Kardeşimin evine gidemiyoruz

soyunup giyinmesi derken,ev kalabalıkken hep birlikte üstümüzü giymeye girmiştik daha önce kapıyı kilitlemiştik.. olayın olduğu günse bebekle birlikte yatak odasında kardeşim bebeği sallarken bez getirmesini istemiş odada yanlız yakalanmamış yani. siz evinizde cidden kimseyi yatak odasına sokmuyor musunuz? o kadar mı abes bi durum
Ben.misafirlerimin yatak odama girmesini cidden hic istemem. Cocugum cok büyük, zaten öyle yardim için girme caglari geride kaldi. Şu an bile istemem. Cekmecelerimin acilmasini hiiç istemem. İcinden neler cikar kimbilir ?🙂 Ben de, kimsenin yatak odasndan iceri, bakmak bile istemem. Orasi en özel alanimiz. Her seyin oldugu, evin kalbi olan yer. Öyle giyinmek icin falan kimse giremez.
Oglum unv'de, onun bos odasina bile kimse giremez -tembihlemistir-. Bizim evimizde, böyle ütü odasi gibi bir yer var böyle durumlar icin. Neyse.

Ben.misafirlerimin yatak odama girmesini cidden hic istemem. Cocugum cok büyük, zaten öyle yardim için girme caglari geride kaldi. Şu an bile istemem. Cekmecelerimin acilmasini hiiç istemem. İcinden neler cikar kimbilir ?🙂 Ben de, kimsenin yatak odasndan iceri, bakmak bile istemem. Orasi en özel alanimiz. Her seyin oldugu, evin kalbi olan yer. Öyle giyinmek icin falan kimse giremez.
Oglum unv'de, onun bos odasina bile kimse giremez -tembihlemistir-. Bizim evimizde, böyle ütü odasi gibi bir yer var böyle durumlar icin. Neyse.
istenmemesi ayrı bir şey bazı insanlar hassas. ama biz üstümüzü giymeye girdiğimizde rahatsız olduğunu bilmiyorduk,kaldı ki babamın aranması ayrı bir olay ortada ne vardı da babam aranıyor! hem ben hem annem ayrı ayrı şikayet ediliyor. uyarılsaydık emin olun bir daha girmezdik laftan anlayan insanlarız çok şükür. bakın ne güzel demişsiniz -tembihlemişizdir- diye. bizi kimse tembihlemedi. ki hangi akrabamızın evine girsek böyle bir şeyle karşılaşmadık. bizi yatak odalarına sokarlar bazen namaz kılın diye bazen üstünüzü geçin değiştirin diye bazen aldığı kıyafeti göstermek isterler aldığı makyaj malzemesini parfümü göstermek için vs. bize göre normal insani bir durumdu yani neyse...

Yatak

Yatak odasinda, baldizin soyunup giyinmesi ne ya? Eniste aniden giriverse. Zaten öyle olmus, aniden gelmis kiz odadan çikarken kapıda burun buruna gelmisler. İpleri koparan olay bu...
Ne alaka pardon da evde zaten yardımcı olmak için bir aile var ayrıyetten söz konusu yeni doğmuş bir bebek var kusabilir o an başka acil bir ihtiyaç olur ki bez istemiş kusura bakmayın ama o an kim olursa olsun bir kapıyı tıklatır musaitmisiniz diye sorar, tamam hepsini geç rahatsız oldun madem bunun muhattabı eşindir, babası değil çekersin eşini köşeye söylersin.

Ne alaka pardon da evde zaten yardımcı olmak için bir aile var ayrıyetten söz konusu yeni doğmuş bir bebek var kusabilir o an başka acil bir ihtiyaç olur ki bez istemiş kusura bakmayın ama o an kim olursa olsun bir kapıyı tıklatır musaitmisiniz diye sorar, tamam hepsini geç rahatsız oldun madem bunun muhattabı eşindir, babası değil çekersin eşini köşeye söylersin.
Esine söylemis, eşi kardeşine söylemeyince damat kayinpederi ariyor.

işte bizim sıkıntımız da bu, kardeşime söyleyebilirdi girme diye, annemi arasaydı beni arasaydı kardeşin girmesin ben eşime söylüyorum ama çekindiğinden mi bilmiyorum bir türlü uyarmıyor desin. babayı aramak şeytanlığından başka bir şey değil.

o damatı annesi dolduruyordur. bazı kv ler kız tarafı gelip gitsin istemez. bence kardeşinizi de sahip çıkın. baban falan sorsun mutlu mu. devam etmek istiyor mu. eğer ki kalmak istiyorsa damatla ve o tarafla muhtatap olmayı. değilse de kıza destek verin kurtarın

Yapacak bir şey yok aslında. Bu sistemde devam edeceksiniz. Damata kendinizi kabul ettiremezsiniz ki. Kaldı ki durduk yere size cephe almış bir adamın sizi kabul etmesi için neden çabalayasınız? Kaldı ki kardeşiniz halinden memnun belli ki ses çıkarmamış bu duruma, izleyici olarak kalmış sadece. Damat kadar kardeşinizde de hata var. Doğum zamanında bile bana yardım için evime gelemeyecekse ailem, kalamayacaklarsa evimde ne anladım o işten. Bir de adamın aile apartmanında iç içe oturuyorlar. Kadın bunu kabul ederken beyefendi neden birkaç gün misafire tamam diyemiyor?

