• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin evine gidemiyoruz

Bence annenizin üzülmesi gereken nokta "çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum" olmaması gerekir. Olması gereken ben nasıl bu kadar pasif, ailesine ezdiren, eşe karşı sessiz kalan, yada problemleri gelip bana anlatmayan bir evlat yetiştirdim olması gerekir, gerçekten esas problem bu çünkü. Damat yapabilir bunda problem yok sonuçta karaktersiz diyecek birşey yok ama kendi evladın babasını o pozisyona sokan bir adamın yanında kalıp, sessiz duruyorsa kusura bakmayın ama o ailenin, evin kapısının önünden geçmem. Herşeyin bir uslup vardır ve bu damadın uslubu bir babaya yapılmayacak şekilde çirkin, mesafe candır uzak durmak en güzeli. En büyük hata kardeşinizde ikincisi sizde adam resmen sizi istemiyor, kardeşiniz buna çanak tutuyor o zaman sorun belli, çözüm belli gidip gelinmicek.Ayrıyetten anladığım kadarıyla aileye yeni damat gelmiş, aile genişliyor, birbirinize gidin kahveler, çaylar fotolar atın, problemin sizde değil karşı tarafta olduğunu kanıtlayın, mutlu pozlar paylaşın, bakın kardeşiniz rahatsızlanmaya başlıcak, eşini sorgulayama başlıcak. Hem içten içe kıskansın hemde gözden düştüğünü anlasın en büyük ders bazen gözden çıkarmaktır.
aynen öyle yapıyoruz. eşim çok sever ailemi onlar da eşimi çok severler. allah razı olsun güler yüz gösterir her zaman. fotografta atarız yeğenime hediye alır bizzat eşim. yeğenimde onla çok güzel oynar, mutlu aile tablomuzu hep çizeriz ki bilsinler sorun bizde değil onlarda. biz annemle yakın oturuyoruz 10 dakikalık mesafe,yemeğe de çağırır çaya da çağırır, ne yapsa bana da verir. ben de onları çağırırım ama çalıştığım için en çok biz gideriz. benim eşim ailesine de çok düşkündür. bilir ki o bir saygısızlık yaparsa benden kat kat karşılığını bulur.

Böyle geçimsiz, uyumsuz, sosyal zekaları yetersiz insanlardan Allah herkesi korusun. Kardeşinizin şartlarını bilmiyorum ama oldukça pasif kalmış. o da mutsuzdur muhtemelen.

bence iki taraf da birbirinin evine çok sık girmemeli herkes birbiriyle mesafeli olursa sorun azalıyor gibi geliyor bana ailem eşim varken pek gelmezler eve tabiki doğum vs ayrı bir süreç ama eşimin ailesi de eşim yokken hiç gelmez bana sadece ben davet ettiğimde gelirler ama sürekli haftada 3-4 en az arar hal hatır sorarım eltilerimle bayramlarda bir araya geliriz

Anladigim kadariyla öyle dogum süreci haric bunalticak derece gidip kalinmamis. Bence damatin esinin ailesi ile bir derdi var. Bazi aileler gelin almayi mal almayla es tuttugu icin gelinin ailesiyle görüsmesini de engelliyor daha rahat ezsinler diye. Adam haddini asmis coktan. Bazi seyleri bastan söyleyecek kadin. Ben esime ilk tanismada söyledim: Aileme yapilmis saygisizligi kendime yapmis sayarim. Tepkim de ona göre ag8r olur" diye. Kimse birbirini sevmek de koloni halinde yasamak zorunda degil. Ama saygisizlik baska bir durum. Birde kiz aile apartmaninda oturuyor, bakalim es ailesiyle haftada kac gün yüz yüze geliyor. Kardesim olsa görüsmeyi en az seviyeye indiririm.

