Kardeşimin evine gidemiyoruz

Ya su yatak odasina girilmezcilere hastayim sanki gittikleri ev 8 odali bir evde tutup yatak odasinda giyinmisler ya zaten salon disinda muhtemelen iki oda var orasi musait orda giyinildi ayrica ben yatak odamda cekmecelerin icinde kim bilir neler var neler gibi sacma bisey ilk kez burda duydum kim gider sizin cekmecelerinizi karistirir giren kiyafet degisir namaz kilar bunun gibi seyler sacma sapan yorum yapiyosunu ustunu degisende zaten kapiyi kilitlemistir
sanki bunlar villada yaşıyor gibi konuşuyorlar. toplamda 3 odalı bir ev banyo desen küçük, ne var bunda ortalığı yakıp yıkmaya kalp kırmaya değer mi amaaan odama girdiler eyvah sanki ne olmuş. benim evimde de kaynanam görümcem arkadaşlarım annem girsinler yani ne var bunda kimse çekmece karıştırmaz dolap karıştırmaz

Hanzade, ben öyl
işte bizim sıkıntımız da bu, kardeşime söyleyebilirdi girme diye, annemi arasaydı beni arasaydı kardeşin girmesin ben eşime söylüyorum ama çekindiğinden mi bilmiyorum bir türlü uyarmıyor desin. babayı aramak şeytanlığından başka bir şey değil.
Hanzade, ben öyle düsünmedim. Erkek oldugu icin ailedeki bir erkege söylemis. Asil ailedeki bir kadına söylese garip olurdu. Ayrica yatak odamıza girmesin deyince baban şaşarak, " nasil yani ? sen varken mi giriyor?" diye soruyor. O da, " hayir ama ben yokken de girmesin" diyor.

Ýanlis anlama ama burda kizacak bir sey yok. Net bir sekilde sorununu ifade etmis herhangi cirkin bir imada da bulunmamis. Biraz önce konustugumuz gibi misal ben de hic hoşlanmıyorum ve birinin yatak odamiza girmesini istememek hakkim olmamali mi sence ? Sonra siz cenazelere gitmemişsiniz olaylar büyüdükçe büyümüş ...

sanki bunlar villada yaşıyor gibi konuşuyorlar. toplamda 3 odalı bir ev banyo desen küçük, ne var bunda ortalığı yakıp yıkmaya kalp kırmaya değer mi amaaan odama girdiler eyvah sanki ne olmuş. benim evimde de kaynanam görümcem arkadaşlarım annem girsinler yani ne var çekmece karıştırmaz dolap karıştırmaz
Oturma odasindan cikilir bebekle yatak odasina gecilir, baldizlar oturma odasinda giyinir soyunur. Müsaitse banyoda giyinilip soyunulur. Ev sahibine agirlik vermeye gerek yok.

Yapabilecek hiçbir şey yok. Aynen bu şekilde devam edecek görüşmeleriniz. Böyle huysuz adamları kronik vakadır Allah kardeşinizin yardımcısı olsun. Umarım evde ona psikolojik işkenceler etmiyordur.
Aynı şeyi düşündüm. Rabnim kardeşinze sabır huzur ve güç versin inşaallah. O tür adamlarla yaşamak çok zordur. Psikolojik şiddet vardır kesşn.. Çok daraltıyordur kızı. Rabnim bir ferahlık versin inşaallah

Hanzade, ben öyl

Hanzade, ben öyle düsünmedim. Erkek oldugu icin ailedeki bir erkege söylemis. Asil ailedeki bir kadına söylese garip olurdu. Ayrica yatak odamıza girmesin deyince baban şaşarak, " nasil yani ? sen varken mi giriyor?" diye soruyor. O da, " hayir ama ben yokken de girmesin" diyor.

Ýanlis anlama ama burda kizacak bir sey yok. Net bir sekilde sorununu ifade etmis herhangi cirkin bir imada da bulunmamis. Biraz önce konustugumuz gibi misal ben de hic hoşlanmıyorum ve birinin yatak odamiza girmesini istememek hakkim olmamali mi sence ? Sonra siz cenazelere gitmemişsiniz olaylar büyüdükçe büyümüş ...
o zaman gelip alayım kızımı diyince nasıl anlıyorsan öyle anla demiş rahatsızım gel al kızını demiş yani kovmuş, baba da kızı kovulunca bir daha kimse gitmeyecek demiş olay bu. damat ta ben farklı bir şey ima etmedim neden bize gelmiyorsunuz demiyor, kapımıza gelmiyor demek ki görüşmeleri sonlandırmak için bahaneymiş, normalde arada sırada da olsa gelirdi. neden gelmiyorsunuz niye demiyor neden kapımızı çalmıyor, benim nikahıma gelmedi o da kardeşim tek başına çocuğuyla geldi. herkes sordu eşin nerde diye kız da başka düğünde demek zorunda kaldı. bizim de mahcubiyetlerimiz oldu yani, kimse orta yolu bulmaya çalışmayınca böyle oldu o da haklı taraflarını anlatmak isteseydi anlatırdı biz de anlardık.

