alt basamakta bir lise yoktur.meslek liseleri düz liselerden daha zordur ayrıca. hem ortaöğretim kurumunun gerekliliklerini yerine getirirler yani düz lisede hangi ders varsa onu görürler hem de meslek dersleri alırlar ama lise1de dersleri aynıdır düz liseyle.
mesleki eğitim kursları ise farklıdır.öğretmen yoktur orda usta vardır.matematik,ingilizce bilmesi gerekmezsadece meslek öğrenir.hiç yeteneği olmayan çocukların elleri ekmek tutsun diye gönderilebilcek bir yerdir.bakarsınız derslerle alakası olmayan bir çocuğun marangozluğa,araba motoruna..vs yeteneği olabilir.sorun illa diploma ise liseyi dısarıdan bitirir.
ah öyle çocuklarım var ki tüm okulun camlarını sildir memnun olurlar ama iki satır yazı yazmamak için bin dereden su getirirler..ben bunu kastettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?