• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin geleceği

satanistkesenpsikopatkedi

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
348
42
318
İstanbul
merhabalar konu başlıktan da anlaşılacağı üzere kardeşim.Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ediyorum.
Biz üç kardeşiz benden 3 yaş büyük abim ve benden 3 yaş küçük erkek kardeşim var. Abim çok başarılı bir öğrenci olmamakla birlikte çok da kötü bir öğrenci değildi.Meslek lisesi mezunu sınavsız geçiş hakkıyla bulunduğumuz şehirde 2 yıllık bir bölüm okudu.şu an vatani görevini yapıyor. abim şehir dışında okumak istedi ama babam izin vermedi zaten 2 yıllık ne gereği var dedi dizinin dibinden ayırmadı abimi. sonra sıra bana geldi ben başarılı bir öğrenci oldum hiçbir zaman eve takdir-teşekkür almadan gelmedim. şimdi 19 yaşındayım istanbul'da özel bir üniversitede yarı burslu okuyorum istediğim bölümü devlet üniversitesinde iyi bir yerlerde kazanamadım ücra yerlerde geliyordu hep.babam bu teklifi yaptı kabul ettim. gelelim kardeşime, kardeşim ilkokul 1. sınıftan beri hep çok kötü bir öğrenciydi ilkokulu güç bela bitirdi okula hiç gönüllü olarak gitmedi.ilkokulu bir şekilde bitirdi hiç sınıfta kalmadı ucu ucuna geçti hep.geçen sene liseye başladı bir meslek lisesine verdik sınıfta kaldı.bu sene 2. defa 1. sınıfı okuyor ama karnesinde geçen seneye göre hiçbir değişiklik yok muhtemelen bu sene de kalacak ve tasdikname alacak. Peki ders çalışmayıp ne yapıyor? sabah kalkıyor bilgisayarı açıyor bir strateji oyununa deli gibi bağlanmış durumda. kahvaltıyı bilgisayar başında yapıyor öğlen yemeğini bilgisayar başında yiyor akşam yemeğini bilgisayar başında yiyor gece 3e 4e kadar bilgisayar başında ciddi anlamda bağımlısı olmuş bilgisayarın okul zamanı da böyle.ayrıca çok da hırçın bir çocuk. babam biraz sert bir babadır kardeşime karşı hepimize davradığından daha sert davrandı kardeşim ders çalışmadığı için bu yüzden kardeşim babama karşı sürekli bir öfke duyuyor. abim babamın işleri başına geçti kendi mesleğini yapmayacak.kardeşim şimdi açıkta kaldı.çünkü az önce ben okumak istemiyorum dedi babam da kızdı ağlaya ağlaya gitti odasına yapamıyorum kafam basmıyor salak mıyım ben intihar edecem falan diye ağlıyor ama bu babamın umrunda değill pek babam kardeşimi hep arkadaşlarıyla karşılaştırıyor kardeşimin arkadaşları başarılı çocuklar hep maşallah. benim sorunum şu ki kardeşim lise mezunu olamadan ne yapabilir? bilgisayar kursuna falan gitse o sertifikayla bir yerlerde memur falan olabilir mi? çok üzülüyorum onun için çünkü ben okulumu bitirip mesleğimi elime alacam abim babamın işlerinin başına geçecek kardeşim açıkta kalacak. kardeşim de abime yardımcı olsa diyoruz kardeşim istemiyor. babam bulaşıkçı olacak sen wc temizleyeceksin sen eşeksin sen bilmem nesin sen deyip rencide etti çocuğu hep.:5:

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum. benim komşumun var öyle bir oğlu , çocuğun kafası almıyor, ama aile zorluyor, okusun diye. bu yıl düz lisede 2. ci yılı zorda olsa geçmiş zayıfı var,komşumun yapacağı, liseden sonra bir meslek edindirmek,berberlik yada oto sanayide çıraklık ,bu ülkenin her kesimden çalışana ihtiyacı var. okumak lazım bu zamanda ama kafası alan gelecek vadeden çocuğa,kardeşin eğer okulunu net başaında geçirerek ihmal ediyorsa bunuda kafam almıyor deyip suçu üstünden atıyorsa,ona diyececeğim yok.işiniz zor.bana göre çocuğun içinden gelicek hevesli olacak sen gibi ,benimde eşim,ortakokulu zorla bitirmiş ,ama görümcek üniversiteyi kazanmış,babası uzak diye yollamamış,eğer okusaydı eminim doktor çıkardı ,zehir gibi zekası var,kardeşin bir an önce net bağımlılığından kurtulmalı,sonra geleceği için çaba göstermeli, kendine bir hedef koymalı,Allah yardımcınız olsun,birde baban diğer çocuklarla kıyas yapmamalı,ama bizim toplumun kanayan yarası,babalar babalık görevini yapmayalı epey zaman oldu.

canım seni çok iyi anlıyorum. benim komşumun var öyle bir oğlu , çocuğun kafası almıyor, ama aile zorluyor, okusun diye. bu yıl düz lisede 2. ci yılı zorda olsa geçmiş zayıfı var,komşumun yapacağı, liseden sonra bir meslek edindirmek,berberlik yada oto sanayide çıraklık ,bu ülkenin her kesimden çalışana ihtiyacı var. okumak lazım bu zamanda ama kafası alan gelecek vadeden çocuğa,kardeşin eğer okulunu net başaında geçirerek ihmal ediyorsa bunuda kafam almıyor deyip suçu üstünden atıyorsa,ona diyececeğim yok.işiniz zor.bana göre çocuğun içinden gelicek hevesli olacak sen gibi ,benimde eşim,ortakokulu zorla bitirmiş ,ama görümcek üniversiteyi kazanmış,babası uzak diye yollamamış,eğer okusaydı eminim doktor çıkardı ,zehir gibi zekası var,kardeşin bir an önce net bağımlılığından kurtulmalı,sonra geleceği için çaba göstermeli, kendine bir hedef koymalı,Allah yardımcınız olsun,birde baban diğer çocuklarla kıyas yapmamalı,ama bizim toplumun kanayan yarası,babalar babalık görevini yapmayalı epey zaman oldu.

evet işte kardeşimin hevesi yok hiç. farkında değil hiçbir şeyin şu an konuşuyoruz annemle onunla şöyle olur böyle olur falan diye ee diyor sırtını dönüp gidiyor. yaz tatillerinde bir yerlere veriyoruz çalışsın etsin bari bir mesleği olsun diye ama en fazla 2 hafta çalışıp bırakıyor. istiyor ki her şey istediği gibi olsun. psikologa görünsün istedik net bağımlılığı için onu da kabul etmedi ne yapacaz bilmiyorum hiç :5: teşekkür ederim cevabınız için:16:

canım liseyi okumadığı için ilerde pişman olacak off off. sonra da 40 50 yaşında liseyi dışardan bitirme sınavlarına geliyolar. hakkında hayırlısı olsun canım. olmadı meslek edinebileceği birinin yanında işe verin. mesela bızım kuyumcu yanında çalışan komşu cocuğu vardı. bi şekilde bilgisayardan koparmaya bakın. en güzel yıllarını böyle heba etmesin.. inşallah aklı tez zamanda başına gelir.