Işte tansiyon yükselmis, asiri tirmanmis olaylar. Bir süre akisina birakin. Umarim her sey gönlünüzce olur.
o zaman gelip alayım kızımı diyince nasıl anlıyorsan öyle anla demiş rahatsızım gel al kızını demiş yani kovmuş, baba da kızı kovulunca bir daha kimse gitmeyecek demiş olay bu. damat ta ben farklı bir şey ima etmedim neden bize gelmiyorsunuz demiyor, kapımıza gelmiyor demek ki görüşmeleri sonlandırmak için bahaneymiş, normalde arada sırada da olsa gelirdi. neden gelmiyorsunuz niye demiyor neden kapımızı çalmıyor, benim nikahıma gelmedi o da kardeşim tek başına çocuğuyla geldi. herkes sordu eşin nerde diye kız da başka düğünde demek zorunda kaldı. bizim de mahcubiyetlerimiz oldu yani, kimse orta yolu bulmaya çalışmayınca böyle oldu o da haklı taraflarını anlatmak isteseydi

Benim anlamadığım kardeşiniz çok mu pasif yoksa çok mu korkuyor eşinden ya da aşktan gözü mu kör?Yani bilmiyorum boşansın falan demiyorum ama onun ailesine de o gülüm balim olmamalı bence. Gerçi zor insan zordur babamdan biliyorum ama yine de bu tarz adamlara pasif kalmak iyi değildir. Net olmak lazım

Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Benim eşimin de benzer hareketleri var sebepleri de var belki ama yine de ne olursa olsun bu kadar katı olmamak lazım ben altta kalmıyorum haftalarca küs kalıyorum annesine şikayette bulunuyorum vs sonuç kendimi yıprattıgımla kalıyorum belki ama onun dediğini de yapmıyorum tavrımı koyuyorum ablanız da inş bu devranın böyle sürmeyeceğini anlaması lazım bas etmeyi öğrenmek lazım hersey onların istediği gibi olamaz

kesinlikle haklısınız ben de onu anlatmaya çalışıyorum, kardeşim mahfoldu benim yüzümden ortalık karıştı diye kızcağız anneme babama kendini anlatana kadar psikolojisi bozuldu. vallahi bana söylemediler söyleseler girer miyim kaldı ki niye gireyim ablam ordaysa giriyordum diyor kız ne desin. en son aranacak kişidir baba böyle şey için aranır mı valla başka aile olsa kan çıkardı
Aynen öle bu durumda kardeşinizide zan altında bırakmış oldu çok çirkin bir durum, kardeşiniz adına çok üzüldüm hem yardım için git hemde eşlerin kendi arasında çözemediği problem yüzünden, kendini açıklama anlatma derdine düş çok çirkin bir durumun arasında kal.

nerden bilecekmis? Dalginla girer ve... Yani bu konusma tuhaf bir yere gidiyor. Neyse girdiklerinde kapiyi icerden kilitlemişlermis zaten. Ama bu da hoş degil. Nerden baksan garip durumlar...
Kv yatak odasında giyindi ve bir kez de bez almaya girdi diye tüm sülaleyi dışlarsınız o zaman. Gsrip durum

Böyle sorunlu, bencil, insaniyetten uzak bir enişte bozuntusu ve aman ağzımın tadı kaçmasın, sinek kadar küçük de olsa başımda bir kocam olsun diyen bir ablam olduğu için tam 6 sene ablamla görüşmedim, yeğenimin bebekliğini ilk çocukluğunu falan bilmem. Adama hiçbir şey yapmadık vallahi de billahi de. Ailem ev verdi, düğünlerini yaptı, hep de mesafeli olduk ama yok, adam evinde kimseyi istemezdi.

Bir defa gittik annemle, ablam hamileyken, şehir dışındalardı, 2. gün kovdu resmen. Gitmeyi ne zaman düşünüyorsunuz diye açık açık sordu. Bu soru üzerine 10 dk içinde hemen bavullarımızı alıp çıktık evden. Ablam ağzını açıp tek kelime etmedi, boynunu büktü sadece... Ne diyorsun sen demedi dönüp de. Doğuma da annem gitti 1 gece kaldı sadece. Ben de ertesi gün gidip 1 saat bebeği gördüm annemi aldım döndüm. Sonra hep ablam geldi ama ablama olan kırgınlığım asla geçmedi... Boşandılar sonra..