Anladigim kadariyla öyle dogum süreci haric bunalticak derece gidip kalinmamis. Bence damatin esinin ailesi ile bir derdi var. Bazi aileler gelin almayi mal almayla es tuttugu icin gelinin ailesiyle görüsmesini de engelliyor daha rahat ezsinler diye. Adam haddini asmis coktan. Bazi seyleri bastan söyleyecek kadin. Ben esime ilk tanismada söyledim: Aileme yapilmis saygisizligi kendime yapmis sayarim. Tepkim de ona göre ag8r olur" diye. Kimse birbirini sevmek de koloni halinde yasamak zorunda degil. Ama saygisizlik baska bir durum. Birde kiz aile apartmaninda oturuyor, bakalim es ailesiyle haftada kac gün yüz yüze geliyor. Kardesim olsa görüsmeyi en az seviyeye indiririm.
zaten aile apartmanı kadar sorunlu bir şey olamaz her zaman sorun

Doğumda da tabiki kızınailesi kalacak yardım edecek sanki kıza eve yatılı kadın tuttular da yardımcı kız istemedi birileri yardım etmek zorunda kızcağızın üzülmesi bile günah

zaten o olaydan sonra kimse adımını atmadı diyorum ya 1 senedir asla gitmiyoruz gidilir mi kovulunan yere. resmen kovulduk biz anlayışsız söyleneni anlamayan insanlar değiliz. yanlış almayın okumakla insan olunmaz ama babam 3 kızını da üniversitesine kadar okuttu işçi maaşıyla. damat beyin ailesi eğitimsiz, ve malesef görgü eğitimle olmaz ama görgüsüz insanlar. benim bunları yaşayan kardeşim çocukgelişimi öğretmeni. yani akıla da ihtiyacı yok ama malesef pasiflikten ne hale getirdi hem kendini hem bizi. bu olay benim başıma gelse benim eşim yapsa ailesi o an benim için biter. ailesinin kabahati olmasa bile benim ailemi misafir edemiyorsam o da edemez. ama akıl vermek bize düşmüyor onun kocası onun hayatı
İste diyorum ya,kardeşinizde bitiyor iş.
Eşi ona da homurdanmistır muhakkak sizlerle ilgili,kardeşiniz de idare eder tarzda konuşmuş ki adam babanızı arayıp kocaman insanı şikayet edecek kadar cesaret buluyor.
Kardeşinizin edeceği tek cümle vardı,bak ailem bana yardım etmek için burada, kalplerini kırarsan ,kaba davranırsan,aynısını ailene yaparım.
Ha adam dinlemedi kardeşiniz söylemesine rağmen. Ailesinden kimseyi almasaydı evine,onlara da açık açık oğlunuz /kardeşiniz aileme bunları yaptı ,evime gelmiyorlar artık bu sebeple bende sizi eve alamam kusura bakmayin demeliydi.
Almamalıydı da. Kayınvalide, akrabalar muhakkak gidip geliyorlardır kardeşinize. Resti cekseydi.
Siz gitmemeye devam edin,kardeşiniz bir yerde kopacak illaki,anlayacak yani. Benim ailem gelemiyor evime senin ailen buradan cıkmıyor diyecek. Sabırla bekleyin derim.

bence iki taraf da birbirinin evine çok sık girmemeli herkes birbiriyle mesafeli olursa sorun azalıyor gibi geliyor bana ailem eşim varken pek gelmezler eve tabiki doğum vs ayrı bir süreç ama eşimin ailesi de eşim yokken hiç gelmez bana sadece ben davet ettiğimde gelirler ama sürekli haftada 3-4 en az arar hal hatır sorarım eltilerimle bayramlarda bir araya geliriz

Konudaki koca aile apartmanında yaşıyor. Muhtemelen sık sık görüşüyorlardır kendi ailesi ile. Bu durumda eşinin ailesine söz söyleme hakkı hiç yok. Hele ki doğuma, yardıma vs. gelmişler. Teşekkür edeceği yerde sorun çıkarmış.

Ve evet konu sahibinin kardeşi tabi ki tartışmalı eşiyle. Evliliğin huzurunu korumak sadece kadının görevi değil. Ben ailemin giremediği eve eşimin ailesini de sokmazdım.