bENİM KARDEŞİMDE BÖYLE MALESEF SEVEMEDİ OKULU.
BENİMKİ KIZ BİRDE. ERKEK OLSA TORNACILIK ÖĞRETİRSİN BİRŞEY YAPARSIN AMA KIZ EVLADI ÖYLE OLMUYOR.
OKUMAYIP CAHİL KALACAK EVDE Mİ OTURACAK AKŞAMA KADAR.
BENDE ÇOK ÜZÜLÜYORUM AMA ELİMDEN DE BİRŞEY GELMİYOR
KIZIM DERS ÇALIŞ ET YOK
ANCAK BLGİSAYARDA OYUN.
BU BİLGİSAYAR AKLINI ÇELİYOR ÇOCUKLARIN
BİZ YASAKLADIK GİREMİYOR.
ANNEMDE BU 15 TATİLDE GİTSİN ÇALIŞSIN GÖRSÜN NASILMIŞ DİYE FIRINDA YARDIMCI OLARAK VERDİ
AMA ADAM 2 GÜNE BU ÇALIŞMIYOR İSTEMEM DEDİ
NE YAPSAN ELİNDE KALIYOR
KARNESİNDE BİR SÜRÜ 1 VAR.
BEN OKUDUM ETTİM KARDEŞLERİMDE İŞ SAHİBİ OLSUNLAR DEDİM AMA
MALESEF ÖYLE OLMAYACAK.
EN KÜÇÇÜK KARDEŞİM ÇOK ZEKİ ÇOKDA SEVDİ OKULU İNŞ O BÖYLE DEVAM EDER
BAHSETTİĞİM KIZ BU DÖNEM ÇOK ÇALIŞCAM DİYOR AMA BAKALIM YİNE LAFTA KALMASA KEŞKE..
İŞİMİZ ZOR
ZORLA DA BİRŞEY YAPTIRILMIYOR MALESEF...

bENİM KARDEŞİMDE BÖYLE MALESEF SEVEMEDİ OKULU.
BENİMKİ KIZ BİRDE. ERKEK OLSA TORNACILIK ÖĞRETİRSİN BİRŞEY YAPARSIN AMA KIZ EVLADI ÖYLE OLMUYOR.
OKUMAYIP CAHİL KALACAK EVDE Mİ OTURACAK AKŞAMA KADAR.
BENDE ÇOK ÜZÜLÜYORUM AMA ELİMDEN DE BİRŞEY GELMİYOR
KIZIM DERS ÇALIŞ ET YOK
ANCAK BLGİSAYARDA OYUN.
BU BİLGİSAYAR AKLINI ÇELİYOR ÇOCUKLARIN
BİZ YASAKLADIK GİREMİYOR.
ANNEMDE BU 15 TATİLDE GİTSİN ÇALIŞSIN GÖRSÜN NASILMIŞ DİYE FIRINDA YARDIMCI OLARAK VERDİ
AMA ADAM 2 GÜNE BU ÇALIŞMIYOR İSTEMEM DEDİ
NE YAPSAN ELİNDE KALIYOR
KARNESİNDE BİR SÜRÜ 1 VAR.
BEN OKUDUM ETTİM KARDEŞLERİMDE İŞ SAHİBİ OLSUNLAR DEDİM AMA
MALESEF ÖYLE OLMAYACAK.
EN KÜÇÇÜK KARDEŞİM ÇOK ZEKİ ÇOKDA SEVDİ OKULU İNŞ O BÖYLE DEVAM EDER
BAHSETTİĞİM KIZ BU DÖNEM ÇOK ÇALIŞCAM DİYOR AMA BAKALIM YİNE LAFTA KALMASA KEŞKE..
İŞİMİZ ZOR
ZORLA DA BİRŞEY YAPTIRILMIYOR MALESEF...

evet bir yandan içimiz gidiyor bir yandan hiçbir şey yapamıyoruz onun için Allah sizin de yardımcınız olsun :26:

Son düzenleme:
eğer konuşabilirseniz sınıfta kalmadan öğretmenleriyle konuşun geçirsinler okulu.
yinede sınıfta kalırsa açık lise var ona yazdırın zaman kaybetmeden.
açık lise daha kolay gireceği dersleri kendi seçiyor.
başarsız olduğu dersleri seçmez.