Olay sonrası kardeşim anneme demiş ki" siz de o yokken gelin anne"
bize çözecek bir durum da bırakmadı açıkçası

o nedenle yarın bir gün bize bununla ilgili birşey derse kardeşim sen bize yapılacak birşey bırakmadın diyeceğim. bana da dedi bu konuyla ilgili çözümün var mı dedim siz de o yokken geleceksiniz benim de elimden bir şey gelmiyor dedi. çözümün bu mu dedim evet dedi. yani bize ihtiyacı olduğunda bizlik bir durum olmadığının farkında olur diye düşünüyorum. biz ona diyemeyiz ki ortalığı yık kavga çıkar diye
Kardeşinin tarafı belli niye bu kadar zorluyorsunuz anlamadım ki . O eşiyle mutlu ailesine hizmet etmekten de memnun demek ki

İşte yapabileceğimiz ne var bana çözümle gelin. Bu soru işaretleri emin olun bizim de kafamızda!
Daha da tirmandiracak şeyler yapmayın. Babaniza da, " bayramda filan gelir el öperlerse barisiliverir, et tirnaktan ayrilmaz" şeklinde konusun. Ablaniz hayatından memnun, eşinden hiçbir şikâyeti yok ki.

Ya su yatak odasina girilmezcilere hastayim sanki gittikleri ev 8 odali bir evde tutup yatak odasinda giyinmisler ya zaten salon disinda muhtemelen iki oda var orasi musait orda giyinildi ayrica ben yatak odamda cekmecelerin icinde kim bilir neler var neler gibi sacma bisey ilk kez burda duydum kim gider sizin cekmecelerinizi karistirir giren kiyafet degisir namaz kilar bunun gibi seyler sacma sapan yorum yapiyosunu ustunu degisende zaten kapiyi kilitlemistir

o damatı annesi dolduruyordur. bazı kv ler kız tarafı gelip gitsin istemez. bence kardeşinizi de sahip çıkın. baban falan sorsun mutlu mu. devam etmek istiyor mu. eğer ki kalmak istiyorsa damatla ve o tarafla muhtatap olmayı. değilse de kıza destek verin kurtarın
malesef geri kafalı bir ailesi var. annesi zaten covitten hayatını kaybetti. arkasından konuşmak istemiyorum ama normal karşılamıyorlarmış demek ki, annemler oraya gittiklerinde oğlunu savunmuş..

Demekki eşi rahatsız değil, kadının yardıma ihtiyacı var, gene konuşup eşiyle hal etmesi gerekiyordu konuyu babaya iletmek ne alaka olur mu öle şey eşin yada kayınvaliden dururken anne ben rahatsızım yatak odasına rahat giremiyorum,biraz daha dikkat edip özen göstersek diye uyarıda bulunsa, herkes bir durur düşünür ev halkı dikkat ederdi , erkek işin içine girdimi yatak odası konusunda işler karışır ve çok yanlış anlaşılır, babası gerekli tepkiyide vermiş böyle konularda en son baba kendi eşinden duymalıydı damattan değil,bu benim görüşüm.

Daha da tirmandiracak şeyler yapmayın. Babaniza da, " bayramda filan gelir el öperlerse barisiliverir, et tirnaktan ayrilmaz" şeklinde konusun. Ablaniz hayatından memnun, eşinden hiçbir şikâyeti yok ki.
damadın hiiiç öye bir niyeti olmadı kaç bayram geçti. bakalım talep gelirse zaten babamı yumuşatmaya çalışırız

Demekki eşi rahatsız değil, kadının yardıma ihtiyacı var, gene konuşup eşiyle hal etmesi gerekiyordu konuyu babaya iletmek ne alaka olur mu öle şey eşin yada kayınvaliden dururken anne ben rahatsızım yatak odasına rahat giremiyorum,biraz daha dikkat edip özen göstersek diye uyarıda bulunsa, herkes bir durur düşünür ev halkı dikkat ederdi , erkek işin içine girdimi yatak odası konusunda işler karışır ve çok yanlış anlaşılır, babası gerekli tepkiyide vermiş böyle konularda en son baba kendi eşinden duymalıydı damattan değil,bu benim görüşüm.
kesinlikle haklısınız ben de onu anlatmaya çalışıyorum, kardeşim mahfoldu benim yüzümden ortalık karıştı diye kızcağız anneme babama kendini anlatana kadar psikolojisi bozuldu. vallahi bana söylemediler söyleseler girer miyim kaldı ki niye gireyim ablam ordaysa giriyordum diyor kız ne desin. en son aranacak kişidir baba böyle şey için aranır mı valla başka aile olsa kan çıkardı

X