İste diyorum ya,kardeşinizde bitiyor iş.
Eşi ona da homurdanmistır muhakkak sizlerle ilgili,kardeşiniz de idare eder tarzda konuşmuş ki adam babanızı arayıp kocaman insanı şikayet edecek kadar cesaret buluyor.
Kardeşinizin edeceği tek cümle vardı,bak ailem bana yardım etmek için burada, kalplerini kırarsan ,kaba davranırsan,aynısını ailene yaparım.
Ha adam dinlemedi kardeşiniz söylemesine rağmen. Ailesinden kimseyi almasaydı evine,onlara da açık açık oğlunuz /kardeşiniz aileme bunları yaptı ,evime gelmiyorlar artık bu sebeple bende sizi eve alamam kusura bakmayin demeliydi.
Almamalıydı da. Kayınvalide, akrabalar muhakkak gidip geliyorlardır kardeşinize. Resti cekseydi.
Siz gitmemeye devam edin,kardeşiniz bir yerde kopacak illaki,anlayacak yani. Benim ailem gelemiyor evime senin ailen buradan cıkmıyor diyecek. Sabırla bekleyin derim.
Kardeşim hepsini çok güzel ağırlıyor, gidiş geliş yapıyorlar. onlar hayatından memnun, biz boynu bükük kaldık kimsenin umrunda değiliz
ah ben olsam aynısını yapardım da işte insanın içinden gelecek, ha bu arada kocası demiş sen de yaparsan sonuçlarına katlanırsın diye

Kardeşim hepsini çok güzel ağırlıyor, gidiş geliş yapıyorlar. onlar hayatından memnun, biz boynu bükük kaldık kimsenin umrunda değiliz
ah ben olsam aynısını yapardım da işte insanın içinden gelecek, ha bu arada kocası demiş sen de yaparsan sonuçlarına katlanırsın diye
Bence bu konuyu bu kadar icselleştirmeniz çok yanlış . Kardeşiniz bir seçim yapmış saygı duymanız lazım . Ben olsam şu saatten sonra bana şikayetlenmesine izin de vermem. Anne baba okutmuş büyütmüş iş sahibi yapmış ama kardeşiniz bu yaşamı seçiyor size mizmizlandigina bakmayın isteyen kadın o kocanın ağzına eder bunlara izin vermezdi. Yani kardeşiniz hayatından memnun konu sahibi aileniz de sizde bu duruma alismalisiniz . Size şikayet etmesin bence kardesiniz

Terbiyesiz adam ya.
Sanki askıda yetişmiş kardeşiniz. Bu ne biçim bir kafa.
Ama iş kardeşinizde bitiyor.
Bir gün illaki anlayacak,umarım anne/babanız hayattayken(Allah uzun ömürler versin tabi ki lafın gelişi söyledim yanlış anlamayın)hatasının farkına varir. Aksi halde ilerde çok pişman olacak.

Kardeşiniz manipülasyonun dibine düşmüş. Eniştenin ne olduğu bellidir de umursamamıştır. Kalkmış bir de baba yapmış hasta ruhluyu.
Bazı kişiler böyle tepkisizdir. Tam aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey sendromu..
Nasıl ki evlilikte çok fazla tartışmak problemse, hiç tartışmamak da çok büyük problemdir. Bence bunu kardeşe hatırlatmakta fayda var. Belli ki insan ilişkilerinden bihaber..

Kocam benimle paylaşmadan gidip babama ailemi şikayet edecek he. Pişman ederim onu.

Doğum yapmış kadın iyileşmeden evinde oda düzeni bile olmaz. Her odaya herkes girebilir. Girmeseydin sen de denemez. Kızcağız yardıma gitmiş. Ablası bişey isterse girecek tabi. Millet çok mu meraklı sizin yatak odalarınıza sanki? 🤦

Bebekle nerede rahatsa oraya çöker yeni anne. Baba modeli de bir yer bulup ses etmez. Madem istediğini izleyemiyor gitsin telefondan, tabletten istediğini açıp izlesin. Bu kadar basit. Ama bunlar bahane işte. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

İki doğum yaptım ikisinde de adamı odadan odaya yolladım aylarca ses etmedi 🤦

Çözüme gelirsek ben o enişteyi umursamaz kardeşimi de yeğenimi de görmeye giderdim. Ama kardeşimle de bunun normal olmadığını konuşurdum. Çünkü o kişinin sebepleri makul değil. Ve yarın öbür gün bana daha çok ihtiyaçları olabilir diye elim üstünde olurdu.

Bir de yatak odasına girmek var, girmek var. Konu sahibinin kardeşi meraktan girip çekmece dolap karıştırmamış. Yahut başka yerler varken yatağa uzanıp keyif yapmamış. Ev sahibi olan ablasının bilgisi ve isteği ile eşya almaya girmiş. Yine de adam rahatsız olduğunu söylese bir daha girmezdi muhtemelen. Ama adam gidip taaa babasını aramış. Normal mi bu?