çok tanıdık bi hikaye :) meslek lisesi öğretmeniyim, kardeşinin gibi 1500 tane erkek öğrencinin olduğu bi okulda hem de :)

3 senedir gözlemlediğim kadarıyla 2 yıllıkların bazısı ikinci yılda derslerine asılıp hiç zayıfsız karne getirirken bazıları ise maalesef dediğin gibi tasdikname ile ayrılıyor.

sana önerebileceklerim kardeşinin o bilgisayar oyunundan kurtulmasını ve ders çalışmasını sağla. 9u geçerse 10 11 ve 12de daha rahat dersler, bölüm dersleri staj derken okul biter gider. bu sene sınıfını geçmesi lazım. kardeşine de acıdığını belli etme, yüz bulmasın senden. bu hayatı yaşayacak olan kendi. her gün bir sürü konu açılıyor burda kardeşin kardeşe faydası kalmamış bunu idrak etmesi kimseye güvenmemesi başının çaresine bakacak sorumlulukta olması gerekeceğinin farkında olmalı. şu an çok küçük bu yaşta hayata atılması ne kadar kolay olur bunu düşünmesini sağlayın. bir işi olursa o zamana kadar yaşı da büyüyeceği için daha rahat edeceğini söyleyin. mantıklı ve ciddi konuşun fakat kıyaslamayın aşağılamayın. bu yaştaki çocuklar çok zor hele de erkek olunca. bi sorunuz olursa özelden de mesaj atabilirsiniz. umarım biraz olsun gayret gösterir kardeşiniz de şu seneyi atlatır kalmadan

sorun şu ki kardeşimin hiçbir derse karşı ilgisi yok hani matematik geometri fizik kimya falan yapamasa diğer dersleri biraz iyi olsa bir nebze ama türkçe tarih coğrafya falan da yapamıyor bütün karnesi 0 ve 1. 2 bile yok:25:

of of of kesinlikle uzman yardımı lazım sınıf rehber öğretmeni ve okul rehber öğretmeni ile görüşün onlar size yol göstereceklerdir. böyle bi karneyi getiren çocuğun muhakkak gibi yardım alması gerek sorunu neyse geç olmadan çözülmeli.

Aynı hikaye de bizden.Benim erkek kardeşim başarılı olmasına rağmen annemle babamın boşanma döneminde okuldan koptu, bir pc oyunuyla hayattan da koptu.Okula zorla gönderdiğimizde okula gider gibi yapıp, internet cafelerde zaman geçirirdi.Güzelce anlattık, zorladık, bağırdık sonuç vermedi.Sonra "madem okumayacaksın, bari çalış" dedik.Kardeşimi temizlik firması sahibi olan eniştemin yanına verdik.1 gün 2 gün derken 3. gün eve ağlayarak geldi.Çalıştığı yerdeki biri sifonu çekmemiş, bunu çağırmışlar "bak tuvalette b.k var, bunları temizlemek senin işin" demişler, o da ağlaya ağlaya temizlemiş.Eve gelince "ben b.k temizlemek için onca yıl okumadım (lise 2ye gidiyordu), böyle de hayat geçmez" dedi, ertesi gün tıpış tıpış okuluna gitti.Şu an ziraat mühendisliğinde okuyor, son derece de başarılı.

Öyle okumak istemiyor, bilmemne asla kabul edilebilir bir şey değil, babanıza da hak veriyorum.Bu zamanda 2 üniversite bitirmişler ortada gezerken, liseyi bile bitirememiş kişinin geleceği pek de parlak olmaz.Oyun oynamaya vakit bulabiliyorsa, okula da paşa paşa gidecek.Okuyacak, meslek sahibi olacak, adam olacak.

Ha ısrarla okumayacaksa, hayatın ne olduğunu öğrenecek, verin bir yere gitsin çalışsın.Günde 15 saat bir çalışsın, ayakları şişsin, 50 kşiden emir alsın ve ay sonunda eline 3 kuruş para geçsin, o zaman dersini alır ve tövbe deyip okuluna koşar.

İnşallah akıllanır da en azından liseyi bitirir.