Ablamın şimdiki eşi dünya iyisi. Bize çok düşkün. Bana abilik yapıyor bir kere bile enişte olarak görmedim. Sırf adamın hatrına ablamla görüşüyorum diyebilirim. Eminim ki bu adam da bizi istemeseydi ablam gene gider onun ağzının içine bakardı. Bazı insanlar böyle.. Siz gene de ailesi olarak yanında olduğunuzu, yarın bir gün dayanamayıp gelirse kapınızın açık olduğunu hissettirin. Bu adam eminim ki psikolojik şiddetin alasını yapıyordur kardeşinize. Umarım kardeşiniz kendini de sizi de ezdirmekten vazgeçer.

Merhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
Sizi bilmem ama kardeşinizin yerinde olsam boşanırdım. Aile apartmanında gelin ol ve ailen gelmesin. Ciddiyim.

Hatanın en büyüğü kızkardeşinizde. Ailesine söylenen laflardan sonra ortalığı yıkması lazımdı. Onu geçtim kendi ailesi gelemiyorken koca ailesini ağırlamak ne demek. Hiç mi zoruna gitmiyor. İnsanın kendi kanından biri bunu yapıyorken bir yabancının yaptıkları çokta enteresan değil bence. Hele o yokken gelin demesi şaka gibi. Evlilikte hiç ağırlığı yok ve bu durum umurunda değil. Ailesinin üzülmesine rağmen.

zaten o olaydan sonra kimse adımını atmadı diyorum ya 1 senedir asla gitmiyoruz gidilir mi kovulunan yere. resmen kovulduk biz anlayışsız söyleneni anlamayan insanlar değiliz. yanlış almayın okumakla insan olunmaz ama babam 3 kızını da üniversitesine kadar okuttu işçi maaşıyla. damat beyin ailesi eğitimsiz, ve malesef görgü eğitimle olmaz ama görgüsüz insanlar. benim bunları yaşayan kardeşim çocukgelişimi öğretmeni. yani akıla da ihtiyacı yok ama malesef pasiflikten ne hale getirdi hem kendini hem bizi. bu olay benim başıma gelse benim eşim yapsa ailesi o an benim için biter. ailesinin kabahati olmasa bile benim ailemi misafir edemiyorsam o da edemez. ama akıl vermek bize düşmüyor onun kocası onun hayatı
Aynen koca düşkünü bi kardeşiniz var
Sizi de pek umursamıyor
Ona göre davranın siz de

Sizi o adama bağlayan şey kız kardeşiniz. Bir çözüm gelirse anca ondan gelir. Gelmek istediğinizi ama neden gelemediğinizi kız kardeşinize açınca onun eşine karşı duruşunu belli etmesi ve sizi eve alıp rahat ettirmesi gerekiyor.

tamam hoşlanmayabilir ama babama söyleyene kadar kartdeşime söyle olmadı mı bana söyle olmadı mı anneme söyle, babaya söylemek ne demek ya hadsiz. erkekler bu konuyu her yere çeker namus meselesi haline getirir nitekim öyle de oldu. babamı da tanıyor babam böyle bir şeyi sineye çekecek adam değil
Yatak odasına neden bu kadar anlam yükleniyor
Derli topluysa ne olmuş girilir tabi yemedik ya
Sanki enişte üstü açıkken kız kardeşi girmiş gibi konuyu abartmış
Sinsi ya o adam görüşmeyin

İnsanlar değişmez maalesef. Her kelimeniz onlar için bir hakaret, laf sokmadır. Her şeyi yanlış anlamak için yaratılmışlar gibi tuhaflardır :) Benim kuzenimin eşi ( oda kuzenim :KK70: ) beraber büyümediğimiz için bir yabancıdır bana göre. Ama Eskişehir'de onlarda kalmamı çok istedikleri halde kalamamda gidememde bi o kadar huysuzdur. Asla tahammül edemeyeceğim bir erkek tipi. Söylenir, şikayetçidir, bilmişlik taslar, eşine öküzce davranır :) Anlaşamayız ona rağmen bi oda var sende bence burada iş bul bizde kal diyorlar çocuklarına bakıyorum diye adfghjk. Ama gel git bizim tartışlarımız arttı şuan resmen kardeş gibi büyüdüğüm kuzenimle görüşmüyorum. Anne babanızın tepkisi çok normal. Ben olsam bende gitmem. Aile dediğin böyle bir şey değil maalesef.

X