Ya bir de evde yeni doğmuş bebek var, adam bir işin ucundan tutacağına yardıma gelenleri de gönderiyor.

Tamamen bahane. Amacı eşinin ailesini uzaklaştırmak. Ne de olsa kendi ailesi ile sürekli görüşüyor ve hayır diyecek bir eşi yok.

Hatanın büyüğü kesinlikle kızkardeşte. Bu hayatı seçmişse bırakın yaşasın. Yarın sıkıntısı olduğunda kapınızı çalmasın ama.

Bu olay sonrasında bebeği görmeyecekler annene gideceksen onsuz gideceksin diye de söylenmiş bu damat kişisi. Kardeşim en son dinlemeyip geldi diye eve döndüğünde olay çıkartmış. baktı ki dinlemiyor geliyor sonrasında gelmesine birşey demedi. O zaten yapmak istediğini yaptı bizi püskürttü o yüzden artık ses etmiyor

Zaten hatanın çoğu kocada. Ama karisinin da onu hep duymazlıktan gelmesi hoş olmamış.
O duymamazlık değil korku. Tepki verirse adamın vereceği tepkiyi bildiği için susuyor. Demek ki tepki verse boşanmaya kadar gider diye düşünüyor. Sabi çocuk ile ortada kalırım diye düşünüyor. Bir de bu açıdan bakın. İnsanların ailesi gidip gelebilir. İşin dozunu kaçırmamak suretiyle. Ama bir damadın kızın babasını arayıp yatak odama giriyorlar diyecek kadar hadsiz ve terbiyesiz olması hiçbir şeyi haklı çıkarmaz. Adam anormal derecede takıntılı. Hatta hasta bir tip. Bu insanla yaşanmaz. İlla ki bir yerde patlar. Ya da kız ailesini bir kenara atar. Kocasının boyunduruğu altında yaşar gider. Allah'ın emri ile emanet olarak alınmış bir kadının ailesine böyle terbiyesizce davranılamaz. Ortada hakaret yok. Evine karışma yok. O yok bu yok. Neymiş kadın doğum yapmışta ailesi gelmiş. Herkesin ailesinin yaptığı birşey bu.O zaman benim 8 yıllık evli arkadaşım çok terbiyesiz ya da kocası salak. Kız kardeşleri geliyor gidiyor. Çocuğuna bakıyor. Arabası ile ailesini gezdiriyor. Ama aile de damadına karşı çok saygılı ve her daim yanındalar. Her şey karşılıklı. Bir insan b.k ise b.k tur. Bu kadar.