şimdi bakın,meslek lisesinde öğretmenim. tahmin edersiniz ki onlardan çok var bende.2 senedir de lise1lere giriyorum,hallerini çok iyi biliyorum.öncelikle öğretmenleriyle sıkı bir irtibata geçmenizi öneririm. okuldaki tavır ve davranışları,devam durumu,ders esnasındaki tutumu önemli.
anlayabilecek olmasına ragmen sadece kendi tercihleri gereği bu haldeyse okula devamını sağlayın,sıkı takipçisi olun,gerekirse kitapların basına beraber oturun. net olun ,istikrarlı olun ama sıkcı ve agresif olmayın.kötü polis rolunu baba üstlenmiş zaten.
yetenekli değilse ki emin olun herkes lise diploması alacak yeteneklerde değildir,bu diplomayı asla küçümsemeyin.bu çocuğu daha fazla zorlamanın anlamı yoktur.hele ki ders esnasında öğretmenlerini çileden çıkarıp,başkasının öğretim hakkını gasp ediyorsa toplum düşmanı olma yolunda ilerliyor demektir ki ileride tek sorununuz işsizlik olmaz. bakın okullarda serseri yapabilir.sene başında gelirler ilköğretimden en fazla 2-3 tane sorunlu öğrenci vardır içlerinde. geri kalanının derdi sadece tembelliktir. ama zamanladerslere ilgi duymayan öğrenci,kendisine idol olarak bu sorunlu öğrencileri seçer ve okulda ömrünü onlarla geçirir.derken delik küçükken büyür.ve karşınıza duygusal zekası çökmüş,empati yeteneğinden yoksun,ergenliğin de verdiği bunalımla kişiliği iyice dejenere olmuş küçük yetişkinler ordusu çıkar. durum bu noktadaysa çocuğu okuldan alıp mesleki eğitim kurslarına(çıraklık eğitimi) vermeniz en mantıklısıdır. idareciler bu konuda size yol gösterir.
bazı velilerimiz aşırı yumuşak yüzlü çocuklarına karşı onları da eleştiririz ama aşırı sert olmanın da zararı olabilir. kaldı ki intihar kelimesinden bahsetmiş.hiç sevmedim bu ifadesini. zira gecenlerde 9.sınıflardan bir öğrencimiz sebebini öğrenemedik ama kendini vurdu ve onu kaybettik.ergenlerle mücadele etmek çok zordur.bu konuda işin uzmanları bile çaresiz kalıyor.kolay gelsin.

konuyu ben acmisim sandim,benim kardesimde sevmiyor okulu ilkokuldan beri sorunlu ilkokulda yine iyidi dersleri ama ortaokuldan sonra bozulmaya basladi liseye basladi ilk donemde bir suru devamsizlik ve zayfii var 2 .dönem duzeltecem dedi INSALLAH duzeltir yoksa oda sinifta kalacak bende cok uzuluyorum surekli uyariyorum ama yaninda olmadigim icin uzaktanda birsey yapamiyorum...soyluyorum hep bu sene sinifi gec bundan sonra kalma yok en azindan lise mezunu ol ilerde ehliyet falan almak istiyceksin lise diploman olmadan onu bile alamazsin diyorum INSALLAH laftan anlarda gecer...
oda sürekli bilgisayar basinda oyun vs.soyluyorum bilgisayarin sana ilerde faydasi olmaz,keske zamaninda bende okusaydim,ilerde evlenmek isttesen sana kiz bile vermezler isin yok diye falan korkutmaya calisiyorum iste ikinci dönem insALLAH duzeltir ya bayagi bi zayifida var devamsizligida cok niye boyle oldu bilmiyorum zamaninda ben almistim bilgisayari keske sokmasaydim eve bilgisayar olmasa belki biraz bakar derslerine hani kalk calis diyorsun bi sinirle gidip calisiyor ama akli kesin derste degil göstermelik calisiyor,dersaneye felan gönderdik ortaokulda iyiydi dersleri,olmasa tekrarmi dersaneye yazdirsak bilemiyorum ki :31:

şimdi bakın,meslek lisesinde öğretmenim. tahmin edersiniz ki onlardan çok var bende.2 senedir de lise1lere giriyorum,hallerini çok iyi biliyorum.öncelikle öğretmenleriyle sıkı bir irtibata geçmenizi öneririm. okuldaki tavır ve davranışları,devam durumu,ders esnasındaki tutumu önemli.
anlayabilecek olmasına ragmen sadece kendi tercihleri gereği bu haldeyse okula devamını sağlayın,sıkı takipçisi olun,gerekirse kitapların basına beraber oturun. net olun ,istikrarlı olun ama sıkcı ve agresif olmayın.kötü polis rolunu baba üstlenmiş zaten.
yetenekli değilse ki emin olun herkes lise diploması alacak yeteneklerde değildir,bu diplomayı asla küçümsemeyin.bu çocuğu daha fazla zorlamanın anlamı yoktur.hele ki ders esnasında öğretmenlerini çileden çıkarıp,başkasının öğretim hakkını gasp ediyorsa toplum düşmanı olma yolunda ilerliyor demektir ki ileride tek sorununuz işsizlik olmaz. bakın okullarda serseri yapabilir.sene başında gelirler ilköğretimden en fazla 2-3 tane sorunlu öğrenci vardır içlerinde. geri kalanının derdi sadece tembelliktir. ama zamanladerslere ilgi duymayan öğrenci,kendisine idol olarak bu sorunlu öğrencileri seçer ve okulda ömrünü onlarla geçirir.derken delik küçükken büyür.ve karşınıza duygusal zekası çökmüş,empati yeteneğinden yoksun,ergenliğin de verdiği bunalımla kişiliği iyice dejenere olmuş küçük yetişkinler ordusu çıkar. durum bu noktadaysa çocuğu okuldan alıp mesleki eğitim kurslarına(çıraklık eğitimi) vermeniz en mantıklısıdır. idareciler bu konuda size yol gösterir.
bazı velilerimiz aşırı yumuşak yüzlü çocuklarına karşı onları da eleştiririz ama aşırı sert olmanın da zararı olabilir. kaldı ki intihar kelimesinden bahsetmiş.hiç sevmedim bu ifadesini. zira gecenlerde 9.sınıflardan bir öğrencimiz sebebini öğrenemedik ama kendini vurdu ve onu kaybettik.ergenlerle mücadele etmek çok zordur.bu konuda işin uzmanları bile çaresiz kalıyor.kolay gelsin.

hocam...öncelikle BASINIZ SAGOLSUN ögrencinizi kaybetmissiniz...

benim dusunceme gore dersleri kotu olan yani okumayacagi belli olan bir ögrenciyi meslek lisesine yazmak daha mantikli degilmi,sonucta elinde iyi kötü bir meslegi olacak düz lise okumasindan iyidir diye düsünüyorum,zamaninda annemlere soyledim ama dinlemediler duz liseye yazmislar kardesimi dersleride kötü bir sürü zayifi var...annem babamda öyle ilgili velilerden degil kafamiz rahat etsin diye serbest birakiyorlar ne yapmak lazim...:26:

Ne zor ya bizim zamanımızda ergenlik bu kadar zor değildi.
İnşallah kendilerini kurtarabilirler.
Çok istiyorum adam gibi büyüsünler örnek insan olsunlar.
Ama en kötü arkadaşlık nerede onu buluyorlar.

hocam...öncelikle BASINIZ SAGOLSUN ögrencinizi kaybetmissiniz...