Bence şu verdiğin tepki , 'annemi evimde istemiyor musun, benim önceliğim kök ailem, sen kim köpek' diye çocuğunu doğuran kadini ailesine ezdirip kapıya koyan öküz KK kocalarının vereceği tepki.
Kendine bunu mu yakıştırıyorsun?
Sen doğurduğunda kaynana ve görümcem yardıma gelse, rahatsız olacağın kadar uzun kalsa, TV kumandası tüm gün onların elinde olsa, ara ara kıl olduğun görümcem bebek sevmeye eve gelse (hatta eşine karşı cins,kaynin diyelim) . Kaynin zırt pırt gelse ve kalsa, onun yüzünden rahat rahat uzanamasan, tuvalete banyoya rahat rahat giremesen. Yetmedi bir de yatak odasında giyindigini soyundugunu görsen, eşin 'sunu getir,bunu getir' dediği için bir de girip dolabını falan açsa mesela ve bu yüzden bir kavga çıkarsan %100 haksız gorulmen sence adil mi?
İnsan biraz empati yapmalı. Tamam adam belli ki takıntılı ama yüzde yüz de haksız degil. Eşinde de suç var.
Herkes kocasını tanır. Kocası bu noktaya gelene kadar ailesine sınırı koymalıydi. Ben eminim bu huysuzlukta adam bes bin kere söylemiştir, "offf uzanamiyorum! Offff yine salak diziyi açtılar! Ooofff daha ne kadar kalacaklar " diye. Tüm ömrü boyunca melekken birden içine şeytan girmedi ya. Ama konu sahibinin kardeşi olayları yonetememis. Hep gelen ailesine 'tabii gel ama bir gece kal' diyememis. Eşinin rahatsız olduğunu bildiği halde bunu ailesine yansıtmamis bile. Adam da kendi çözümünü uygulamis, sonuç olarak aile birbirine girmiş. Konu sahibinin kardeşi biraz daha akıllı, iş bilen bir kadın olsaydı ailesine tatlı tatlı gelince daha az kalmalarını soyleyebilirdi. Odada giyindigini bildiği kardeşin eşyalarını gelir gelmez bebek odasına koyup orada giyinmesini saglayabilirdi.
Ya da işten gelen kocası dizi izlesin, 'anne biz yarın internetten televizyona yansıtır rahat rahat izleriz dizimizi. Bırak o sevdiği programı izlesin,tüm gün çalıştı' diyebilirdi.
Bizim eve de kış aylarinda ananem gelir,tüm kış kalır. Ananem bir TV bagimlisi olduğu için bir sürü dizisi var. Babam da onları izlemez ve adam zaten tüm gün çalışıyor. Evde de bir keyfi TV izlemek. Ananeminkileri mi izlesin? Ben hep ananeme ertesi gün açıyorum dizisini. Artık evde hiç gerilmiyor kimse:)
Biraz da herkesi idare etmek lazım. Söylenen ve bir şeyden rahatsız olan eş kişini görmezden gelmek, 'sen kimsin be' tavırları işleri bu noktaya getirmekten baksa şeye yaramaz

Söylediklerinde haklısın ama burda mevzu farklı, burdaki mevzu kv , görümce, kayinin gelmesiyle bir tutulamaz çünkü doğum yapan bir kadın ve yardım için çağırdığı kardesle anne var , eş kişisi birkaç gün fedakarlık yapacak çünkü yeni doğum yapmış karısı annesini ve kardeşini istemiş yanında
Ben doğum yaptığımda bir ay boyunca evde ne istediysem nasıl istediysem o şekilde oldu hersey , iki farklı adamdan doğurdum ikisi de gıkını çıkaramadı, çıkaramaz çünkü bebek demek hayatın alt üst olması demek , yeni düzen kurulana kadar adam TV izleyemeyecekse izlemeyecek yani
Bence konudaki en hatalı kişi konu sahibinin kardeşi zaten , kocasıyla ailesinin arasındaki dengeyi kuramamis , zaten normalde kv konularında da hep es kişisinze kızmıyor muyuz dengeyi kuramadi diye ? Burda da konu sahibinin kardeşi kuramamis dengeyi

Adam sizi sevmiyor şu veya bu sebeple gıcık oluyor. Muhtemelen kardeşiniz de bunu biliyor kocasına bir şey diyemiyor. Ben zaten anneme giderim ama kocamlada aramı iyi tutarım modunda. O zaman gitmeyeceksiniz bu kadar basit. Bunda dert edecek ne var enişte yani

Bir de yatak odasına girmek var, girmek var. Konu sahibinin kardeşi meraktan girip çekmece dolap karıştırmamış. Yahut başka yerler varken yatağa uzanıp keyif yapmamış. Ev sahibi olan ablasının bilgisi ve isteği ile eşya almaya girmiş. Yine de adam rahatsız olduğunu söylese bir daha girmezdi muhtemelen. Ama adam gidip taaa babasını aramış. Normal mi bu?

Ya bir de evde yeni doğmuş bebek var, adam bir işin ucundan tutacağına yardıma gelenleri de gönderiyor.

Tamamen bahane. Amacı eşinin ailesini uzaklaştırmak. Ne de olsa kendi ailesi ile sürekli görüşüyor ve hayır diyecek bir eşi yok.