benim dusunceme gore dersleri kotu olan yani okumayacagi belli olan bir ögrenciyi meslek lisesine yazmak daha mantikli degilmi,sonucta elinde iyi kötü bir meslegi olacak düz lise okumasindan iyidir diye düsünüyorum,zamaninda annemlere soyledim ama dinlemediler duz liseye yazmislar kardesimi dersleride kötü bir sürü zayifi var...annem babamda öyle ilgili velilerden degil kafamiz rahat etsin diye serbest birakiyorlar ne yapmak lazim...:26:

bakın sistem değişti.artık düz liseler kalkıyor,zaten sayıları oldukça azaldı.meslek liseleri zurnanın son deliği. öğrenci elenir,elenir en son bize gelir. artık bu okulda da olmuyorsa gidebilceği daha alt basamakta bir lise yoktur.meslek liseleri düz liselerden daha zordur ayrıca. hem ortaöğretim kurumunun gerekliliklerini yerine getirirler yani düz lisede hangi ders varsa onu görürler hem de meslek dersleri alırlar ama lise1de dersleri aynıdır düz liseyle.
mesleki eğitim kursları ise farklıdır.öğretmen yoktur orda usta vardır.matematik,ingilizce bilmesi gerekmezsadece meslek öğrenir.hiç yeteneği olmayan çocukların elleri ekmek tutsun diye gönderilebilcek bir yerdir.bakarsınız derslerle alakası olmayan bir çocuğun marangozluğa,araba motoruna..vs yeteneği olabilir.sorun illa diploma ise liseyi dısarıdan bitirir.
ah öyle çocuklarım var ki tüm okulun camlarını sildir memnun olurlar ama iki satır yazı yazmamak için bin dereden su getirirler..ben bunu kastettim.

bakın sistem değişti.artık düz liseler kalkıyor,zaten sayıları oldukça azaldı.meslek liseleri zurnanın son deliği. öğrenci elenir,elenir en son bize gelir. artık bu okulda da olmuyorsa gidebilceği daha alt basamakta bir lise yoktur.meslek liseleri düz liselerden daha zordur ayrıca. hem ortaöğretim kurumunun gerekliliklerini yerine getirirler yani düz lisede hangi ders varsa onu görürler hem de meslek dersleri alırlar ama lise1de dersleri aynıdır düz liseyle.
mesleki eğitim kursları ise farklıdır.öğretmen yoktur orda usta vardır.matematik,ingilizce bilmesi gerekmezsadece meslek öğrenir.hiç yeteneği olmayan çocukların elleri ekmek tutsun diye gönderilebilcek bir yerdir.bakarsınız derslerle alakası olmayan bir çocuğun marangozluğa,araba motoruna..vs yeteneği olabilir.sorun illa diploma ise liseyi dısarıdan bitirir.
ah öyle çocuklarım var ki tüm okulun camlarını sildir memnun olurlar ama iki satır yazı yazmamak için bin dereden su getirirler..ben bunu kastettim.

anladim hocam tessekur ederim cevap icin,
ama okulu hocalari ders anlatirken bitiremeyen ögrenci disardan nasil bitirecek,bi kere calismiyorki derslerine...
mesleki egitim kursu aklima yatti iyiki sormusum size eger gecemezde tasdiknamesini alirsa böyle bir kursa yazmalarini soyliyim...
cocuklarin hepsi oyle hocam aksama kadar internette birseyleri olmaz ders calis vs dediginde basimm agriyo yorgunum yatacam vs,hepsi numara:31:

ek olarak aileniz ilgilenmiyorsa siz ilgilenin gidin bir konusun öğretmenleriyle sorun tembellik mi yaramazlık mı bir öğrenin. size en iyi onlar yardım eder.ona göre geleceğine yön çizersiniz hep beraber..
bir de şu bilgisayar meselesi;velilerime de söylüyorum hele ki lise 1se af yok. o oyunlar var ya tazecik beyinlerini öldürüyor,aptallaştırıyor onları.tüm enerjileri oradaki kör noktaya endeksli.. e okulda bana ne kalıyor? ne enerji var,ne niyet, ne de aktif ,dinamik bir beyin.
lise1lerde tamamen çıkarttırıyorum bilgisayarı hayatlarından bazen. zira bağımlılık bu.en azından haftaiçi saklayın diyorum velilerime.

Back