Hatanın büyüğü kesinlikle kızkardeşte. Bu hayatı seçmişse bırakın yaşasın. Yarın sıkıntısı olduğunda kapınızı çalmasın ama.
aynen öyle kardeşim yatak odasında bebeği sallıyormuş odadan bezini getir diyince gidip almış küçük kardeşim de yatak odasına getirmiş odada damat bile yokmuş sonradan kardeşim odadan çıkarken damatta girmeye çalışıyormuş o arada kapıda karşılaşmışlar
bu olaydan sonra kardeşim benim evimde de yatak odama girmiyor ne kadar dediysek de ben de eşim de kızda travma oldu:110:

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hak verenler kadar vermeyenler de olmuş. Benim çözüm arama sebebim benden çok anne babamın üzülmesi. Annem ara ara iç geçirir ahh kızımın evine gidemiyorum binbir zorlukla çeyiz düz ev dizdik büyüttük bir çayını içemiyorum,torunumu görmeye gidemiyorum diyor. Bir anne için ne kadar acı. Bir baba için de öyle kızının kapısına kadar gidip baba gel bi kahve iç eşim evde yok demesine rağmen reddediyor. Onların arabası yok ha diyince gelemiyorlar. Eşi zaten getirmiyor kardeşim parası varsa taksiyle yoksa otobüsle gelmeye çalışıyor. Müsaitse babam alıyo vs. Aile binasında oturmayı kabul etmesi baştan yanlıştı. Ben de hep karşı çıktım ama kendisi kabul etti. Bize tuhaf gelen damadın kardeşlerinin ve annesinin yatak odasına girmesinden rahatsız olmayıp bu durumu bize sorun etmesi. Biz bu olayı yaşadıktan sonra kardeşim de onun ailesini yatak odasına sokmamaya başladı. Evet sadece yatak odasına sokmadı evine sokar ağırlar yedirir içirir onlardan yana problemi yok ama ben olsam benim ailemi istemeyenin ailesini istemezdim. Bir kötülük görür kötü söz duyar amenna haksız ailem derim. Ama asla öyle bir şey yaşanmadı.
Kardeşiniz durumdan memnun, kendi ailesinin gelip gitmemesini dert etmiyor, eşinin ailesiyle birarada olmak zoruna gitmiyor demek ki. Sizde kabullenin durumu.

Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Bence duzelmez bu hanzo damat varken. Kardesiniz nasil cekiyor bu kimil zararlisini?

Kardeşiniz manipülasyonun dibine düşmüş. Eniştenin ne olduğu bellidir de umursamamıştır. Kalkmış bir de baba yapmış hasta ruhluyu.
Bazı kişiler böyle tepkisizdir. Tam aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey sendromu..
Nasıl ki evlilikte çok fazla tartışmak problemse, hiç tartışmamak da çok büyük problemdir. Bence bunu kardeşe hatırlatmakta fayda var. Belli ki insan ilişkilerinden bihaber..

Doğum yapmış kadın iyileşmeden evinde oda düzeni bile olmaz. Her odaya herkes girebilir. Girmeseydin sen de denemez. Kızcağız yardıma gitmiş. Ablası bişey isterse girecek tabi. Millet çok mu meraklı sizin yatak odalarınıza sanki? 🤦

Bebekle nerede rahatsa oraya çöker yeni anne. Baba modeli de bir yer bulup ses etmez. Madem istediğini izleyemiyor gitsin telefondan, tabletten istediğini açıp izlesin. Bu kadar basit. Ama bunlar bahane işte. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

İki doğum yaptım ikisinde de adamı odadan odaya yolladım aylarca ses etmedi 🤦

Çözüme gelirsek ben o enişteyi umursamaz kardeşimi de yeğenimi de görmeye giderdim. Ama kardeşimle de bunun normal olmadığını konuşurdum. Çünkü o kişinin sebepleri makul değil. Ve yarın öbür gün bana daha çok ihtiyaçları olabilir diye elim üstünde olurdu.
"Kocam benimle paylaşmadan gidip babama ailemi şikayet edecek he. Pişman ederim onu."

Paylaşmış odaya girmesin demiş bağırmış küçük kardeşim evdeyken , duyacak sus demiş ne var odaya giriyorsa ben de varken giriyor demiş kardeşim de ,duyarsa duysun diyip büyütmüş olayı, ertesi gün de babamı aramış işte

Kardeşiniz durumdan memnun, kendi ailesinin gelip gitmemesini dert etmiyor, eşinin ailesiyle birarada olmak zoruna gitmiyor demek ki. Sizde kabullenin durumu.
mecbur kaldık kabullendik evet ama ya kardeşimin anlatamadığı şeyler de varsa olay büyür diye korkuyorsa onu da düşünüyorum açıkçası

Back